Alta

ALTA SENTRUM: Velholdt 3-roms selveierleilighet i 1.etg. Garasje.

Granshagen 17 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 83 m²
Etasje 1
Byggeår 2002
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1224
Energimerking D
FINN.no 225900043
Sist endret 27.08.2021 12:45
Prisantydning 3 400 000
Totalpris 3 493 992
Ligningsverdi 694 270,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 493 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Granshagen 17 er en pen og godt vedlikeholdt selveierleilighet som ligger bare et steinkast unna Alta Sentrum, men likevel litt tilbaketrukket og i et rolig strøk.
Leiligheten har en praktisk planløsning i 1.etasje, med alle rom på ett plan. Her har du alt man trenger: Gang, bad, 2 soverom, stue/kjøkken og boder. Det er en lun terrasse mot sørvest, og herfra kan man også se mot Halddetoppen.
Granshagen 19 er i sameie med 20 andre leiligheter i et veldrevet sameie. Det tilhører egen garasje i felles garasjebygg, og det er store pent opparbeidet fellesområder.

Innhold

1.etasje: Gang, bad, kontor, 2 stk soverom, stue/kjøkken og boder.

Entré

I 1.etasje er det en trivelig fellesgang. Det er godt med lysinnslipp gjennom mange vinduer. Herfra er det videre adkomst til leiligheten, naboleiligheten og boder. Vel inne i leiligheten, er det entré/gang i lyse farger. På gulvet er det fliser og parkett.

Stue

Stue og kjøkken er i åpen løsning i samme rom. Vedovn som gir varme og hygge. I stuen er det god plass til sofa og tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til sørvestvendt terrasse.

Kjøkken

Leiligheten har et lyst kjøkken i god stand. Innredningen har fronter i heltre utførsel og laminert benkeplate. Koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin er integrert i innredningen. Motoren til ventilasjonsanlegg er plassert i skap på kjøkkenet. I kjøkkenet er det god plass til spisebord.

Bad

Leiligheten har et kombinert bad og vaskerom. Badet inneholder dusjnisje, innredning med servant, varmtvannstank, skyllekar og toalett. Det er fliser på gulv med varmekabler og delvis flis på vegg. Deler av veggene er plater med malt strie i en lys farge.

Soverom

Det er to soverom i leiligheten. Det er garderobeskap på soverommene. For ytterligere lagring er det en bod inne i leiligheten, bod i gangen som tilhører leiligheten.

Beliggenhet

Granshagen 17 ligger bare et steinkast unna Alta Sentrum, men likevel litt tilbaketrukket og i et rolig strøk. Fra leiligheten har du gangavstand bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 506.,-/mnd
Følgende er inkl. i felleskostnadene:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre) SP588959.5.1
- Godtgjørelse til styret i sameiet
- Utvendig drift og vedlikehold
- Strøm til fellesanlegg ( utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter.)
- Snøbrøyting og sandstrøing
- Forretningshonorar til Polarlys Boligbyggelag og revisjons honorar.

Løpende kostnader

Medlemsskap i Polarlys Boligbyggelag. Innmeldingsavgift kr. 600,- fordelt på - andel kr. 300,- og første års årskontingent kr.300,-. Deretter kr. 300,- pr. år for å være medlem.

Andel formue

21 872

Sameie

Granshagen boligsameie er et godt drevet sameie i Alta sentrum. Sameiet består av totalt 20 leiligheter. Fellesarealer i oppgangen ved Granshagen 17 eies i 1. etasje sammen med 1 annen leilighet og inngangsparti sammen med 3 andre leiligheter. Tomt og fellesarealet utvendig eies sammen med 20 andre leiligheter i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hver av interessentene besørger og bekoster selv det innvendige vedlikehold av sin del av eiendommen med tilhørende tekniske anlegg. Vindusvask og vedlikehold av glassvinduer og inngangsdører anses som indre vedlikehold.
Styret har gjennomført følgende i 2019:
- Byttet port telefoner i 6 leiligheter.
- Montert et utelys og kontroll av de andre.
- Gjennomført dugnad i mai med godt oppmøte blant beboerne.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP588959.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Fjorårets regnskap for sameiet viste et overskudd på kr. 14 324,-. I henhold til regnskapet er sameiets disponible midler pr. 31.12.2020 kr. 344.420,- Budsjettert regnskap for 2021 viser et overskudd på kr. 43 084,-Se ellers regnskap som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husregler er vedlagt i salgsoppgaven. Det anbefales å lese disse.

Husdyrhold

Anskaffelse av dyr må i hvert enkelt tilfelle godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 83 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Garasje: 19 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, over eiendom gnr. 27 bnr. 428. Tinglyst veirett. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje på 19 kvm. Garasjen har seksjonsnr. 31.  Ellers er det asfalterte parkeringsplasser for beborere og gjester.

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Betongplate på mark og ringmur av betong. Antatt isolert med skumplast i gulv samt som markisolering mot telehiv.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Reisverk og etasjeskiller av tre. Veggtykkelse totalt er 28 cm, antatt reisverk av 48x198 mm og isolert med 200 mm glassvatt. Stående utvendig tømmermannskledning. Antatt vindtetting med plater og vindduk. Etasjeskiller antatt isolert med 200 mm glassvatt og i tillegg antatt utført som godkjent lydskillekonstruksjon.
Dører og vinduer: Isolerte ytterdører og terrassedører. Vinduer er 3-lags energiglass.
Piper, ildsteder og oppvarming: Det er pipe med vedovn i leiligheten. Annen oppvarming er varmekabler i gulv på bad. Det er også noen panelovner i leiligheten.
Garasje:
Utført i betongplate på mark, ringmur av betong, reisverk av 36x98, vinduk/sperre, stående panel av tømmermannskledning undetak av plast og taktekking med betongtakstein.
Anmerkninger:
Ved befaring ble det avdekket følgende:
- sprekk i vindu bad/vaskerom.
- noe slitt og merker i parkett stue og merker i belegg på et av soverommene.
- terrassedør bør justeres.
Info ihht. tilstandsrapport av Ken Jørstad 30.06.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 15.09.2010.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud. Det er også barnehager i området.

Oppvarming

Vedovn i leiligheten. Annen oppvarming er med varmekabler i gulv på bad og i ytterste del av gang. Det er også noen panelovner i leiligheten. Videre er det balansert ventilasjonsanlegg som gir et godt inneklima. Det er automatsikringer i leiligheten, og det er installert 4 trådløse røykvarslere i leiligheten samt 1 i fellesarealet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 770 pr. år Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2020. Prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen 2021 er kr. 15 263,75,-
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 694 270 pr. 22.07.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 499 372 pr. 22.07.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Alta sentrum, planid: 19980013, gjelder. I tillegg "Gartneritomta", planid: 20040016. Opplysninger fra Alta Kommune 30.06.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1995/3760-1/82  Bestemmelse om veg  
16.11.1995 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:639  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1093  
Overført fra: 5403-27/1224
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/1760-1/82  Erklæring/avtale  
08.06.2001 
Rettighetshaver
Arctic Constructions AS Org.nr.966 206 527
Overført fra: 5403-27/1224
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/4010-1/82  Erklæring/avtale  
22.11.2001 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1093  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelser om strømforsyning og telekabler
-gjelder også for nye boliger
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/3911-1/82  Seksjonering  
15.11.2001 
opprettet seksjoner:
snr: 7
formål: Bolig
sameiebrøk: 80/2016
1995/3759-1/82  Bestemmelse om veg  
16.11.1995 
Overført fra: 5403-27/1224
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1224  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1224 Snr:1-40
Overført fra: 5403-27/1224
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, over eiendom gnr. 27 bnr. 428. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lund@partners.no eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Granshagen 17, 9511, Alta, Gnr. 27 bnr. 1224 snr. 7 orgnr. 986892281 i Alta kommune

Eier

Nils Johan Toft Katharina Olde Toft

Oppdragsnummer

89-21-0158

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.