Alta

VISNING 10/5 KL.17:30 - Bossekop: Romslig og arealeffektiv 4-roms over to plan i horisontaldelt tomannsbolig.2 terrasser

Breverudtunet 40 , 9513 Alta

VISNINGER

10. mai mandag kl. 17:30-18:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 95 m²
Bruksareal 102 m²
Tomt 283 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2016
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1602
Energimerking B
FINN.no 217325942
Sist endret 03.05.2021 18:39
Prisantydning 3 750 000
Totalpris 3 845 092
Ligningsverdi 860 162,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) -------------------------------------------------------- 95 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 845 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Breverudtunet 40 er en arealeffektiv 4-roms leilighet i 2.og 3. etasje i halvpart av horisontaldelt tomannsbolig. Boligen er fra 2016, og er utstyrt med varmepumpe, sentralstøvsuger og balansert ventilasjonsanlegg. I hovedetasjen (2.etg) er det entré, gang, vaskerom, bad, bod og stue og kjøkken. Fra stuen er det adkomst til en solrik terrasse på ca. 13 kvm. På loftet er det trappegang, toalett og 3 soverom. Hovedsoverommet er tilknyttet eget garderoberom for oppbevaring av klær - praktisk! Fra soverommet er det utgang til sørøstvendt terasse på ca. 7 kvm. For ytterligere lagring er det utvendig bod.
Tomten er opparbeidet med plen, og det er gruset parkering. På fellesområdet er det lekeplass. Like ved boligen er BUL Idrettspark med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.

Innhold

2. etasje: Entré, gang, vaskerom, bad, bod, stue og kjøkken.
3. etasje: 3 soverom, trapperom, wc og garderobe.

Entré

Det er utvendig trapp opp til andre etasje, hvor det er et overbygget inngangsparti. Når du kommer inn den hvite døren, blir du møtt av en innbydende entré med grå fliser som har varmekabler. Entréen er direkte tilknyttet innvendig bod. Videre inn i boligen kommer man til en gang hvor det blant annet er svingtrapp opp til loftet.

Stue

Stuen er i delvis åpen løsning med kjøkkenet, adskilt med pipeløp hvor det er tilkoblet en vedovn. Stuen har vinduer på to vegger. I taket er det stedvis downlights. Stuen er holdt i lyse farger, men har to vegger i en lun grønnfarge. Fra stuen er det adkomst til en solrik terrasse på ca. 13 kvm.

Kjøkken

I boligen er det et tidsmessig kjøkken med integrerte hvitevarer. Her er det kjøl/frys, stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og micro. Kjøkkenet har komfyrvakt og vannstopper som skal stoppe vannet ved vannlekkasjer. Kjøkkeninnredningen har malte fronter, og laminerte benkeplater med nedfelt vaskekum.

Bad

Badet har mørkegrå belegg på gulv som harmonerer godt mot de hvite baderomsplatene som er på veggen. I dusjsonen er det svarte plater som gir en fin kontrast. Av utstyr og sanitær er det toalett, dusjhjørne og servantinnredning. Ventilering av badet er mekanisk med avtrekksventil i himling som er tilkoblet balansert ventilasjon. Oppvarming er med gulvvarme.
Vaskerommet har som badet også mørkt belegg, og hvite baderomsplater på vegger. I dette rommet er det vanninntak, varmtvanns-bereder, vegghengt skap for rør i rør, stoppekran, skyllekum og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
På loftet er det et toalettrom med mørkt flismønstret belegg på gulv, og hvitmalte plater på vegger og himling. På knevegg er det avtrekksventil som er tilkoblet balansert ventilasjon. Av sanitær og utstyr er det toalett og en enkel servant.

Uteareal

Boligen har to terrasser. Den største av dem har utgang fra stuen, og den andre med utgang fra et av soverommene på loftet. Tomten er opparbeidet med plen. Gruset parkering og felles asfaltert parkeringsplass. På fellesområdet er det lekeplass.

Soverom

Leiligheten har tre lyse soverom, alle på loftet. Hovedsoverommet er tilknyttet et eget garderobe-rom / bod for oppbevaring av klær. Praktisk! Dette rommet har utgang til sørøstvendt terasse på ca. 7 kvm. I boligen er det ellers gode lagringsmuligheter i innvendig bod og utebod.

Beliggenhet

Breverudtunet 40 er ca. 2,5 km fra Alta Sentrum. Det er lekeplass i nærområdet og BUL Idrettspark er like ved med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

417 pr. mnd.
Felleskostnader utgjør kr. 5000,-/år som faktureres to ganger årlig, og dekker følgende:
- Godtgjørelse til styret i foreningen.
- Strøm til utvendig belysning
- Snøbrøyting og sandstrøing, samt fremtidig vedlikehold av vei, vann og avløp
- Forretningsførerhonorar til Polarlys BBL.

Sameie

Breverudtunet Huseierforening:
Dette er verken borettslag eller sameie - men en huseierforening. Foreningen består av 27 boenheter, alle med lokalisering i Breverudtunet.  Huseierforeningens formål er å forestå drift fellesareal, og har dessuten til formål å forvalte og vedlikeholde felles vann- og avløpsanlegg, veier, parkeringsplasser, lekeplasser, brøyting mm. som tilhører eiendommene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det skal bygges tak over postkassene våren 2021.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 17775729

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viste et overskudd på kr. 52.701,-. Disponible midler pr. 31.12.19 er kr. 186.599,-. Polarlys boligbyggelag er forretningsfører.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 102 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, vaskerom, bad, stue og kjøkken. S-rom: Bod
3. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, toalett og 3 soverom. S-rom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 283 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er felles med boligen i 1.etasje.

Garasje / Parkering

Gruset parkering og felles asfaltert parkeringsplass.

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Fundamenter er av betong.
Grunnmur: Boligen har grunnmur av betong.
Drenering: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på dreneringen. Dreneringen er ikke visuelt synlig.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Yttervegger av trekonstruksjoner med 25 cm. isolasjon og stående kledning utvendig. Veggkonstruksjoner og utvendige fasader er fra byggeår og er i følge eier grunnet og malt med et strøk maling.
Vinduer og dører: Vinduer med malte trekarmer og 2 lag glass. Balkongdører av standard kvalitet med glassfelt. Isolert ytterdør i hvit utførelse med glassvindu.
Innerdører i malt utførelse.
Takkonstruksjon: Boligen har saltak av trekonstruksjoner med innvendige skråtak, takkonstruksjonen har 30 cm. isolasjon. Ventilering av tak er mellom undertak og taktekke utvendig. Vindskier, vannbord og raftekasser er av tre. Taktekke av stålplater med bølgeform lagt på sløyfer og lekter. Det er montert snøfangere på taksiden over inngangsparti.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Boligen har terrasseplatter av tre mot sørøst som er forankret i yttervegger og punktfundamentert. En terrasse på på 13 kvm. i 2 etasje og en på 7 kvm. ut fra et soverom på loft.
Piper og ildsteder: Boligen har en elementpipe og vedovn i stue, pipa er pusset og malt, feieluken er mot kjøkken. Utvendig har pipa heldekkende beslag og stige fra takfot og opp til pipa.
Forhold registrert på befaringen av takstmann:
- Skjevhet på gulv i stue og soverom på loft på opp mot 1 cm.
- Svelleskader på servantinnredning bad.
- Markering/kant på gulvbelegg rundt sluk i dusjhjørnet på bad. (Dette er kontrollert av fagmenn og bekreftet kun som en kosmetisk tilstand. Dokumentasjon er vedlagt i salgsoppgaven).
- Lite hakk i gulvbelegg på bad.
- Småknirk på gulv i mellom stue og trappegang.
- Knirk i trapp, mangler håndløpere på vegger i trappegang.
- Defekt ringeklokke.
- Rekkverk på balkong i 2 og 3 etasje er 91 cm. skal være 1 meter etter Tek 10 forskrifter.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 04.01.2018.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole. I nærområdet er det også barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming av boligen er med vegghengte el.ovner, el-varmekabler i gulv, luft til luft varmepumpe og vedfyring. Ventilasjon av boligen er med balansert ventilasjon med tilluft til oppholdsrom og avtrekk fra våtrom, kjøkken og boder.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 17 075 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2021. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, feiing, renovasjon og eiendommskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 860 162 pr. 29.04.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 096 582 pr. 29.04.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Breverud boligområde (B1) planid: 20070023, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 29.04.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste rettigheter og forpliktelser.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Breverudtunet 40, 9513, Alta, Gnr. 27 bnr. 1602 snr. 2 i Alta kommune

Eier

Benjamin Berg Tonje Berg

Oppdragsnummer

89-21-0097

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 28.04.2021
Selgers egenerklæring, datert 26.04.2021
Energiattest, datert 29.04.2021
Bygningstegninger, datert 24.02.2014
Ferdigattest, datert 04.01.2018
Grunnkart, datert 29.04.2021
Planstatus, datert 29.04.2021
Eiendomsinformasjon, datert 29.04.2021
Kopi av årsmøteprotokoll, årsmelding, regnskap og budsjett for 2019

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.