Alta

VISNING 23/9 KL.18 - SAGA: 3-roms selveierleilighet i 1.etasje. To terrasser og carport.

Aspemyra 37 , 9517 Alta

VISNINGER

23. september torsdag kl. 18:00-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 73 m²
Bruksareal 77 m²
Tomt 14 241 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2017
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 835
Energimerking C
FINN.no 212575422
Sist endret 09.09.2021 15:14
Prisantydning 3 090 000
Totalpris 3 176 242
Ligningsverdi 775 318,-

Beregnet totalkostnad

3 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 090 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 176 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Aspemyra 37 er en 3-roms leilighet med praktisk planløsning og tidsmessig standard. Leiligheten ligger i første etasje og har adkomst via felles, overbygd trapp. Stuen er i åpen løsning mot et kjøkken med integrerte hvitevarer. Dette gir en romslig og åpen planløsning. Herfra er det utgang til terrasse.
I leiligheten er det kombinert bad- og vaskerom med et tidløst preg. På gulvet er det flismønstret belegg, og på vegger våtromsplater. Videre er det to soverom, hvorav det ene har utgang til luftebalkong. For lagring er det innvendig bod samt sportsbod. Parkering i carport.
Her bor man i umiddelbar nærhet til flotte friluftsområder, kun noen få minutters gange fra badeplass ved Skogvannet. Vinterstid er det skiløyper og en flott akebakke i nærområdet.

Innhold

1.etasje: Gang, to soverom, stue, kjøkken, bad og bod.

Entré

Leiligheten ligger i første etasje og har adkomst via felles, overbygd trapp. I leiligheten blir man ønsket velkommen av en hvitmalt entré/gang med fliser på gulvet. Her er det knagger på veggen for å henge fra seg yttertøy.

Stue

Stuen er i åpen løsning mot kjøkkenet. Dette gir en romslig og åpen planløsning. Her er det god plass til sofa og TV-løsning. Rommet har parkett på gulvet. Veggene er hvite, med en kontrastvegg i mørkegrå. I tillegg til gulvvarme, er det en vedovn for varme og hygge. Fra stuen er det utgang til takoverbygget terrasse.

Kjøkken

Kjøkkenet er designet i en hendig L-form og har godt med skap- og benkeplass. Hvitevarer som kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn er integrerte. Innredningen har slette, grå fronter. Det er god plass til spisebord.

Bad

I leiligheten er det et kombinert bad- og vaskerom med et tidløst preg. På gulvet er det flismønstret belegg, og på vegger er det våtromsplater. Rommet inneholder vegghengt toalett, dusjhjørne samt en grå innredning med servant og speil. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Uteareal

Pent opparbeidet utearealer med plener og adkomstveier til leilighetene. Fra leiligheten er det to terrasser, en med adkomst fra stue og den andre fra soverommet.

Soverom

Det er to soverom i leiligheten. Hovedsoverommet er av god størrelse. Veggene er hvite med en fondvegg i grå. På rommet er det garderobeskap for oppbevaring av klær. Det andre soverommet har parkett og hvitmalte vegger. Også her er det et frittstående garderobeskap. For ytterligere oppbevaring er det en innvendig bod med vindu, samt sportsbod på ca. 5 kvm ved carporten.

Beliggenhet

Aspemyra 37 er ca. 8 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
 
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

901 pr. mnd.
Felleskostnader dekker felles drift og vedlikehold.

Sameie

Sameiet Aspemyra B5 består av eiendommen gnr 38, bnr. 835 i Alta kommune som er inndelt i 56 eierseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Alt indre vedlikehold av bruksenheten, samt vedlikehold av eventuelt utendørsareal som inngår i bruksenheten, besørges og bekostes av den enkelte sameier. Den enkelte sameiers vedlikeholdsplikt omfatter også vann- og avløpsledninger fra forgreningspunktet på hovedledningsnettet, sikringsskapet og elektriske ledninger i bruksenheten, vindusglass, samt innvendige flater av balkong.
Ytre vedlikehold av bygninger, tomten, fellesarealene og anlegg besørges og bekostes av sameiet. Dette omfatter også stell og renhold mv. Styret er ansvarlig for at nødvendig vedlikehold blir gjennomført.
Sameiermøtet kan vedta avsetning til fond for fremtidig vedlikehold, påkostninger og andre fellestiltak på eiendommen. Betaling til fondet skjer i den månedlige innbetaling til dekning av felleskostnader.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 89505569
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 150.381,-. Disponible midler er med dette kr. 150.381,- pr. 31.12.2019. Se resultatregnskap for 2019 som er vedlegg i salgsoppgaven. Regnskapsfører er Accountor Regnskap og Rådgivning Alta AS.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 77 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, to soverom, bad, stue og kjøkken. S-rom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei med privat stikkvei inn til eiendommen.  Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 14 241 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det er parkeringsplass i carport. Ellers parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Utvendige forhold: Betongplate på mark isolert med skumplast i golv, Reisverk av tre isolert med glassull, vindtetting med plater og vindduk.
Utvendig kledning av liggende falset panel. Etasjeskillere antatt utført som lyd og brannskillekonstruksjoner. Pulttak med yttertak av asfaltshingel.
yttertak og andre felles konstruksjoner er ikke kontrollert pga tilhører felleskonstruksjoner for sameiet.
Innvendige forhold: Flis på gulv i gang. Parkett i stue, kjøkken og soverom. Vegger er kledd malt strie. Malte betongelementer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 17.04.2018.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Saga skole. I samme område er det også barnehage. På sentrum ligger både Alta ungdomsskole, Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Varmekabler i alle rom bortsett fra boden samt vedovn i stue. Det er balansert ventilasjonsanlegg i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, se vedlegg i salgsoppgave.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 15 446 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2021. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 775 318 pr. 24.03.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 791 145 pr. 24.03.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplanen "Detaljregulering for Aspemyra B5" planid:20150004, gjelder. I tillegg reguleringsplanen "Aspemyra boligområde (Saga)", planid: 20060014. Opplysninger fra Alta Kommune 21.03.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2018/817996-2/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
30.05.2018 21:00

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei med privat stikkvei inn til eiendommen. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Aspemyra 37, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 835 snr. 14 orgnr. 922661731 i Alta kommune

Eier

Astrid S Christensen

Oppdragsnummer

89-21-0077

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Vedlegg:
Verditakst, datert 22.03.2021
Selgers egenerklæring, datert 22.03.2021
Energiattest, datert 22.03.2021
Bygningstegninger, datert 28.06.2016
Midlertidig brukstillatelse, datert 17.04.2018
Grunnkart, datert 21.03.2021
Planstatus, datert  21.03.2021
Eiendomsinformasjon, datert 21.03.2021
Kopi av vedtekter
Regnskap og budsjett 2019

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.