Alta

GAMLE SENTRUM: 3-roms endeleilighet i 1.etasje. Attraktiv beliggenhet.

Kvileskogen 62 , 9510 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 70 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 11 945 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2008
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 397
Energimerking D
FINN.no 212575438
Sist endret 07.05.2021 11:13
Prisantydning 3 350 000
Totalpris 3 443 674
Ligningsverdi 677 006,-

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning) 932,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 350 932,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 350 932,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 92 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 443 674,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Kvileskogen 62 ligger i enden av rekken og har en fin og praktisk planløsning. Leiligheten ligger i 1.etasje, og har trappefri adkomst. Denne passer for både unge, eldre eller for en liten familie.
Leiligheten inneholder gang, flislagt bad/vaskerom, to soverom og stue og kjøkken i åpen løsning. Det er gjennomgående moderne standard og materialvalg. Det er lagt nytt gulv og malt opp i stue/kjøkken og begge soverom i 2020, samt montert ny skyvedørsgarderobe i gangen. Fra stuen er det utgang til sørvendt terrasse.
Kvileskogen 62 har en attraktiv beliggenhet med nærhet til det meste. Det er vel 1 km til Alta Sentrum. I umiddelbar nærhet er det flotte tur- og skiløyper - både på Sandfallet og i Komsa. Det er gangavstand til butikk, skole og barnehage.

Innhold

Gang, bad/vaskerom, to soverom, stue og kjøkken.

Entré

Leiligheten har en blåmalt vindfang med fliser på gulvet. For oppbevaring av klær er det skyvedørsgarderobe.

Stue

Stue og kjøkken er i åpen løsning, og er et lyst og trivelig allrom på ca. 34 kvm. Det er lagt nytt gulv og malt opp i stue/kjøkken i 2020. I rommet er det god plass til sofa og tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til overbygget terrasse og uteområdet på baksiden.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen er hvit med slette fronter, mørk benkeplate og nedfelt kum. Over benkeplaten er det to vinduer som slipper naturlig lys inn i rommet. I kjøkkensonen er det god plass til spisebord. Det er opplegg til vaskemaskin og plass for kjøleskap og komfyr i innredningen.

Bad

Leiligheten har et kombinert bad, toalett og vaskerom. Her er det mørke fliser på gulv som harmonerer godt mot lyse veggfliser. Av sanitær og utstyr har badet vegghengt toalett, opplegg til vaskemaskin, vegghengt skap for rør i rør, dusjhjørne og servantinnredning. Oppvarming er med gulvvarme.

Uteareal

Tomten er tilnærmet flat. Det er asfaltert innkjøring, parkering og internveier. For de minste er det felles lekeplass, og det er flere benker i sameiet. Leiligheten har både takoverbygget inngangsparti og terrasse mot sør med utgang fra stue.

Soverom

I leiligheten er det to soverom, begge på ca. 11 kvm. Soverommene er blitt malt opp og har fått nytt gulv i 2020. Begge rommene har garderobeskap for oppbevaring av klær. For ytterligere lagring er det en egen uisolert sportsbod på ca. 6 kvm.

Beliggenhet

Kvileskogen 62 ligger i et populært boområde på Gamle Sentrum, vel 1 km fra Alta Sentrum. I umiddelbar nærhet er det flotte tur- og skiløyper - både på Sandfallet og i Komsa.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 219 pr. mnd.
Felleskostnader indeksreguleres en gang i året.

Andel fellesgjeld

932
pr. 31.12.2020

Andel formue

19 515
pr. 31.12.2020

Sameie

Sameiet Kvileskogen består av byggetrinn 1 (2 bygg), byggetrinn 2 (3 bygg) og byggetrinn 3 (4 bygg). Til sammen 9 bygg og 56 boenheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er gjort vedtak om å skifte alle ytterdører.
Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Sameiernes vedlikeholdsansvar for innvendige vann- og avløpsledninger går fram til forgreiningspunktet på eiendommens hovedledninger, og innvendige elektriske ledninger til og med bruksenhetens sikringspunkt. Eierne av leilighetene holder sine egne trappeoppganger og inngangspartier rene og ryddige, samt frie for hindringer.
Ytre vedlikehold av eiendommen med bygninger, fellesarealer og felles installasjoner er sameiets ansvar.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 391531764
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsresultatet for 2020 viser et overskudd på kr. 576.887,-, og sameiets disponible midler pr. 31.12.2020 er kr. 682.864,-.  Det er avsatt kr. 300.000,- til vedlikehold. Se ellers årsregnskap for 2020 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordnensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Sameiet tillater sedvanlig dyrehold. Men eierne plikter å utvise alminnelig aktsomhet slik at naboene ikke forstyrres eller at fellesarealene ikke tilskitnes. Ekskrementer skal tas opp og fjernes.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/vaskerom, 2 soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 11 945 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Det er en fast parkeringsplass med uttak for motorvarmer, samt at sameiet har gjesteparkering.

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Rekkehus er fundamentert på betong med skumplast og gruspute under, grunnmur er av betong.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Yttervegger med bæresystemer av stål og trebindingsverk med utvendig kledning av stående trepanel og innvendig plateslått. Overbygd felles inngangsparti mot nordøst, utgang fra stue til terrasse på hjørnet mot sør. Vegger og etasjeskillere mot naboleiligheter er brann og lydisolert etter forskrifter som var gjeldende ved bygging.
Dører og vinduer: Vinduer med malte trekarmer og 3-lags glass med gjennomgående sprosser. Isolert ytterdør med kodelås, standard altandør med glassfelt ut til terrasse. Innerdører er dører i malt utførelse, skyvedører til gang og begge soverom. Takkonstruksjon med yttertak. Takkonstruksjon er svakt skrånende med antatt tekking med papp eller sarnafil, takrenner og nedløp er av stål.
Piper, ildsteder og oppvarming: Leiligheten har en pipe med feieluke i stue, det er ikke montert ildsted i leiligheten, øvrig oppvarming av leiligheten er
med vegghengte el-panelovner og el-varmekabler i gulv.
Anmerkning: Fuktflekk i undertak på bod.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 21.12.2009.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole og Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Nærmeste barnehage er bare 100 meter unna leiligheten.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse. Ved erverv av seksjon og utleie av bruksenhet skal det meldes til styret for registrering. Eier av seksjon som ikke bor i leiligheten må melde sin egen adresse til styret. Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming av leiligheten er med vegghengte el-panelovner og el-varmekabler i gulv.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 14 590 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 677 006 pr. 25.03.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 437 222 pr. 25.03.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Kvileskogen B2, planid: 20050005, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 11.10.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1970/627-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
23.04.1970 
Overført fra: 5403-29/397
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/155934-2/200  Bestemmelse om veg  
21.02.2008 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:418  
Gjelder denne registerenheten med flere
2020/3159957-1/200  Bestemmelse om veg  
12.10.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:432  
Gjelder denne registerenheten med flere
2020/1119957-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
2008/155934-1/200  Seksjonering  
21.02.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 21
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 70/2821

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kvileskogen 62, 9510, Alta, Gnr. 29 bnr. 397 snr. 21 orgnr. 995646943 i Alta kommune

Eier

Vegard Båtnes Braaten Mathilde Digre Rørnes

Oppdragsnummer

89-21-0082

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Vedlegg:
Verditakst, datert 24.03.2021
Selgers egenerklæring, datert 24.03.2021
Energiattest, datert 25.03.2021
Bygningstegninger, datert 27.11.2006
Ferdigattest, datert 21.12.2009
Grunnkart, datert 11.10.2020
Planstatus, datert 11.10.2020
Kopi av vedtekter og husordensregler
Regnskap for 2020
Referat fra årsmøte 29.10.2020 samt styremøte 02.02.21 og 16.03.21