Alta

Amtmannsnes: Velholdt enebolig fra 2008 med garasje og nydelig utsikt mot sjøen og båthavna.

Amtmannsnesveien 59 , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 130 m²
Bruksareal 132 m²
Bruttoareal 150 m²
Tomt 736 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2008
Gårdsnummer 30
Bruksnummer 155
Energimerking C
FINN.no 220183673
Sist endret 30.06.2021 19:35
Prisantydning 4 790 000
Totalpris 4 923 742
Ligningsverdi 902 394,-

Beregnet totalkostnad

4 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 923 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Amtmannsnesveien 59 er en innholdsrik enebolig over to plan. Hovedetasjen består av entré/gang, bad, vaskerom, stue, kjøkken og bod/kott. På loftet finner man fire soverom, bad og gang.
Stuen har god plass til det man måtte ønske av møblement i ulike soner. Det er store vindusflater med en flott utsikt mot sjøen og båthavna. Kjøkkenet ligger innenfor stuen, og har integrerte hvitevarer.
Det er fire gode soverom, som alle ligger i loftsetasjen. Det ene soverommet har utgang til luftebalkong. Videre har boligen bad både i første etasje og i loftsetasjen. I hovedetasjen er det vaskerom i tilstøtende rom.
Parkering er på gruslagt innkjørsel og i garasje. Fra eiendommen er det gangavstand til tur-/friluftsområder, og tett på akebakke og lysløype. Båthavna er også like i nærheten.

Innhold

1. etasje: Vindfang, trapp, bad/wc, stue/spisestue, kjøkken, vaskerom og bod/kott.
Loft: Gang/trapp, gang, 4 soverom, bad/wc.

Entré

Boligen har en inngangsplatt med ytterdør under takutspring som viser vei til entréen. Dette rommet er romslig, og har tilliggende bad og vaskerom og trapp opp til loftet. Et frittstående garderobeskap sørger for oppbevaringsplass av yttertøy og sko.

Stue

Stuen har god plass til det man måtte ønske av møblement i ulike soner. Det er store vindusflater som gir rikelig med lys inn og skaper en god romfølelse. Dessuten har man en flott utsikt gjennom vinduene ut mot sjøen og båthavna. For varme og hygge er det vedovn/peis med forblending av skiferstein. Fra stuen er det utgang til en stor terrasse.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger innenfor stuen. Her er det plass for spisebord ved vinduet. Innredningen har hvite profilerte fronter med takhøye overskap. Det er bra med lagringsplass i skuffer og skap. Hvitevarer er integrerte. På gulvet er det skipslaminat, og i taket er det spot lights.

Bad

Boligen har bad både i første etasje og i loftsetasjen. Badet i første etasje har dusjkabinett, vegghengt toalett og servantinnredning. På vegger er det baderomsplater med flismønster. I tilstøtende rom finner man et vaskerom med skyllekum, tilkobling for vaskemaskin, varmtvannsbereder og ventilasjonsaggregat. Det er dør ut fra vaskerommet, noe som er praktisk for smårollinger som kommer skitten inn. På loftet er det et større bad med hjørnebadekar, veggmontert toalett og en moderne servantinnredning.

Uteareal

Tomten er opparbeidet med plen. Terrasse er av impregnert tre med levegg mot sør-sørvest. Adkomstvei og parkering er gruset.

Soverom

Eneboligen har fire soverom som alle ligger i loftsetasjen. Det ene soverommet har utgang til luftebalkong. Et av soverommene er også tilknyttet en egen gang og bad, slik at ungdommen eller andre familiemedlemmer kan ha sin egen lille "hybel" her. For oppbevaring er det et kott/bod i første etasje, og garasje for ytterligere lagring.

Beliggenhet

Amtmannsnesveien 59 er ca. 6 km fra Alta Sentrum, og 4 km fra Elvebakken. Fra eiendommen er det gangavstand til tur-/friluftsområder, og det er tett på akebakke og lysløype.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 7476067

Boligens areal

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 132 kvm, Bruttoareal: 150 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: VindfangTrapp, bad/wc, stue/spisestue, kjøkken, vaskerom. S-rom: Bod/kott.
Loft:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapp, gang, 4 soverom, bad/wc
Garasje:
Bruksareal: 33 m².
Bruttoareal: 36 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via privat vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 736 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på gruslagt innkjørsel og i garasje. Garasjen er flyttet hit i 2020 og er opprinnelig antatt fra 1980-90 tallet uten at vi kan tidsbestemme nøyaktig byggeår.

Byggemåte

BOLIG
Grunn og Fundamenter: Ringmur/såle av antatt betong grus. Ingen opplysninger om drenering er fremlagt.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Utvendig kledning av liggende malt/beiset luftet tre kledning. Yttervegger over bindingsverk med 20 cm isolasjon.
Vinduer og dører: Vindu med 3 lags energi glass i malte tre karmer med utenpåliggende sprosser. Isolerte ytterdør og balkongdører med 2-3 lags energiglass i malte tre karmer.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak som er isolert etter kravene i Tek 97/07, som er opplyst i tidligere takst å være 20 og 30 cm mineralull. Tekket med under tak av brettex og betongtakstein. Takrenner og nedløp av stål.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Terrasse og balkonger av impregnert tre med malt rekkverk.
Piper og ildsteder: Vedovn i stua som er tilkoblet leca pipe med forblending av skifer stein.
Etasjeskillere: Etasjeskillere av isolerte undergurter av tre.
GARASJE
Gulv og såle av betong. Yttervegger av uisolerte bindingsverk med liggende beiset/malt kledning utvendig. Yttertak av uisolert A-takstoler med undertak av armert plastfolie som er tekket med korrugerte stålplater. Vindu med enkle glass og enkel yterdør i malte tre karmer, samt vippeport
i trer, innlagt strøm for lys og stikk.
DIVERSE:
- Liten lekkasje fra kran i dusjkabinett.
- Skade/bulk i oppvaskkum kjøkken.
- Skade på en veggflis over kjøkkenbenk.
- Noe treghet i lås på terrassedør.
- Garasjen er byggemeldt i mai 2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 28.06.2010.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 4 km til Elvebakken skole (1-7). På Elvebakken er det også barnehage. På sentrum ligger både Alta ungdomsskole, videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler, vedovn og termostatstyrte panelovner på loft. For et godt inneklima er det balansert ventilasjonsanlegg med innluft i alle oppholdsrom og avtrekk fra våtrom og kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 19 872 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 902 394 pr. 27.05.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 248 617 pr. 27.05.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Amtmannsnes, planid: 19980135, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 18.05.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2008/1006528-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
15.12.2008 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra Amtmannsnesveien og inn på privat vei før man kommer på eiendommen. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Amtmannsnesveien 59, 9515, Alta, Gnr. 30 bnr. 155 i Alta kommune

Eier

Dan Helge Jørstad Katrine Jørstad Pettersen

Oppdragsnummer

89-21-0128

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 20.05.2021
Selgers egenerklæring, datert 21.05.2021
Energiattest, datert 28.05.2021
Bygningstegninger, datert 25.06.2008
Ferdigattest, datert 28.06.2010
Grunnkart, datert 18.05.2021
Planstatus, datert 18.05.2021
Eiendomsinformasjon, datert 18.05.2021

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.