Alta

VISNING 8/3 KL.17 - HJEMMELUFT: Moderne enebolig med hybel. Alt på ett plan, 2 bad og tett på turområder.

Bjørnestien 13 , 9512 Alta

VISNINGER

8. mars mandag kl. 17:00-17:40

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 123 m²
Bruksareal 126 m²
Bruttoareal 139 m²
Tomt 697 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2018
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 615
Energimerking C
FINN.no 209004741
Sist endret 01.03.2021 11:28
Prisantydning 4 990 000
Totalpris 5 128 742
Ligningsverdi 1 134 672,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 128 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bjørnestien 13 er en pen og innholdsrik enebolig med alt på ett plan. I boligen er det stue, kjøkken, bad/vaskerom, arbeidsrom, gang, vindfang og tre soverom. I tillegg er det en hybel med soverom, bad/wc og en bod som har en liten kjøkkeninnredning. Hvis ønskelig kan dette enkelt brukes av hovedenheten.
Boligen har en innbydende stue som ligger i åpen løsning med kjøkken. Rommet har akustikkplater i taket for demping av romklang. Kjøkkenet er i mørk utførelse med en kjøkkenøy. Det er integrerte hvitevarer, og god plass til spisebord.
Det er gulvvarme i alle rom, balansert ventilasjonsanlegg og asfaltert parkeringsplass. Beliggenheten er rolig og barnevennlig, og her bor man tett på turområder.

Innhold

1. etg.: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, arbeidsrom, gang, vindfang, 3 stk soverom, hybel, bad/wc. S-rom: Bod.

Entré

Boligen har et takoverbygd inngangsparti. Her er det adkomst inn til boligen, og det er en egen ytterdør til hybeldelen. Inne i boligen blir du møtt av en entré som gir et godt førsteinntrykk. Fra entréen er det også adkomst til hybeldelen og til et soverom som har brann- og lyddør. Videre inn i boligen kommer man inn i en gang med innfelt garderobeløsning.

Stue

Boligen har en innbydende stue som ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Rommet har mange vinduer ut mot gårdsplassen som gir godt med lys inn. Det er montert solavskjerming på vinduer i stue (bakkeplan). I stuen er det laminat, med varme i gulvet. Veggene har en harmonisk og rolig blåfarge. I taket er det malte akustikkplater for demping av romklang. I rommet er det også en vedovn. Fra stue/kjøkken er det utgang til terrasse på ca. 38 kvm med Royal impregnerte materialer. Denne har delvis takoverbygg.

Kjøkken

I boligen er det et moderne kjøkken i mørk utførelse med en kjøkkenøy. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, kjøleskap, fryseskap, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. For å få lys inn i rommet er det vindu over kjøkkenbenken. Det er god plass til spisebord i rommet.

Bad

I boligen er det et stilrent bad/vaskerom. På veggene er det hvite våtromsplater, og en fondvegg med betong-imitasjon. Baderommet er utstyrt med servantskap og dobbel vask, dusjhjørne, badekar, veggmontert toalett, bereder og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
I hybeldelen er det bad med hvite våtromsplater på vegger. Badet er utstyrt med servantskap, veggmontert toalett og dusjhjørne. På gulvet er det belegg med varme.

Soverom

Boligen har tre soverom. Soverommet med adkomst fra entré har lyd- og branndør. I dette rommet er det fastmontert skrivepult og skap på veggen. I tillegg er det et soverom i tilknytning til hybel. Også her er det fastmontert skrivepult og skap. Fra dette soverommet er det dør ut til inngangstrapp. I alle soverom er det garderobeskap. Det er etablert lagring i tak over et av soverommene. Adkomsten er via stige/takluke.
Bod
Opprinnelig bod i boligen er innredet som arbeidsrom, med spesielle tiltak for lyd i himlingen. Dette rommet brukes som musikkrom av nåværende eier. Inn til dette rommet er det brann- og lyddør. I boden som er tilknyttet hybel er det et enkelt utstyrt kjøkken med vask og plass for stekeovn og vaskemaskin.

Beliggenhet

Bjørnestien 13 er ca. 3 km fra Bossekop og ca. 4,5 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet på Kronstad er det butikk, og det er gangavstand til bussholdeplass.
 
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 19007279

Boligens areal

Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 126 kvm, Bruttoareal: 139 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, arbeidsrom, gang, vindfang, 3 stk soverom, hybel, bad/wc. S-rom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 697 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er grovplanert og har asfaltert innkjøring/parkering.

Garasje / Parkering

Det er parkering på asfaltert gårdsplass rett ved inngangen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Byggemåte

Boligen er prosjektert og bygget ihh til TEK 17.
Grunn og fundamenter: Betongsåle på faste komprimerte masser og gulv på grunn, med markisolasjon ihh til til
byggetidens forskrifter. Det er antatt lagt radonsperre i grunn.
Drenering: Drenering med dreneringsrør som leder ut fra tomta.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Yttervegger i bindingsverk, isolert med 25 cm mineralull. Utvendig kledning med stående og liggende tre kledning. Kledningen er grunnet, samt et strøk maling.
Vinduer og dører: Vinduer med 3 lags glass i trekarmer. Det er montert solavskjerming på vinduer i stue (bakkeplan). Standard ytterdører og heve/skyvedør til terrassen. Slette malte dører. Oppgraderte dører fra vindfang og til arbeidsrom.
Takkonstruksjon: Pulttak i trekonstruksjoner, tekket med profilerte stålplater. Takrenner og nedløp i stål. Overbygget inngangsparti. Isolert i tak med 40 cm mineralull.
Terrasse: Terrasse ved hovedinngang med Royal impregnerte terrassebord på ca 7 kvm. Terrasse med utgang fra stue i Royal impregnerte materialer på ca 38 kvm. Deler av terrasse ved stue har takoverbygg.
Piper og ildsteder: Stålpipe tilkoblet vedovn. Innvendig røykløp ikke inspisert.
Diverse:
- Plen ikke opparbeidet, grovplanert uteareal.
- Plenareal mot tomtegrense til naboer i sør, vest og øst er ikke masse utskiftet helt ned til leire.
- Panel utvendig mangler toppstrøk.
Anmerking:
- Laminatgulv har gått litt opp i skjøt ved ovn og i gang.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 14.12.2018

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Gakori skole. I Gakori er det også barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming med varmekabler. I stuen er det vedovn. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Eget avtrekk med ventilator på kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 15 323
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 489,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter. Nybygg har 3 års fritak fra eiendomsskatt, så det må påregnes at denne vil øke.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 134 672 pr. 22.02.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 084 819 pr. 22.02.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ny avlastningsvei er planlagt å gå ca. 100 meter fra boligen. Reguleringsplan for Gakorimyra sør, planid: 20060027, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 29.01.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2017/967417-2/200  Bestemmelse om vannledning  
06.09.2017 21:00 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Kommunen forbeholdes vederlagsfri rett til å utføre tiltak av allmenn interesse på eiendommen
 
2017/967417-3/200  Bestemmelse om kloakkledning  
06.09.2017 21:00 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Kommunen forbeholdes vederlagsfri rett til å utføre tiltak av allmenn interesse på eiendommen

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Av akustikk-utstyr i arbeidsrommet medfølger bare det som er i himlingen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Vaskemaskin og tørketrommel på badet følger ikke med i handelen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 18.02.2021
Selgers egenerklæring, datert 17.02.2021
Energiattest, datert 20.02.2021
Bygningstegninger, datert 09.05.2017/10.12.2018
Ferdigattest, datert 14.12.2018
Grunnkart, datert 29.01.2018
Planstatus, datert 29.01.2018
Eiendomsinformasjon, datert 29.01.2018

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bjørnestien 13, 9512, Alta, Gnr. 26 bnr. 615 i Alta kommune

Eier

Stian Svendsen

Oppdragsnummer

89-21-0007

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.