Alta

VISNING 16/6 KL.18 - Bossekop: Romslig enebolig med nydelig sjøutsikt. Stort uthus og leilighet.

Moreneveien 25 , 9513 Alta

VISNINGER

16. juni onsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 284 m²
Bruksareal 289 m²
Bruttoareal 334 m²
Tomt 1 079 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1971
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 575
Energimerking F
FINN.no 221298088
Sist endret 08.06.2021 09:15
Prisantydning 7 190 000
Totalpris 7 385 742
Ligningsverdi 1 393 107,-

Beregnet totalkostnad

7 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 179 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 190 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 195 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 385 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Moreneveien 25 er en romslig enebolig med vidstrakt fjordutsikt, frodig hage og stor terrasse. Boligen går over tre plan, og har innredet sokkeletasje med leilighet.
Boligens hoveddel har en romslig stue med høy himling som gjør at stuen får et luftig preg. Stuen har gode vindusflater som ivaretar den flotte utsikten. Det romslige kjøkkenet i hovedetasjen har god plass til stort spisebord og har utgang til terrasse. Totalt er det syv soverom i boligen - to i hovedetasje, to på loftet og tre soverom i sokkeletasjen. I tillegg er det mulig å benytte loftstue som soverom.
Boligen har flotte uterom med fantastisk utsikt, asfaltert innkjørsel, stor hage - og ikke minst: Helleristninger på egen tomt! På eiendommen står det også et uthus på ca. 36 kvm.

Innhold

Sokkeletasje: Vindfang, gang, stua, 3 soverom, bad, 2 bad/wc, badstue, vaskerom, boder
1. etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom, wc
Loft: Loftstue, 2 soverom

Entré

Det er adkomst via et overbygget inngangsparti hvor det er plass til et enkelt kafésett. I entreén er det åpen garderobeløsning. Dette rommet er flislagt, og har varme i gulv. Videre kommer man inn i en lysmalt gang med garderobeskap. Herfra er det trapp opp til loftet. Underetasjen med leilighet har egen inngang på baksiden av huset.

Stue

Boligen har en romslig stue med høy himling som gjør at stuen får et luftig preg. Stuen har gode vindusflater som ivaretar den flotte utsikten. Rommet har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement, samt et spisebord hvis ønskelig. For varme og hygge er det vedovn i rommet. Fra stuen er det dør ut til terrasse. Dersom man ønsker å trekke seg tilbake, så er det en trivelig loftstue med dør ut til luftebalkong. I leiligheten som er i sokkeletasjen er det stue med utsikt samt peis.

Kjøkken

Det romslige kjøkkenet i hovedetasjen har god plass til stort spisebord og har utgang til terrasse. I rommet er det en tidsriktig kjøkkeninnredning med heltre eikefronter og barløsning. Hvitevarer er integrerte. Det er store vinduer som gir bra med lys og en flott sjøutsikt fra rommet.
Det er to kjøkken i underetasjen, hvorav den ene er i leiligheten.

Bad

Bad/vaskerom for hoveddelen befinner seg i 1.etasje. Her er det mørke fliser på gulvet, en farge som går igjen i dusjhjørnet. Ellers er veggfargen hvit. Det er en flott innredning med dobbel servant og to speil. Toalettet er vegghengt, og det er klargjort tilkobling for badekar. Det er også opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i rommet. I tillegg er det toalett med adkomst fra vindfang.
I sokkeletasjen er det to bad - det ene av dem er i leiligheten. Her er det også separat vaskerom. Det andre badet er renovert i 2021.

Uteareal

Eiendommen er fint opparbeidet med plenareal, belegningsstein i gangarealer, samt asfaltert innkjørsel og parkering med støttemur med gjerde/rekkverk.

Soverom

Boligen har to soverom i hovedetasje, to på loftet og tre soverom i sokkeletasjen - hvorav to tilhører leiligheten i sokkelen. Dersom man trenger ekstra mye plass i hoveddelen, så er det mulig å bruke loftstuen som ekstra soverom.

Beliggenhet

Moreneveien 25 er ca. 2 km fra Alta Sentrum, og til bydelsenteret Bossekop er det ca. 0,5 km.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Framtind Polisenummer: 22860918

Boligens areal

Primærrom: 284 kvm, Bruksareal: 289 kvm, Bruttoareal: 334 kvm
Enebolig (Byggeår: 1971 - På-/tilbygg loft: 1982)
Sokkel:
Bruksareal: 115 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, stua, 3 soverom, bad, 2 bad/wc, badstue, vaskerom
1. etasje:
Bruksareal: 134 m².
Primærrom: 134 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, stue, kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom, wc
Loft:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, 2 soverom
Uthus (Byggeår: 1985)
Bruksareal: 36m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 079 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Asfaltert innkjørsel og parkering.

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Antatt betongsåle på grus/leirgrunn. Gulv i av betong i underetasjen.
Grunnmur: Grunnmur av 25 cm leca som er utforet og isolert med 5-7 cm isolasjon på innsiden i oppholdsrommene, samt utvendig pusset og malt.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Utvendig kledning med stående luftet malt tømmermanns kledning i 1.etasje og liggende falset ,malt kledning i 2.etasje. Yttervegger over bindingsverk med dels 10 og dels 5 cm isolasjon.
Vinduer og dører: Vindu med 2 lags isoler glass (1972 og 1982), 4 stk på loft med 3 lag superenergi (2010-14), samt nylig skiftet 2 stk i underetasjen i malte tre karmer. Isolert ytterdører og balkongdør med isoler glass i malte tre karmer.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak, antatt isolert med 20 cm mineralull som var vanlig på byggeåret. Tekket med taktro og pappshingel, samt takrenner og nedløp av stål.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Utvendig inngangstrapp av impregnert tre, samt innvendige trapper i malt tre.
Piper og ildsteder: Fin vedovn i stua og peis i stua i sokkel, som er tilkoblet leca pipe.
Etasjeskillere: Etasjeskillere av isolerte trebjelkelag.
Uthus: Gulv av betong. Yttervegger av dels stein/betong og dels uisolert bindingsverk med stående tømmermannskledning utvendig. Yttertak av uisolert trekonstruksjoner, som er tekket med papp. Enkel inngangsdør og vindu med ett lag glass i trekarmer.
Forhold av betyning som er kommentert i takstrapport og egenerklæring:
- Det er noe avvik mellom byggetegninger og nåværende bolig. Dette er kjøpers risiko og ansvar.
- Det er en godkjent leilighet i underetasje. I tillegg er deler av sokkel innredet med soverom, stue, kjøkken og bad. Denne er ikke godkjent for utleie.
- Vinduer er fra perioden 1974-2014. Ingen svekkelser er registrert, men de eldste vinduene bør skiftes.
- Det er ikke fremlagt noe dokumentasjon på utførelse av våtrommene som er flislagt.
- Saltmerker i utebod under terrasse og i bod kjeller.
- Har enkelte år kommet fukt inn på gulv i uthus ved snøsmelting om våren.
- Riss i yttermur hjørne mot øst i sokkel.
- Ved ekstrem snøvinter 2020 piplet det inn noen dråper vann fra tak over stue. Dette ble meldt Gjensidige som sendte takstmann på befaring. Han rapporterte at taket var helt i orden og etter byggetidens standard og at det ikke var noen hensikt å skifte det da det ikke var noe galt med taket, men at man måtte måke taket ved slike forhold. Viser til skaderapport datert 23.06.2020.
- Nederst på grunnmur er det noen steder litt grønske. Underside av terrasse mot nord er det noen steder grønske og råteskader.
- Nedgravd oljetank på eiendommen. Fossil oljefyring er forbudt fra 1.1.2020. Selger vil ikke fjerne oljetanken med tilhørende ledningsnett. Tanken er fylt med grus. Dette er kjøpers risiko og ansvar. For mer informasjon, ta kontakt med megler eller les på www.oljefri.no.
Det anbefales å lese gjennom tilstandsrapport fra takstmann før budgivning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 24/1-74.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 1,3 km til Bossekop skole. I nærområdet er det også barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger to bruksenheter i boligen.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i gulv på baderom, for øvrig termostatstyrte elektriske panelovner på soverom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 29 570 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 393 107 pr. 07.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 015 184 pr. 07.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Delareal 200 m
KPHensynsonenavn H730_4
KPBåndlegging Båndlegging etter lov om kulturminner
«Storsteinen» i hagen er vernet fortidsminne og det skal ikke bygges nærmere den enn det er bygget i dag. Alta museum er av og til på befaring og varsler i forkant.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, med visse begrensninger pga. kulturminner på eiendommen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Delareal 200 kvm
KPHensynsonenavn H730_4
KPBåndlegging: Båndlegging etter lov om kulturminner
Delareal 1 052 kvm
BestemmelseOmrådenavn [1
KPBestemmelse: Hjemmel hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø
Delareal 1 076 kvm
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Delareal 3 kvm
Arealbruk Veg: Nåværende

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Moreneveien 25, 9513, Alta, Gnr. 27 bnr. 575 i Alta kommune

Eier

Linda Beate Heitmann

Oppdragsnummer

89-21-0122

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.