Alta

ALTA SENTRUM: 3-roms selveier-leilighet med rolig, men sentral beliggenhet. Garasje.

Granshagen 19 , 9511 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 75 m²
Bruksareal 80 m²
Tomt 5 793 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2001
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1224
Energimerking D
FINN.no 197326691
Sist endret 02.12.2020 12:38
Prisantydning 3 350 000
Totalpris 3 447 142
Ligningsverdi 687 788,-

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 5 650,- (Eierskiftegebyr) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 97 142,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 447 142,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 3108,- pr. år (årsprognose). Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Granshagen 19 er en fin og velholdt selveierleilighet beliggende meget sentralt - bare 200 meter fra Alta sentrum. Likevel er plasseringen litt tilbaketrukket og i et rolig strøk.
Leiligheten er i 1.etasje, og har trappefri adkomst. Det er en funksjonell planløsning, som inneholder gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken. I tillegg bod både i leiligheten og i felles gang.
Granshagen 19 er i sameie med 20 andre leiligheter i et veldrevet sameie. Det tilhører egen garasje i felles garasjebygg, og det er store pent opparbeidet fellesområder.

Innhold

1.etasje: Gang, bad, 2 soverom, stue/kjøkken og bod.
Bod i fellesgang.
Garasje.

Standard

Gang
Leiligheten har trappefri adkomst inn til en felles gang som deles med tre andre leiligheter. Denne er lys og luftig med mange vinduer. Videre kommer du inn i en entré/gang som tilhører leiligheten. Entréen har fliser på gulvet. I ytterste del av gangen er det varmekabler i gulvet.
Stue
Stue og kjøkken er i åpen løsning. Her er det god plass for sofa med tilhørende møblement, og spisebord i sonen mot kjøkkenet. På gulvet er det parkett, og lysinnslipp kommer fra vinduer på to sider. Videre er det lettklinker-pipe med påmontert vedovn.
 
Kjøkken
Kjøkkenet har en innredning som inneholder hvitevarer som stekeovn, platetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøle/fryseskap. Innredningen har laminerte fronter og laminert benkeplate. Overskapene er takhøye. Over kjøkkenbenken er det fliser.
Bad/vaskerom
Leiligheten har et kombinert bad- og vaskerom av god størrelse. Her er det fliser på gulvet, med varmekabler. På vegger er det fliser og malt strie. Rommet inneholder dusjnisje, toalett, innredning med servant og speil, 200 liters varmtvannstank, skyllekar og stoppekran for vann. Her er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel samt mekanisk avtrekk via balansert ventilasjonsanlegg.
Soverom, bod og garderobe
I leiligheten er det to soverom med belegg på gulvet. Begge rommene har garderobeskap for oppbevaring av klær. For ytterligere oppbevaring er det en bod til venstre når man kommer inn i entréen, samt en bod på ca. 5 kvm i felles gang.

Beliggenhet

Granshagen 19 ligger bare et steinkast unna Alta Sentrum, men likevel litt tilbaketrukket og i et rolig strøk. Fra leiligheten har du gangavstand bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 5 793 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fra stuen er det utgang til terrasse. Utsikten herfra er mot felles grøntarealer med lekeplass og benker. Felles uteområde er pent opparbeidet med en kombinasjon av asfalterte gangveier, plen, busker og trær.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Parkering i garasje på ca. 19 kvm. Denne har seskjonsnr. 23. Ellers er det asfalterte parkeringsplasser for beboere og gjester.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud. Det er også barnehager i området.

Felleskostnader

1 468 pr. mnd.
Følgende er inkl. i felleskostnadene:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre) SP588959.5.1
- Godtgjørelse til styret i sameiet
- Utvendig drift og vedlikehold
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing
- Forretningshonorar til Polarlys Boligbyggelag og revisjons honorar.

Sameie

Granshagen boligsameie er et godt drevet sameie i Alta sentrum. Sameiet består av totalt 20 leiligheter. Inngangsparti er felles med 3 andre leiligheter. Tomt og fellesarealet utvendig eies sammen med 20 andre leiligheter i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hver av interessentene besørger og bekoster selv det innvendige vedlikehold av sin del av eiendommen med tilhørende tekniske anlegg. Vindusvask og vedlikehold av glassvinduer og inngangsdører anses som indre vedlikehold.
Styret har gjennomført følgende i 2019:
- Byttet port telefoner i 6 leiligheter.
- Montert et utelys og kontroll av de andre.
- Gjennomført dugnad i mai med godt oppmøte blant beboerne.

Andel formue

18 243

Forsikring

Polisenummer: SP588959.5.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Fjorårets regnskap for sameiet viste et overskudd på kr. 2.640,-. I henhold til regnskapet er sameiets disponible midler pr. 31.12.2019 kr. 330.096,- Se ellers regnskap som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husregler er vedlagt i salgsoppgaven. Det anbefales å lese disse.

Husdyrhold

Anskaffelse av dyr må i hvert enkelt tilfelle godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2001

Antall soverom

2

Byggeår

2001
Garasje: 2002

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Antatt fundamentert med armert betong på stedlige masser av morene, kan forekomme innslag av leire. Antatt markisolert med skumplast.
Grunnmur: Ringmur av artmetrt betong.
Drenering: Ikke funnet noen form for drenering knyttet spesielt til denne leiligheten.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Veggtykkelse totalt er 28 cm, antatt reisverk av 48x198 mm og isolert med 200 mm glassull. Stående utvendig tømmermannskledning. Antatt vindtetting med plater og vindduk.
Vinduer og dører: Vinduer i 3-lags energiglass, malte karmer og lakketrte forringer og listverk. Innvendige laminerte dører. Isolert ytterdør og mellomdør.
Takkonstruksjon/taktekking: Ikke kontrollert pga manglende tilgang og regnes som en del av sameiets fellskonstruksjon.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Dekker utført i impregnert treverk, rekkverk utført i malt treverk.
Piper og ildsteder: Har en lettklinker pipe med påmontert vedovn i stue.
Etasjeskillere: Har betongplate på mark i 1.etasje, isolert med skumplast. Etasjeskiller mellom 1.etasje og 2.etasje antas utført som brann og lydhemmende konstruksjon.
Garasje: Betongplate på mark. Reiverk av tre, uisolert, men vindtetting med duk. Takstoler av tre uisolert. Uisolert port.
Ved befaring ble det avdekket følgende:
- Noe støy fra ventilasjonsanlegget. Dette kan reduseres ved utskifting av spirorør med lydfeller.
- Det er en sprekke som går over 3 fliser på badet inn mot vegg til gangen.
- Noe mindre missfarging av foringer til vinduer.
- Mangler koblingsboks eller endesteng i vanntilførsel kjøkken.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 15.09.2010.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 80 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 stk soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
S-rom: Innvendig bod
Garasje
Bruksareal: 19 kvm
Bod med adkomst fra fellesareler: 5 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Det er pipe med vedovn i stuen. Annen oppvarming er med varmekabler i gulv på bad og i ytterste del av gang. Det er også panelovner i leiligheten.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 15 799 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 687 788 pr. 03.11.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 476 036 pr. 03.11.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, over eiendom gnr. 27 bnr. 428. Tinglyst veirett. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Alta sentrum, planid: 19980013, gjelder. I tillegg "Gartneritomta", planid: 20040016. Opplysninger fra Alta Kommune 30.09.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1995/3760-1/82  Bestemmelse om veg  
16.11.1995 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:639  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1093  
Overført fra: 5403-27/1224
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/1760-1/82  Erklæring/avtale  
08.06.2001 
Rettighetshaver
Arctic Constructions AS Org.nr.966 206 527
Overført fra: 5403-27/1224
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/4010-1/82  Erklæring/avtale  
22.11.2001 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1093  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelser om strømforsyning og telekabler
-gjelder også for nye boliger
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/3911-1/82  Seksjonering  
15.11.2001 
opprettet seksjoner:
snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 80/2016
1995/3759-1/82  Bestemmelse om veg  
16.11.1995 
Overført fra: 5403-27/1224
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1224  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1224 Snr:1-40
Overført fra: 5403-27/1224
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, over eiendom gnr. 27 bnr. 428. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Relasjon mellom megler og oppdragsgiver

Det gjøres oppmerksom på at megler har en relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med eiendomsmeglingsloven.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 22.10.2020
Selgers egenerklæring, datert 03.11.2020
Energiattest, datert 03.11.2020
Bygningstegninger, datert 06.03.2001
Ferdigattest, datert 15.09.2010
Grunnkart, datert 30.09.2020
Planstatus, datert 30.09.2020
Eiendomsinformasjon, datert 02.11.2020
Kopi av vedtekter og husregler
Innkalling og protokoll fra årsmøte
Regnskap og budsjett 2019