Talvik

TALVIK: Enebolig som er betydelig oppgradert. Moderne kjøkken, 2 bad og eldre fjøs.

Blåberget 12 , 9540 Talvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 126 m²
Bruksareal 181 m²
Bruttoareal 237 m²
Tomt 4 650 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1949
Gårdsnummer 11
Bruksnummer 84
Energimerking G
FINN.no 199715427
Sist endret 21.01.2021 14:18
Prisantydning 2 750 000
Totalpris 2 832 742
Ligningsverdi 672 964,-

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 832 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Blåberget 12 er en enebolig fra 1949 som er betydelig oppgradert siste 8-10 år. Boligen ligger solrikt til i Talvik. Den går over tre plan, og framstår generelt å være i god stand og med tidsriktige fargevalg. Boligen er etterisolert og har fått ny kledning i nyere tid.
Boligen inneholder et nyere kjøkken med spiseplass, stue, to baderom, tre soverom, entré og gang. I tillegg er det flere kjellerboder. På eiendommen er det også et eldre fjøs som har behov for oppgradering.
Eiendommene er på ca. 4650 kvm, og består av gnr 11, bnr 84 som er 1918,4 kvm og gnr 11, bnr 92 som er 2731,2 kvm. Fra boligen er det nærhet til bl.a. skole, barnehage, butikk og båthavn.

Innhold

1.etasje: Vindfang/gang, trapperom, bad/vaskerom, stue, kjøkken.
Kjeller: Trapperom, vaskerom, 2 stk boder og trimrom.
Loft: Trapperom, bad og 3 soverom.
Fjøs: Stall og lager

Standard

Vindfang/Gang
Vindfanget har åpen garderobeløsning. Veggene er hvitmalte, og ytterdøren er av nyere dato. Videre kommer man inn i en mellomgang som har skyvedørsgarderobe med speilfront. Herfra er det adkomst til stue, kjøkken, bad, kjeller og trapp opp til loftet.
Stue
Stuen har gråmalte vegger, og en fondvegg i svart. I delen mot kjøkkenet er det hvite vegger. Det er god plass for både sofa og spisebord. Rommet har en peisovn med teglsteinspipe. Stuen har gode vindusflater som gir rikelig med naturlig lys.
Kjøkken
I boligen er det et kjøkken av nyere dato, antatt byttet i 2013/2014. Det er godt med benkeplass. Kjøkkenet er utført i laminerte, glatte fronter og har mørk laminert benkeplate samt delvis integrerte hvitevarer. Mot det ene vinduet er det barløsning med spiseplass.
Bad/vaskerom
Badet i 1.etasje har mørke fliser på gulvet, hvite baderomsplater på vegger og malte plater i tak. Rommet inneholder dusjhjørne, toalett, opplegg for vaskemaskin og innredning med servant og speil.
På loftet har badet også fliser på gulvet og baderomsplater på vegger. I dette rommet er det badekar, toalett og en moderne innredning med servant og speil.
I kjelleren er det et eldre vaskerom som for tiden ikke benyttes til dette.
Soverom, bod og garderobe
De 3 soverommene er på loftet, og alle er av god størrelse. Et av soverommene har garderobeløsning. For ytterligere lagring er det flere boder i kjelleren.
Fjøs
Med på handelen følger det et eldre fjøs som er plassert på en egen tomt med gnr 11, bnr 92. Fjøset inneholder stall, lager samt møkkjeller, og går over 2 etasjer. Hver av dem med bruksareal på 88 kvm. Fjøset har behov for omfattende oppgraderinger/opprettinger.

Beliggenhet

Eneboligen er i Talvik, ca. 35km fra Alta Sentrum. I Talvik er det bl.a. skole, barnehage, butikk og båthavn. Her bor man tett på muligheter for jakt, fiske og fantastiske turforhold.
I Alta sentrum er det badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.

Tomt

Areal: 4 650 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommene er på ca. 4650 kvm, og består av gnr 11, bnr 84 som er 1918,4 kvm og gnr 11, bnr 92 som er 2731,2 kvm. Tomten er skrående.

Garasje / Parkering

Det er god plass til parkering på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 500 meter til Talvik skole, og omtrent like nært til barnehage. I Alta sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Forsikring

IF Polisenummer: 6106455

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1949

Antall soverom

3

Byggeår

1949
Renovert 2013

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Fundamentert med armert betong på stedlige masser av antatt leire. Tilkjørte masser for avretting og drenering.
Grunnmur: Grunnmur antatt plasstøpt betong med sparestein. Antatt lagt tresonitt (sementbaserte plater med trefibre innvendig som er pusset.
Drenering: Det er påvist lagt grunnmursplast rundt grunnmuren. Ikke påvist drens. Eier opplyser at det er laget en pukkfylt drensgrøft på oversiden av boligen.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Bærende konstruksjon i hoveddel fra byggeåret er fabrikklaftet tømmer. Lektet ut utvendig og etterisolert med 5 cm glassull, ny vindtteting utlekting og kledd med liggende falset panel. Tilbyggene antas å være reisverk av tre med dimensjon 48x148 isolert med 15 cm glassull og vindtetting med plater og duk. Samme kledning på tilbyggene som hoveddel.
Vinduer og dører: Vinduer er en blanding av nyere og eldre vinduer. Eier opplyser at de har satt inn et brukt vindu i stuen. 3-lags energiglass i malte trekarmer de fleste vinduer, 2-lags energiglass i kjeller med lakkerte karmer. Isolert ytterdør. Formpressede innerdører.
Takkonstruksjon: Saltak med plassproduserte takstoler i tre. Kaldt loft. Luke op ptil kaldt loft i gang loft. Etterisolert med 30 cm glassull i undergurt kaldt loft, hvor mye som er i skrådel vites ikke. Eller hvordan skrådel er utført.
Taktekking: Har skifer på taktro med papp i mellom. Tilbyggene har profilert stålplater. Antatt med diffusjonsåpnet undertak.
Piper og ildsteder: Har teglsteinspipe med påmontert vedovn i stue.
Etasjeskillere: Etasjeskillere utført i bjelker av tre med dimesnjon ca 100x200 eller liknende, antatt etterisolert med glassull.
Følgende har fått TG3 fra taksmann:
- Grunnmur: Det ble funnet klare indikasjoner på bevegelser/setninger i grunnmuren i trimrom. 2 stk store sprekker og muren buler noe innover, mest i overkant.
- Rom under terreng: Det antas at det ikke er lagt plast mot grunnen, fundamenter er mulig plassert på stedlige masser.
- Bad/Vaskerom 1.etasje: Det er svakt fall på badegolvet ned mot sluk. Kravet er at det skal være fall på hele golvet mot sluk. 2,5 cm fra høyeste pkt på golvmembran til topp slukrist. (teknisk forskrift av 2010), det kan være at badet kun skal tilfredstille forskriften for byggeåret. Da var det ingen krav. Det er ikke påvist mansjetter rundt gjennomføringer i golv eller vegger. Mangler list i nedkant av plater som skal benyttes i våtsoner, der skal platene monteres på en vinkellist.
- Bad på loft: Det er svakt fall på badegolvet ned mot sluk. Kravet er at det skal være fall på hele golvet mot sluk. 2,5 cm fra høyeste pkt på golvmembran til topp slukrist. (teknisk forskrift av 2010), det kan være at badet kun skal tilfredstille forskriften for byggeåret. Da var det ingen krav. Det er ikke påvist mansjetter rundt gjennomføringer i golv eller vegger. Mangler list i nedkant av plater som skal benyttes i våtsoner, der skal platene monteres på en vinkellist.
- Vaskerom i kjeller: Kan ikke regnes som et våtrom etter dagens standard og regler og forskrifter.
- Innvendige trapper: Mangler håndlister på begge sider i trepp ned til kjeller og trappen er bratt. Trapp opp til loft mangler håndlist på en side.
- Fjøs og utebod

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 126 kvm, Bruksareal: 181 kvm, Bruttoareal: 237 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 0 m². Alle rom i kjeller er oppgitt som S-rom.
1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, trapperom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, bad, 3 soverom.
Utebod: 5 m².
Fjøs:
Bruksareal 1. etasje: 88 m²
Bruksareal 2. etasje: 88 m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Det er varmekabler i gulvet på begge bad og i vindfanget. Ellers er oppvarming med panelovner og vedovn. Sikringsskapet har automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 13 319 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 1230,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 672 964 pr. 25.11.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 422 670 pr. 25.11.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til "LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv,Framtidig". Boligen er i et område med ras- og skredfare. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Tinglyst på gnr 11 Bnr 92:
1951/1119-3/82  Rettigheter iflg. skjøte  
26.07.1951 
Bestemmelser i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Har kommunalt vann og privat avløp via septik.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Det er nedgravd oljetank på utsiden av grunnmuren mot sørøst, det vil påløpe kostander å fjeren denne. Fossil oljefyring er forbudt fra 1.1.2020. Selger vil ikke fjerne oljetanken med tilhørende ledningsnett. Dette er kjøpers risiko og ansvar. For mer informasjon, ta kontakt med megler eller les på www.oljefri.no.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 24.11.2020
Selgers egenerklæring, datert 24.11.2020
Energiattest, datert 24.11.2020
Grunnkart, datert 30.10.2020
Planstatus, datert 30.10.2020
Eiendomsinformasjon, datert 30.10.2020