Tverrelvdalen

Bollo: Hytte med alt på ett plan. Innlagt strøm.

Bollovannet 63 , 9537 Tverrelvdalen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 47 m²
Bruksareal 50 m²
Bruttoareal 53 m²
Soverom 2
Byggeår 1985
Gårdsnummer 35
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 209318471
Sist endret 22.03.2021 11:01
Prisantydning 1 490 000
Totalpris 1 530 222
Ligningsverdi 1 268 404,-

Beregnet totalkostnad

1 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 1 630,- (Overføring av festekontrakt) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000,-)) -------------------------------------------------------- 40 222,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 530 222,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bollovannet 63 er en fritidseiendom omkranset av flott natur og med mange turmuligheter. Eiendommen ligger skjermet til, og er plassert mellom Bollovannet og Langvannet. Det er scooterløype i umiddelbar nærhet.
Eiendommen består av hytte bygd i 1985, uthus fra 1988 samt utedo. Hytta har et bruksareal på 50 kvm. Alle rommene er på ett plan og består av kjøkken, stue, 2 soverom, vindfang og bod. Hytta ble tilknyttet strøm i 2010. Utvendig tak har blitt renovert i 2019. Det er terrasse på ca. 22 kvm som er delvis takoverbygd - her kan man virkelig finne roen. I uthuset som er ca. 11 kvm er det lagringsmuligheter.

Innhold

1.etasje: Kjøkken, stue, 2 soverom, vindfang og bod.

Entré

Inngangspartiet er takoverbygd og tilknyttet terrasse. Vel inne er det vindfang med stående panel på veggene og klassisk tregulv, noe som for øvrig er gjennomgående for resten av hytta. I vindfanget er sikringsskapet plassert.

Stue

Hytta har en trivelig stue hvor det er plass for sofagruppe, lenestol og spisebord. Sentralt i rommet er det vedovn som effektivt gir varme. Rommet byr på rikelig med dagslys, og gjennom vinduene får man naturen tett på.

Kjøkken

I hytta er det et enkelt kjøkken som er adskilt fra stuen. Kjøkkenet er normalt utstyrt med plass for hvitevarer som kjøleskap og koketopp m/gass.

Uteareal

Det er en stor terrasse som er delvis takoverbygd. Terrassen er av impregnerte materialer og ca. 22 kvm. Tomta fremstår som naturtomt.

Soverom

Det er to soverom. Begge soverommet har plassbygd køyeseng med dobbelseng nede, slik at man får utnyttet plassen med mange soveplasser. Det ene soverommet har i tillegg plass for en enkelseng. For lagringsplass er det en innebod i tilknytning til vindfang. Øvrig lagring er i uthuset.

Beliggenhet

Eiendommen ligger skjermet til, og er plassert mellom Bollovannet og Langvannet. Her er det nærhet til gode jakt- og fiskemuligheter samt et stort scooterløypenett. Eiendommen er ca. 2 mil fra Alta sentrum.

Løpende kostnader

Det er bestemt at veien fra Romsdal til Detsika skal eies av grunneiere i området. Det kan påløpe noen utgifter i forhold til dette.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, 2 stk soverom, vindfang. S-rom: Bod
Utedo
Bruksareal: 2 kvm
Uthus
Bruksareal: 11 kvm
P-rom: 9 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

På sommeren er hytta ca. 1 km fra parkering. På vinteren kommer man seg til hytta på ski eller med scooter.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Utløpsår feste: 2062, Festeavgift: 1143, Neste regulering av festeavgift: 2023

Garasje / Parkering

På vinteren er det parkering i Detsika eller Romsdal. Det er scooterløype i umiddelbar nærhet. På sommeren er det ca. 1 km til parkering.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Byggemåte

HYTTE
Grunn og fundamenter: Fundamentert på Lecablokker.
Yttervegger: Veggene med 4" bindingsverk, isolert med 10 cm mineralull. Utvendig stående panel.
Takkonstruksjoner: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner tekket med stålplater. Takrenner og nedløp i plast. Overbygget inngangsparti.
Vinduer: Koblede vinduer, samt utvendige løse sprosser.
Ytterdører og porter: Standard isolert ytterdør.
Gulvsystemer: Gulv med trebjelkelag, antatt isolert med 15 cm mineralull.
Balkonger, terrasser ol.: Terrasser av impregnerte materialer på ca. 22 kvm.
Piper, plassbygde ildsteder m.v.: Loddpipe er elementpipe.
UTEDO
Enkel fundamentering. Uisolert bindingsverk. Papp på taket.
UTHUS
Bygningen er fundamentert og impregnerte stokker (noe skjevheter i fundamentene). Uisolert bindingsverk, med utvendig stående kledning.
Saltakkonstruksjoner i tre, tekket med shingel, uten takrenner. Enkel ytterdør og vindu.
Oppgraderinger:
- Utvendig tak er renovert i 2019.
- Strøm tilknyttet hytta i 2010.
Diverse / Anmerkinger:
- Det har vært behov for avretting/oppforing av fundamentene, utført i 2017. Det er registrert skjevheter i gulv rundt pipe. I følge eier er det ikke bevegelser i fundamenteringen etter dette.
- Terrassen er preget av elde og bruk. Det er registrert skjevheter i terrassen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og vedovn. Strøm i 2010. Hytta er utstyrt med fordelerskap med automat sikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 1 547 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2021. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt. Da hytta ikke er tilkoblet vann eller avløp eller det ingen kommunale avgifter på dette.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt utgjør kr. 1547,- pr. år (årsprognose). Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 268 404 pr. 25.02.2021
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan "Bollo hyttefelt, fortetting", planid: 19990019, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 23.02.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
2006/3293-1/82  Hjemmel til eiendomsrett  
24.08.2006 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:FINNMARKSEIENDOMMEN  
Org.nr: 989480731
Gjelder denne registerenheten med flere
Pengeheftelser i festerett
1983/2096-4/82  Festekontrakt - vilkår  
06.07.1983 
festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 170
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet noen form for vei, vann eller avløp.

Tilbehør

Overtakelse av innbo og løsøre kan avtales med selger. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Kjøper oppfordres derfor til å undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bollovannet 63, 9537, Tverrelvdalen, Gnr. 35 bnr. 1 Fnr. 142 i Alta kommune

Eier

Dødsbo Bodil Marie Johansen v/arvinger ihht skifteattest.

Oppdragsnummer

89-21-0065

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Vedlegg
Verditakst, datert 12.10.2020
Energiattest, datert 25.02.2021
Bygningstegninger, datert 07.05.1980
Grunnkart, datert 23.02.2021
Planstatus, datert 23.02.2021
Festekontrakt, datert 06.07.1983
Eiendomsinformasjon, datert 23.02.2021