Alta

GAMLE SENTRUM: 3-roms selveier-leilighet i 1.etasje. Attraktiv beliggenhet.

Kvileskogen 48 , 9510 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 66 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 11 945 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2009
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 397
Energimerking D
FINN.no 195467366
Sist endret 03.12.2020 15:30
Prisantydning 3 040 000
Totalpris 3 127 380
Ligningsverdi 628 255,-

Beregnet totalkostnad

3 040 000,- (Prisantydning) Omkostninger 4 638,- (Eierskiftegebyr) 73 750,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 87 380,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 127 380,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 2536,- (årsprognose). Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Kvileskogen 48 er en 3-romsleilighet i lyse farger. Leiligheten ligger i 1.etasje, og har trappefri adkomst. Denne passer for både unge, eldre eller for en liten familie. Her er det god standard, med parkett på gulvet og flislagt bad. Kjøkken og stue er i åpen løsning, og kjøkkeninnredning er av merket Sigdal.
Leiligheten består av vindfang/entré, stue, 2 soverom, bad/vaskerom og bod. I tillegg er det utvendig sportsbod på 5kvm.
Kvileskogen 48 har en attraktiv beliggenhet. Her har du nærhet til det meste. Det er vel 1 km til Alta Sentrum. I umiddelbar nærhet er det flotte tur- og skiløyper - både på Sandfallet og i Komsa. Det er også gangavstand til butikk, skole og barnehage.

Innhold

1.etasje: Vindfang/entré, stue, 2 soverom, bad/vaskerom og bod.
Utvendig sportsbod.

Standard

Vindfang/entré
Leiligheten har et takoverbygd inngangsparti. Inne i entréen er det hvite vegger og fliser på gulvet. For oppbevaring av klær er det skyvedørsgarderobe.
 
Stue
Stue og kjøkken er i åpen løsning. Her er det god plass til sofa og tilhørende møblement. Det er parkett på gulvet. Fra stuen er der dør ut til en takoverbygget veranda, og skyvedører til soverommene.
Kjøkken
Kjøkkeninnredningern er av merket Sigdal. Innredninger er utført i laminerte fronter og laminert benkeplate. Det er avsatt plass til hvitevarer. Over kjøkkenbenken er det to vinduer slik at det blir godt med lysinnslipp. I kjøkkensonen er det god plass til spisebord.
Bad/vaskerom
Leiligheten har et kombinert bad, toalett og vaskerom. Her er det dusjhjørne, veggmontert toalett, innredning med vask, skap og speil - og i tillegg tilkobling for vaskemaskin. Badet er flislagt.
Soverom, bod og garderobe
I leiligheten er det 2 soverom. Hoved-soverommet er på ca. 11,5 kvm. For oppbevaring av klær er det garderobeskap. Det andre soverommet er ca. 8,2 kvm. Fra dette rommet er det en skyvedør til bod. For ytterligere lagring er det en egen uisolert sportsbod på 5 kvm som er rett ved parkeringsplassen.

Beliggenhet

Kvileskogen 48 ligger i et populært boområde på Gamle Sentrum, vel 1 km fra Alta Sentrum. I umiddelbar nærhet er det flotte tur- og skiløyper - både på Sandfallet og i Komsa.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 11 945 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er tilnærmet flat. Det er asfaltert innkjøring, parkering og internveier. Innganspartier er lagt med brostein. For de minste er det felles lekeplass, og det er flere benker i sameiet. Leiligheten har både takoverbygd inngangsparti og veranda.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det er oppmerkede parkeringsplasser til hver leilighet. I tillegg er det avsatt plass til gjesteparkering.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole og Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Nærmeste barnehage er bare 100 meter unna leiligheten.

Felleskostnader

1 124 pr. mnd.
Felleskostnader dekker kostnader ved eiendommen som ikke er knyttet til den enkelte bruksenhet.

Sameie

Sameiet Kvileskogen består av byggetrinn 1 (2 bygg), byggetrinn 2 (3 bygg) og byggetrinn 3 (4 bygg). Til sammen 9 bygg og 56 boenheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Sameiernes vedlikeholdsansvar for innvendige vann- og avløpsledninger går fram til forgreiningspunktet på eiendommens hovedledninger, og innvendige elektriske ledninger til og med bruksenhetens sikringspunkt. Eierne av leilighetene holder sine egne trappeoppganger og inngangspartier rene og ryddige, samt frie for hindringer.
Ytre vedlikehold av eiendommen med bygninger, fellesarealer og felles installasjoner er sameiets ansvar.

Andel formue

33 279

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP366233.10.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viser et overskudd på kr. 130.025,-, og sameiets disponible midler pr. 31.12.2019 er kr. 1.259.751,-.  Det er avsatt kr. 300.000,- til vedlikehold. Se ellers årsregnskap for 2019 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekster og husordnensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Sameiet tillater sedvanlig dyrehold. Men eierne plikter å utvise alminnelig aktsomhet slik at naboene ikke forstyrres eller at fellesarealene ikke tilskitnes. Ekskrementer skal tas opp og fjernes.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2009

Antall soverom

2

Byggeår

2009

Byggemåte

Bygning generelt: Selveierleilighet i 1.etasje i rekkehus i tre- og betongkonstruksjoner med egen uisolert sportsbod.
Utvendig: Såle/ringmur av betong på innfylt grusmasser. Gulv av betong på skumplast isolasjon. Yttervegger av 20 cm isolert bindingsverk med stående beiset/malt tre kledning utvendig. Vindu med 3 lags energi glass med, samt isolerte ytterdører og balkongdører med glass i fabrikk malte karmer.
Yttertak av trekonstruksjoner som pult-tak, isolert med 40 cm mineralull og tekket papp. Takrenner og nedløp av stål. Utvendige inngangsplatt av betong og terrasser over carport av impregnert trematerialer.
Innvendig: Gulvoverflatene er hovedsakelig av parkett og fliser på bad. Vegg overflater er hovedsakelig av malte plater, samt fliser på bad/vaskerom. Himlingene er av malte plater. Hvit Sigdal kjøkkeninnredning i alminnelig god standard og omfang, samt garderobeskap på soverom og baderoms innredning på bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 21.12.2009.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/entre, stue, 2 soverom, bad/vaskerom. P-rom: Bod
Uthus/Bod: 5 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse. Ved erverv av seksjon og utleie av bruksenhet skal det meldes til styret for registrering. Eier av seksjon som ikke bor i leiligheten må melde sin egen adresse til styret. Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske varmekabler i gulv, samt montert pipeløp og klargjort for montering av vedovn i stua.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 14 533 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 628 255 pr. 19.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 261 718 pr. 19.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Kvileskogen B2, planid: 20050005, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 11.10.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1970/627-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
23.04.1970 
Overført fra: 5403-29/397
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/155934-2/200  Bestemmelse om veg  
21.02.2008 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:418  
Gjelder denne registerenheten med flere
2020/3159957-1/200  Bestemmelse om veg  
12.10.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:432  
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/155934-1/200  Seksjonering  
21.02.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 26
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 69/2821
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 19.10.2020
Selgers egenerklæring, datert 12.10.2020
Energiattest, datert 19.10.2020
Bygningstegninger, datert 27.11.2006
Ferdigattest, datert 21.12.2009
Grunnkart, datert 11.10.2020
Planstatus, datert 11.10.2020
Eiendomsinformasjon, datert 11.10.2020
Kopi av vedtekter
Regnskap og budsjett 2019
Referat fra styremøte 12.05.20 og 12.08.2020