Alta

GAMLE SENTRUM: Halvpart av tomannsbolig fra 2013. Carport, 2 bad og 3 soverom.

Ekornsvingen 23 , 9510 Alta

BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 128 m²
Bruksareal 130 m²
Bruttoareal 141 m²
Tomt 437 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2013
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 445
Energimerking B
FINN.no 220183629
Sist endret 13.06.2021 18:15
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 421 492
Ligningsverdi 1 018 991,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 121 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 421 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Ekornsvingen 23 er en halvpart av vertikaldelt tomannsbolig fra 2013, med en planløsning som går over to plan. Beliggenheten er barnevennlig og sentralt, og herfra er det gangavstand til det aller meste. Fra stuen er det utgang til en sydvestvendt terrasse på ca. 25 kvm. Det er parkering i carport, og på asfaltert gårdsplass.
Innvendig fremstår boligen med lyse, nøytrale fargevalg. I hovedetasjen er det stue og kjøkken i åpen løsning, og i andre etasje finner man en loftstue. Videre er det to bad, badstue og tre romslige soverom. Noe møbler og inventar følger med i handelen. For lagring er det bod med utvendig adkomst og i bod i bakkant av carport.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang/trapperom, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom, badstue, soverom, og bod med utvendig adkomst.
Loft: Loftstue, bad/wc og 2 soverom.
Annet: Bod i bakkant av carport.

Entré

Ved inngangspartiet er det dør inn til boligen og egen dør til utebod. Vel inne i vindfanget er det grå gulvfliser, hvitmalte vegger og varme i gulvet.

Stue

I hovedetasjen er det stue og kjøkken i åpen løsning. Hit er det bra med lysinnslipp fra sydvestvendte vinduer, og fra glassdør mot terrassen. Rommet har laminatgulv fra 2016, og veggene er malt i en dus, lysegrå fargetone. I taket er det spot lights. For varme og hygge er det vedovn. Stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement, og i kjøkkensonen er det plass for spisebord.
Loftstue
Dersom man trenger ekstra boltreplass eller ønsker å trekke seg litt tilbake kan man gå opp i loftstuen, hvor det er plass for sofa og tv-løsning. I dette rommet er det parkettgulv og lysmalte vegger.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen er designet i en L-form, og har kjøkkenøy mot spisedel. Det er bra med skap- og benkeplass. Kjøkkenøya har nedfelt platetopp fra 2018 og overhengende ventilator i børstet stål. Den takhøye innredningen har slette, lysegrå fronter, flere vitrineskap, grå laminatbenkeplater, og nedfelt oppvaskkum. Mellom over- og underskap er det  belysning og hvite flisplater. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn fra 2019, mikrobølgeovn, kombinert kjøl/frys med isbitmaskin, og oppvaskmaskin.

Bad

Det er to bad i boligen, ett i hver etasje. Badet i første etasje ligger i direkte tilknyting til vindfanget, noe som er perfekt for småbarn med hastverk.  Gjemt bak hvite skyvedører finnes det plass og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel, samt utslagsvask. Vaskemaskin og tørketrommel som er der nå medfølger i handelen. I rommet er det lysegrå gulv- og sokkelfliser, hvite flisplater på veggene, gulvvarme, og mekanisk avtrekk via ventilasjonsanlegget. Ut over dette har badet speil med lys samt servantinnredning med et matchende veggskap. I tillegg finnes det veggmontert toalett, og dusjnisje med glassdør. Fra badet er det direkte adkomst til badstue.
Bad 2
Badet på loftet har belegg på gulvet, hvite flisplater på veggene, mekanisk avtrekk via ventilasjonsanlegget og gulvvarme. Videre er det speil med overlys, heldekkende servant på hvitt servantskap, veggmontert toalett og boblebad.

Uteareal

Fra stuen er det utgang til sydvestvendt markterrasse på ca. 25 kvm, med videre adkomst til hage og gårdsplass. Terrassen har tremmegulv, hvitmalt rekkverk, tett levegg, og god plass for utemøbler og grill. Her er det også utebelysning. Utenfor inngangspartiet på nordøstsiden er det plass for cafésett.
Tomten er opparbeidet med plen på fram- og baksiden av huset, asfaltert gårdsplass, samt noe busker og trær.

Soverom

Tomannsboligen har tre soverom hvor det er parkettgulv og lysmalte vegger. Ett av rommene er i første etasje og to på loftet. På soverommet i første etasje er det god oppbevaringsplass i en  skyvedørsgarderobe, og det er også plass for garderobeløsning på de to andre soverommene. Lagringsplass finnes ellers i knevegger, bod med utvendig adkomst, samt i utebod som er i bakkant av carport.

Beliggenhet

Ekornsvingen 23 ligger på Gamle Sentrum, vel 1 km fra Alta Sentrum. I umiddelbar nærhet er det flotte tur- og skiløyper - både på Sandfallet og i Komsa.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

IF Polisenummer: 6498100

Boligens areal

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 130 kvm, Bruttoareal: 141 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, bad/vaskerom, entre/trappegang, vindfang, badstue, soverom.
S-rom: Bod
2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stk soverom, bad/wc, loftstue
Carport: 29 m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Privat vei, felles med 3 andre naboer. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 437 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er parkering i frittstående carport fra 2016, og på asfaltert gårdsplass. I carporten er det montert strømuttak og belysning. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle, fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Vegger mot grunn: Gulv på grunn, markisolert ihh til byggetidens forskrifter.
Yttervegger: Vegger er oppført av bindingsverk med utvendig liggende panel og isolert med 20 cm mineralull.
Takkonstruksjoner: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner tekket med Decra. Isolasjon med 30 cm minerlull.
Taktekking: Taktekking med Decra. Takrenner og nedløp i stål.
Piper og ildsteder: Stålpipe tilkoblet med et ildsted i stue.
Etasjeskillere: Etasjeskille med trebjelkelag. Betonggulv i underetasjen isolert med 25 cm skumplast i grunnen.
Anmerkning:
- Det er registrert noe knirk i trappa
- Det er liten glipp i gulvet i stua.
- Ujevnt støpt gulv i bod i carport
- Uferdige raftekasser i carport, mangler noen bord
Oppgraderinger:
- Byttet platetopp induksjon ca 2018
- Byttet komfyr Des 2019
- Byttet varmtvannstank 2019
- Byttet gulv i stue og trappegang 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 23.12.2013

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole, Alta/Sandfallet ungdomsskole og Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har sentral beliggenhet på sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt varmekabler i vindfang og på begge bad. Supplerende oppvarming med vedovn i stuen. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, type Flexit. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og el-anlegget er i all hovedsak lagt skjult.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 16 415 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 018 991 pr. 26.05.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 668 367 pr. 26.05.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ekornsvingen sykehjem er nedlagt. Videre drift på eiendommen er p.t. ikke vedtatt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei som deles med tre andre naboer. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende møbler medfølger i handelen:
- Vaskemaskin og tørketrommel
- Seng i soverom 1.etg
- Sofa i loftstue
- TV
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ekornsvingen 23, 9510, Alta, Gnr. 29 bnr. 445 i Alta kommune

Eier

Astrid Marie V Rosted Jan Harald Rosted

Oppdragsnummer

89-21-0123

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 29.04.2021
Selgers egenerklæring, datert 23.05.2021
Energiattest, datert 26.05.2021
Bygningstegninger, datert 01.07.2012
Grunnkart, datert 12.05.2021
Planstatus, datert 12.05.2021
Ferdigattest, datert 23.12.2013
Eiendomsinformasjon, datert 12.05.2021

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.