Alta

Kronstad: Enebolig m/hybel,stor hage og terrasse. Isolert garasje m/kjøkkeninnredning.

Nedre Kronstad 11 , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 154 m²
Bruksareal 164 m²
Bruttoareal 173 m²
Tomt 913 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1969
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 280
Energimerking G
FINN.no 222073250
Sist endret 11.08.2021 15:13
Prisantydning 4 790 000
Totalpris 4 923 742

Beregnet totalkostnad

4 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 923 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Nedre Kronstad 11 - en pen enebolig på ett plan med hybel i den ene delen. Eiendommen er på rett under 1 mål og kan skilte med en delvis inngjerdet hage, stor gårdsplass og isolert garasje. I garasjen er det kjøkkeninnredning. Boligen har også en stor terrasse ved inngangspartiet.
Inne er fargevalget moderne og planløsningen god. I hoveddelen er det tre soverom som ligger i egen fløy sammen med badet. Ett soverom har skyvedørsgarderobe og på badet er det opplegg for vaskemaskin. Stuen er luftig med store vinduer og fastmonterte skap. Et tidsmessig kjøkken ligger delvis åpent mot stuen med barløsning, spiseplass og integrerte hvitevarer. Det er åpent inn til hybelen som består av en hyggelig stue, et lite kjøkken, et romslig bad og soverom.
Kort fortalt
- Pen enebolig med alt på ett plan.
- Hybel i den ene delen.
- Frittstående, isolert dobbelgarasje.
- Stor hage med plen og trær.
- Gang med skyvedørsgarderobe.
- Moderne kjøkken med barløsning.
- Pent bad med dusj og gulvvarme.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Tre soverom i hoveddelen, ett med garderobe.
- Lagringsplass i en utvendig bod.
- Noe oppvarming via radiatorer.
- Vinduer er byttet for ca. 10 år siden.
- Det er balansert ventilasjonsanlegg.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Innhold

1. etasje, hoveddel: Entré, gang, 3 soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue.
1. etasje, hybel: Stue/kjøkken, bad/wc, bod og fyrrom.
Annet: Utebod.

Entré

nngangspartiet ligger godt skjermet på baksiden i forbindelse med terrassen. Det er to innganger til boligen som begge fører inn til samme entré. Entreen får dagslys via ytterdørenes glassfelt, og er ellers innredet med enstavs gulv og hvite vegger.
En glassdør fører videre inn til en gang i hoveddelen. I gangen er det pent gulv og hvitmalte vegger. En romslig skyvedørsgarderobe med speilfronter sørger for god oppbevaringsplass og økt romfølelse.

Stue

Fra gangen kommer man inn i en stor og luftig stue som bades i lys fra gode vindusflater, deriblant et stort karnapp. Til et parkettmønstret gulvbelegg er det lysmalte vegger og en fondvegg i sort. I himling er det takplater med struktur. På to av veggene er det montert to skjenker med hvite glatte fronter og det er ellers god plass til flere sittegrupper. Stuen ligger delvis åpen mot kjøkkenet og midt mellom rommene er det utgang til hagen.

Kjøkken

På kjøkkenet er det en moderne kjøkkeninnredning med barløsning ut mot en spiseplass ved karnapp. Gulvet er likt som i stuen, mens lyse vegger blir erstattet med malte vegger i tidsmessig grønt.
Kjøkkeninnredningen har god plass til kjøkkenutstyret i takhøye skap og romslige skuffer med hvite, håndtaksfrie fronter. Benkeplaten er i solid stein og har nedfelt hvit, dobbel kum. Mellom benk og skap er det belysning og hvite flisplater på veggene. Hvitevarer som koketopp, kombiovn, stekeovn og oppvaskmaskin er integrert. Over platetoppen er det avtrekk fra en skråstilt ventilator.

Bad

Baderommet har god størrelse og et stilrent uttrykk. På veggene er det hvite flisplater med dekor og på gulvet er det jordfargede fliser med gulvvarme. Himling er lyssatt med downlights. Baderomsinnredningen er i hvit, glatt utførelse. Den består av heldekkende servant på romslige skuffer og et stort speil med belysning. Rommet er også innredet med gulvmontert toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er ellers opplegg for vaskemaskin og avtrekk til tørketrommel.

Uteareal

Boligen ligger fint til på en tomt med stor plen som liten og stor kan boltre seg på. I tillegg til plen er tomten beplantet med noen trær og hekk. I hagen er det også lagringsplass i en frittstående bod. I forkant av huset er det en romslig gårdsplass med delvis gruset og asfaltert dekke.
I tilknytning til inngangspartiet ligger det en stor, skjermet terrasse hvor fine sommerdager kan tilbringes. Terrassen har dekke av terrassebord, rekkverk med stående spiler og trapp ned til gangareal markert med kantstein

Soverom

Boligen har tre tiltalende soverom som ligger i egen fløy sammen med badet. Hver av rommene har pent gulv og malte vegger i tidsmessige farger. Det er skyvedørsgarderobe på ett soverom og i gangen. For øvrig er det lagringsmuligheter i frittstående bod og i garasje.

Soverom 2

Hybelen er i dag slått sammen med hoveddelen, men kan enkelt skilles igjen med en lettvegg. Hybelen har inngang fra felles entré og består av et lite kjøkken, stue, bad og soverom. I stuen er det lyse vegger, laminatgulv og gjennomgående dagslys. Størrelsen er god, med plass til både sofa og et lite spisebord.
Kjøkkenet ligger i eget rom med laminatgulv og panel på veggene. Innredningen har hvite profilfronter og hvite laminatbenkeplater med nedfelt benkebeslag. Mellom benk og skap er det belysning og hvite fliser på veggene i bakkant. Kjøkkenet har også ventilator og opplegg for benkoppvaskmaskin.
Badet har et tidløst og nøytralt fargevalg med hvite flisplater på veggene og brunsjattert gulvbelegg over gulvvarme. Baderomsinnredningen er i hvit, glatt utførelse og har god plass til både håndklær og velværeartikler. Badet inneholder også dusjkabinett og gulvmontert toalett.

Beliggenhet

Nedre Kronstad 11 er ca. 5 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet på Kronstad er det butikk, og det er gangavstand til bussholdeplass.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Fremtind

Boligens areal

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 164 kvm, Bruttoareal: 173 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 115 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF, gang, 3 soverom, bad, kjøkken og stue.
1. etasje, hybel:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, soverom, bad. S-rom: Fyrrom.
Garasje (Byggeår 1996):
Bruksareal: 50 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 913 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er parkering i frittstående garasje bygd i 1996 og på romslig gårdsplass. Garasjen er isolert og utstyrt med isolert port med motorstyring. Innerst i hjørnet er det montert en hvit kjøkkeninnredning med kum og kran. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Bolig
Grunn og Fundamenter: Grunnen i området er grus/sand. Fundamenter av betongsåler.
Grunnmur: Ringmur i betong og støpt plate i leilighet.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Bærekonstruksjoner av trekonstruksjoner, som er utvendig kledd med trepanel. Det er påforet og etterisolert med 5 cm, ny vindtetting og panel for ca 10 år siden.
Vinduer og dører: Nyere 3-lags vinduer som er byttet for ca 10 år siden.
Takkonstruksjon: Saltak av trekonstruksjoner. Ny takkonstruksjon er bygd oppå eksisterende tak av tidligere eier. Taktekking av stålplater med bølgeform, undertak av plast.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Terrasse og inngangsparti på en stor tre platting med rekkverk.
Piper og ildsteder: Elementpipe med fyrkjele
Etasjeskillere: Etaskjeskille i tre og som plate på mark.
Garasje
Frittstående garasje bygd i 1996 av trekonstruksjon med saltak. Takket er tekket med stålplater med bølgeform. Takrenner og nedløp av metall. Garasjen er fundamentert på betong som plate på mark. Garasjen er isolert. Isolert port med motorstyring. Garasjen står helt på grensen mot nabotomta.
Diverse fra takst/egenerklæring:
- Det er 2 spriker i ringmuren. Antatt at grunnen har rørt litt på seg over tiden.
- Det er noe fall på etasjeskille i tre, det er målt opp til 1,5 cm fall på gulvet.
- Hovedbad: Det er en sprik i flisen ved sluken, denne er fuget med silikon.
- Bad i hybel: Får en liten utslag på fuktmåleren under innredningen. Utslaget på fukt er mest sannsynlig litt fuktig betong i plate på mark.
- Nedgravd oljetank på eiendommen. Fossil oljefyring er forbudt fra 1.1.2020. Selger vil ikke fjerne oljetanken med tilhørende ledningsnett. Dette er kjøpers risiko og ansvar. For mer informasjon, ta kontakt med megler eller les på www.oljefri.no.
- Soverom i hybel er på bygningstegninger oppgitt som badstu. Bruk av rommet til annet enn dette er kjøpers risiko og ansvar.
- I garasjen er det en varmepumpe, men denne fungerer ikke.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 24.11.1971.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Elvebakken skole og Kaiskuru nærmiljøsenter. På Kronstad er det også barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Eneboligen er oppvarmet med panelovner, gulvvarme på badet og radiatorer tilknyttet fyrkjele som fyres med strøm og olje. For et sunt inneklima er det balansert ventilasjon. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har boligen sentralstøvsuger, og en 287 liters varmtvannsbereder fra 1996.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 20 416 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 937 710 pr. 14.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 375 755 pr. 14.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1981/265-1/82  Bestemmelse om bebyggelse  
30.01.1981 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:154
--
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 5403-33/17
Rettigheter i eiendomsrett
1970/1587-1/82  Erklæring/avtale  
21.09.1970 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:280  
Bestemmelse om markinfiltrasjonsgrøfter

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nedre Kronstad 11, 9515, Alta, Gnr. 33 bnr. 280 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-0151

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.