Alta

VISNING 16/6 KL.17 - MIDTBAKKEN: Rekkehus over tre plan. Sentral beliggenhet. Hybel med eget bad.

Myrveien 13A , 9511 Alta

VISNINGER

16. juni onsdag kl. 17:00-17:40

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 103 m²
Bruksareal 141 m²
Tomt 3 465 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 550
Energimerking G
FINN.no 221563100
Sist endret 10.06.2021 15:53
Prisantydning 3 250 000
Totalpris 3 513 507
Ligningsverdi 676 967,-

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) 255 525,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 505 525,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 513 507,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Myrveien 13A er et innholdsrikt rekkehus i et barnevennlig boområde, tett på sentrum. Planløsningen går over tre etasjer, og inneholder blant annet tre soverom, bad, toalettrom og vaskerom. I tillegg er det en liten hybel med felles inngang med hoveddel. Denne inneholder bad og allrom som er kombinert stue/kjøkken/soverom. Hybelen har av nåværende eier vært leid ut for kr 5.500,- pr mnd inkl strøm. Trenger man ekstra plass kan denne fint brukes selv.
Stuen er i første etasje sammen med kjøkkenet. Rommet har gode lysforhold, med utgang til balkong. I to av soverommene i 2.etasje er det skyvedørsgarderobe, og det tredje har frittstående skap. Fra det ene rommet er det utsikt mot Haldetoppen og Altafjorden.
Fra boligen er det gangavstand til det meste av sentrumsfasiliteter.

Innhold

Sokkel: Gang, Stue/kjøkken, bad, boder
1. etasje: Vaskerom, stue, kjøkken, trapperom
2. etasje: Trapperom, bad, wc, 3 soverom

Entré

Rekkehuset har inngang i sokkeletasjen via terrasseplatting. Man kommer først inn i et vindfang, som leder videre til en gang med trapp opp til 1. etasje. Gangen er felles for hoveddel og hybel.

Stue

Stuen er i første etasje sammen med kjøkkenet. Rommet har gode lysforhold, med utgang til balkong. To av veggene er malt i mørk grå, og resterende er hvitmalt. En vedovn bidrar til varme og hygge.

Kjøkken

I rekkehuset er det et romslig kjøkken som ligger i første etasje. Her er det plass for spisebord ved vinduet. Innredningen har grå, slette fronter med takoppforede overskap. Stekeovn og platetopp er integrert. Det er også avsatt plass for kjøleskap og ventilator. I hybelen i sokkeletasjen er det et enkelt hybelkjøkken.

Bad

I boligens 2. etasje er det et bad som inneholder servantinnredning samt badekar. Her er det belegg på gulv og vegger, og malte plater i tak. I samme etasje er det wc-rom med toalett og servantinnredning. I tilknytning til hybelen finner man et bad med vegghengt toalett, dusj og servantinnredning.

Uteareal

Solrik og usjenert eiendom som er skrående fra nordøst ned mot sørvest. Opparbeidet med plen, hekk og gjerde. Trapp i terreng opp til baksiden og mindre platt. Har også uteplass med platt og rekkverk på sørvestsiden.

Soverom

Boligen har tre soverom, alle i andre etasje. I tillegg er det et fjerde soverom i hybelen, som nå er kombinert kjøkken/stue/soverom. To av soverommene i 2.etasje har skyvedørsgarderobe, og det tredje har frittstående skap. Trenger man ekstra lagringsplass er det muligheter for lagring i loftsgangen over toalett og bad. For ytterligere lagring er det bod i sokkeletasjen.

Beliggenhet

Myrveien 13A ligger i et populært boområde, ca. 0,5 km fra Alta Sentrum. Område er bebygget med eneboliger og borettslagsleiligheter.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

5 408 pr. mnd.
Månedlige felleskostnader består av avdrag - kr. 1.023,-, renter - kr. 417.- og FK - kr. 3.968.-

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betjener allerede renter og avdrag.

Løpende kostnader

Medlemsskap i Polarlys Boligbyggelag. Innmeldingsavgift kr. 600,- fordelt på - andel kr. 300,- og første års årskontingent kr.300,-. Deretter kr. 300,- pr. år for å være medlem.

Andel fellesgjeld

255 525
pr. 08.06.2021

Avdrag fellesgjeld

1.023,-/mnd.

Andel formue

15 782

Borettslag

Marienlund borettslag

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har arbeidet med følgende i 2020:
- Alle bygg er nå ferdig malt
- Alle oljetanker er fjernet
- Gjennomført vårdugnad/Rusken-aksjon
- Gjennomført skogrydding/hekk-klipping
- Grunnmursmaling og ugressrydding er utført av guttene i 18 B
- Utarbeidet «retningslinjer for trivsel»
- Gjennomført brannøvelse og egenkontroll av brannsikkerhet
- Fått utført grusing av innkjørsler, økt parkeringsareal og drenering av overvann ved etablering av nye stikkrenner og kum.
- Igangsatt arbeid med nye trapper, plattinger, skillevegger og rekkverk. Dette sluttføres våren 2021

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Marienlund borettslag er medlem av Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS (vilkår vedlagt).

Fellesgjeld / lånevilkår

Marienlund borettslags fellesgjeld er pr 31. desember 2020 - kr 5.710.996,-. Leilighetens renteinntekter er kr. 590.- renteutgiftene er kr. 5.150,- og annen formue er kr. 15.782,-. Alle tall hentet fra ligningen for 2020.
Lånenr.: 4901.78.19452
Lånebeløp: 6.950.000
Utbetalt år: 2015
Innfries år: 2041
Fradragsberettige renter i 2020: 110.235
Effektiv rente i % for 2020: 1,62
Avdrag som er betalt i 2020: 256.708
Restgjeld pr. 31.12.2020: 5.710.997

Rentekostnader fellesgjeld

417,-/mnd.

Forsikring

IF Polisenummer: SP588924.5.1

Regnskap

Årsregnskapet for 2020 viser et underskudd på kr. 927.436,- Disponible midler 31.12.2020 utgjør kr. 346.456,- Se årsregnskap som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og retningslinjer for trivsel følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er i utgangspunktet forbud mot dyrehold (jfr. vedtekter for Marienlund borettslag vedtatt 10.03.2005). Styret vil likevel vurdere hvert tilfelle. Beboere må kontakte styret for godkjenning før dyrehold anskaffes.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 141 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/Kjøkken
1. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, Stue, Kjøkken, Trapperom
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, Bad, 2 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 465 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Det er parkering på borettslagets tomt.

Byggemåte

Utvendige forhold: Fundamentert med armert betong på stedlige masser av en blanding av morene og leire. Påvist grunnmursplast. Betongplate på mark i sokkel. Antatt isolert med skumplast. Deler av yttervegger er utført i armert betong. Reisverk av tre isolert med glassull, vindtettet med plater og duk. Utvendig kledning av liggende falset panel. Saltak med antatt takstoler av tre isolert med glassull, undertak av taktroplater og yttertak med asfaltpapp. Boligen ble lektet ut og etterisolerte med 10 glassull for en tid tilbake.
Innvendige forhold: Har en blanding av fliser, laminat og belegg på golv. Vegger er kledde med malte plater, malt betongvegger og vegger kledd med tapet. Malte plater i tak. Innvendige flater er i god stand. Innvendig trapp utført i malt tre, mangler håndlist på en side.
Tekniske installasjoner:
- Har vedovn i stue.
- Vanntilførsel er utført i kobberledninger.
- Avløpsledninger i plast.
Fohold av betydning fra takst:
- Mangler håndlist på en side
- Benkeplate på kjøkken er noe slitt og har behov for vedlikehold.
- Vaskerom: Har belegg på gulv og våtromstapet på vegger, er av eldre dato, er slitt og noe skader/krøll på tapet.
- Bad i sokkel: Det ser ut til at skjøter på gulvbelegg er noe dårlige.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 22.10.1970.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop skole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Hybel i kjeller har selger tidligere leid ut til kr. 5500,- pr mnd.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og ved.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Dette er inkludert i fellesutgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 676 967 pr. 09.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 437 079 pr. 09.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
DELAREAL
Delareal 3 434 m
BestemmelseOmrådenavn [3
KPBestemmelseHjemmel: Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
Delareal 3 465 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1996/4296-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
27.12.1996 
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Utprøving av forkjøpsrett tar inntil 20 dager etter at leiligheten er solgt.

Adresse og matrikkel

Myrveien 13A, 9511, Alta, Gnr. 27 bnr. 550, andelsnr. 5 i Marienlund borettslag med orgnr. 947613901 i Alta kommune

Eier

Lisa Bjerkan Hansen

Oppdragsnummer

89-21-0139

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.