Alta

REISTADHAUGEN: Velholdt enebolig med barnevennlig beliggenhet. Garasje og noe utsikt.

Reistadsvingen 16 , 9513 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 136 m²
Bruksareal 141 m²
Bruttoareal 154 m²
Tomt 665 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1999
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1325
Energimerking D
FINN.no 197835293
Sist endret 02.12.2020 14:14
Prisantydning 4 350 000
Totalpris 4 481 992
Ligningsverdi 1 000 965,-

Beregnet totalkostnad

4 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 131 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 481 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Reistadsvingen 16 er en velholdt enebolig med loft, samt frittstående garasje bygd i 1999. Eiendommen ligger på Thomasbakken i et rolig og attraktivt boligområde, med naturen rett bak huset. Eiendommen har gode solforhold og noe utsikt mot nordøst.
Stuen er på 35 kvm og er vinkelformet. Herfra er det adkomst til terrasse mot sørøst. Kjøkkenet er av god størrelse, og har plass til spisebord. Utover dette inneholder boligen vindfang, vaskerom, flislagt bad, toalett i 2.etasje, 4 soverom, gang og bod.
Oppvarming av boligen er med vannbåren gulvvarme, vegghengte el-ovner og vedfyring. Ventilasjon er basert på balansert ventilasjon med luft til oppholdsrom og avtrekk fra våtrom, kjøkken og boder.

Innhold

1. etasje: Vindfang, vaskerom, trappegang, bad, stue og kjøkken.
2. etasje: Trappegang, toalett og 4 soverom.
Bod med utvendig adkomst ved inngang.
Garasje.

Standard

Vindfang/Gang
Boligen har inngangsparti mot nordvest. Her er det treplatt på ca. 42 kvm. Inne i boligen kommer man først inn i en hvitmalt entré. Herfra er det adkomst til vaskerom og til gang på ca. 10kvm. Her er det trapp opp til loftet.
 
Stue
Stuen er på 35 kvm og er vinkelformet. Det er lyse vegger og panel i taket. I stuen er det plass for flere sittegrupper og sofa. Boligen har vedovn på skiferplate. Fra stuen er det adkomst til terrasse mot sørøst som er ca. 11 kvm.
Kjøkken
Kjøkkenet er fra byggeår, og har en takhøy innredning med fronter av tre, laminerte benkeplater og nedfelt vaskekum. Kjøkkenet har opplegg til oppvaskmaskin, og også avsatt plass til kjøleskap og komfyr. En karnapp i kjøkkenet gjør at det er god plass til spisebord. I taket er det spotlights.
Bad/toalett/vaskerom
Boligen har et bad av god størrelse i 1.etasje. Her er det dusjkabinett, badekar, vegghengt toalett og servantinnredning. På vegger og gulv er det fliser, og panel i himling. Oppvarming er med vannbåren gulvvarme.
I 2.etasje er det toalettrom med belegg på gulv, malte overflater på vegger og i himling. Gulvet har en sluk og oppbrett på vegger. Rommet inneholder toalett og servantinnreding.
Vaskerom / teknisk rom har adkomst fra entré i 1.etasje. Av sanitær og utstyr er det opplegg til vaskemaskin, vanninntak, stoppekran, varmtvannsbereder, aggregat til ventilasjonsanlegg, vaskekum, veggskap til rør i rør anlegg, el-kjele og veggskap til gulvvarme. Rommet er fra byggeår med belegg på gulv, malte vegger og panel i himling. Vaskerommet har sluk i gulv, og oppvarming er med vannbåren gulvvarme. Det er mekanisk avtrekk med ventil i himling som er tilkoblet balansert ventilasjon.
Soverom og garderobe
I boligen er det fire soverom. Det ene soverommet har adkomst til terrasse mot sørøst på ca 5 kvm. Dette rommet var tidligere en loftstue. Hvis behovet endrer seg kan en lettvegg enkelt bli tatt bort for å få tilbake loftstuen. Hovedsoverommet er på ca. 14 kvm. Her er det en skyvedørsgarderobe så stor at det er plass til et kontorhjørne inne i skapet, i tillegg til oppbevaring av klær på den andre siden.
For oppbevaring ellers er det bod med utvendig adkomst ved inngangspartiet. I tillegg er det lagringsloft på garasjen.

Beliggenhet

Reistadsvingen 16 ligger et et rolig og barnevennlig område, med naturen rett bak huset. Det er ca. 3 km til Alta Sentrum, og 2 km til Bossekop.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 665 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er opparbeidet med plen, trær, gjerde, levegger og treplatter. Innkjøring og parkeringsplasser er asfaltert. Ved inngangspartiet er det treplatt, og det er to terrasser på boligen - en med adkomst fra stue og den andre med adkomst fra soverom på loftet.

Garasje / Parkering

Innkjøring og parkeringsplasser er asfaltert. Garasje på ca. 41 kvm. Her er det lagringsloft med innvendig og utvendig adkomst.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 2 km til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager.

Forsikring

IF Polisenummer: 0639651

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1999

Antall soverom

4

Byggeår

1999

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Fundamenteringen er betongringmur på skumplast og komprimerte masser, innvendige gulv er betonggulv på skumplast.
Grunnmur: Boligen har grunnmur av betong.
Drenering: Eier opplyser at det er lagt drensrør på en langvegg og en røstvegg, denne går til egen kum ved garasjen. Takrennenedløp er påkoblet drenskum.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Isolerte yttervegger av bindingsverk av tre med liggende kledning utvendig og plateslått/panelt innvendig.
Vinduer og dører: Vinduer med malte trekarmer, utvendige sprosser og 3 lag glass, altandører med malte trekarmer, dobbel altandør fra stue. Innerdører i malt utførelse med profiler. Isolert ytterdør med glassfelt.
Takkonstruksjon: Boligen har saltakskonstruksjon med 1 ark mot sørøst, takkonstruksjonen har ventilering mellom undertak, takstein og på
røstvegger i øvre del. Adkomst til kott via luker i knevegger, samt en luke i flathimling på et soverom. Kneloft er isolert mot etasjeskiller, yttervegg og yttertak.
Taktekking: Taket er tekket med betongtakstein med bølgeform på lekter og sløyfer. Undertak av papp, vindskier og gesimser av tre.
Renner, nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag er av plast fra byggeår.
Piper og ildsteder: Boligen har en elementpipe i lettbetongprodukt som er pusset og malt inne, utvendig har pipen heldekkende beslag og stige fra takfot og opp til pipe. Boligen har vedovn på skiferplate i stue 1 etasje, feieluken er plassert i trappegang.
Etasjeskillere: Boligen har betongulv i 1 etasje på skumplast, etasjeskiller mellom loft og 1 etasje er av trekonstruksjoner.
Anmerkninger:
- Hjørnet mot vest på garasjen er iflg. kart utenfor tomtegrensen.
- En sprekk i betongulv i bod 1 etasje, da deler av gulv ble støpt i ettertid.
- Garasjegulv har en sprekk etter sprengningsarbeider på nabotomt (Sprekk har kun estetisk betydning).
- En flis er tidligere løsnet på gulv under dusjkabinett, denne er limt på nytt, mangler fuging rundt flisa (manglende fuging rundt flis er kun estetisk).
- Det er ikke fremvist dokumentasjon på tettesjikt under fliser, at dette har samhørighet med sluk, klemring og er montert etter leverandørens beskrivelser.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 12.01.00.

Boligens areal

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 141 kvm, Bruttoareal: 154 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom, trappegang, bad, stue og kjøkken.
S-rom: Bod med utvendig adkomst.
2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, toalett og 4 soverom.
Garasje:
Bruksareal: 41 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming av boligen er med vannbåren gulvvarme, vegghengte el-ovner og vedfyring. Ventilasjon av boligen er basert på balansert ventilasjon med luft til oppholdsrom og avtrekk fra våtrom, kjøkken og boder.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 18 885 pr. år
Beløpet gjelder for 2019. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 5099,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 000 965 pr. 09.11.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 603 472 pr. 09.11.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Thomasbakken del 1, østlig del, B15-B23, planid: 19980153, gjelder. I tillegg reguleringsplan Thomasbakken boligfelt, samordna plan, planid: 19980009. Opplysninger fra Alta Kommune 28.10.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1999/2382-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
31.08.1999 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 05.11.2020
Selgers egenerklæring, datert 30.10.2020
Energiattest, datert 27.10.2020
Bygningstegninger, datert 12.06.1999
Midlertidig brukstillatelse, datert 12.01.2000
Grunnkart, datert 28.10.2020
Planstatus, datert 28.10.2020
Eiendomsinformasjon, datert 28.10.2020