Alta

HAVSPEIL - 3-roms leilighet med spektakulær beliggenhet 10 meter fra sjøen. Garasje.

Bossekopfjæra 9 , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 62 m²
Bruksareal 67 m²
Tomt 2 406 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2019
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1651
Energimerking B
FINN.no 196659414
Sist endret 18.02.2021 14:21
Prisantydning 3 995 000
Totalpris 4 108 500
Ligningsverdi 622 647,-

Beregnet totalkostnad

3 995 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 995 000,-)) 4 638,- (Eierskiftegebyr) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 500,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 108 500,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bossekopfjæra 9 er en moderne 3-roms leilighet, med en helt unik beliggenhet og nærhet til havet. Fra leiligheten er du bare 10 meter fra sjølinjen - helt rått. Her kan du fiske eller nyte stillheten på en kaipromenade med brygge og sittebenker. Lyssettingen i mørket gjør at opplevelsen av havet og naturen forsterkes.
Leiligheten inneholder stue/kjøkken, 2 soverom, bad, entré/hall og bod. I tillegg er det egen garasje på 17kvm. Stue og kjøkken er i åpen løsning, og er et trivelig allrom på 25 kvm. I rommet er det store vindusflater og en skyvedør i glass. Her får man rikelig med naturlig lys inn, og en opplevelse av å være i ett med naturen. Dette må bare oppleves!

Innhold

1.etasje: Stue, Kjøkken, 2 soverom, entré/hall, bad, bod og teknisk rom.
Garasje.
Bod i felles garasjeanlegg.

Standard

Entré/Hall
Inne i bygget kommer man først inn i en fellesgang som deles med naboleiligheter. Denne har flislagt gulv. I entréen er det skyvedørsgarderobe for oppbevaring av klær. Gulvet har parkett, og i taket er det spotlight.
 
Stue
Stue og kjøkken er i åpen løsning, og er et trivelig allrom på 25 kvm. Her er man så tett på sjøen at man får følelsen av å være i ett med naturen. På gulvet er det eikeparkett, og vegger er hvitmalte. I rommet er det store vindusflater og en skyvedør i glass - her får man rikelig med naturlig lys inn.
Kjøkken
Kjøkkeninnredning er levert av HTH. Det er integrerte Miele hvitevarer (kjøle-/fryseskap, keramisk platetopp, ovn og oppvaskmaskin). Frontene er belagt med hvit silkematt melamin og kantet med skrå list i hvitlakkert eik heltre. Håndtakene er i stål, og skuffer/skap har demping. Benkeflaten er laminat modell "hvit betong og hvite pine", med rette forkanter. I kjøkkensonen er det god plass til spisebord.
Bad
Badet er flislagt både på vegger og gulv, og det er varmekabler i gulvet. Baderommet inneholder vegghengt toalett, baderomsinnredning og en dusjnisje. Innredningen er hvit med glatt front, speil og lys. Håndtak i matt krom.
Soverom og garderobe
Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet er på ca. 13kvm, og det andre på 7kvm. Begge rommene har hvite vegger og garderobeskap. Det er også en innvendig bod, samt et lite teknisk rom i tilknytning til boden. For ytterligere lagringsplass er er det bod i felles parkeringsanlegg.

Beliggenhet

Havspeil ligger på sydspissen av Bossekopberget. Bossekopfjæra 9 er plassert i fremste boligrekke  ned mot Altafjorden. Beliggenheten gjør at området ligger i le for nordavinden. Til sentrum er det ca. 2,5 km.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 2 406 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fra stuen er det skyvedør ut til en platt. Her er det god plass til hagemøbler og grill. Herfra er det få meter til sjøen. Like nedenfor leiligheten er det en trebrygge med kaipromenade. Det er også en utstikker tiltenkt gjesteplasser for båt, fisking eller bading. Kaipromenaden har en lyssetting som gjør at opplevelsen av havet og naturen forsterkes. På baksiden av boligen er det også et flott område med lekeplass og sitterbenker som danner overgangen mellom de to boligområdene.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje på ca. 17 kvm. Gjesteparkering på felles oppstillingsplasser. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn.

Barnehage / skole i området

Fra leiligheten er det ca. 1,6 km til Komsa barneskole, og 1,4 km til Bossekop barneskole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager.

Felleskostnader

1 167 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer snørydding/off.avgift, lys og varme i fellesarealer, renhold, vaktmestertjenester. Service heil, brannvernkontroll, regnskap, revisjon, forretningsførsel, forsikringer samt diverse driftskostnader.

Sameie

Eierseksjonssameiet Havspeil brygge består av eiendommen gnr 27 bnr 1651 i Alta kommune. Sameiet består av 20 eierseksjoner, som alle er boligseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten slik at skader på fellesarealene og andre bruksenheter forebygges, og slik at de øvrige seksjonseierne slipper ulemper. Vedlikeholdsplikten omfatter også eventuelle tilleggsdeler til bruksenheten. Sameiet skal holde utvendige og innvendige fellesarealer, inkludert bygningen og felles installasjoner, forsvarlig ved like. Se vedtekter for mer info om vedlikehold.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har pr. 31.12.2019 gjeld på kr. 84.228,- Av dette er kr. 50.000,- langsiktig gjeld til konsernselskap, og 34.228,- kortsiktig leverandørgjeld.

Andel formue

5 729

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88484799
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viser et overskudd på kr 50.864,-, og total egenkapital er 50.864,- pr. 31.12.2019. Se regnskap for 2019 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og ordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Vanlig dyrehold er tillatt. Dersom det viser seg at dyrehold er plagsomt for andre må det bringes til opphør. Husdyrekskrementer må fjernes umiddelbart.  Hunder skal holdes i bånd på fellesområdene.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2019

Antall soverom

2

Byggeår

2019

Byggemåte

Fundamentering: Fundamenter og banketter utført i armerte betongkonstruksjoner tilpasset de stedlige forholdene.
Bæresystem: Bæresystemet er i hovedsak trekonstruksjoner.
Yttervegger utført i bindingsverk med isolasjon i henhold til gjeldende byggeforskrifter, innvendig fuktsperre og gipsplater. Utvendig fasadekledning i hovedsak av trepanel, kombinert med fasadeplater.
Yttertak: Yttertak er isolert og tekket i henhold til gjeldende forskrift.
Leilighetene er adskilt med innebygd trappeoppgang.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 16.09.2019

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 67 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, Kjøkken, 2 soverom, entré/hall og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal fremkommer av bygningstegninger og er ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte seksjonseier råder som eier over seksjonen, dog med de unntak som fremgår av eierseksjonsloven og disse vedtekter.

Oppvarming

Oppvarming via elektriske varmekabler. Varme i gulv i hall/entré, stue/kjøkken, soverom og bad. I leiligheten er det balansert ventilasjonsanlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 9 981 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp og renovasjon. Nybygg har 3-års fritak på eiendomsskatt. Dette vil tilkomme fra 2022.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 622 647 pr. 29.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 241 529 pr. 29.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplanen "Detaljregulering for Bossekop brygge", planid: 20110012, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 27.10.2020.
Prosjektet Havspeil består av 3 byggetrinn. Det første som nå er ferdig omfatter 52 leiligheter. Når de neste byggetrinnene er ferdig vil det totalt være ca. 120 boenheter. Interessenter anbefales å sette seg inn i planer for området.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2017/867694-1/200  Erklæring/avtale  
11.08.2017 21:00 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Rett til å utføre tiltak av allmenn interesse, bl.a anlegg og vedlikehold av kommunaltekniske anlegg, samt private vann- og avløpsledninger
Overført fra: 5403-27/1651
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/24715-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
07.01.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1650  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1652  
Bestemmelse om rett til gang og kjøreadkomst til parkeringskjelleren
Overført fra: 5403-27/1651
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/24829-1/200  Erklæring/avtale  
07.01.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1543  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1656  
Bestemmelse om drifts- og vedlikeholdskostnader for små- og nærlekeplass samt for fellesanlegg
Overført fra: 5403-27/1651
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/455901-1/200  Seksjonering  
23.04.2019 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 17
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 100/2275
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema er ikke fylt ut da eier ikke har bebodd boligen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Energiattest, datert 29.10.2020
Bygningstegninger, datert 10.03.2017
Ferdigattest, datert 16.09.2019
Grunnkart, datert 27.10.2020
Planstatus, datert 27.10.2020
Eiendomsinformasjon, datert 27.07.2020
Kopi av vedtekter og ordensregler
Regnskap 2019
Innkalling og referat fra årsmøte 2020