Alta

SAGA: 3-roms leilighet i 2.etasje. Innglasset balkong og carport.

Sagali 14C , 9517 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 69 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 8 271 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2017
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 738
Energimerking D
FINN.no 202039226
Sist endret 22.01.2021 13:43
Prisantydning 3 200 000
Totalpris 3 288 992
Ligningsverdi 716 494,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 88 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 288 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sagali 14C er en nyere leilighet med alt på ett plan. Leiligheten ligger i 2.etasje og består av 2 soverom, bad/vaskerom, stue, kjøkken, bod samt en innglasset balkong.
Leilighen framstår å være i god stand, og har høy standard med bl.a. utstrakt bruk av spotlights. I oppholdsrommene er det varmekabler i gulvet.
Det er parkeringsplass i carport. Leiligheten har ellers godt med lagringsplass, bl.a. i innvendig bod. For ytterligere lagring er det sportsbod i bakkant av carporten. I tillegg er det en utebod ved inngang i 2.etasje.

Innhold

2.etg: Vindfang/gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue, kjøkken og bod.
Utvending bod.
Carport med bod.

Standard

Gang/Entré
Via et takoverbygd inngangsparti kommer man inn i leiligheten. Veggene her er blåmalte, og på gulvet er det lys laminat. På veggen er det montert knagger for å henge klærne.
Stue
Kjøkken og stue er i åpen løsning. Her er det god plass til sofaløsning og tilhørende møblement. Veggene er hvitmalte, med en fondvegg i blå. Gulvet er kledd med laminat, og det er gulvvarme. Fra stuen er det skyvedør ut til innglasset balkong.
Kjøkken
I kjøkkensonen er det god plass til et spisebord ved vinduet. Innredningen har slette fronter, laminert benkeplate og takhøye overskap. To av skapene har glassfronter. I innredningen er det integrert platetopp, steikovn, oppvaskmaskin og ventilator. Videre er det avsatt plass til kjøle/fryseskap. På kjøkkenet er det spotlights både i taket og over kjøkkenbenken.
Bad/vaskerom
I leiligheten er det kombinert bad- og vaskerom. Her er det belegg på gulvet og baderomsplater på vegger. I taket er det malte plater med spotlights. I rommet er det badekar, vegghengt toalett, innredning med servant og speil samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Soverom, bod og garderobe
Det er to soverom i leiligheten. Hovedsoverommet har hvitmalte vegger, med en fondvegg i blå - en farge som går igjen på flere andre vegger i leiligheten. Begge soverommene har skyvedørsgarderobe for oppbevaring av klær. Leiligheten har ellers godt med lagringsplass. I leiligheten er det en innvendig bod. For ytterligere lagring er det sportsbod i bakkant av carporten. I tillegg er det en utebod ved inngang i 2.etasje.

Beliggenhet

Sagali 14C er ca. 7 km fra Alta Sentrum og 2,5 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Sagali har en bra beliggenhet for de som ønsker å bo tett på rekreasjonsområder. Skiløypen går like i nærheten av leiligheten, så her kan du spenne på deg skiene og starte hjemmefra. Det er ikke lange turen til Saga Skole, og her finner man en fotballbane.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 8 271 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solen kan nytes på en stor takoverbygd terrasse. Deler av denne er innglasset. Leiligheten er på en solrik tomt. På området er det lekeplass for barna.

Garasje / Parkering

Boligen har parkeringsplass i carport med sportsbod i bakkant. Det er motorvarmer på parkeringsplassen for leiligheten som er koblet til leilighetens sikringsskap.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Saga barneskole (skole 1.-4.klasse og barnehage). Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Felleskostnader

1 000 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer forsikring av bygg, snøbrøyting, gressklipp og vedlikehold av fellesområde.

Sameie

Sameiets navn er Sagali, og består av 30 seksjoner på eiendommen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiers bruk av bruksenheten og fellesarealene må ikke på en urimelig måte være til skade eller ulempe for andre sameiere. Fellesarealet må ikke nyttes slik at andre brukere unødig eller urimelig hindres i den bruk som er avtalt eller forutsatt.
Til sikkerhet for den enkelte sameiers riktige oppfyllelse av sameieavtalen gis sameiet tinglyst pantere for kr.10.000,- for 1 roms leiligheter, kr. 15.000,- for 2 roms leiligheter og kr. 20.000,- for 3 roms-leiligheter i hver enkelt seksjon. Panterett er uten opptrinnsrett og skal ha prioritet etter 85 % av lånetakst (avholdt etter forsikringsrådets regler).

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: SP1385587.4.2
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 26.589,- Disponible midler er pr. 31.12.2019 kr. 88.542,-. Regnskap for 2019 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

2

Byggeår

2017

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Betongplate på mark, isolert med skumplast, ringmur av sandwitch elementer skumplast betong skumplast.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Reisverk av tre med dimensjon 48x198 isolert med 20 cm glassull. Vindtetting med plater og vindduk. Utlektet og kledd med liggende dobbelfalset panel.
Dører og vinduer: Isolerte ytterdører og terrassedører. Innvendige dører er hvitmalte formpressede dører. Vinduer er 3-lags energiglass.
Takkonstruksjon med yttertak: Pulttak av tre/trefiber dragere, isolert med glassull, undertak av antatt diffusjonsåpen membran, yttertak dekket av snø så det kunne ikke inspiseres.
Piper, ildsteder og oppvarming: Oppvarming skjer med strørm fra balansert ventilasjonsanlegg med formarmer og varmekabler.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 06.10.2017.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, 2 stk soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
S-rom. Innvendig bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til salg, utleie og pantsettelse. Utleie av leiligheten kan bare skje med styrets skriftlige godkjennelse som må foreligge før leietaker kan flytte inn i leiligheten. Samtykke til utleie kan ikke nektes uten saklig grunn. Se vedtekter for mer info.

Oppvarming

I leiligheten er det varmekabler i alle rom bortsett fra soverom og bod. På enkelte rom er det panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 12 767 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 716 494 pr. 18.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 579 378 pr. 18.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplanen "Detaljregulering for Sagali", planid: 20050007, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 19.11.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/894333-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
18.10.2013 
Rettighetshaver: ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Gjelder anlegg og vedlikehold av kommunaltekniske anlegg, samt private vann- og avløpsledninger
Rettet fra pengeheftelse til servitutt etter tgl § 18, 20.01.2014, L.S.L.
Overført fra: 5403-38/738
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/939109-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
13.10.2016 
Rettighetshaver: ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Vederlagsfri rett til å utføre tiltak av allmen interesse på eiendommen, bl.a. anlegg og vedlikehold av kommunaltekniske anlegg.
Overført fra: 5403-38/738
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Preben Knutsen Arild Maja-sofie Angell Moen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 18.12.2020
Selgers egenerklæring, datert 26.11.2020
Energiattest, datert 27.11.2020
Bygningstegninger, datert 27.07.2016
Midlertidig brukstillatelse, datert 06.10.2017
Grunnkart, datert 19.11.2020
Planstatus, datert 19.11.2020
Eiendomsinformasjon, datert 19.11.2020
Kopi av vedtekter
Regnskap 2019
Protokoll fra årsmøte og årsberetning 2019