Alta

KRONSTAD: 2-roms selveier. Gode lagringsmuligheter, terrasse og parkering i garasjeanlegg

Tømmerstien 14 , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 51 m²
Bruksareal 54 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 7 444 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2014
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 75
Energimerking D
FINN.no 220926413
Sist endret 09.09.2021 18:32
Prisantydning 2 660 000
Totalpris 2 735 492
Ligningsverdi 603 362,-

Beregnet totalkostnad

2 660 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 660 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 75 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 735 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Tømmerstien 14 er en pen 2-roms selveierleilighet i første etasje. Leiligheten inneholder entré/gang med skyvedørsgarderobe, flislagt bad, soverom, bod samt stue og kjøkken som er i åpen løsning. Fra kjøkkensonen er det balkongdør som gir utgang til takoverbygget balkong. I stuen er det god plass for sofa- og tv-løsning, og kjøkkenet har plass for spisebord. Leiligheten er gjennomgående holdt i lyse farger.
For et godt inneklima er det balansert ventilasjonsanlegg, og leiligheten har vannbåren gulvvarme.
Det er matbutikk like ved leiligheten, og i garasjeanlegget under butikken er det en parkeringsplass som tilhører seksjonen. Leiligheten disponerer også en utebod. Tomten er felles for sameiet, og er opparbeidet med lekeplass samt asfaltert innkjøring og parkeringsplasser.

Innhold

Stue, kjøkken, entrè/gang, bad/vaskerom, soverom og bod.

Entré

Leiligheten har felles adkomst med tre andre boenheter. Inne i leiligheten blir man møtt av en entré med lysmalte vegger - et fargevalg som er gjennomgående med øvrige rom. For oppbevaring av klær og sko er det skyvedørsgarderobe.

Stue

En arealeffektiv løsning med stue og kjøkken i åpen løsning gjør at leiligheten får et luftig preg. Det er vinduer ut mot fellesområdet. Veggene er hvitmalte, mot en grå fondvegg mot gangen. For varme er det vannbåren gulvvarme.

Kjøkken

Kjøkkenet har en hvit innredning med slette fronter og takoppforede skap. Det er avsatt plass til hvitevarer som stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Vindu i kjøkkensonen sørger for gode lysforhold og en balkongdør gir utgang til takoverbygget balkong.

Bad

Baderommet er i en tidløs stil med hvite veggfliser og mørkegrå gulvfliser. Bad/vaskerom er utstyrt med toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. I tillegg en hvit servantinnredning med speil og lys.

Uteareal

Fra kjøkkenet er det utgang til terrasse på ca. 6 kvm. Denne er bygget i impregnerte materialer og har takoverbygg. Tomten er felles for sameiet, og er opparbeidet med lekeplass samt asfaltert innkjøring og parkeringsplasser.

Soverom

Soverommet har adkomst fra entréen. For plassbesparelse er det montert inn en skyvedør til rommet. I tillegg til garderobeskap på soverommet er det skyvedørsgarderobe i entreen. For øvrig er det lagringsplass i bod/teknisk rom og en utebod på ca 5 kvm.

Beliggenhet

Fra Tømmerstien 14 er det ca. 6 km til Alta Sentrum, og 2 km til Elvebakken. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet på Kronstad er det butikk, og det er gangavstand til bussholdeplass.
 
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 824.
Felleskostnadene dekker følgende:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Godtgjørelse til styret i sameiet.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Strøm til oppvarming og varmtvann
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Vann - og avløpsavgift
- Renhold av fellesarealer
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys Boligbyggelag.

Andel fellesgjeld

Leilighetens renteinntekter er kr. 57.-, renteutgifter er kr. 81.- og annen formue er kr. 17.376.-. Alle tall er hentet fra ligningen for 2020.

Andel formue

17 376

Sameie

Tømmerstien boligsameie består av 30 boligseksjoner (leiligheter).

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har arbeidet med følgende i 2020:
- Sameiet har kjøpt inn nye postkasser til postkassestativet
- Innkjøp og av kantsteiner for å benytte som hinder på gangveier
- Innkjøp av søppeldunker på fellesarealer
- Avviklet dugnad i vår hvor vi utførte en del vedlikeholdsarbeider i sameiet.
- Innkjøp av redskaper for snørydding

Forsikring

IF Polisenummer: SP888433.4.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsregnskapet for 2020 viser et overskudd på kr. 110.832,-. I henhold til regnskapet er sameiets disponible midler pr. 31.12.2020 kr. 479.470,-. Se årsregnskap som er vedlagt i salgsoppgave.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter for sameiet er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt om det ikke er til ulempe for øvrige beboere.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, entre/gang, bad/vaskerom, soverom. S-rom: Bod.
Utebod: 5 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 7 444 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass i kjelleren på Coop Extra.

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Betongsåle, antar fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Gulv på grunn, markisolert ihh til byggetidens forskrifter.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Pussede malte betongoverflater, med innslag av panel. Yttervegger med prefabrikkerte sandwichelementer, utvendig pusset og malt.
Vinduer og dører: Vinduer med 3 lag isolerglass og trekarmer. Ytterdør er standard og balkongdør med glass. Profilerte malte innerdører.
Takkonstruksjon: Yttertak med hulldekke elementer som er isolert med skumplast og mineralull, tekket med mekanisk festet folie. Isolert ihh til byggetidens forskrifter.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Terrasse med utgang fra stue bygget i impregnerte materialer på ca. 6 kvm. Terrassen har takoverbygg.
Etasjeskillere: Gulv på grunn i 1. etasje, samt betongelementer i etasjeskiller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 19.09.2017.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Elvebakken skole og Kaiskuru nærmiljøsenter. På Kronstad er det barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Den enkelte sameier har full rettslig råderett over seksjon, herunder rett til salg og pantsettelse. Salg og utleie skal meddeles styret til registrering.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme. Balansert ventilasjonsanlegg med rotorveksler, type Ensy ANU-200.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 12 422 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2021. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 603 362 pr. 01.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 172 102 pr. 01.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2014/517180-1/200  Bestemmelse om veg  
24.06.2014 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:1040  
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Alta kommune, org nr 944 588 132
Overført fra: 5403-33/75
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 5403-33/1040
Rettigheter i eiendomsrett
2014/1137465-1/200  Bestemmelse om parkering  
24.12.2014 
rettighetshaver:Knr:2012 Gnr:33 Bnr:75 Snr:1-28
2018/463414-1/200   ** Diverse påtegning  
21.02.2018 21:00 
Endring av tegning
2014/679563-1/200  Seksjonering  
15.08.2014 
opprettet seksjoner:
snr: 23
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 105/2557
2017/266272-1/200  Resek/fjerning av seksjon  
27.03.2017 
2017/266272-2/200  Resek/tilleggssek  
27.03.2017 
nye seksjoner:
snr: 29
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 76/2557
nye seksjoner:
snr: 30
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 69/2557
nye seksjoner:
snr: 31
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 69/2557
nye seksjoner:
snr: 32
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 76/2557
nye seksjoner:
snr: 33
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 69/2557
nye seksjoner:
snr: 34
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 69/2557
seksjonsameieandeler:
snr: 23
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 105/2557
Hus nr. 7 ombygges. Snr. 25-28 utgår, snr. 29-34 opprettes
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

- Lysekrone i taket følger ikke med i handelen
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tømmerstien 14, 9515, Alta, Gnr. 33 bnr. 75 snr. 1 i Alta kommune

Eier

Anne Grete Haldorsen

Oppdragsnummer

89-21-0100

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 03.05.2021
Selgers egenerklæring, datert 29.04.2021
Energiattest, datert 01.06.2021
Bygningstegninger, datert 20.06.2013
Ferdigattest, datert 19.09.2017
Grunnkart, datert 28.05.2021
Planstatus, datert 28.05.2021
Kopi av vedtekter
Regnskap og budsjett 2020
Innkalling og protokoll fra årsmøte

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.