Alta

VISNING 14/6 KL.18:30 - GAKORI: Innholdsrik enebolig med 5 soverom, 4 bad, garasje og hybel.

Ugleveien 8 , 9512 Alta

VISNINGER

14. juni mandag kl. 18:30-19:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 230 m²
Bruksareal 247 m²
Bruttoareal 276 m²
Tomt 787 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1990
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1087
Energimerking E
FINN.no 220926477
Sist endret 08.06.2021 11:12
Prisantydning 5 690 000
Totalpris 5 833 592
Ligningsverdi 1 443 566,-

Beregnet totalkostnad

5 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,-)) -------------------------------------------------------- 143 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 833 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Ugleveien 8 er en trivelig enebolig som går over tre plan. Boligen er beliggende i et rolig boligområde i Gakori med nærhet til skole, barnehage, aktivitetstilbud og turområder.
Hovedetasjen inneholder vindfang, to soverom, bad med boblebad, gang/trapperom samt kjøkken og stue med utgang til balkong. På loftet er det loftstue, to soverom og bad. Kjelleretasjen inneholder trappegang, vaskerom, garderobe og bad/badstu. I tillegg er det en hybeldel med entrè, bad, soverom samt stue og kjøkken i åpen løsning. Hybelen er renovert i 2012, og har egen inngang med trapp som er takoverbygget.
Eiendommen er opparbeidet med plen, busker, bed og brostein. Innkjøring/parkering er belagt med belegningsstein og asfalt. I tillegg til eneboligen er det garasje, uthus og en inngjerdet hundegård på tomten.

Entré

Hovedboligen og hybelen har hvert sitt inngangsparti. På baksiden finner man inngangen til hovedboligen, sammen med en stor terrasse på ca. 28kvm som har delvis takoverbygg. Vel inne kommer man i en lys entré som gir et godt førsteinntrykk. Hybeldelen har takoverbygget inngangsparti med trapp ned.

Stue

Stuen er romslig, og lar seg enkelt møblere med flere ulike soner. Store vindusflater gir rikelig med dagslys, og det er utgang til terrasse som er ca. 25 kvm. Stuen er holdt i lyse farger, noe som førøvrig er gjennomgående for det meste av boligen ellers.
I tillegg til hovedstuen er det loftstue hvor man kan trekke seg tilbake. Herfra er det utgang til luftebalkong.
I hybelen er det en stue som er i åpen løsning med kjøkkenet.

Kjøkken

Kjøkkenet i hoveddelen er renovert i 2004. Innredningen er U-formet, og inneholder hvitevarer som platetopp (ny 2021) stekeovn, kjøleskap m/isbitmaskin og oppvaskmaskin (ny 2016). Kjøkkenet har heltre bjørkefronter og takhøye overskap. Det er god benke- og skapplass. I rommet er det plass for spisebord ved vindu.
I hybelen er det et flott kjøkken fra 2012. Her er det takhøye overskap, og integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin.

Bad

Boligen har hele fire bad - tre i hoveddelen og ett i hybelen. Bad i hovedetasjen er renovert i 2004, og er flislagt. Her er det servantskap med heltre fronter, veggmontert toalett, boblebadekar og dusjhjørne. Bad i kjelleren har fliser på gulv og vegger, og inneholder servantskap med lys og speil, samt dusjhjørne. Dette rommet er tilknyttet badstu. På loftet har badet tolalett, servantskap (nytt 2018) og dusjhjørne (nytt 2018). På vegger og gulv er det våtromsbelegg.
Vaskerom kjeller: Våtromsbelegg på gulv og våtromsplater på vegger. Vaskerommet er utstyrt med varmtvannsbereder, opplegg for vaskemaskin samt utslagsvask.
Bad/vaskerom i hybel er oppgradert i 2012. Rommet har fliser på gulv og våtromsplater på vegger. Av inventar og utstyr er det dusjhjørne, toalett, servantskap og opplegg for vaskemaskin.

Uteareal

Eiendommen er opparbeidet med plen, busker, bed og brostein. Tomta heller mot nord. Innkjøring/parkering er belagt med belegningsstein og asfalt. I tillegg til eneboligen er det garasje, uthus og en inngjerdet hundegård på tomten.

Soverom

I eneboligens første etasje er det to soverom. På loftet er det også to soverom, og det siste er i hybeldelen. Her er det skyvedørsgarderobe for oppbevaring av klær. For ytterligere lagringsplass er det et uthus, samt lagrinsmuligheter på loft over garasje, og i mørkeloft som har luke fra terrassen ved inngangspartiet. I kjelleren er det også bod/garderoberom.

Beliggenhet

Ugleveien 8 er ca. 4 km fra Alta Sentrum, og til bydelsenteret Bossekop er det ca. 1,5 km. Nærområdet er bebygget med borettslagsleiligheter og eneboliger - samt flotte turområder i umiddelbar nærhet.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 21438182

Boligens areal

Primærrom: 230 kvm, Bruksareal: 247 kvm, Bruttoareal: 276 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, stue, kjøkken, trappegang, bad, bad/vaskerom, badstue, soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, vindfang, gang/trapperom, 2 stk soverom, bad.
2. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, 2 stk soverom, bad.
Garasje
Bruksareal: 27 m².
Uthus
Bruksareal: 9 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 787 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på brosteinslagt innkjørsel. Deler av parkeringen er asfaltert.

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Betongsåle, antar fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Grunnmur: Grunnmur av betong, innvendig påforet antatt 3" og isolert med 7,5 cm mineralull. Utvendig er muren isolert over bakkenivå med 2,5 cm skumplast og beslått med steniplater.
Drenering: Drenering med drensledninger og knasteplater på grunnmur.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Vegger er oppført av bindingsverk med utvendig liggende panel og isolert med 25 cm mineralull. Utvendig stående trepanel.
Vinduer og dører: Vinduer med 3 lag isolerglass og trekarmer. Isolert ytterdør og balkongdører med glass i trekarmer. Innvendige profilerte malte dører.
Takkonstruksjon: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner, tekket med shingel. Isolert på kaldloft med 35 cm mineralull og sydde matter. Taktekking med shingel. Takrenner og nedløp av stål.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Luftebalkong på loft, ca 3 kvm. Terrasse med utgang fra stue i hovedetasjen av impregnerte materialer på ca. 25 kvm. Terrasse i impregnerte materialer ved hovedinngang på 28 kvm, med delvis takoverbygg. Tretrapp mellom etasjene. Utvendig trapp i impregnerte materialer ved hovedinngang. Betongtrapp ved nedgang til kjeller.
Piper og ildsteder: Loddpipe i elementer. Innvendig røykløp er ikke inspisert.
Etasjeskillere: Etasjeskille med trebjelkelag, antatt isolert med 20 cm mineralull. Betonggulv i kjeller.
Diverse fra takst:
- Det er registrert noe knirk i trapp til kjeller.
- Det mangler dokumentasjon på membran utførelse/arbeider på badene
- I følge eier er det bevegelser i gulv i garasjen, ved port.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 18.07.1990

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 500 meter til Gakori skole. I Gakori er det også barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og vedovn, samt noe varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 25 004 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 443 566 pr. 03.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 196 836 pr. 03.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Den nye avlastningsveien er planlagt å gå på baksiden av eiendommen. Mellom avlastningsveien og eiendommen er det avsatt et område for "vegetasjonsskjerm". Se reguleringskart som er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/1001253-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
05.12.2007 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra dagboknummer 3130/89

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ugleveien 8, 9512, Alta, Gnr. 27 bnr. 1087 i Alta kommune

Eier

Jan-ivar Alsén Vibeke Vian Alsen

Oppdragsnummer

89-21-0141

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 06.05.2021
Selgers egenerklæring, datert 03.06.2021
Energiattest, datert 02.06.2021
Bygningstegninger, datert 24.11.1988/19.07.1995
Midlertidig brukstillatelse, datert 18.07.1990
Grunnkart, datert 07.05.2021
Planstatus, datert 07.05.2021
Eiendomsinformasjon, datert 15.05.2021

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.