Alta

HJEMMELUFT: Bolig m/driftsbygning. Eiendom på 71.157 kvm, delvis regulert til boligformål. Elverett.

Altaveien 22 , 9512 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 150 m²
Bruksareal 154 m²
Bruttoareal 166 m²
Tomt 71 157 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1968
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 19
Energimerking G
FINN.no 218296351
Sist endret 01.02.2022 11:02
Prisantydning 12 580 000,-
Totalpris 12 908 492,-

Beregnet totalkostnad

12 580 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 314 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 580 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 328 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 908 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Altaveien 22 er en eiendom med et stort potensiale. Totalt er eiendommen på 71.157 kvm. Av dette er ca. 11,8 mål regulert til fremtidig boligformål. Resten er LNFR og gir rett til medlemskap i Alta Laksefiskeri Interessentskap, med mulighet for fiskerett i Altaelva.

Eiendommen har en beliggenhet tett på turområder, og få kilometer fra Alta sentrum. På tomten står det et bolighus fra 1968 med fastbygget garasje og carport, badstue med oppholdsrom fra 2020 samt et eldre fjøs/driftsbygning på 360kvm. Videre er det oppført 2 mindre uthus.

Eiendommen består hovedsakelig av overflatedyrka mark og utmark. Område rundt bolighuset er dels inngjerdet og opparbeidet med plenareal, samt gruset adkomstvei og parkeringsarealer.

Innhold

1.etasje: Vindfang, entre, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc, vaskerom, sluse/bod.

Entré

Boligen har en inngangsplatt/terrasse hvor det er plass til utemøbler. Inne i boligen kommer man først inn i et vindfang hvor det er knagger på veggen. Fra dette rommet er det sluse som leder videre inn til garasjen, det er adkomst til et soverom eller videre til en gang med skyvedørsgarderobe.

Stue

Boligen har en trivelig stue hvor det er plass til sofa og tv-løsning. I sonen mot kjøkkenet er det plass til et spisebord. Stuen er holdt i lyse farger, og har delvis malt møllerstue-panel på vegger. I rommet er det vedovn som er tilkoblet leca-pipe som er forblendet med fliser.

Kjøkken

Kjøkkenet er tidsmessig med en moderne kjøkkeninnredning. Innredningen er tredelt, inkludert en kjøkkenøy som har spiseplass og lagringsplass i skuffer/skap. Hvitevarer som stekeovn, micro, koketopp og oppvaskmaskin er integrert i innredningen.

Bad

Badet er flislagt, og inneholder badekar, dusjhjørne, toalett og servantinnredning. På gulvet er det elektriske varmekabler. I boligen er det også et separat vaskerom med skyllekum og tilkobling for vaskemaskin. På vegger er det baderomsplater. Varmtvannsberederen er av nyere dato, og er plassert i blindkjelleren.

Uteareal

Boligen har en stor terrasse på baksiden av huset, hvor man kan sitte uforstyrret uten innsyn. Ved inngangspartiet er det også en terrasse/platt med utgang fra stue. Eiendommen består hovedsakelig av overflatedyrka mark og utmark. Område rundt bolighuset er dels inngjerdet og opparbeidet med plenareal, samt gruset adkomstvei og parkeringsarealer.

Soverom

Det er to gode soverom i boligen. I det ene rommet er det skyvedørsgarderobe for oppbevaring av klær. For ytterligere lagring er det innvendig bod, samt uthus.

Beliggenhet

Altaveien 22 er ca. 4,5 km fra Alta Sentrum, og til bydelsenteret Bossekop er det ca. 3km. I umiddelbar nærhet til boligen er det flotte friluftsområder.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

IF

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 154 kvm, Bruttoareal: 166 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entre, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc og vaskerom.

Badstu (byggeår 2020):
Bruksareal: 11 m².
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

Fjøs/driftsbygning (byggeår ca. 1950):
1.etasje
Bruksareal: 180 m².
Bruttoareal: 195 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Boder, høystål og lager.

2.etasje
Bruksareal: 180 m².
Primærrom: 195 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Høylåve.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Adkomst direkte til kommunal vei/E6 via privat gruset vei på egen eiendom.

Tomt

Areal: 71 157 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og carport. Gruset adkomstvei og parkeringsarealer.

Byggemåte

BOLIGHUS
Grunn og fundamenter: Ringmur av betong på grus. Gulv av betong i garasjen.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Utvendig kledning av liggende malt luftet tre kledning. Yttervegger over bindingsverk med 10 cm isolasjon i boligdelen og leca i garasjedelen.
Vinduer: Norgesvindu med 3 lag isoler flass i malte tre karmer.
Ytterdører og porter: Isolert ytterdør og balkongdør med isoler glass i malte tre karmer, samt isolert leddheiseport med motor til garasjen.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak som er isolert med 10+5 cm mineralull.
Taktekking: Tekket med taktro og pappshingel. Takrenner og nedløp av stål.
Piper og ildsteder: Vedovn i stua, tilkoblet leca pipe som er forblendet med fliser.
Etasjeskillere: Etasjeskillere av isolerte undergurter av tre med stubb lofts plater av asfalt plater.

BADSTU
Fundamentert på leca stein. Gulv av uisolert trebjelkelag med dels 5 cm skumplast, gulvbord og laminat i oppholdsrommet. Yttervegger av isolerte bindingsverk med liggende beiset/malt kledning utvendig. Yttertak av isolert trebjelkelag med innvendig beiset panel, som er tekket med pappshingel. Innlagt strøm for lys og varme, samt vedfyrt badstue ovn med stålrørspipe og badstu benker i badsturommet.

FJØS/DRIFTSBYGNING:
Eldre bygning som er oppført i betong pg trekonstruksjoner. Fundamenter og grunnmur av betong, etasjeskiller av uisolert trebjelkelag. Yttervegger hovedsakelig av trekonstruksjoner som er kledd med malt tre kledning utvendig. Yttertak av trekonstruksjoner som er tekket med skifer. Vindu med enkle glass i trekarmer, samt uisolerte dører og doble sidehengslede porter. Innlagt strøm for lys og stikk, enkelt anlegg.

ANMERKNINGER / KONKLUSJON I TAKSTRAPPORT:
Eldre bebyggelse enebolig som er oppført etter gamle forskrifter, deler av etasjeskiller i bolighuset er ikke isolert etter en vannskade. Mangler isolasjon og stubblofts plater i deler av bjelkelaget. En del mugg på undersiden av stobblofts platene. Uisolert under vaskerom.

Videre er det eldre vindu fra 1997 som må påregnes skiftet i løpet av 5 - 10 år, og en del avskalling på utsiden av ringmuren. Videre er det lagret en del trematerialer i blindkjelleren som anbefales fjernet, samt fuktsikring av grunnen og flere ventiler i ringmuren. Driftsbygningen har en del etterslep av vedlikehold, løse takskifer, puss-/malingsavskalling på muren rundt fjøskassen mm.

Det anbefales å inspisere eiendommen grundig, og lese hele takstrapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 2,2 km til Gakori skole. I Gakori er det også barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i gulv på bad, samt termostatstyrte elektriske panelovner på soverom. Vedovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Elektriske varmekabler i gulv på bad, samt termostat styrte elektriske panelovner på soverom.

Kommunale avgifter

Kr. 15 721 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, septiktømming, renovasjon, feiing og eiendomskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 921 884 pr. 09.05.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 318 781 pr. 09.05.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

REGULERINGSPLAN, DELAREAL
Delareal 10 293 m
Formål Annen veggrunn - tekniske anlegg
Feltnavn VT

Delareal 140 m
Formål Kjøreveg
Feltnavn f_V28

Delareal 37 m
Formål Kjøreveg
Feltnavn o_V3

Delareal 3 238 m
Formål Annen veggrunn - grøntareal
Feltnavn VG

Delareal 7 399 m
Bestemmelsesområde Midlertidig bygge- og anleggsområde

Delareal 225 m
Formål Gang-/sykkelveg
Feltnavn o_GS6

Delareal 51 m
Formål Annen veggrunn - grøntareal
Feltnavn VG34

Delareal 13 046 m
Formål Jordbruk
Feltnavn J10

Delareal 928 m
Formål Jordbruk
Feltnavn J8

Delareal 105 m
Formål Annen veggrunn - grøntareal
Feltnavn VG28

Delareal 656 m
Formål Park
Feltnavn o_P2

Delareal 3 285 m
Formål Jordbruk
Feltnavn J7

Delareal 8 915 m
Formål LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag
Feltnavn L2

Delareal 908 m
Formål Gang-/sykkelveg
Feltnavn o_GS9

Delareal 1 168 m
Formål Gang-/sykkelveg
Feltnavn o_GS5

Delareal 345 m
Formål Gang-/sykkelveg
Feltnavn o_GS4

Delareal 679 m
Formål Kjøreveg
Feltnavn o_V2

Delareal 2 857 m
Formål Kjøreveg
Feltnavn o_V4

Delareal 4 255 m
Formål Kjøreveg
Feltnavn o_V1

Delareal 67 m
Formål Kjøreveg
Feltnavn f_V34

Delareal 2 m
Formål Gang-/sykkelveg
Feltnavn o_GS8

Delareal 2 967 m
Formål Jordbruk
Feltnavn J1

Delareal 257 m
Formål Annen særskilt angitt bebyggelse og anlegg
Feltnavn SNØ2

Offentlige planer

KOMMUNEPLAN, delareal:
Delareal 1 578 m
Arealbruk, Nåværende

Delareal 11 874 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Framtidig

Delareal 11 874 m
KPHensynsonenavn H810_
KPGjennomføring Krav om felles planlegging

Delareal 11 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende

Delareal 31 562 m
BestemmelseOmrådenavn [1
KPBestemmelseHjemmel hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø

Delareal 2 764 m
Arealbruk LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende

Delareal 54 427 m
KPHensynsonenavn H910_
KPDetaljering Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

Delareal 505 m
Arealbruk Veg,Nåværende

Reguleringsplan for Avlastningsveg gjennom Alta Parsell I, Hjemmeluft - Alta Sentrum, planid: 20110003, gjelder. Videre "Kommuneplanens Arealdel 2021-2040", planid: 20170001. Reguleringsplan under arbeid: "Avlastningsveien, parsell 1", planid: 2011000-3. Opplysninger fra Alta Kommune 28.04.2021.

I kommuneplanen er 11.874kvm avsatt til fremtidig boligformål. Det er et krav om felles planlegging med andre eiendommer i nærområdet. Se reguleringskart som er vedlagt i salgsoppgaven. Det ligger et rekkefølgekrav på plankravområdet som tilsier at arealet skal være LNFR inntil ny E6 (avlastningsveien) er bygget. Dette innebærer blant annet at regulering av området ikke kan igangsettes før mot slutten av kommuneplanperioden. Den nye avlastningsveien vil krysse deler av eiendommen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Se reguleringsplan for avlastningsvei på denne linken: https://www.vegvesen.no/vegprosjekter/avlastningsvegalta/reguleringsplan

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1936/39-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
02.01.1936 
Bestemmelser i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke
 
1948/1643-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
30.12.1948 
Bestemmelser i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke
 
1976/24-1/82  Erklæring/avtale  
06.01.1976 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:26 Bnr:58  
Bestemmelse om kloakkledning

1989/3746-2/82  Forkjøpsrett  
11.10.1989 
RETTIGHETSHAVER: THOMASSEN VIGGO
Gjelder denne registerenheten med flere

1999/2509-1/82  Best. om adkomstrett  
09.09.1999 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:26 Bnr:49  
Gjelder også adkomstrett til vedlikehold av septikkummer på gnr. 26, bnr. 19
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/1610-1/82  Bestemmelse om veg  
19.05.2005 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:26 Bnr:543

Vei/vann/avløp

Adkomst direkte til kommunal vei/E6 via privat gruset vei. Offentlig vann- og privat septik.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

1989/3746-2/82  Forkjøpsrett  
11.10.1989 
RETTIGHETSHAVER: THOMASSEN VIGGO
Gjelder denne registerenheten med flere

Adresse og matrikkel

Altaveien 22, 9512, Alta, Gnr. 26 bnr. 19 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-0099

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.