Alta

KRONSTAD: Romslig og velholdt enebolig med 1834 kvm tomt. 2 garasjer.

Kronstadbakken 20 , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 205 m²
Bruksareal 270 m²
Bruttoareal 292 m²
Tomt 1 834 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1950
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 160
Energimerking G
FINN.no 221507288
Sist endret 12.01.2022 15:50
Prisantydning 6 990 000,-
Totalpris 7 180 742,-

Beregnet totalkostnad

6 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 190 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 180 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Kronstadbakken 20 er en romslig enebolig som er tilbygd i 2005. Eiendommen er på hele 1834 kvm, så her er det mange muligheter. Det er gode solforhold, og i tillegg til boligen er det to frittstående garasjer på eiendommen.

Det er gjennomgående store gode rom, og boligen bærer preg av å være velholdt. 1. etasje inneholder entré, garderobe, bad/wc, vaskerom, stue og kjøkken. På loftet er det hele fem soverom, hvorav det ene er tilknyttet bad og to av soverommene har luftebalkong. I tillegg er det en stor terrasse med utgang fra stue. Kjelleren har egen inngang fra utsiden, men er ikke innredet.

Eiendommen er fint opparbeidet med gressplen, delvis inngjerdet og beplantet med trær/busker. I nærområdet på Kronstad er det butikk, og det er gangavstand til bussholdeplass.

Innhold

Kjeller: Kjellernedgang, boder, sportsbod
1. etasje Vindang, entre, bad/wc, vaskerom, stue, kjøkken, garderobe, kjellernedgang
2. etasje Gang/trapp, 5 soverom , bad/wc

Entré

Boligen har et takoverbygd inngangsparti. På døren er det praktisk kodelås. Vel inne blir man møtt av en gråmalt entré/gang hvor det er knagger på veggen. For ytterligere oppbevaring av klær er det et eget garderoberom med skyvedør i tilknytning til entré.

Stue

Stuen er romslig, og her er det plass til flere møbleringssoner. Sentralt i stuen er det en peisovn. Det er store vinduer i rommet som gir bra med lys inn. For å komme ut til terrassen er det skyvedør.

Kjøkken

Kjøkkenet er vegg-i-vegg med stuen, men samtidig noe adskilt. Her er det en romslig innredning som har godt med skap- og benkeplass. Overskapene er takhøye. Innredningen har profilerte fronter, flere vitrineskap med innslag av glass samt hvitevarer. I karnappen er det plass til spisebord. I taket er det montert downlights.

Bad

Det er to bad i boligen, ett i hver etasje. I tillegg et separat vaskerom. Badet i hovedetasjen er på ca. 10 kvm, og har hvite fuktbestandige baderomsplater på vegg. Rommet inneholder dusjkabinett, veggmontert toalett, bidet og servantinnredning. I tillegg er det et høyskap. Badet i 2.etasje er tilknyttet hovedsoverommet. Her er det våtromstapet på vegger. Av sanitær og utstyr er det toalett, dusjhjørne og servantinnredning. Vaskerommet som er i hovedetasjen har skyllekum og tilkobling for vaskemaskin.

Uteareal

Stor og fin veranda i 1.etasje og to inntrukne balkonger på loft. Eiendommen er fint opparbeidet med gressplen, delvis inngjerdet, beplantet med trær/busker, samt gruset stor parkeringsplass og innkjørsel.

Soverom

I boligen er det fem soverom - alle på loftet. Det største av dem er tilknyttet eget bad og luftebalkong. Hvis ønskelig kan dette brukes som en loftstue. Det er også luftebalkong fra et av de andre soverommene også. I gangen mellom rommene på loftet er det en stor skyvedørsgardrobe for oppbevaring av klær.

Beliggenhet

Kronstadbakken 20 er ca. 6 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet på Kronstad er det butikk, og det er gangavstand til bussholdeplass.
 
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79982858

Boligens areal

Primærrom: 205 kvm, Bruksareal: 270 kvm, Bruttoareal: 292 kvm

ENEBOLIG (byggeår: 1950 - tilbygg med stue/gang/karnapp: 2005)
Kjeller:
Bruksareal: 65 m².

1. etasje:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 109 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindang, entre, bad/wc, vaskerom, stue, kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapp, 5 soverom, bad/wc.

GARASJE
Bruksareal: 32 m².

GARASJE 2
Bruksareal: 44 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 834 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Bra med parkering på egen tomt. Både innkjøring og parkeringsplasser er gruslagt. I tillegg er det to frittstående garasjer på eiendommen.

Byggemåte

ENEBOLIG
Grunn og Fundamenter: Antatt betongsåle på grus.
Grunnmur: Grunnmur av betongstein i den eldste delen og betong i tilbygget.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Hovedsakelig bindingsverk som er isolert med 15 cm mineralull, og lafteverk i den eldste delen
fra 1950, som skal være tilleggsisolert. Liggende luftet falset malt/beiset tre kledning.
Vinduer og dører: De fleste vindu er fra 2004/05 og 3 stk er fra 2019. Vinduene er hovedsakelig av 3 lag isoler glass og 3 stk med 3 lag super energi i malte trekarmer. Isolert ytterdør med kodelås, samt isolerte balkongdør med glass og kjellerdør i malte trekarmer.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak, antatt isolert med 20cm mineralull. Antatt underlagspapp med sløyf-/steinlektere og betongtakstein. Takrenner og beslag av plast og stål.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Utvendig overfbygd inngangstrapp av impregnert tre på betongplate, samt utvendig kjellertrapp av betong. Innvendig trapp i tre. Stor og fin veranda i 1.etasje og 2 inntrukne balkonger på loft av impregnert tre med malt
rekkverk.
Piper og ildsteder: Peis/vedovn i stua til teglsteinspipe.
VVS: Vannledning av kobber og avløpsledning av plast, samt hovedvanninntak av Elvestad ledning fra 2005.
Elektriske anlegg: Hovedsakelig skult fordelingsnett med automatkurser, samt en del innfelte spotter i kjøkken, samt standard takbeslag.

GARASJE 1
Gulv av betong og lav ringmur av leca. Yttervegger av uisolert bindingsverk med liggende falset malt tre kledning utvendig. Leddheiseporter i tre med elektrisk motor, samt enkel ytterdør og vindu i malte trekarmer. Yttertak av uisolerte trekonstruksjoner som saltak, tekket med papp, samt takrenner og nedløp av stål. Innlagt strøm for lys og stikk.

GARASJE 2
Gulv av betong. Yttervegger av uisolert bindingsverk med hovedsakelig stående malt tømmermanns kledning utvendig og liggende falset tre kledning i røstene. Leddheiseporter i tre, samt isolert ytterdør og vindu i malte trekarmer. Yttertak av uisolerte trekonstruksjoner som saltak, tekket med korrugerte stålplater. Takrenner og nedløp av stål. Innlagt strøm for lys og stikk.

Info av betydning fra egenerklæringsskjema:
- Det er 3 forskjellige plasser knirk i 1 etasje: 2 i gangen og 1 i stue.
- Trapperepoet til loft er det brun flekk pga varmekabler.
- Sprikk i lecamur til kjellertrapp. Sprikk i mur under stuedel, ikke kjeller under den delen. Sprikken er liten.
- Litt fuktig på deler av den gamle muren i kjelleren på vårløsningen.
- Litt vann på garasjegulv i vårløsningen. Gjelder begge garasjer. Kun i vårløsningen.

I følge takst kan tomten fradeles for oppføring av en ny enebolig, men dette er imidlertid ikke søkt, og blir kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 02.12.2008.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Elvebakken skole og Kaiskuru nærmiljøsenter. På Kronstad er det også barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i gulv på kjøkken, stue og baderommene, termostatstyrte elektriske panelovner og varmepumpe i stua. Vedovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 23 584 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 128 292 pr. 09.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 061 851 pr. 09.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Delareal 1 823 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende

Delareal 12 m
Arealbruk Veg,Nåværende

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/3050-1/82  Best om garasje/parkering  
20.10.1978 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:204

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Uttrekkbare levegger på terrassen medfølger ikke i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kronstadbakken 20, 9515, Alta, Gnr. 33 bnr. 160 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-0140

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.