Skarsvåg

The North Cape Experience - Unique business opportunity on top of the world

Børnesveien 17A og 36 , 9763 Skarsvåg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Næringsbygg / Selveier
Bruksareal 598 m²
Tomt 1 536 m² / Festet tomt
Soverom 11
Byggeår 1961
Gårdsnummer 4
Bruksnummer 120
Energimerking G
FINN.no 209345120
Sist endret 26.02.2021 20:06
Prisantydning 11 782 000
Totalpris 12 077 892

Beregnet totalkostnad

11 782 000,- (Prisantydning) Omkostninger 294 550,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 782 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 295 892,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 077 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til The North Cape Experience!
Børnesveien 17A og 36 er et havfiske-turistanlegg med base i Skarsvåg. Næringseiendommen består av turistsenter med overnattingsmulighet, bolighus med 2 utleiedeler og eget sløyerom/lager, 2 moderne transportable hytter som fungerer som feriehjem, kaihus med sløyerom og badstu med omkledningsrom.
Turistsenteret har resepsjon og kafé i første etasje, og i andre etasje er en leilighet med 2 soverom, bad, stue og kjøkken. Her oppe er det også et stort lagerrom. Rett ved sjøkanten er 2 stk transportable stilige og romslige hytter - hver av dem på 37 kvm. Hver av dem har 3 dobbelrom, med plass til 6 gjester.
Rett over veien er det en bolig med to utleiedeler. Det er 3 soverom i hver av leilighetene. I boligen er det også loft med ståhøyde. De siste årene har boligen blitt oppgradert. Alle leiligheter har nydelig sjøutsikt.
På kaianlegget er det et akvarie for kongekrabbe, og det er gode parkereringsforhold på eiendommene.
Skarsvåg er det nordligste fiskeværet i verden, og det nærmeste du kommer Nordkapp. Med bil er du ca. 20 minutter unna Nordkapp-platået. Skarsvåg tilbyr et fantastisk landskap og utsikt over havet. The North Cape Experience tar deg med til fjells, på vandreturer og ut på havet. Her får man se, smake og føle Arktis.
Bedriften The North Cape Experience AS kan også inngå som en del av salget. Bedriften eier bl.a. 6 båter.

Innhold

Næringseiendom, hovedbygg
1.etasje: Cafe, kjøkken, omkledning/lager, trapperom, vaskerom og toalett. Utvendige toalett og handicap toalett med dusj.
2.etasje: Trapperom, lagerrom, 2 stk soverom, bad, stue og kjøkken
Bolig med 2 utleiedeler:
1. etasje inneholder gang/trapperom, toalett, 3 stk soverom, bad, vaskerom, stue og kjøkken.
2.etasje inneholder trapperom, 3 stk soverom, bad, stue og kjøkken.
Utvendig sløyerom/lager
Hytte, transportabel 1 - bygg b:
3 stk soverom, bad, kjøkken og stue.
Hytte, transportabel 2 - bygg c:
3 stk soverom, bad, kjøkken og stue.
Kaihus med sløyerom - bygg d:
Sløyerom, hems.
Badstu - bygg e:
Badstu med omkledningsrom.

Beliggenhet

Skarsvåg er verdens nordligste fiskevær. Herfra er det ca. 20 minutter med bil til Nordkapplatået. Skarsvåg ligger ved Risfjorden på nordøstsiden av Magerøya i Nordkapp kommune. Det bor ca. 60 innbyggere i tettstedet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Børnesveien 17A har ferdigattest datert 9.12.2015. For Børnesveien 36 foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Som et prøveprosjekt ble det gitt midlertidig tillatelse på inntil 5 år til etablering av to mobile enheter. Igangsettingstillatelse 12.03.2018. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligens areal

Bruksareal: 598 kvm
Næringseiendom, hovedbygg, 1.etasje
Bruksareal: 136 kvm
P-rom: 136 kvm
Næringseiendom, hovedbygg, 2.etasje
Bruksareal: 102 kvm
P-rom: 102 kvm
Hytte, transportabel 1
Bruksareal: 37 kvm
P-rom: 37 kvm
Hytte, transportabel 2
Bruksareal: 37 kvm
P-rom: 37 kvm
Kaihus med sløyerom, 1.etasje
Bruksareal: 11 kvm
P-rom: 11 kvm
Kaihus med sløyerom, loft
Bruksareal: 14 kvm
P-rom: 14 kvm
Badstue
Bruksareal: 7 kvm
P-rom: 7 kvm
Næringseiendom med 2 leiligheter
Bruksareal: 242 kvm
P-rom: Ikke oppgitt
Utvendig sløyerom/lager
Bruksareal: 12 kvm
P-rom: Ikke oppgitt
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Adgang til utleie

Børnesveien 36 går over 2 plan og er bygget om og godkjent til 2 stk leiligheter for utleie (oppgitt av eier). I tillegg er det utleie/overnattingsmuligheter i 2 transportable hytter og i 2.etasje over turistsenteret.

Oppvarming

Oppvarming er med panelovner i alle husene.

Formuesverdi

Formuesverdi for personlige skattepliktige er stipulert til kr. 1 762 186,-
Formuesverdi for næringseiendom er stipulert til kr. 2 349 582,-
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen 4/120 (Børnesveien 17A) er regulert til forretning/næringsbygg (turisme). 
Eiendommen 4/64 (Børnesveien 36) er regulert til "Annen bygning for overnatting". Iflg. Nordkapp kommune omfattes ikke eiendommen 4/64 (Børnesveien 36) av noen reguleringsplan. Den er opprinnelig bygget som bolig og senere benyttet til barnehage. I dag benyttes eiendommen til nærings/turistformål og utleie, og ligger innenfor bebyggelse og anlegg i kommuneplanens arealdel. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Naboeiendommen, gnb/bnr. 4/18 er regulert til industri.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Børnesveien 17A er festetomt. Areal: 1437 kvm
Børnesveien 36 er selveiertomt. Areal: 99 kvm.
Noen av byggene er utenfor eiendomsgrensen. Dette er kjøpers risiko og ansvar.
Lavvo/grillstue inngår ikke i salget.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Jonathan Richard Dillon

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport Børnesveien 17A, datert 10.12.2020
Verdivurdering, Børnesveien 36, datert 16.12.2020
Selgers egenerklæring, datert 14.01.2020
Grunnkart, datert 13.1.2021
Informasjon innhentet fra Nordkapp kommune
Bygningstegninger, Børnesveien 17A, datert 05.09.2004
Ferdigattest Børnesveien 17A, datert 09.12.2005
Festekontrakt, Børnesveien 17A
Eiendomsinfo, Børnesveien 36, datert 13.01.2020