Talvik

VISNING 15/6 KL.17 - Talvik: Enebolig m/dobbelgarasje, lysthus og anneks. Nydelig utsikt og beliggenhet.

Åsbakken 21 , 9540 Talvik

VISNINGER

15. juni tirsdag kl. 17:00-17:40

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 132 m²
Bruksareal 141 m²
Bruttoareal 153 m²
Tomt 1 580 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1997
Gårdsnummer 11
Bruksnummer 158
Energimerking D
FINN.no 221276653
Sist endret 07.06.2021 21:56
Prisantydning 4 190 000
Totalpris 4 308 742
Ligningsverdi 810 953,-

Beregnet totalkostnad

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 308 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Åsbakken 21 er en attraktiv enebolig over to plan, med idyllisk beliggenhet. Fra boligen er det utsikt til Talvik og den storslåtte naturen rundt. Eiendommen er bebygd med bolighus, stor garasje, anneks med innlagt strøm og lysthus fra 2017. Det er tre flotte uteplasser.
I første etasje finner man en tiltalende stue med peisovn og god plass for spisebord. Både kjøkken og stue har karnapp hvor utsikten kan nytes. Videre har boligen to bad med henholdsvis badekar og dusjhjørne, separat vaskerom med direkte utgang til terrasseplatting og hage, samt fire soverom som alle er på loftet. I begge etasjer er det bod.
Ikke langt fra boligen er det skiløype, og det er gode muligheter for jakt, fiske og fantastiske turforhold. Fra boligen er det nærhet til bl.a. skole, barnehage, butikk og båthavn.

Innhold

1.etg: Vindfang, hall, bad/wc, stue, kjøkken, vaskerom, bod.
2.etg: Gang/trapp, 4 soverom, bad/wc, bod.

Entré

Ved inngangen er det en stor platting, samt et inntrukket inngangsparti. Inne i boligen blir du møtt av et hvitmalt vinfang med fliser på gulvet. Fra vindfanget kommer du videre inn i en lys hall hvor det er skyvedørsgardeobe for oppbevaring av klær. Under den åpne tretrappen opp til andre etasje er det montert varmepumpe.

Stue

Boligen har en vinklet stue i første etasje. Her er det store vindusflater og en karnapp som gir bra med lys inn i rommet samt en utsikt til Talvik og den storslåtte naturen. Det er plass til flere soner i rommet, hvor man både kan ha sofa, "godstoler" og spisebord i delen mot kjøkkenet. Stuen har direkte utgang til sydvendt terrasse.

Kjøkken

Kjøkkenet er romslig, og har en innredning med profilerte fronter med innslag av glass, samt integrert
stekeovn, koketopp, mikrobølgeovn og kjølehjørne. Det er rikelig med benke- og lagringsplass, samt spiseplass i en karnapp - også her med god utsikt.

Bad

Eneboligen har to bad og et separat vaskerom. Hovedbadet som er i 1.etasje har fliser på gulv og vegger. I rommet er det hjørnebadekar, veggmontert toalett og dobbel servant. På loftet har badet fliser på gulv og våtromsplater på vegger. Her er det dusjhjørne, toalett og servantskap i mørk utførelse.
Vaskerommet ligger i første etasje, og har direkte utgang til terrasseplatting og hage. I dette rommet er det skyllekum, tilkobling for vaskemaskin og varmtvannsbereder.

Uteareal

Tomten er fint opparbeidet med plen, tre ulike terrasser av impregnert tre, samt asfaltert innkjørsel og stor
parkeringsplass med kantstein mot planarealene.

Soverom

På loftet har eneboligen fire soverom. Det ene har utgang til luftebalkong. Dette rommet har en stor skyvedørsgarderobe for oppbevaring av klær. Et av de andre rommene har direkte adkomst til en bod. Boligen har ellers god lagringsplass i garderoberom som er i tilknytning til entré, skyvedørsgarderobe i hall og i utebod som er i tilknytning til garasje.

Beliggenhet

Eneboligen er i Talvik, ca. 30 km fra Alta Sentrum. I Talvik er det bl.a. skole, barnehage, butikk og båthavn. Her bor man tett på muligheter for jakt, fiske og fantastiske turforhold.
I Alta sentrum er det badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.

Forsikring

IF Polisenummer: 6932583

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 141 kvm, Bruttoareal: 153 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, bad/wc, stue, kjøkken, vaskerom
2. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapp, 4 soverom, bad/wc
Garasje (Byggeår 2009)
Bruksareal: 64 m².
Anneks (Byggeår 2000)
Bruksareal: 14 m².
Lysthus (Byggeår 2017)
Bruksareal: 9 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Adkomst direkte til kommunal vei via felles privat vei på ca. 70 meter som deles med 4 andre eiendommer. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 580 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Asfaltert innkjørsel og parkering. Stor garasje.

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Ringmur/såle av antatt betong grus. Ingen opplysninger om drenering er fremlagt.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Utvendig kledning av stående malt og luftet tømmermanns kledning i tre. Yttervegger over bindingsverk med 15 cm isolasjon.
Vinduer og dører: Vindu med 3 lags isoler glass i 1.etasje og 3 lags energi glass i 2.etasje med sprosser i malte tre karmer. Isolerte ytterdør og balkongdører med 3 lags isoler glass i malte tre karmer.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som halv valm som er isolert etter kravene i Tek 87. Tekket med under tak av brettex og betongtakstein. Takrenner og nedløp av plast.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Terrasse utenfor stua og balkonger av impregnert tre med malt rekkverk. Utvendig inngangstrapper av impregnert tre. Innvendig trapp i lakkert furu.
Piper og ildsteder: Vedovn i stua som er tilkoblet leca pipe som er pusset og malt.
Etasjeskillere: Etasjeskillere av isolert trebjelkelag.
GARASJE
Gulv av betong. Yttervegger av isolerte bindingsverk i garasjedelen og uisolerte bindingsverk i boden med liggende beiset/malt kledning utvendig. Yttertak av isolerte trekonstruksjoner i garasje og uisolerte i boden, med undertak av armert plastfolie som er tekket med betongtalkstein. Vindu med 2 lag isoler glass og enkel ytterdør i malte tre karmer, samt dobbel isolert leddheiseport, samt innlagt strøm med varmekabler i gulv i garasje, spotter utvendig langs raft og møne, samt stikkontakter og sikringsskap med automatkurser. Videre er det innlagt vann og avløp med sluk i gulvet i garasjedelen.
ANNEKS
Fundamentert på påler. Gulv av isolert trebjelkelag med laminat innvendig. Yttervegger av isolert bindingsverk som er kledd med liggende malt tre kledning utvendig og trepanel innvendig. Vindu med 2 lag glass og isolert ytterdør i malte trekarmer. Yttertak av isolerte malte trekonstruksjoner
som saltak, tekket med korrugerte stålplater, samt kledd med trepanel innvendig. Overbygd inngangstrapp og innlagt strøm.
LYSTHUS
Gulv av betong på skumplast med varmekabler. Yttervegger og yttertak av isolerte trekonstruksjoner, kledd med malt liggende trepanel utvendig og mdf plater innvendig. Innlagt strøm med eget sikringsskap.
Forhold av betydning fra takst:
- Noe overflateslittasje på innvendig trapp.
- Noe skjevheter i annekset, kan enkelt rettes opp.
- Baksiden av garasjen er noe utenfor tomtegrensen. Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 18.08.97

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 800 meter til Talvik skole, og omtrent like nært til barnehage. I Alta sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i gulv i bad og vindfang, samt 2 varmepumper og termostat styrte
panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 17 859 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 810 953 pr. 07.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 919 432 pr. 07.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei via en privat stikkvei som deles med 4 andre naboer. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Åsbakken 21, 9540, Talvik, Gnr. 11 bnr. 158 i Alta kommune

Eier

Maileen Norheim Berit Mikkelsdatter Sara

Oppdragsnummer

89-21-0133

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.