Alta

GAMLE SENTRUM: Attraktivt beliggende 3-roms selveier-leilighet i 2. etasje. God takhøyde.

Kvileskogen 52 , 9510 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 66 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 11 945 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2009
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 397
Energimerking E
FINN.no 196571101
Sist endret 29.11.2020 02:33
Prisantydning 3 050 000
Totalpris 3 140 264
Ligningsverdi 628 255,-

Beregnet totalkostnad

3 050 000,- (Prisantydning) 384,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 050 384,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 76 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 050 384,-)) 4 638,- (Eierskiftegebyr) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 89 880,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 140 264,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 2536,- pr. år (årsprognose). Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Kvileskogen 52 er en sentrumsnær leilighet, men samtidig med umiddelbar nærhet til flotte tur- og skiløyper.
Leiligheten består av vindfang/entré, stue, 2 soverom, bad/vaskerom og bod. I tillegg er det utvendig sportsbod for ytterligere lagring. Her er det en trivelig stue som er i åpen løsning med kjøkken. Rommet har gode vindusflater som gir rikelig med lys, samt en balkongdør med glass som er utgang til overbygd terrasse på ca. 8 kvm. Det er ekstra stor takhøyde i leiligheten som gir et luftig preg.
Det er vel 1 km til Alta Sentrum. I umiddelbar nærhet er det flotte tur- og skiløyper - både på Sandfallet og i Komsa. Byløypa går nærmest rett utenfor døra med 6 mil oppkjørte lysløyper på vinterstid. Det er videre gangavstand til butikk, skole og barnehage.

Innhold

2.etasje: Vindfang/entré, stue, 2 soverom, bad/vaskerom og bod.
Sportsbod.

Standard

Vindfang/entré
Entréen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og er praktisk innredet med bl.a. skyvedørsgarderobe og knagger på veggen for å henge klærne. På gulvet er det fliser, og det er gulvvarme. 
Stue
Leiligheten har en trivelig stue som er i åpen løsning med kjøkken. Rommet har gode vindusflater som gir rikelig med lys, samt en balkongdør med glass som er utgang til overbygd terrasse på ca. 8 kvm. Det er ekstra stor takhøyde som gir rommet et luftig preg. På gulvet er det parkett.
Kjøkken
Kjøkkenet er klassisk designet med god benke- og lagringsplass. Innredningen har profilerte folierte fronter og hvitevarer som stekeovn, frys/kjøleskap og oppvaskmaskin. Over kjøkkenbenken er det to vindu som gir lys inn i rommet. Det er god plass til spisebord.
Bad/vaskerom
I leiligheten er det kombinert bad og vaskerom. Her er det mørke fliser på gulvet, mot hvite flislagte vegger. I dette rommet er det varme i gulvet. Bad/vaskerom er utstyrt med servantskap, veggmontert toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.
Soverom, bod og garderobe
Det er to soverom i leiligheten. Begge disse rommene har skyvedører som er plassbesparende. For oppbevaring av klær er det garderobeskap på begge soverommene. For ytterligere lagring er det en frittstående utebod med innlagt strøm.

Beliggenhet

Kvileskogen 52 ligger i et populært boområde på Gamle Sentrum, vel 1 km fra Alta Sentrum. I umiddelbar nærhet er det flotte tur- og skiløyper - både på Sandfallet og i Komsa. Byløypa går også rett utenfor døra med 6 mil oppkjørte lysløyper på vinterstid.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 11 945 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er tilnærmet flat. Det er asfaltert innkjøring, parkering og internveier. Inngangspartier er lagt med brostein. For de minste er det felles lekeplass, og det er flere benker i sameiet. Leiligheten har både takoverbygd inngangsparti og balkong på ca. 8 kvm med utgang fra stue.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det er oppmerket parkeringsplass til hver leilighet. I tillegg er det avsatt plass til gjesteparkering.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole og Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Nærmeste barnehage er bare 100 meter unna leiligheten.

Felleskostnader

1 124 pr. mnd.
Felleskostnader dekker kostnader ved eiendommen som ikke er knyttet til den enkelte bruksenhet.

Sameie

Sameiet Kvileskogen består av byggetrinn 1 (2 bygg), byggetrinn 2 (3 bygg) og byggetrinn 3 (4 bygg). Til sammen 9 bygg og 56 boenheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Sameiernes vedlikeholdsansvar for innvendige vann- og avløpsledninger går fram til forgreiningspunktet på eiendommens hovedledninger, og innvendige elektriske ledninger til og med bruksenhetens sikringspunkt. Eierne av leilighetene holder sine egne trappeoppganger og inngangspartier rene og ryddige, samt frie for hindringer.
Ytre vedlikehold av eiendommen med bygninger, fellesarealer og felles installasjoner er sameiets ansvar.

Andel formue

33 279

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 8421955699
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viser et overskudd på kr. 130.025,-, og sameiets disponible midler pr. 31.12.2019 er kr. 1.259.751,-.  Det er avsatt kr. 300.000,- til vedlikehold. Se ellers årsregnskap for 2019 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordnensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Sameiet tillater sedvanlig dyrehold. Men eierne plikter å utvise alminnelig aktsomhet slik at naboene ikke forstyrres eller at fellesarealene ikke tilskitnes. Ekskrementer skal tas opp og fjernes.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2009

Antall soverom

2

Byggeår

2009

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle, antar fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Vegger er oppført av 8" bindingsverk isolert med 20 cm mineralull og utvendig stående trepanel.
Vinduer og dører: Vinduer med 3 lag isolerglass og trekarmer. Ytterdør er standard og balkongdør med glass. Slette malte innerdører.
Takkonstruksjon: Yttertak som flatt tak av trekonstruksjoner tekket med papp. Isolert ihh til byggetidens forskrifter.
Terrasse: Terrasse med utgang fra stue på ca. 8 m², med takoverbygg.
Piper og ildsteder: Elementpipe, ikke tilkoblet vedovn.
Etasjeskillere: Etasjeskille antatt betongelementer.
Utebod: Fundamentert som gulv på grunn. Uisolert bindingsverk. Papp på taket. Innlagt strøm.
Anmerkninger:
- Det er registrert sprekk i en flis i dusjsonen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 21.12.2009.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/entre, stue, 2 soverom, bad/vaskerom. P-rom: Bod
Uthus/Bod: 5 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse. Ved erverv av seksjon og utleie av bruksenhet skal det meldes til styret for registrering. Eier av seksjon som ikke bor i leiligheten må melde sin egen adresse til styret. Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming med panelovner, samt varme i gulv på bad og vindfang.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 14 534 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 628 255 pr. 28.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 261 718 pr. 28.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Kvileskogen B2, planid: 20050005, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 11.10.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1970/627-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
23.04.1970 
Overført fra: 5403-29/397
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/155934-2/200  Bestemmelse om veg  
21.02.2008 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:418  
Gjelder denne registerenheten med flere
2020/3159957-1/200  Bestemmelse om veg  
12.10.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:432  
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/155934-1/200  Seksjonering  
21.02.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 26
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 69/2821
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg. Gjennomføring av handelen forutsetter at samtlige kreditorer samtykker i pantefrafall.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 26.10.2020
Selgers egenerklæring, datert 26.10.2020
Energiattest, datert 28.10.2020
Bygningstegninger, datert 27.11.2006
Ferdigattest, datert 21.12.2009
Grunnkart, datert 11.10.2020
Planstatus, datert 11.10.2020
Kopi av vedtekter og husordensregler
Regnskap og budsjett 2019
Referat fra styremøte 12.05.20 og 12.08.2020