Alta

Amtmannsnes: Enebolig fra 2019 med hybel, dobbelgarasje og romslig hage. Idyllisk nær fjorden

Åttringveien 3 , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 179 m²
Bruksareal 182 m²
Bruttoareal 200 m²
Tomt 656 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 2019
Gårdsnummer 30
Bruksnummer 188
Energimerking C
FINN.no 221678194
Sist endret 02.07.2021 18:47
Prisantydning 5 990 000
Totalpris 6 153 742
Ligningsverdi 1 163 589,-

Beregnet totalkostnad

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 163 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 153 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Åttringveien 3 er en tidsmessig enebolig fra 2019 med romslig, familievennlig planløsning og god standard. Boligen ligger i naturskjønne omgivelser ved fjorden, nær fine turområder, skoler og butikker, samt kun en liten svipptur med bil fra Alta sentrum.
Det er romslig hage rundt huset, dobbelgarasje til bilen og en stor, herlig terrasse med nydelig utsikt. I underetasjen er det en hybel med egen inngang.
Hovedboligen er pent innredet med parkett på gulv og panelte vegger, alt i kledelige, lyse farger. Av oppholdsrom finnes en trivelig stue med peisovn, et klassisk kjøkken med øy og integrerte hvitevarer, eget vaskerom og to fine bad, det ene med badekar. Videre er det fire soverom, hvorav ett med skaprekke i garderoberom, og lagringsplass med bod i garasje.
Kort fortalt
- Fin familiebolig i sentrale omgivelser.
- Tidsmessig, god standard fra 2019.
- Parkering i dobbelgarasje med bod.
- Hybel på hovedplan m/egen inngang.
- Romslig hage og herlig terrasse.
- Utsikt til flott landskap rundt.
- Pent vindfang.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Hybelen har kjøkken/stue løsning.
- To bad, det ene utstyrt med badekar.
- Eget vaskerom.
- Badet i hybelen har dusjhjørne.
- Fire soverom, ett med garderoberom.
- Lagringsplass med bod i garasjen.

Innhold

1. etasje hybel: Stue/kjøkken, soverom og bad.
1. etasje: Vindfang, vaskerom, hall/trapp, bad/wc, 3 soverom, gang og bad/vaskerom.
2. etasje: Stue/kjøkken, bad/wc, soverom og garderobe.

Entré

Boligen har en overbygd velkomstterrasse, hvor en hvitmalt ytterdør med små glassfelt leder til vindfang. Vindfanget gir et pent og ryddig førsteinntrykk, innredet med grå flislaminat på gulv og hvitmalte panelvegger. Rommet har knaggrekke for enkel oppbevaring av yttertøyet.

Stue

Stuen har høyreiste vinduer som gir masse lys og vender mot naturskjønne omgivelser. En dør leder ut til en terrasse hvor utsikten kan nytes i frisk luft. Stuen har parkett på gulv og hvitmalte panelvegger, tilspisset med beige farge. Rommet varmes opp med peisovn og har god plass til sofaløsning med tilhørende møblement.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger skjermet fra stuesonen, har skyvedør til terrasse og en trivelig spiseplass i tilknytning. Kjøkkeninnredningen er romslig, her er det en kjøkkenøy med ekstra oppbevaring og sitteplass til to, samt fine benkeskap og gode, takoppbygde overskap. Innredningen har klassiske, hvite fronter og sort benkeplate med vaskekum. Integrerte hvitevarer medfølger, blant annet er det stekeovn og koketopp.

Bad

Boligen har et bad i samme stil i hver etasje og et eget vaskerom i første. Badene er innredet med sorte gulvfliser med gulvvarme og baderomsplater med betongpreg på veggene. Rommene har naturfarget servantseksjon, speilskap med overlys og gulvfestet toalett. Det er ellers utstyrt med henholdsvis badekar og et dusjhjørne med innfellbare glassdører.
Vaskerom
Vaskerommet har sorte gulvfliser og hvite flisplater på veggene. Rommet har hylleløsning, skyllekum, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.

Uteareal

Tomten er opparbeidet med grusbelagt gårdsplass, ellers er det en romslig hage med plen og noe beplantning rundt huset. Det kan settes stoler og bord på en velkomstplatting ved inngangspartiet, og i andre etasje er det en stor, herlig terrasse. Omgivelsene er idylliske og det bys på utsyn til omkringliggende landskap.

Soverom

Eneboligen har fire gode soverom, hvor ett ligger i andre etasje og tre ligger i første. Hovedsoverommet ligger i andre etasje og har garderoberom med bred skaprekke bak skyvedør, samt utgang til terrasse. Det er ekstra garderobeskap på samme soverom og det er lagringsplass i bod i garasje.

Soverom 2

HYBEL
I første etasje er det en hybel som har egen adkomst og dør inn til hovedboligen. Hybelen er innredet med stue med åpen kjøkkenløsning, samt et bad og et soverom.
Kjøkkenløsningen består av over- og benkeskap i tidløs stil, med glatte, hvite fronter og naturfarget benkeplate med vaskekum. Innredningen har nisje til komfyr ved siden av kjøleskapsplass.
Badet har sorte fliser på gulv med gulvvarme, til vegger med en kombinasjon av hvite flisplater og grå vegger. Rommet har speil over hvit servantseksjon, gulvfestet toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Denne hybeldelen er på byningstegninger oppgitt som "sport/redskap". Rommene er derfor ikke godkjent av kommunen til dagens bruk og utleie. Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Beliggenhet

Åttringveien 3 er ca. 6 km fra Alta Sentrum, og 4 km fra Elvebakken. Fra eiendommen er det gangavstand til tur-/friluftsområder, og det er tett på akebakke og lysløype.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Gjensidige

Boligens areal

Primærrom: 179 kvm, Bruksareal: 182 kvm, Bruttoareal: 200 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom, hall/trapp, bad/wc, 3 soverom, gang, stue, bad/vaskerom
2. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, bad/wc, soverom, garderobe.
Garasje
Primærrom: 47 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 656 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er parkering i dobbelgarasje og på tomt. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

BOLIG
Grunn og Fundamenter: Ringmur/såle av antatt betong grus. Ingen opplysninger om drenering er fremlagt. Gulv i 1.etasje av betong på 20.25 cm skumplastisolasjon, med antatt radonsperre.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Utvendig kledning av liggende malt/beiset Møre Royal tre kledning. Yttervegger over bindingsverk med 20 cm isolasjon.
Vinduer og dører: Vindu med 3 lags super energi glass i fabrikk malte tre karmer. Isolerte ytterdør og balkongdører med 3 lags energiglass i fabrikk malte tre karmer.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak med innblåst isolasjon ca 30-35 cm. Tekket med under tak av brettex og Decra stålplater. Takrenner og nedløp av stål.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Stor terrasse over deler av 1.etasje og balkonger av impregnert tre med malt rekkverk. Utvendig trapper/platt av impregnert tre. Innvendig trapp med beiset/malt tre.
Piper og ildsteder: Vedovn i stua som er tilkoblet leca pipe med forblending av skifer stein.
Etasjeskillere: Etasjeskillere av isolerte trebjelkelag.
VVS: Vannledning av rør i rør ledning med samleskap på vaskerommet, samt avløpsledning av plast. Veggmontert balansert ventilasjonsanlegg i hovedleiligheten på vaskerom med inn luft i alle
oppholdsrom og avtrekk fra våtrom og kjøkken.
Elektriske anlegg: Elektriske varmekabler på bad, samt termostat styrte panelovner. Skjult elektrisk anlegg med automatsikrings kurser normal standard.
GARASJE (Byggeår 2018)
Gulv og såle av betong på skumplast. Yttervegger av isolerte bindingsverk med liggende Møre Royal kledning utvendig. Yttertak av isolert A-takstoler med undertak av armert plastfolie som er tekket med korrugerte stålplater. Vindu med 2 lag energi glass og isolert ytterdør i fabrikkmalte
malte tre karmer, samt 2 stk isolerte leddheiseporter med motor. Innvendige overflater av Osb plater på vegger og malte himlingsplater, samt støvbindet betonggulv i garasjedelen og laminat i boden. Videre er det montert en hyller i boden, samt innlagt strøm for lys, varme og stikk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 04.02.2020.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 4 km til Elvebakken skole (1-7). På Elvebakken er det også barnehage. På sentrum ligger både Alta ungdomsskole, videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme på bad, supplert med peisovn i stue og panelovner. Det er balansert ventilasjonsanlegg i hoveddel, varmtvannsbereder på bad, utekran og et elskap med automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 15 991 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, feiing og renovasjon. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Nybygg har 3-års fritak fra eiendomsskatt. Dette vil påløpe etterhvert.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 163 589 pr. 11.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 188 920 pr. 11.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Amtmannsnes, planid: 19980135, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 03.06.2021.
Naboeiendommen gnr./bnr. 30/167 er i reguleringsplan avsatt til boligformål, og iflg. info fra Alta kommune er det et boligpotensiale på ca. 12 boenheter der. Kjøper må derfor regne med at det kan bli bygd på denne eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/379843-2/200  Best. om vann/kloakkledn.  
13.05.2013 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 5403-30/124
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Åttringveien 3, 9515, Alta, Gnr. 30 bnr. 188 i Alta kommune

Eier

Villy Oddvar Jenssen

Oppdragsnummer

89-21-0144

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.