Alta

VISNING 12/1 KL.16:45 - SAGA: Moderne 2-roms selveierleilighet med innglasset balkong. Perfekt førstegangskjøp.

Sagali 2 , 9517 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 41 m²
Bruksareal 44 m²
Tomt 8 271 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 738
Energimerking C
FINN.no 200575206
Sist endret 23.01.2021 11:07
Prisantydning 2 350 000
Totalpris 2 417 992
Ligningsverdi 495 575,-

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 67 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 417 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sagali 2 er en lys og moderne 2-roms i andre etasje, med naturskjønn beliggenhet i et nyere boligbygg. Den arealeffektive leiligheten framstår som et perfekt førstegangskjøp for den som vil etablere seg på boligmarkedet. Fra stuen er det utgang til innglasset, vestvendt balkong med gode solforhold og flott utsikt. Parkering er på felles utendørs parkeringsplass tett på inngangen.
Leiligheten har en lys entré med skyvedørsgarderobe, et moderne kjøkken med integrerte hvitevarer, samt en trivelig stue med plass for lite spisebord. Videre er det dusjhjørne på badet, tilhørende garderobeskap på soverommet, samt ytterligere lagringsplass i utvendig bod.
Kort fortalt
- Lys, moderne 2-roms i nyere boligbygg.
- Det er felles utendørs parkeringsplass.
- Innglasset, vestvendt balkong ved stuen.
- Gode solforhold og naturskjønn utsikt.
- Entré med romslig skyvedørsgarderobe.
- Moderne kjøkken, integrerte hvitevarer.
- Lys stue med plass for lite spisebord.
- Tidsmessige baderom med dusjhjørne.
- Det er opplegg for vaskemaskin på badet.
- Soverom med tilhørende garderobeskap.
- Lagringsplass i utvendig bod.

Innhold

2. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad/vaskerom og soverom
Annet: Disponibel, utvendig bod ved inngang.

Standard

Entré
Boligen har adkomst via overbygd, utvendig trapp og romslig, felles svalgang på etasjeplan. Gjennom hvitmalt ytterdør med kodelås kommer man inn i en lys entré med hvitt laminatgulv, hvitmalte vegger, åpen garderobeløsning og romslig skyvedørsgarderobe. Det tidsmessige fargevalget harmonerer godt med øvrige deler av boligen.
Stue
Leiligheten har en lys og trivelig stue i åpen løsning med et moderne kjøkken. Hit strømmer dagslyset inn fra en stor, dobbel skyvedør mot innglasset balkong. Vindusflatene ivaretar også utsikten. Rommet har hvitt laminatgulv, hvitmalte vegger, gulvvarme og downlights. Det er plass for både sofaløsning med tilhørende møblement og lite spisebord.
Kjøkken
Kjøkkenets hendige L-form krones med en liten barløsning ut mot stuen. Den takhøye innredningen byr på god benke- og lagringsplass. Det er hvite, glatte fronter med innfreste håndtak, grå laminatbenkeplater og underlimt oppvaskkum. Over benken er det montert belysning og grå, flismønstrede beskyttelsesplater. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, induksjonstopp, mikrobølgeovn, kombinert kjøl/frys, oppvaskmaskin og ventilator.
Bad/wc/vaskerom
Badet er innredet med grått, flismønstret gulvbelegg, og veggene er kledd med sorte og hvite flisplater. Det er lysinnslipp fra vindu med innsynsfritt glass. Rommet har gulvvarme og downlights. Videre er det montert speilskap med integrert belysning, og heldekkende servant på servantmøblement med sorte høyglansfronter. I tillegg finnes veggmontert toalett, dusjhjørne med skyvedører, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel
Soverom og garderobe
Soverommet er lyst og hyggelig. Rommet har hvitt laminatgulv, hvitmalte panelplater på vegg og dobbelt, hvitt garderobeskap. For øvrig er det god lagringsplass i skyvedørsgarderobe i entré og i disponibel, utvendig bod rett utenfor inngangsdøren.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et naturskjønt boligområde i Sagali, ca. 6,4 km fra Alta sentrum. I Alta sentrum finner du et moderne badeland, nyere kino og bibliotek, bowlinghall, kunnskapspark, treningssentre, idrettshaller, samt konsertsaler og kunstgalleri. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
Området har også nærhet til fotballbane, skiløyper og badeplass med mer. Fra boligen er det ca. 2 km kort vei til Skogvannet, et populært utfartssted. Her er det anlagt gapahuk, grillplass og badebrygge. Folkestien er 5 km lang og går rundt vannet, og herfra er det også mulig å gå videre til en av Altas toppturer, Borras.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad, Rema 1000 og Joker Tverrelvdalen. Alta Sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. På sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Tomt

Areal: 8 271 kvm, Eierform: Eiet tomt
Leiligheten har utgang fra stuen til en innglasset balkong med vinduer som kan skyves til side for å slippe inn solen. Rekkverk og sidevegger i glass gir en luftig vinterhagefølelse. Balkongen har vegg-til-vegg teppe, downlights, samt plass for cafésett.
Felleseiendommen er opparbeidet med gruslagte internveier, plenareal og lekeplass. Her finnes også felles sittegrupper for et sosialt miljø.

Garasje / Parkering

Det er parkering på reservert utendørs parkeringsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet har sentral beliggenhet på sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

800 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer forsikring av bygg, snøbrøyting, gressklipp og vedlikehold av fellesområde.

Sameie

Sameiets navn er Sagali, og består av 30 seksjoner på eiendommen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiers bruk av bruksenheten og fellesarealene må ikke på en urimelig måte være til skade eller ulempe for andre sameiere. Fellesarealet må ikke nyttes slik at andre brukere unødig eller urimelig hindres i den bruk som er avtalt eller forutsatt.
Til sikkerhet for den enkelte sameiers riktige oppfyllelse av sameieavtalen gis sameiet tinglyst pantere for kr.10.000,- for 1 roms leiligheter, kr. 15.000,- for 2 roms leiligheter og kr. 20.000,- for 3 roms-leiligheter i hver enkelt seksjon. Panterett er uten opptrinnsrett og skal ha prioritet etter 85 % av lånetakst (avholdt etter forsikringsrådets regler).

Forsikring

IF Polisenummer: SP1385587.4.2
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 26.589,- Disponible midler er pr. 31.12.2019 kr. 88.542,-. Regnskap for 2019 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2016

Antall soverom

1

Byggeår

2016

Byggemåte

Yttervegger er av bindingsverk i tre isolert med 25 cm glava. Vinduer av 3-lag isolerglass. Leiligheten har sikringsskap med automatsikringer, samt varmvannsbereder plassert i kjøkkenbenk. På innglasset balkong er det downlights.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 20.04.2018.

Boligens areal

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 44 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad/vaskerom og soverom.
Følgende rom er oppgitt som sekundærom: Innglasset balkong.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er oppmålt av megler, og noe avvik kan forekomme.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til salg, utleie og pantsettelse. Utleie av leiligheten kan bare skje med styrets skriftlige godkjennelse som må foreligge før leietaker kan flytte inn i leiligheten. Samtykke til utleie kan ikke nektes uten saklig grunn. Se vedtekter for mer info.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme og stedvis panelovner, har sikringsskap med automatsikringer, samt varmvannsbereder plassert i kjøkkenbenk. På innglasset balkong er det downlights.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 11 684 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 560,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 495 575 pr. 02.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 784 068 pr. 02.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/894333-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
18.10.2013 
Rettighetshaver: ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Gjelder anlegg og vedlikehold av kommunaltekniske anlegg, samt private vann- og avløpsledninger
Rettet fra pengeheftelse til servitutt etter tgl § 18, 20.01.2014, L.S.L.
Overført fra: 5403-38/738
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/939109-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
13.10.2016 
Rettighetshaver: ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Vederlagsfri rett til å utføre tiltak av allmen interesse på eiendommen, bl.a. anlegg og vedlikehold av kommunaltekniske anlegg.
Overført fra: 5403-38/738
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Christoffer Holmen Nilsen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Selgers egenerklæring, datert 02.12.2020
Energiattest, datert 02.12.2020
Bygningstegninger, datert 18.05.2015
Ferdigattest, datert 20.04.2018
Grunnkart, datert 27.11.2020
Planstatus, datert 27.11.2020
Eiendomsinformasjon, datert 27.11.2020
Kopi av vedtekter
Regnskap 2019
Protokoll fra årsmøte og årsberetning 2019