Alta

Midtbakken: Moderne 3-roms selveierleilighet med sentral beliggenhet.

Lunden 7D , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 56 m²
Bruksareal 59 m²
Tomt 893 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 382
Energimerking D
FINN.no 212710075
Sist endret 11.06.2021 13:44
Prisantydning 2 900 000
Totalpris 2 981 492
Ligningsverdi 579 206,-

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 981 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lunden 7D er en sentrumsnær leilighet som gjennomgående har spennende og moderne fargevalg. Leiligheten inneholder to soverom, kombinert bad og vaskerom som er flislagt, innvendig og utvendig bod samt kjøkken og stue i åpen løsning. Her er det store vindusflater som er med på å gi rikelig med naturlig lys inn i rommet.
Kjøkkenet er velutstyrt og er foliert i spenstige farger. Dersom man ønsker det, kan folien fjernes og man får frem den hvite originalfargen. Fra stuen er det utgang til terrasse.
Leiligheten ligger meget sentralt til på Midtbakken, ca. 600 meter fra Alta sentrum. Fra leiligheten har du dermed gangavstand til alt av sentrumsfasiliteter. Ikke langt fra leiligheten er byløypa - en skiløype som går gjennom hele Alta.

Innhold

Entré, 2 soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken og bod.
Utebod på 4 kvm på bakkeplan.

Entré

Leiligheten ligger i andre etasje og har adkomst via en egen trappeoppgang. Ytterdøren er hvit med glassfelt og kodelås. Vel inne blir man ønsket velkommen av en gang med gule vegger, og en stilig matchende vegg som er tapetsert i 2020. Gulvet er flislagt og med gulvvarme.

Stue

Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, noe som er med på å skape et trivelig samlingssted for familien. Det er store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys inn i rommet. På gulvet er det parkett, og det er vedovn i stuen. En dør med stort glassfelt fører ut til veranda.

Kjøkken

Leiligheten har et velutstyrt kjøkken som er foliert i spennende farger. Dersom man ønsker det, kan folien fjernes og man får frem den hvite originalfargen. Kjøkkenet inneholder oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn, ventilator og plass for kjøleskap. Det er god plass til spisebord.

Bad

På badet er det mørke fliser på gulvet som står bra til mot lyse veggfliser. Rommet inneholder dusjhjørne, vegghengt toalett og en innredning med servant, speil, lys og skapplass. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er gulvvarme i rommet.

Uteareal

Fra stue er det utgang til terrasse. Her er det utemøbler med sitteputer som følger med i salget. Tomten er opparbeidet med plen og et lekeområde.

Soverom

Leiligheten har to pene soverom som begge har parkett på gulvet. Det største rommet har en skyvedørsgarderobe. I det minste rommet er taket malt i samme farge som vegger. For lagring er det innvendig bod, utebod på ca. 4 kvm, og på kaldloftet er det lagt gulv.

Beliggenhet

Lunden 7D er på Midtbakken, ca. 600 meter fra Alta sentrum. Fra leiligheten har du dermed gangavstand til alt av sentrumsfasiliteter. Ikke langt fra leiligheten er byløypa - en skiløype som går gjennom hele Alta.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 000 pr. mnd.
Felleskostnader dekker bygningsforsikring, brøyting, sparing og annet uforutsette ting som har med bygget å gjøre.

Sameie

Det er ingen aktivt sameie utover at hver beboer betaler 1000kr pr mnd. i fellesutgifter.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskapet viser at sameiet har en saldo på kr. 101.630,- pr. 01.01.2020. Ingen gjeld.

Vedtekter / husordensregler

Sameiet har en regel om at alle bare bruker sin egen faste parkeringsplass.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 59 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, Soverom, Soverom, Bad/vaskerom, Stue/kjøkken. S-rom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler. Areal på tomt er hentet fra Alta kommunes kartportal.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 893 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer 1 parkeringsplass på eiendommen.

Byggemåte

Grunn og fundamenter:  Fundamenter av antatt armert betong på stedlige masser av morene.
Grunnmur: Ringmur av armert betong med betongplate på mark, isolert med skumplast
Drenering: Ikke påvist noen form for drenering, eier opplyser at det ikke er lagt merke til store ansamlinger av vann rundt boligen noen deler av året.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Reisverk av tre isolert med 15 cm glassull, antatt damssperre på innsiden, vindtetting med plater og vindduk på utsiden. Utlektet stående rektangulær kledning med over og underliggere.
Vinduer og dører: Vinduer med 2lags energiglass i malte trekarmer. Isolert ytterdør med kodelås. Isolert terrassedør med 2lags energiglass. Innvendige dører i laminefrt utførsel, slette hvit.
Takkonstruksjon: Saltak med w-takstoler av tre, kaldt loft isolert undergurt med 25 cm glassull med pappir. det er kledd med gips mot naboleiligheter, samt noe inn på loftet i taket som brannreduserende konstruksjon.
Taktekking: Yttertaket er dekket med asfaltshingel på osb plater.
Piper og ildsteder: Det er vedovn i stue montert på en lettklinkerpipe med dobbelt løp, det andre løpet tilhører leiligheten under.
Etasjeskillere: Etasjeskiller antatt utført som lyd og brannskillekonstruksjon, med bjelker av tre isolert med glassull, gips i lydbøyler på undersiden og trinnlydplater på oversiden.
Anmerkninger:
- Noe fuktmerker/svelling på benkeplate i overkant av oppvaskmaskin.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 02.04.2009.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 1 km til Komsa barneskole. Det er ca. 2 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. I nærområdet er også flere barnehager.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Vedovn i stue, og gulvvarme i gang og bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 14 644 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 579 206 pr. 12.03.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 085 143 pr. 12.03.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Lunden 5, 7 og 9, planid: 20040001, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 08.03.2021. I reguleringsplanen er det avsatt areal til boliger på gnr./bnr. 29/223 som er på andre siden av veien.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/2221-2/82  Erklæring/avtale  
10.05.2007 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2020/1155110-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
2007/2221-1/82  Seksjonering  
10.05.2007 
opprettet seksjoner:
snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/6
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr.1-2-3-4-5-6.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Lampe i taket på kjøkkenet medfølger ikke i handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Lunden 7D, 9511, Alta, Gnr. 29 bnr. 382 snr. 5 i Alta kommune

Eier

Sondre Forselv Matilde Sundquist

Oppdragsnummer

89-21-0070

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Vedlegg:
Verditakst, datert 12.03.2021
Tilstandsrapport, datert 25.03.2021
Selgers egenerklæring, datert 11.03.2021
Energiattest, datert 08.03.2021
Bygningstegninger, datert 21.04.2006
Ferdigattest, datert 02.04.2009
Grunnkart, datert 08.03.2021
Planstatus, datert 08.03.2021
Eiendomsinformasjon, datert 08.03.2021