Alta

SAGA: Oppgradert 3-roms selveierleilighet. Fellesarealer med overnattingsmuligheter.

Sagabrinken 1B , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 45 m²
Bruksareal 47 m²
Bruttoareal 57 m²
Tomt 4 325 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2008
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 334
Energimerking C
FINN.no 203524451
Sist endret 15.09.2021 08:46
Prisantydning 2 190 000
Totalpris 2 253 742
Ligningsverdi 479 002,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 253 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sagabrinken 1B er en arealeffektiv leilighet som ligger fint til i byggets 1. etasje. Leiligheten vender mot sør, og har gode lys- og solforhold.
Leiligheten gir inntrykk av å være godt vedlikeholdt, og har et moderne preg. Stue er i åpen løsning med kjøkkenet, som er fra 2018. Gjennom to sørvendte vinduer får man inn dagslys i rommet. Herfra er det nydelig utsikt over nærområdet. Videre er det 2 soverom, entré, gang, bod og et bad/vaskerom som er oppgradert i 2018.
Sameiet er et ombygd hotell, og her har man tilgang til felles stue, bad, badstue og soverom. Leiligheten er fint plassert i Saga - tett på skiløype og rekreasjonsområder.

Innhold

Entre, stue/kjøkken, gang, 2 soverom, bad/vaskerom og bod.

Standard

Gang/Entré
Entréen gir et bra førsteinntrykk av leiligheten. Det er hvitmalte vegger, med en fondvegg i mørk blå -  en farge som for øvrig går igjen på andre vegger i leiligheten. I gulvet er det varme.
Stue
Stue er i åpen løsning med kjøkkenet. Her er det god plass til sofa med tilhørende møblement. Gjennom to sørvendte vinduer får man inn dagslys. Herfra er det nydelig utsikt over nærområdet. På vinduene er det montert lamellgardiner. Det er gulvvarme i kjøkken og stue.
Kjøkken
I leiligheten er det et moderne kjøkken fra 2018, som er i en tilbaketrukket krok. Kjøkkeninnredningen har takhøye overskap. Av hvitevarer er det oppvaskmaskin, kjøl/frys, stekeovn og platetopp. Disse er innebygd i innredningen. Over kjøkkenbenken er det montert kitchen board. Varmtvannsbereder er plassert i hjørnet under benken.
Bad/vaskerom
Leiligheten har et bad med moderne preg. På gulvet er det gråe fliser med gulvvarme. Veggene er også flislagt. I 2018 ble badet oppgradert med dusjvegger, dusjarmatur og ny servantinnredning. I rommet er det opplegg til vaskemaskin, og hvis ønskelig er det mulig å plassere en tørketrommel i høyden over vaskemaskin. I himlingen er det el-avtrekk.
Soverom, bod og garderobe
Det er to soverom i leiligheten. Det ene rommet er malt i en dus grønnfarge, og det andre blå.
For å hindre innsyn er det montert et sjikt/lag på begge soveromsvinduer. I leiligheten er det bod med adkomst fra gang. For å gjøre leiligheten mere arealeffektiv, er døren byttet ut med skyvedør med speilfronter. For ytterligere lagring disponerer leiligheten en bod på ca. 6 kvm i fellesanlegg.

Beliggenhet

Sagabrinken 1B er ca. 7 km fra Alta Sentrum og 2,5 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Sagabrinken har en bra beliggenhet for de som ønsker å bo tett på rekreasjonsområder. Skiløypen går like i nærheten av leiligheten, så her kan du spenne på deg skiene og starte hjemmefra. Det er ikke lange turen til Saga Skole, og her finner man en fotballbane.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 413 pr. mnd.
Felleskostnadene dekker følgende:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Godtgjørelse til styret i sameiet.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Renhold av fellesarealer
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys Boligbyggelag.
- Revisjonshonorar

Andel formue

23 621

Sameie

Sameiet Saga Park Boliger består av 25 boligseksjoner på eiendommen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har arbeidet med følgende i 2019:
- Montert utvendige stikkontakter
- Skiftet tak/veggbelysning i trappeoppgang
- Fjernet brannalarm i badstu
- Etablert fast renholdsavtale for fellesarealer

Forsikring

IF Polisenummer: SP1834010.2.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Leilighetens renteinntekter er kr. 331,-, renteutgifter er kr. 110,- og annen formue er kr. 23.621,-. Alle tall er hentet fra ligningenfor 2019. Regnskap til sameiet for 2019 viste et overskudd på kr. 123.029,-. Disponible midler 31.12.2019 utgjør kr. 632.601,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr 134.142,- i overskudd. Polarlys Boligbyggelag er forretningsfører for Sameiet. Revisjonen utføres av Enter Revisjon Finnmark.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 57 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue/kjøkken, gang, 2 soverom og bad/vaskerom.
S-rom: Bod
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 325 kvm, Eierform: Eiet tomt
Leiligheten har et inngangsparti med impregnert treplatt mot sør. Her er det montert et lite glasstak. Eiendommen skråner svakt mot vest, og tomten er opparbeidet med plen.

Garasje / Parkering

Innkjøring og parkering er asfaltert med felles parkeringsplasser.

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Fundamenter, grunnmur og kjellergulv er av antatt betong.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Yttervegger og etasjeskillere er av antatt trekonstruksjoner, vegger er utvendig kledd med stående trepanel. Vegger er innvendig kledd med gips med antatt brann og lydkonstruksjoner mot naboleiligheter. Inngangsparti med impregnert treplatt mot sør.
Det er montert et lite glasstak over inngangsparti.
Takkonstruksjon med yttertak: Saltak av antatt trekonstruksjoner med taktekke av stålplater med takrenner og nedløp av stål.
Piper, ildsteder og oppvarming: Leiligheten har ikke pipe og ildsted. Oppvarming er elektrisk med vegghengte ovner, gulvvarme i gang, stue/kjøkken og bad/vaskerom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 23.08.2013

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Saga barneskole (skole 1.-4.klasse og barnehage). Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk med vegghengte ovner samt gulvvarme i gang, stue/kjøkken og bad/vaskerom. Ventilasjon av leiligheten er gjennom ventiler i vinduer/vegger og mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad som er tilknyttet fellesanlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 13 876 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 479 002 pr. 05.01.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 724 406 pr. 05.01.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Sagatun, planid: 20050035, gjelder. I tillegg "detaljregulering for Skogheim boligområde", planid: 20120009 og "Saga/Nerskogen B3 - Boligområde gnr/bnr 38/374,269", planid: 20060022. Opplysninger fra Alta Kommune 27.05.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
- Verditakst, datert 23.12.2020
- Selgers egenerklæring, datert 05.01.2021
- Energiattest, datert 05.01.2021
- Bygningstegninger, datert 30.08.2007
- Grunnkart, datert 27.05.2020
- Planstatus, datert 27.05.2020
- Ferdigattest og brukstillatelse, datert 23.08.2013
- Vedtekter for sameiet
- Referat fra årsmøte
- Regnskap 2019

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sagabrinken 1B, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 334 snr. 12 orgnr. 916479727 i Alta kommune

Eier

Aleksander Thomassen

Oppdragsnummer

89-20-0137

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.