Alta

KRONSTAD / ELVEKANTEN: Helt ny 2-roms selveierleilighet i 2.etasje. Parkering i garasje.

Elvekanten 14 , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 40 m²
Bruksareal 43 m²
Tomt 4 680 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2020
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 1058
Energimerking B
FINN.no 198089273
Sist endret 30.11.2020 11:22
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 571 492

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 571 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Elvekanten 14 H0207 er en helt ny, arealeffektiv leilighet med gjennomgående god kvalitet. Leiligheten består av stue/kjøkken, soverom, entré, bad og bod/teknisk rom.
Kjøkken og stue er i åpen løsning. Det er lyse vegger og parkett på gulvet. I taket er det spotlights. Kjøkkeninnredningen har integrerte hvitevarer. Fra stuen er det utgang til balkong med fin utsikt.
Leiligheten disponerer parkeringsplass i garasjeanlegg.
Elvekanten kan friste med flotte uteområder, med Tverrelva som nærmeste nabo. Det er laget en tursti som går langs elva. Fra leiligheten er det nært til områder for tur og rekreasjon.

Innhold

1.etasje: Stue/kjøkken, soverom, entré, bad, bod/teknisk rom.

Standard

Entré
Leiligheten er i 2. etasje, med både trapp og heis opp hit. Entréen har hvitmalte vegger. Her er det montert en porttelefon.
Stue/Kjøkken
Stue og kjøkken er i åpen løsning, og har en arealeffektiv løsning for matlaging og sosialt samvær. Det er lyse vegger og parkett på gulvet. I taket er det montert spotlights. Kjøkkeninnredningen har slette fronter, og har integrerte hvitevarer. Fra stuen er det utgang til en balkong på 5,9 kvm.
Bad
I leiligheten er det et moderne baderom med dusjhjørne, vegghengt toalett og servantmøblement med skuffer, servant og speil. På vegger er det våtromsplater med flismønster, og på gulvet er det belegg med termostatstyrt varme. I rommet er det plass for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Soverommet er av god størrelse, hele 12 kvm. Det er to vinduer, hvorav det ene kan åpnes. Her får man godt med dagslys inn i rommet, og det er fin utsikt fra vindu. På soverommet er det garderobeskap. For ytterligere lagring er det innvendig bod og en utvendig bod i felles anlegg på bakkeplan.

Beliggenhet

Elvekanten er på Kronstad, ca. 7 km øst for Alta Sentrum. På Kronstad er det matbutikk. Til Elvebakken er det ca. 1,5 km.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 4 680 kvm, Eierform: Eiet tomt
Elvekanten kan friste med flotte uteområder, med Tverrelva som nærmeste nabo. På tomten er det to lekeområder - ett som er tiltenkt de minste barna og ett annet for de over 6 år. Det er asfalterte kjøreveier, gangveier, parkeringsplasser og nedkjøringsrampe med varmekabler til garasjeanlegget. Rundt boligbyggene har det blitt sådd plen.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer parkeringsplass i garasjeanlegg. Gjesteparkering på felles oppstillingsplasser.

Barnehage / skole i området

Fra leiligheten er det ca. 2 km å gå eller sykle til Elvebakken skole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Alta ungdomsskole er på "Gamle Sentrum". Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager, og nærmeste barnehage er på Kronstad ca. 1 km unna.

Felleskostnader

653 pr. mnd.
Mnd felleskostnader er pt 653,-
Inkludert i felleskostnader er kostnader til drift og vedlikehold av eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet. Styret/forretningsfører reviderer for tiden budsjettet og det kan komme oppjustering av felleskostnader. Kontakt meglerforetaket for mer informasjon.

Sameie

«Elvekanten» trinn 1 består av 41 leiligheter fordelt på to bygg, på henholdsvis tre og fire etasjer. Sameiet Elvekanten vil bestå av 4 sameier og totalt omfatte ca
150 enheter bestående av 2, 3 og 4 roms leiligheter. Prosjektet vil ha 4 byggetrinn hvor første byggetrinn omfatter 41 leiligheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten slik at skader på fellesarealene og andre bruksenheter forebygges, og slik at de øvrige seksjonseierne slipper ulemper. Vedlikeholdsplikten omfatter også eventuelle tilleggsdeler til bruksenheten. Utskifting av vinduer og ytterdører, oppsetting av markiser, endring av fasadebekledning, endring av utvendige farger etc. kan bare skje etter en samlet plan og etter forutgående godkjennelse fra styret. Se vedtekter som er vedlagt i salgsoppgaven for mer info om vedlikehold.

Forsikring

IF Polisenummer: SP3183568
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Det er pr. 13.10.2020 på stiftelsesmøtet ikke utarbeidet budsjett for sameiet. Polarlys boligbyggelag er forretningsfører og regnskapsfører. Enter Revisjon Finnmark AS er revisor for sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekster følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2020

Antall soverom

1

Byggeår

2020

Byggemåte

Bæresystem: Hovedbæresystemet utført som betong/stålkonstruksjoner og betongdekker.
Yttervegger: Yttervegger utført i bindingsverk med isolasjon i henhold til gjeldende byggeforskrifter, innvendig fuktsperre og gipsplater. Utvendig fasadekledning i hovedsak av trepanel, kombinert med fasadeplater.
Innvendig overflater. Platekledning gips sparklet og påført glassfiberstrie samt to strøk maling. Skillevegger mellom leilighetene bygd opp som lydskillevegger. Delvis av betong og som lydvegger av dobbelt bindingsverk, mineralull og gipsplater. Brann og lyd oppfylt iht. krav og forskrifter.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 19.10.2020.

Boligens areal

Primærrom: 40,70 kvm, Bruksareal: 43,50 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, soverom, entré og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er basert på bygningstegninger, og det tas forbehold om at mindre arealavvik kan forekomme.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme i oppholdsrom. Panelovn på soverom. Det er balansert ventilasjonsanlegg for et godt inneklima.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 2 024 pr. år
Beløpet er årsprognose. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp og renovasjon. Nye boliger er fritatt fra eiendomsskatt de 3 første årene. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Nye boliger er fritatt fra eiendomsskatt de 3 første årene.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes normalt av skatteetaten i etterkant av at man har overtatt leiligheten. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.
Estimert formuesverdi:
Formuesverdi som primærbolig kr. 464 558,-
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 672 410,-

Adkomst

Adkomst via privat vei. Denne vil bli en del av sameiet når området er ferdigstilt.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Prosjektet "Elvekanten" vil ha 4 byggetrinn med totalt ca. 150 boenheter, hvor første byggetrinn som nå er ferdig omfatter 41 leiligheter.
Reguleringsplanen "Detaljregulering for Kronstad boligområde", planid: 20140006, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 09.11.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2020/2284136-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
30.03.2020 21:00 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Rett till annlegg, drift og vedlikehold av kommunalteksniske anlegg
Gjelder også private vann-og avløpsledninger
Overført fra: 5403-33/1058
Gjelder denne registerenheten med flere
2020/2314111-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
06.04.2020 21:00 
Rettighetshaver:ELVEKANTEN VELFORENING  
Org.nr: 924863838
Kan ikke slettes uten samtykke fra:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Overført fra: 5403-33/1058
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Bilder av stue og soverom er digitalt møblert.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Energiattest, datert 11.11.2020
Bygningstegninger, datert 01.02.2018
Midlertidig brukstillatelse, datert 19.10.2020
Grunnkart, datert 09.11.2020
Planstatus, datert 09.11.2020
Eiendomsinformasjon, datert 03.07.2020
Kopi av vedtekter
Innkalling til stiftelsesmøte og protokoll fra årsmøte