Alta

10 prosjekterte 3-roms leiligheter - KUN 1 LEDIG: Hjørneleilighet med nydelig utsikt og carport. www.furuåsen.no

Furuåsen 24 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 52 m²
Bruksareal 55 m²
Tomt 1 581 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2021
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 541
FINN.no 190803074
Sist endret 23.06.2022 13:49
Prisantydning 2 886 000,-
Totalpris 2 886 000,-

Oppvarming

Boligene vil bli varmet opp med strøm og vedfyring. Leiligheter i første etasje får varmekabler i alle rom. Leiligheter i andre etasje får panelovner i stue/kjøkken/soverom og varmekabler på badet. Alle leiligheter får peisovn med stålpipe i stue/kjøkken. Luftbehandling vil skje via balansert ventilasjonsanlegg, levert av anerkjent leverandør.

VVS-anleggene vil tilfredsstille de krav som finnes i NS 3420. Vannledninger til utstyr legges skjult i vegger/gulv og utføres i henhold til offentlige bestemmelser som rør-i-rør system. I tilknytning til vask- og oppvaskmaskin legges det til rette for vannstopp med trådløs sensor/magnetventil. Det tilrettelegges også for min to stk. utekraner per bygg.

Elektriske installasjoner utføres etter gjeldende forskrifter FEL og NEK 400. Alle tekniske føringer blir integrert i vegger, og det blir montert sikringsskap i hver enkelt boenhet. Leilighetene blir utstyrt med infrastruktur for kabel-tv og internett. Det blir etablert datauttak for internett og WiFi i stue, samt trekkerør for ekstern WiFi-antenne utenfor bod.

Beskrivelse

WWW.FURUÅSEN.NO

Furuåsen 24 er et spennende prosjekt bestående av 10 moderne 3-roms leiligheter fordelt på én 6-mannsbolig og én 4-mannsbolig. Byggene vil gå over to plan med totalt fem leiligheter i hver etasje. Alle leiligheten får hver sin balkong, samt tilgang til carport med sportsbod. Det blir lekeplass på fellesområdet, og beliggenheten er svært familievennlig; ikke langt fra sjøkanten, barneskole, idrettsplass og ca. 2,5 km fra Alta sentrum.

Alle leiligheten får stue med åpen kjøkkenløsning - et lyst og trivelig allrom med moderne peisovn og plass til spisebord. Kjøkkenet blir av god kvalitet med integrerte hvitevarer. Videre blir det et pent bad med innredning og opplegg for vaskemaskin, to soverom med garderobeløsning og et praktisk vindfang med tilliggende lagringsbod.

Kort fortalt
- 10 prosjekterte 3-roms leiligheter.
- Lyse og trivelige med god standard.
- Parkering i carport med mulighet for elbillader.
- Overbygget balkong utenfor stuen.
- Vindfang direkte tilknyttet bod.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Stue med peisovn og spiseplass.
- Pent baderom med gulvvarme.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- To soverom med garderobeløsning.
- Ekstra lagringsplass i sportsbod.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Boligene får balansert ventilasjon.
- Infrastruktur for kabel-tv og internett.


Hvorfor kjøpe nytt?
- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.
- Lav dokumentavgift

Innhold

1. eller 2. etasje: Vindfang, bod, bad/vaskerom, 2 soverom og stue/kjøkken.
Annet: Balkong og carport med bod i bakkant.

Det blir oppført 10 carporter med bod i bakkant. Det tilrettelegges for utendørs ladesystem for elbil. Ladeboks og montering bekostes av eier. Øvrig parkering vil skje etter områdets gjeldende bestemmelser.

Standard

Entré
Leilighetene i første etasje får felles, overbygget terrasse og egen inngangsdør. Leiligheter i andre etasje får adkomst via trapp opp fra terrasse i første etasje. I andre etasje blir det felles svalgang og egen inngangsdør til hver enkelt leilighet. Ytterdørene blir i tre med glassfelt og det blir belysning ved dørene. Innenfor dørene venter et praktisk vindfang med plass for garderobe. Vindfanget blir direkte tilknyttet lagringsbod, hvilket vil bidra til å holde hele sonen ryddig. Boden og vindfanget får gulvbelegg og vegger i huntonit trefiberplater eller tilsvarende med ferdigmalte overflater.

Ferdigmalte vegger og himlinger blir gjennomgående for øvrige oppholdsrom. Innerdører blir av typen boligkvalitet med ferdigbehandlet dørblad, karm og listverk. Innvendig foring og listverk blir av ferdigmalt tre.

Stue
Leilighetene får en romslig stue med åpen kjøkkenløsning - et lyst og trivelig allrom med god plass for sofa, tilhørende møblement og spisebord. Stuen får dessuten utgang til balkong, slik at alt fra morgenkaffen til større måltider enkelt kan medbringes ut i det fri. Rommet får 14mm parkettgulv, og en moderne peisovn vil bidra med både kos og varme.

Kjøkken
Kjøkkenet i boenhetene leveres og monteres i henhold til skjemategning, inkludert ventilator over kokeplassen. Innredningen blir av god kvalitet og benkeplaten får underlimt kum. Det tilrettelegges med benkebatteri m/avstengningskran for oppvaskmaskin, og armatur til blandebatteri får høy og svingbar tut. Det blir levert aquastop, komfyrvakt og hvitevarer.

Bad/wc/vaskerom
Leilighetene får et pent innredet bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet får vinylbelegg på gulv med sklihemmende effekt og baderomsplater av type Fibo Trespo eller tilsvarende på vegg. Det blir vegghengt toalett, baderomsinnredning og et dusjhjørne.

Soverom og garderobe
Alle leilighetene får to soverom. Hovedsoverommet blir av den romslige sorten med god plass for dobbeltseng og nattbord. Det blir lagt 14mm parkettgulv, og det blir montert 1,0 meter kombigarderobe per soveplass. Det blir ytterligere oppbevaringsplass i en bod på ca. 3 kvm, tilknyttet vindfanget. I tillegg blir det en sportsbod i carporten på ca. 2,8/2,9 kvm. Sportsboden får belysning, to elstikk og låsbar dør.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Apanes i Alta kommune, ikke langt fra sjøkanten. Nærområdet har skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, og det er ca. 30 min gange inn til Alta sentrum med alle bymessige fasiliteter. Det er ca. 300 m i luftlinje til standen, lekeplass på felleseiendommen, lekeplass ved barneskolen og ca. 1,5 km til BUL Idrettspark med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.

Alta har blant annet bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek. I tillegg er det konsertsaler og kunstgalleri, flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet har blant annet konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur har også beliggenhet i sentrum.

Dessuten er det kort vei til naturskjønne friluftsområder med gode muligheter for jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Legg gjerne turen opp til utkikkspunktet på Skoddavarre - en av toppene som er med i Alta 10-toppers. Ellers er Altaelva velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Rema 1000 og Bunnpris Gourmet. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. Her finner man blant annet Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Apanes som ligger ca. 100 meter gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Alta sentrum, 10 min til Aronnes, 11 min til Alta Lufthavn og drøye to timer til Hammerfest.

Fra eiendommen er det gangavstand til Gakori barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 4,8 km til Alta ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, og på sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet på sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Estimerte felleskostnader

Estimerte felleskostnader er kr. 20,- pr./m² pr måned. Dette inkluderer felles bygningsforsikring, snømåking/sandstrøing, utvendig vedlikehold og strøm til fellesareal. Endeling felleskostnader vedtas på stiftelsesmøtet for sameiet.

Eksempel
BRA 55,5 x 20 = kr 1.110,- pr mnd.
BRA 66 x 20 = kr 1.320,- pr mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes normalt av skatteetaten i etterkant av at man har overtatt leiligheten. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Adgang til utleie

Leiligheten leveres ikke med utleiedel. Mulighet for utleie/fremleie vil være regulert til enhvertid gjeldende vedtekter vedtatt av sameiet.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm - 63 kvm, Bruksareal: 55 kvm - 66 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, 2 soverom, vindfang og bad. S-rom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).

Bebyggelsen

Det er planlagt totalt 10 leiligheter. Prosjektet vil bli organisert som et boligsameie. Seksjonseierne vil ha eksklusiv bruksrett til sin seksjon og eie en ideell andel i sameiets eiendom og fellesarealer i forhold til sameiebrøk.

Reguleringsplan / reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til boligformål.

Vei/Vann/Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Forsikring

Eiendommen er forsikret av utbygger frem til overtakelsen. Etter dette vil bygningsmassen bli forsikret av sameiet. Innbo og løsøre må forsikres av eier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum + omkostninger skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto to dager før overtakelsen, samt eventuelle tillegg for tilvalg gjort etter kontraktsinngåelse. Innbetaling skal være synlig og tilgjengelig på meglers klientkonto senest overtakelsesdagen.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen.

Kredittvurdering/Hvitvaskingsloven

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøperne. Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.