Alta

ALTA SENTRUM: 3-roms leilighet med nærhet til det meste. Parkering i kjeller og heis.

Markveien 51A , 9510 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 92 m²
Bruksareal 96 m²
Bruttoareal 104 m²
Tomt 3 206 m² / Festet fellestomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2007
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 250
Energimerking D
FINN.no 201394485
Sist endret 21.01.2021 13:30
Prisantydning 3 600 000
Totalpris 3 702 742
Ligningsverdi 794 863,-

Beregnet totalkostnad

3 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 102 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 702 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Markveien 51A er en romslig 3-roms leilighet med en plassering som har gangavstand til alt av sentrumsfasiliteter. Leiligheten er av god størrelse med bruksareal på 96 kvm. Den inneholder stue, kjøkken, entré/gang, bad/vaskerom, 2 soverom og bod.
Leiligheten er i 3.etasje, med adkomst via heis og svalgang. Fra svalgangen er det nydelig utsikt mot Aronnes og Gamle Sentrum.
Stue og kjøkken er i åpen løsning. Sentralt plassert i rommet er det en vedovn som gir varme og hygge på kalde kvelder. Kjøkkensonen er romslig, med god plass til spisebord. Herfra er det utgang til terrasse med utsikt mot Alta Sentrum.
For lagring er det innvendig bod, samt bod i parkeringsanlegget i kjelleren. Her er også biloppstillingsplass. I tillegg er det avsatt plass for campingvogner, tilhengere etc. på egen tomt.

Innhold

3.etasje: Stue, kjøkken, entre/gang, bad/vaskerom, 2 soverom og bod.
Bod i kjeller

Standard

Entré/gang
Via en overbygget svalgang kommer man inn i leiligheten. Her blir man møtt av en lys entré. For oppbevaring av klær er det skyvedørsgarderobe med speilfronter. I entréen er det callinganlegg med døråpner.
Stue
Stue og kjøkken er i åpen løsning. I stuen er det god plass til sofa med tilhørende møblement. Sentralt plassert i rommet er det en vedovn som gir varme og hygge på kalde kvelder. Veggene er hvitmalte, med en sprek fondvegg i en gulgrønn-farge. Den samme farger går i gjennom over kjøkkenbenken.
 
Kjøkken
Kjøkkenet er av god størrelse, og har plass til spisebord. Innredningen har folierte fronter ved vinduet. Overskapene er hvit, mens underskap er grå. Stekeovn og koketopp er integrert i innredningen. Det er ellers avsatt plass til både kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. 
Bad/vaskerom
Leiligheten har et kombinert bad- og vaskerom. På gulvet er det mørkegrå fliser mot hvite fliser på vegger. I rommet er det både badekar og dusjhjørne. Utover dette finnes det servantskap, veggmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. I taket er det spotlights.
Soverom, bod og garderobe
I leiligheten er det to soverom. I begge rommene er det lysmalte vegger, og fra vindu er det flott utsikt mot Gamle Sentrum og Aronnes. Begge rom er utstyrt med garderobeskap. For ytterligere lagring er det en innvendig bod, samt bod i kjeller på ca. 4 kvm.

Beliggenhet

Markveien 51A er sentralt plassert, på ytterkanten av Alta Sentrum. Fra leiligheten har du gangavstand til bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 3 206 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2085
Eiendommen er festet, og tomtefeste betales gjennom felleskostnader.
Fra stuen er det utgang til terrasse på ca. 11 kvm, med delvis takoverbygg. Herfra er det utsikt mot Alta sentrum. Ved inngangspartiet er det takoverbygd svalgang med utsikt mot bl.a. Komsatoppen og Aronnes. Tomten er felles for sameiet, og er opparbeidet med plen, samt asfaltert innkjøring og parkeringsplasser. På baksiden av bygget er det lekeplass og oppstillingsplass for campingvogner, tilhengere etc.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten har egen parkeringsplass i oppvarmet garasje. I tillegg er det avsatt parkeringsplass for campingvogner, tilhengere etc. på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 1,5 km til Komsa barneskole og 2,5 km til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Felleskostnader

2 448 pr. mnd.
Felleskostnadene dekker følgende:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- IF-avtalenr. SP895637.3.1
- Godtgjørelse til styret i sameiet
- Tomteleie/festeavgift
- Utvendig drift og vedlikehold
- TV+bredbånd
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing
- Forretningsførerhonorar til Polarlys Boligbyggelag

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Bykanten. Sameiet består av eiendommen gnr 28 bnr 250 i Alta kommune. Sameiet består av 24 eierseksjoner, 23 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Hver boligseksjon har tildelt merket tilleggsareal (bod) i kjelleretasjen. Næringsseksjon består av hele 1. etasje, minus adkomstområdet (heisrom, trappegang) for boligseksjonsdelen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har arbeidet med følgende saker i 2019:
- Opparbeidelse av steinlagt uteplass
- Rengjøring/inspeksjon av samtlige takvifter
- Eierskap Veilag Markveien 51/vedtekter
- Fellesavtale bredbånd/TV
- Rutinemessige arbeidsoppgaver/dugnader (vår/sommer/høst)
- Økonomi/budsjett

Andel formue

21 689

Forsikring

IF Polisenummer: SP895637.3.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et underskudd på 48.541,-. I henhold til regnskapet er sameiets disponible midler pr 31.12.2019 på kr 491.387,-. Polarlys Boligbyggelag er forretningsfører for Sameiet Bykanten. Revisjon utføres av Enter Revisjon Finnmark AS. Leilighetens renteinntekter er kr. 312,-, renteutgiftene er kr. 92,- og annen formue er kr. 21.689,-. Alle tall hentetfra ligningen for 2019. Se eller regnskap og budsjett som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2007

Antall soverom

2

Byggeår

2007

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle, antar fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Vegger er oppført med bindingsverk med utvendig trepanel og tegelforblenning.
Vinduer: Vinduer med 2 lag isolerglass og trekarmer. Innvendig solavskjerming på stue/kjøkken vindu.
Dører: Ytterdør er standard og balkongdør med glass. Profilerte malte innerdører.
Takkonstruksjon: Yttertak som flatt tak av betongkonstruksjoner tekket med PVC belegg. Isolert ihh til byggetidens forskrifter.
Piper og ildsteder: Loddpipe i elementer. Innvendig røykløp er ikke innspisert. Det er i tillegg montert mekanisk avtrekksvifte utvendig på tak.
Gulvsystemer: Etasjeskille med betongelementer. Det er bygd opp en sokkel mot yttervegg i et av soverommene, grunnet kuldebro.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 28.02.2007.

Boligens areal

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 96 kvm, Bruttoareal: 104 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, entré/gang, bad/vaskerom, 2 stk soverom. S-rom: Bod
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte seksjonseier har enerett til bruk av sin bruksenhet, herunder rett til overdragelse, utleie og pantsettelse, med mindre noe annet følger av lov eller disse vedtektene.

Oppvarming

Oppvarming er med panelovner og peis/vedovn. På badet er det varme i gulv.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 16 572 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 3758,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 794 863 pr. 11.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 861 507 pr. 11.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via dels offentlig og dels privat vei over gnr./bnr. 28/300 og 28/301.

Regulering

Eiendommen er regulert til sentrumsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Naboeiendom med gnr/bnr 28/279 og 28/280 er avsatt til boligformål, og kjøper må regne med at det blir bygd leilgheter her i fremtiden. Reguleringsplan for Detaljregulering for C4, Alta Sentrum, planid: 20160001, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 20.11.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pengeheftelser i eiendomsrett
1977/3151-4/82  Festekontrakt - vilkår  
27.10.1977 
festetid: 30 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:5403 Gnr:28 Bnr:250 Snr:1-24
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,773
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Kan ikke overdras uten samtykke av
hjemmelshaver/utleier
Gjelder denne registerenheten med flere
1997/1963-1/82   ** Nye vilkår  
03.07.1997 
Festetid: 30 ÅR
2005/4660-3/82   ** Nye vilkår - feste  
02.12.2005 
Årlig festeavgift: 48539
Bestemmelser om festetid
Tomteverdi: NOK 1.096.950
Pant for forfalt festeavgift
Kan ikke overdras uten samtykke av
hjemmelshaver/utleier
2007/990-1/82   ** Nye vilkår  
01.03.2007 
Festeretten overdras til de som til enhver tid er eier av seksjonene.
Bestemmelse om forkjøpsrett: Alta kommune frafaller sin forkjøpsrett ved overdragelse av en enkelt seksjon.
Forkjøpsretten består ved samlet overdr. av seksjonene
2007/1142-2/82  Erklæring/avtale  
09.03.2007 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
Pengeheftelser i festerett
1977/3151-4/82  Festekontrakt - vilkår  
27.10.1977 
festetid: 30 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:5403 Gnr:28 Bnr:250 Snr:1-24
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,773
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Overført fra: 5403-28/250
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
1997/1963-1/82   ** Nye vilkår  
03.07.1997 
Festetid: 30 ÅR
2005/4660-3/82   ** Nye vilkår - feste  
02.12.2005 
Årlig festeavgift: 48539
Bestemmelser om festetid
Tomteverdi: NOK 1.096.950
Pant for forfalt festeavgift
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
 
2007/990-1/82   ** Nye vilkår  
01.03.2007 
Festeretten overdras til de som til enhver tid er eier av seksjonene.
Bestemmelse om forkjøpsrett: Alta kommune frafaller sin forkjøpsrett ved overdragelse av en enkelt seksjon.
Forkjøpsretten består ved samlet overdr. av seksjonene
2007/1280-1/82  Obligasjon  
14.03.2007 
BELØP: NOK 2.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder feste
2007/1142-1/82  Seksjonering  
09.03.2007 
opprettet seksjoner:
snr: 16
formål: Bolig
sameiebrøk: 1875/52000
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 23
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på 5403-28/144, 5403-28/300
Rettigheter i festerett
2007/880-1/82  Bestemmelse om veg  
26.02.2007 
Overført fra: 5403-28/250
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:28 Bnr:250  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:28 Bnr:250 Snr:1-24
samt de til enhver tid eiere av seksjoner på eiendommen
Overført fra: 5403-28/250
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 5403-28/144, 5403-28/300
Rettigheter i eiendomsrett
2007/880-2/82  Erklæring/avtale  
26.02.2007 
Overført fra: 5403-28/250
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:28 Bnr:250  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:28 Bnr:250 Snr:1-24
samt de til enhver tid eiere av seksjoner på eiendommen
Rett til rømningsvei
Overført fra: 5403-28/250
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Dels offentlig og dels privat vei. Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Anne Østlyngen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 20.11.2020
Selgers egenerklæring, datert 11.12.2020
Energiattest, datert 11.12.2020
Bygningstegninger, datert 22.11.2004
Midlertidig brukstillatelse, datert 28.02.2007
Grunnkart, datert 20.11.2020
Planstatus, datert 20.11.2020
Eiendomsinformasjon, datert 20.11.2020
Kopi av vedtekter og husregler
Regnskap og budsjett 2019
Protokoll fra årsmøte og årsmelding