Alta

Komsa: Påkostet, meget attraktiv 4-roms leilighet. Høy standard, markterrasse, hage og carport

Komsahøyden 40 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 94 m²
Bruksareal 98 m²
Tomt 11 800 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 4
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1998
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 311
Energimerking E
FINN.no 229148743
Sist endret 04.09.2021 12:04
Prisantydning 3 400 000
Totalpris 3 623 039
Ligningsverdi 699 329,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) 209 557,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 609 557,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 13 482,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 623 039,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Komsahøyden 40 er en romslig, påkostet og meget attraktivt 4-roms selveier i første etasje, tilnærmet totaloppusset mellom 2019-21. Her kan man flytte rett inn i et moderne hjem med høy standard, og nyte flotte solforhold fra på stor, nyere markterrasse mot sydvendt hage. I tomtekanten lokker flotte friluftsområder til rekreasjon på helårsbasis.
Leiligheten har et stilrent, nytt HTH-kjøkken med spiseplass og påkostede hvitevarer, en meget tiltalende stue med peisovn, terrasseutgang og plass for spisebord, og et smakfull bad med romslig dusjnisje. Boligen har god skapplass på soverommene, skyvedørsgarderobe i vindfanget, og lagringsmuligheter i innvendig bod og to eksterne boder. Det er dessuten parkering i carport. Velkommen!
Kort fortalt:
- Påkostet 4-roms med høy standard.
- Tilnærmet totalrenovert i 2019-2021.
- Det medfølger carport i fellesanlegg.
- Stor, solrik markterrasse mot hage.
- Sydvendt med svært gode solforhold.
- Overbygd adkomstterrasse med utebod.
- Skyvedørsgarderobe i vindfanget.
- Nytt HTH-kjøkken med spiseplass.
- Påkostede hvitevarer på kjøkkenet.
- Stilfull stue med kledelig peisovn.
- Store vinduer og utgang til terrasse.
- Flott bad med romslig dusjnisje.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- God skapplass på soverommene.
- Innvendig bod, to eksterne boder.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, 3 soverom og bod.
Annet: Disponibel sportsbod på ca. 5 kvm ved inngang, samt en disponibel sportsbod på ca. 3 kvm i felles bodbygg.
Egen, merket, carport for en bil.

Standard

Komsahøyden 40 er en romslig, påkostet og meget attraktivt 4-roms selveier i første etasje, tilnærmet totaloppusset mellom 2019-21. Her kan man flytte rett inn i et moderne hjem med høy standard, og nyte flotte solforhold fra på stor, nyere markterrasse mot sydvendt hage. I tomtekanten lokker flotte friluftsområder til rekreasjon på helårsbasis.
Leiligheten har et stilrent, nytt HTH-kjøkken med spiseplass og påkostede hvitevarer, en meget tiltalende stue med peisovn, terrasseutgang og plass for spisebord, og et smakfull bad med romslig dusjnisje. Boligen har god skapplass på soverommene, skyvedørsgarderobe i vindfanget, og lagringsmuligheter i innvendig bod og to eksterne boder. Det er dessuten parkering i carport. Velkommen!

Entré

Det er adkomst via overbygd terrasse utenfor inngangspartiet. Herfra kommer man inn i et innbydende vindfang, og derfra videre til en romslig gang. Rommene er oppgradert med nye overflater og belysning i 2019/20 og forbindes via en sort innerdør med glassfelt fra 2021. Vindfanget har grå teppefliser på gulvet, hvite paneplater på veggene og romslig skyvedørsgarderobe med speildører.
I gangen har teppefliser fått vike til fordel for parkett i ask, mens veggene har malte panelplater i hvitt og grått. Rommet har taklampe med dimmefunksjon. I direkte tilknytning er det lagringsmuligheter i innvendig bod, med ny innerdør, karm og listverk mot gangen.

Stue

Den stilfulle stuen ble oppgradert med nye overflater i 2020/21. Samtidig ble det montert nye, grå småfliser på pipeløpet, og montert nytt røykrør. Rommet har parkettgulv i ask, hvitmalte panelplater på veggene og eksklusiv, grå mønstertapet på vindusveggen. I himling er det hvitpigmenterte trebord og nye, dimbare downlights. I gulvet er det varme med ny termostat. I forbindelse med oppgraderingen ble listverket skiftet og vinduene malt.
Stuen har rikelig lysinnslipp fra gode vindusflater, og fra glassdør mot den store markterrassen. Det er god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord. På ildsikker plate er det plassert en kledelig peisovn, type Dovre Cinderella fra 2018.

Kjøkken

Kjøkkenet fremstår med helt nye overflater, innredning og påkostede hvitevarer fra 2021. Rommet har parkettgulv i ask lagt under innredningen, hvite panelplater på to vegger og grønnmalt wall to paint på øvrige vegger. I himling er det hvite panelplater og dimbare downlights. Det er nytt, hvitt listverk, ny foring mot stuen og ny panelovn ved spiseplassen. Over spiseplassen er det lysinnslipp fra tre vinduer.
Den tidsmessige, takhøye HTH-innredningen er designet i en hendig L-form. Her er det god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite profilfronter, antrasittgrå laminatbenkeplater og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Det er lysegrå fliser på veggfelt ved oppvaskkum og kokesone. Videre har kjøkkenet stekeovn integrert i høyskap, 80 cm koketopp, oppvaskmaskin, 80 cm ventilator og nisje for kjøleskap.

Bad

Det flotte badet ble pusset opp i 2020/21 og har godt armslag. Rommet har grå gulv- og sokkelfliser med stedvis italienske dekorfliser, matchende fliser på veggene i dusjsonen, hvite flisplater på øvrige veggflater, og mosaikkfliser i ulike gråtoner på gulvet i dusjsonen. Til gulvvarmen er det montert ny termostat. I himling er det nye panelplater og dimbare downlights.
Det er montert rundt veggspeil med integrert belysning og glød i ramme, et større, hvitt servantmøblement, brun benkeplate med nedfelt servant, samt vegghengt toalett, type Geberit Monolith plus, med lys og avtrekk.
Over servantmøblementet er det montert strømuttak med integrerte usb-stikk. I nisje bak hvite skyvedører er det varmtvannsbereder, opplegg for vaskemaskin og kurvhyllesystem fra Elfa. I tillegg har badet en romslig dusjnisje med regnfallsdusj og skyvedører.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til en stor, herlig og delvis overbygd markterrasse mot sydvendt hage, oppført i impregnert trevirke i 2019. Her ute er det meget gode solforhold og rikelig med møbelplass. Mot nabo er det uttrekkbar levegg og utelys legger til rette for kveldsbruk. Hagen er opparbeidet med plen og prydbusker, og er delvis kantet med hekk.

Uteareal

Sameiet ligger skjermet og tilbaketrukket på Komsahøyden, som siste skanse mot storslått natur. Felleseiendommen er dels naturtomt med fjell i dagen og stedlig vegetasjon, og ellers pent opparbeidet med velstelte plenarealer rundt og mellom byggene, asfalterte internveier og parkeringsarealer, samt en fin lekeplass. I umiddelbar nærhet ligger Komsatoppen musikkbarnehage.
Gjeldende objekt er en gjennomgående leilighet i byggets første etasje, med adkomst via romslig, overbygd terrasse mot nord. Adkomstterrassen har impregnert tremmegulv, hvitmalt rekkverk i tre, og selve inngangspartiet skjermes av en utebod på ca. 5 kvm. Ved inngangsdøren er det montert utelys.

Soverom

Leiligheten har tre romslige og pene soverom, alle oppgradert med nye overflater, nye innerdører, oppmalte vinduer, nytt listverk, dimbare taklys og nye garderobeløsninger i 2019/20. Rommene har eikeparkett, hvitmalte panelplater på veggene, og to har fondvegger i henholdsvis grønt og blått.
Alle rommene har tilhørende garderobeskap, hvorav hovedsoverommet har heldekkende, mørkebrune Pax-garderober langs én vegg. Det er ytterligere oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe i vindfanget, og gode lagringsmuligheter i innvendig bod og to eksterne boder.

Beliggenhet

Komsa Borettslag ligger i naturskjønne omgivelser på et høydedrag ovenfor gamle Sentrum.  Det er kort vei til barnehager, Alta VGS, Alta og Sandfallet ungdomsskole, Finnmarkshallen og treningssenter. Ski/turløyper går forbi like ved borettslaget og man kan gå rett ut i det flotte friområdet i Komsa. Det er også gangavstand til  Alta Sentrum.  Borettslaget ligger helt i enden av veien Komsahøyden og har dermed ingen gjennomgangstrafikk. Komsahøyden 40 ligger på bakkeplan og har derfor ekstra stor markterrasse og egen hage med plen og beplantning.

Felleskostnader

6 300 pr. mnd. Renter og avdrag fellesgjeld som borettslaget har i Husbanken og Sparebank 1 Nord-Norge . Bygningsforsikring i If Skadeforsikring, avsetning vedlikehold, snebrøyting, kommunale avgifter og eiendomsskatt samt forretningsførsel.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betaler avdrag på sin fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

209 557

Avdrag fellesgjeld

kr. 3 574,- pr. mnd.

Andel formue

61 799

Borettslag

Komsa borettslag, org. nr. 976 283 066. Borettslaget består av 32 stk. 4-roms leiligheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2021: Installert 2 ladepunkter for El-bil.
2020/2021: Bytte av alle tak fra takshingel til stålplatetak.
2020: Fjerning av nedgravde oljetanker.
2019/2020: Maling av alle bygg i borettslaget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret i Stiftelsen Borettslagenes Sikringsfond, som ble opprettet av NBBL i 1994. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 01. desember med gyldighet fra kommende årsskifte. Borettslagenes Sikringsfond har pr. 2019 en totalkapital på 149,9 MNOK

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 3 lån:
1. Lånenummer: 16705395 20, Husbanken: Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 29.06.2021: 0.80% pa. Antall terminer til innfrielse: 4 Saldo per 29.06.2021: 2 599 679,- (andel av saldo: 81 240,-). Siste termin 01.04.2023. Betaler avdrag.
2. Lånenummer: 16705395 30, Husbanken: Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 29.06.2021: 0.80% pa. Antall terminer til innfrielse: 28. Saldo per 29.06.2021: 1 226 171,- (andel av saldo: 38 318,-). Siste termin 01.04.2035. Betaler avdrag.
3. Lånenummer: 49017886478, Sparebank 1 Nord-Norge: Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 29.06.2021: 1.37% pa. Antall terminer til innfrielse: 388. Saldo per 29.06.2021: 2 880 000,- (andel av saldo: 90 000,-). Første termin/første avdrag: 13.11.2020. Siste termin 13.10.2053.

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 236,- pr. måned.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP588941.5.1

Regnskap

Borettslagets regnskap for 2020 viser et overskudd på kr. 1.036.853,-. Borettslagets disponible midler pr. 31.12.2020 var kr.1.967 575,-. For 2021 budsjetteres det med et overskudd på kr. 1 330 035,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og ev. husordensregler kan oversender ved henvendelse til ansvarlig megler.

Husdyrhold

Det er ingen spesielle regler om, eller forbud mot, dyrehold i borettslaget, men dyreholdet skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 98 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, 3 soverom, bad, stue og kjøkken
1. etasje:
Bruksareal: 8 m²: Sportsod i inngangsparti 5 m²:og bod i eget bodbygg 3 m²: Bodarealer er ikke tatt med i arealberegningen av boligen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

a av fra Altaveien E6 i rundkjøring ved Rådhuset - inn Komsaveien og følg veien rett frem, opp til Komsahøyden. Borettslaget ligger øverst i veien. Fellesvisninger blir Partners-skiltet.

Tomt

Areal: 11 800 kvm, Eierform: Fellestomt
Ideel andel av borettslagets felles tomt. Tomten fremstår meget velholdt og er opparbeidet med plen rundt blokkene, lekeplass samt asfalterte gang og parkeringsarealer med kantsteiner. Også noe naturtomt. Det er flere sittebenker og bålplass i borettslaget.

Garasje / Parkering

Parkering for en bil i egen carport . Her er tilkobling for motorvarmer, strøm til motorvarmer er inkl. i felleskostnader. Borettslaget har også svært godt med gjesteparkering og en egen P-plass for tilhengere og campingvogner. Interessenter oppfordres til å kontakte borettslagets styre for sjekk av ledig plass, dersom man ønsker å benytte tilhenger/campingvognparkeringen. På borettslagets  fellesarealer er det etablert to ladestasjoner for elbil.

Byggemåte

Bygningsstruktur: Borettslagsleiligheter, bygningsmassen går over 2 plan med 6-8 boenheter i hvert bygg. stor terrasse med utgang fra stue.
Utvendige forhold:
Betongplate på mark isolert med skumplast. Reisverk av tre isolert med glassull. Vindtetting med plater og papp. Utvendig kledning av liggende falset panel. Saltak med kaldt loft, isolert undergurt med glassull. Yttertak av sandbelagte stålpanner decra i nytt 2020. Vinduer med 2-lags isolerglass i malte trekarmer. Ikke funnet indikasjoner på feil eller mangler. (kun grovt inspisert pga ansees som felleskonstruksjoner. ).
Tekniske installasjoner:  Vedovn i stue. Automatsikringer i sikringsskap. Vanntilførsel en kombinasjon av plastrør rørirør og kobber. Avløp i plast.
Ifølge verditakst foretatt av Takst og tilstand AS den 16.08.2021. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se verditaksten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Den er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse er utstedt av Alta Kommune 16.01.1998.

Barnehage / skole i området

Det er gangavstand til både Komsa skole, Alta og Sandfallet ungdomsskole, Alta Videregående skole og Norges Arktiske universitet. Det er også flere barnehager i Midtbakken området. Kontakt Alta kommune på tlf. 78 45 50 00 for spørsmål om skole, SFO og barnehage.

Adgang til utleie

Reglene om utleie i borettslag følger av borettslagsloven. Ev. utleie må søkes styret i borettslaget. Kontakt megler for spørsmål om dette.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt gulvvarme i stue og på bad. Supplerende oppvarming med peisovn i stuen. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Videre har leiligheten ny varmtvannsbereder plassert på vaskerom, og det er montert utelys.
Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder, så følger det heller ikke med i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

1 289 kWh elektrisitet pr. år, ifølge opplysninger fra eier. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 699 329 pr. 01.01.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 517 585 pr. 01.01.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Området er regulert til boligformål. Reguleringsplan kan ses hos megler. Kommunens arealdelsplan id 20100006 gjelder for området.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjorn@partners.no eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. En raskt overtagelse er mulig.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Polarlys BBL på e-post: forkjopsrett@polarlys.no eller på kontoret innen annonsert frist. Boligen er utlyst med forhåndsvarsel, og meldefrist er satt til den 31.08.2020, kl. 13:00. Dersom leiligheten blir solgt før denne dato eller ligger for salg i mer enn 3 måneder etter denne dato, skal forkjøpsretten avklares på nytt.

Adresse og matrikkel

Komsahøyden 40, 9511, Alta, Gnr. 29 bnr. 311, andelsnr. 12 i Komsa borettslag med orgnr. 976283066 i Alta kommune

Eier

Bengt Ove Mauno

Oppdragsnummer

89-21-0166

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.