Alta

SAGA: Innholdsrik enebolig med 6 soverom, stor garasje og utsikt.

Utsikten 23 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 213 m²
Bruksareal 219 m²
Bruttoareal 241 m²
Tomt 768 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 2001
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 602
Energimerking C
FINN.no 215964208
Sist endret 30.06.2021 19:37
Prisantydning 5 990 000
Totalpris 6 141 092
Ligningsverdi 1 543 675,-

Beregnet totalkostnad

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 151 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 141 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Utsikten 23 er en stor og romslig familiebolig med hele seks soverom. Boligen er velholdt og oppgradert i senere tid med blant annet tilbygg i 2010, og en stor garasje med hems fra 2009. Eiendommen er opparbeidet med plen, beplantning og noe betongstein i gangveier. Videre er det asfaltert innkjøring/parkering.
Inne er boligen innholdsrikt med kjøkken, stue, gang/trapperom, entré, bad, vaskerom og soverom i hovedetasjen. Fra stue og kjøkken er det nydelig utsikt mot Elvebakken og Altafjorden. I underetasjen er det trapperom/gang, tre soverom, bad, badstu, bod og vindfang med egen inngang. På loftet er det trapperom, bod/teknisk rom og to soverom, hvorav det ene har utgang til luftebalkong.
Fra boligen er det nærhet til skole, barnehage og flotte turområder.

Innhold

Underetasje: Trapperom/gang, 3 stk soverom, badstu, bad, bod og vindfang.
1. etasje: Kjøkken, stue, gang/trapperom, entre, bad, vaskerom og soverom
Loft: 2 soverom, trapperom, bod/teknisk rom

Entré

Det er trapp opp til et velkomstparti / terrasse på ca. 8 kvm hvor det er plass til utemøblement. Inngangspartiet er et tilbygg som er fra 2010. Inne i entréen er det skyvedørsgarderobe med speilfronter. Deler av denne er ekstra dyp, så her er det god plass til å gjemme bort yttertøy. Her er det montert spot lights i taket, og naturlig lys kommer inn gjennom vinduer i døren samt i sidefelt som er på begge sider av døren. I underetasjen er det en egen inngang.

Stue

Boligen har en romslig vinkelstue. Stuen har store vindusflater på to sider som slipper inn naturlig lys, samtidig som en nydelig utsikt mot Elvebakken og Altafjorden kan nytes. I stue og kjøkken er det lagt nytt belegg i 2019. Det er gode soner til sofamøbler og spisebord i delen mot kjøkkenet. For varme og hygge er det vedovn i stuen, i tillegg til varmepumpe som er montert på veggen. Fra stuen er det utgang til en terrasse på ca. 38 kvm.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger noe for seg selv og er totalrenovert i 2011. Det er en moderne innredning med profilerte fronter. Overskapene er takhøye. Kjøkkenet er godt utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn (ny 2021), kjølehjørne og oppvaskmaskin. I taket er det montert spot light, og det er fliser mellom benk og overskap. Fra kjøkkenet er det dør ut til terrasse.

Bad

Badet i hovedetasjen har fliser på både vegger og gulv. Det er montert gulvvarme. Rommet inneholder en stor innredning med servant, skap og speil. I tillegg er det toalett og dusjhjørne.
I underetajsen er det et stort bad med badstu i tilstøtende rom. Det er både dusjhjørne og badekar. Utover dette er rommet utstyrt med toalett og servantnnredning. På vegger og gulv er det belegg.
Boligens vaskerom finner man i hovedetasjen. På gulvet er det belegg som er renovert i senere tid. På vegger er det strie. Vaskerommet er utstyrt med skyllekum, bereder (ny 2016) og opplegg for vaskemaskin.

Uteareal

Eiendommen er opparbeidet med plen, beplantning og noe betongstein i gangveier. Tomten skråner mot vest. Asfaltert innkjøring/parkering.
Det er terrasse i hovedetasjen med utgang fra stue og kjøkken med impregnerte dekke på ca 38 kvm. Videre er det luftebalkong på loft i impregnerte materialer på ca 9 kvm, med takoverbygg.

Soverom

Boligen har hele 6 soverom, hvor tre ligger i underetasjen, ett i hovedetasjen og to på loftet. To av soverommene i underetasjen er bygd i 2010, da dette tidligere var garasje. Fra det ene soverommet på loftet er det utgang til en luftebalkong med takoverbygg på ca. 9 kvm. På dette soverommet er det en stor skyvedørsgarderobe. Øvrig lagring i soverommene er i frittstående garderobeskap. Det er også bra med lagring i innvendige boder og i en isolert hems over garasjen. Adkomst dit er via en utvendig trapp. Det er også etablert lagringsplass under deler av terrassen.

Beliggenhet

Utsikten 23 er i Saga, ca. 8 km fra Alta Sentrum og 3 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Saga har en veldig bra beliggenhet for de som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Det er nærhet til skiløype, og ikke lange turen til Skogvannet og Olavbakken. Dette er en populær akebakke med gapahuk og grillplass. I tillegg er det fotballbane ved Saga Skole.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 80254372

Boligens areal

Primærrom: 213 kvm, Bruksareal: 219 kvm, Bruttoareal: 241 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stk soverom, trapperom. S-rom: Bod.
1. etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 91 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, gang/trapperom, entre, bad, vaskerom, soverom
Loft:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stk soverom, trapperom. S-rom: Bod / teknisk rom.
Garasje:
Bruksareal: 47 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Tomt

Areal: 768 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er bra med parkeringsplass på tomten, samt i garasje. Parkeringen er asfaltert.

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Betongsåle, antar fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Grunnmur :Vegger i underetasjen av Leca, innvendig påforet og isolert.
Drenering: Utvendig drenering ukjent, men det er montert knasteplater på grunnmur.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Vegger er oppført av 6" bindingsverk med utvendig liggende panel og isolert med 15 cm mineralull. Liggende trepanel.
Vinduer og dører: Vinduer med 3 lag isolerglass, i trekarmer. Utvendig løse sprosser. Innvendig solavskjerming medfølger. Isolert ytterdører og balkongdør med glass i trekarmer.
Takkonstruksjon: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner tekket med betongtakstein. Taktekking med betongtakstein. Takrenner og nedløp av plast/stål. Snøfangere montert.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Tretrapp mellom etasjene. Utvendig trapp ved hovedinngang i trematerialer. Terrasse i hovedetasjen med utgang fra stue med impregnerte dekke på ca 38 kvm. Terrasse ved hovedinngang i impregnerte materialer på ca 8 kvm. Luftebalkong på loft i impregnerte materialer på ca 9 kvm, med takoverbygg.
Piper og ildsteder: Loddpipe i elementer.
Etasjeskillere: Etasjeskille med trebjelkelag, antatt isolert med 20 cm mineralull. Betonggulv i underetasjen.
Garasje
Fundamentert med gulv på grunn, noe svinnsprekker i gulv. Isolert bindingsverk, med 10 cm mineralull. Saltak konstruksjoner i tre trekket med betongstein.
Takrenner og nedløp i stål. Isolert port m/automatikk. Isolerglass vinduer og isolert inngangsdør. Innvendig kledd i tak og på vegger med malte plater. Innlagt strøm med lys og stikk. Isolert hems for lagring, med adkomst via utvendig trapp.
Diverse / anmerkninger:
- TG på bad i hovedetasje er satt ut fra generell vurdering og manglende dokumentasjon på membran, materialvalg og utførelse.
- Liten høydeforskjell i yttergang
- Det er ikke søkt bruksending hos kommunen for to soverom i underetasjen (tidligere garasje). Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 27.03.2001.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 400 meter til Saga barneskole (1.-4.klasse og barnehage). Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner, vedovn og luft-til-luft varmepumpe. Varmekabler i underetasjen, samt 1/2 entreen og bad i hovedetasjen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 21 476 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 543 675 pr. 21.04.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 557 231 pr. 21.04.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplanen "Bebyggelsesplan for felt B8, B9 og B10, Saga/Nerskogen", planid: 19980115, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 23.03.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2000/2977-1/82  Utbyggingsavtale  
23.10.2000 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Utsikten 23, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 602 i Alta kommune

Eier

Aina Kristensen Tormod Kristensen

Oppdragsnummer

89-21-0080

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 20.04.2021
Selgers egenerklæring, datert 06.04.2021
Energiattest, datert 19.04.2021
Bygningstegninger, datert 22.08.2000/25.01.2010
Midlertidig brukstillatelse, datert 27.03.2001
Grunnkart, datert 23.03.2021
Planstatus, datert 23.03.2021
Eiendomsinformasjon, datert 23.03.2021

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.