Alta

BOSSEKOP: Enebolig på ett plan med solrik eiendom. Oppgradert i 2017.

Monsbakken 2 , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 114 m²
Bruksareal 119 m²
Bruttoareal 130 m²
Tomt 878 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1996
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1168
Energimerking F
FINN.no 198191369
Sist endret 30.11.2020 14:38
Prisantydning 3 990 000
Totalpris 4 103 742
Ligningsverdi 895 611,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 103 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Monsbakken 2 er en praktisk enebolig som går over ett plan. Her er alt man trenger - entré/gang med skyvedørsgarderobe, vaskerom, bad, 4 soverom, stue på 35 kvm og kjøkken med innredning fra 2017. I tillegg er det bod med adkomst utenfra.
Boligen har gjennomgått store oppgraderinger de siste årene. Bl.a. er det ny veggkledning i mange rom og nytt gulv med varmekabler i stue, kjøkken og gang. Videre er det elektriske anlegget oppgradert, og i stuen har det blitt montert ny vedovn. Ute er det laget drensgrøft og fylt på masser mot Thomassbakveien.
Monsbakken er i et poplært boområde med skole, barnehage og butikker i nærområdet. Liker man skigåing starter Byløypa med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper rett ved boligen.

Innhold

Entré/gang, vaskerom, bad, 4 soverom, stue og kjøkken.
Bod med adkomst utenfra.

Standard

Entré/gang
Boligen har et delvis takoverbygget inngangsparti. På ytterdøren er det montert en praktisk kodelås. Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen. Her er det knagger på veggen, og en skyvedørsgarderobe med speilfronter for oppbevaring av yttertøy.
Stue
Stuen er på ca. 35 kvm, og har plass til både spisebord og sofa. Veggene er hvitmalte, med en mørkere fondvegg. I stue, kjøkken og gang er det nytt gulv av klikkvinyl med gulvvarme. En nyere vedovn sørger også for varme og hygge. Stuen får rikelig med dagslys fra vindusflater i to himmelretninger.
Kjøkken
Boligen har et moderne kjøkken med integrerte hvitevarer fra 2017. Innredningen har slette fronter, med takhøye overskap. Benkeplaten er laminert. Det er plass til spisebord ved vinduet. Det er også plass til to krakker ved barløsningen som er på innredningen.
Bad/toalett/vaskerom
Badet har fliser på gulv og vegger. I taket er det malte plater. Rommet inneholder dusjhjørne, badekar, toalett samt innredning med servant og speil. På veggen er det mekanisk avtrekk.
Vaskerommet inneholder innredning med skyllekar, toalett samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. På vegger og gulv er det belegg.
Soverom og garderobe
I boligen er det 4 soverom. Alle rommene har skyvedørsgarderober for oppbevaring av klær. Det ene soverommet var tidligere en bod. Her er det lagt inn nytt vindu. Det er ikke søkt bruksendring av dette rommet. For ytterligere lagring er det en bod med utvendig adkomst på trappen, samt en enkel lagringsplass på kaldloft.

Beliggenhet

Monsbakken 2 ligger i et populært område i Bossekop. Det er vel 2 km til Alta Sentrum, og 0,5 km til Bossekop med butikker og bensinstasjon.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.
Liker man skigåing starter Byløypa med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper rett ved boligen.

Tomt

Areal: 878 kvm, Eierform: Eiet tomt
Boligen er på en solrik, tilnærmet flat tomt. Eiendommen er opparbeidet med plen på fremsiden av huset og på siden mot Thomasbakkveien. Ved inngangspartiet er det plass til et kafésett eller liknende. Fra stuen er det utgang til terrasse. Fra parkeringen og til inngangstrappen er det belegningsstein.

Garasje / Parkering

Det er god plass til parkering av flere biler på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 0,8 km til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85779746

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1996

Antall soverom

4

Byggeår

1996

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Byggegrunn av leire og noe tilkjørte avrettingsmasser. Fundamenter av armert betong, isolert med trykkfast skumplast under fundamenter
Lagt plast på grunn i krypkjeller.
Grunnmur: Ringmur av armett betong.
Drenering: Ikke funnet noen form for drens eller grunnmurplast. Eier opplyser at det er gjort tiltak mot innrening av vann til eiendommen. Grøftet og kjørt til masser, tidligere kom det en del smeltevann inn på eiendommen.
Veggkonstruksjoner og utvendige fasader: Reisverk av tre med dimensjon 48x148, isolert med 15 cm, vindtetting med plater og papp/duk, utlektet med 23 mm og kledd med liggende dobbelfalset panel.
Vinduer og dører: Vinduer med 3-lags energiglass med malte trekarmer. Et nytt vindu på soverom som opprinnelig er bod. Isolert ytterdør (ny med kodelås) og terrassedører. Innvendige dører i formpresset utførsel.
Takkonstruksjon: Saltak med w-takstoler av tre isolert med cm glassull i yttertak. Innredet loft, undrgurt isolert med 20 cm glassull.
Taktekking: Yttertak av shingel på taktroplater.
Etasjeskillere: Etasjeskiller mellom krypkjeller og 1.etasje utført som stubbloftsgolv, antatt isolert med 20 cm glassull. Vindetting med plater og papp eller duk.
Eier opplyser at de har utført følgende med eiendommen etter kjøp i 2017:
- Ny veggkledning innvendig untatt bad og vaskerom
- Nye gulv med el-flex (varmematter) i stue, kjøkken og gang
- Innvendig bod er gjort om til soverom, ikke søkt bruksendring på dette.
- Nytt kjøkken
- Fjernet noen innvendige vegger
- Ny vedovn
- Nye innvendige dører
- Laget drensgrøft og fyllt på masser utvendig mot Thomassbakveien
- Oppgradert det elektrsike anlegget, 1 ny kurs satt inn.
Anmerkninger:
- Slukrist på bad er ikke plassert over sluk, men forskøvet slik at rengjøring av sluk er noe vanskeligere. Det er lagt golvfliser på opprinnelig gulvbelegg.
- Fuktskjolder rundt avlufting av vaskerom tak. Avtrekksanlegg har vært koblet fra og det antas at dette har medført kondersering i anlegget. Anlegget er nå
fjernet av eier.
- "Svi" merker på belegg vaskerom.
- Noe mindre glipper i klikkvinylgulv i stue og kjøkken.
- Lite fall på badegolv mot sluk, målt til 1 cm fra terskel til slukrist, er nok i utgangspunktet mere fall på belegget som ligger under fliser.
- Vinduer og terrassedør på vaskerom har behov for vedlikehold.
- Det er laget golv på deler av kaldt loft, undergurt er på 14,8 cm høyde, isolasjonen er 20 cm. Gulvet er lagt rett på undergurt, da presses isolasjonen sammen ca 5 cm. Det burde vært lektet opp 48x48 før golvet ble lagt.
- Trappen henger litt ut mot veien. Bør heves, pusses og males.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 07.01.96

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 119 kvm, Bruttoareal: 130 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, vaskerom, bad, 4 soverom, stue og kjøkken. S-rom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming av boligen skjer med gulvvarme i deler av huset, panelovner og vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 18 285 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 4273,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 895 611 pr. 12.11.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 224 201 pr. 12.11.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Den nye avlastningsveien er planlagt å gå i nærheten, på oversiden av Borcgrevinkhøyden. Se kartutsnitt som er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/1748-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
16.04.2007 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 10.11.2020
Selgers egenerklæring, datert 09.11.2020
Energiattest, datert 12.11.2020
Bygningstegninger, datert 01.04.1993
Midlertidig brukstillatelse, datert 09.08.1996
Grunnkart, datert 10.11.2020
Planstatus, datert 10.11.2020
Kartutsnitt, avlastningsvei
Eiendomsinformasjon, datert 10.11.2020