Alta

ALTA SENTRUM - 2-roms beliggende i 4.etasje med inkludert oppvarming. Perfekt for utleie.

Løkkeveien 47 , 9510 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 35 m²
Bruksareal 39 m²
Tomt 685 m² / Eiet tomt
Etasje 4
Byggeår 2018
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 164
Energimerking B
FINN.no 224530314
Sist endret 20.08.2021 15:30
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 571 492
Fellesutgifter 1 787,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 571 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten er på 39 kvm BRA og har en fin planløsning.
4. etasje:
Stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom og soverom.
Oppgitt areal på ca 35 kvm p-rom.
En innvendig bod/mellomgang/teknisk rom på ca 3 kvm s-rom.
Det følger med en sportsbod på ca 5 kvm.

Standard

Leiligheten holder en god standard med slette, lysmalte overflater og parkett på gulv. Fliser med varme i gulv på bad og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Kjøkkeninnredning i en moderne farge med praktisk kjøkkenøy som fungerer som spisebord. Store vinduer og fransk balkong gjør det mulig å lufte godt ut, samtidig som det slipper inn mye naturlig lys.
Gode lagringsmuligheter:
- Soverom med garderobeskap.
- Innvendig bod/gang/teknisk rom.
- Sportsbod i byggets kjelleretasje.
- Godt med skuffer og skapplass på kjøkken.
Teknisk utstyr/generelt:
- Det er slette vegger på alle rom.
- Heis.
- To store glassdører som kan åpnes helt opp (fransk balkong).
- Vannbåren gulvvarme, inkludert i felleskostnadene.
- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Garanti mot utbygger frem til 2023.
- Delvis integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Innendørs felles søppelrom.
- Heis og trapperom.
- Porttelefon med døråpner til hovedinngang.
- 6kg pulverapparat til alle leiligheter.
- Felles seriekoblede brannvarslere.
- Låsbare postkasser på innsiden av hovedinngang.
- Innlagt fiber for tv/internett. Kjøper må selv tegne abonnement.

Beliggenhet

Sentral beliggenhet i sentrum, med rikt utvalg av butikker og fasiliteter i umiddelbar nærhet. I sentrum er det et moderne badeland, nyere kino og bibliotek, bowlinghall, kunnskapspark, samt flere treningssentre og idrettshaller. I tillegg finnes konsertsaler og kunstgalleri. Nordlyskatedralen, Alta Kirke, med sin unike arkitektur har også beliggenhet på sentrum.

Felleskostnader

1 787. Fellesutgifter inkluderer bygningsforsikring, renhold av fellesarealer, strøm til oppvarming, utvendig drift og vedlikehold, vedlikehold av fellesarealer, festeavgift, styrehonorar og forretningsførsel.

Sameie

Semtrumsparken Bolig og Næringssameie

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87469249

Regnskap

Regnskapsåret 2020 gav et overskudd på kr 1,-. Disponible midler pr 31.12.2020 var på kr 160 985,-. Sameiets regnskap, budsjett, vedtekter og husordensregler er vedlagt salgsoppgaven. Årsregnskap for 2021 er budsjettert med et overskudd på kr. 282,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 39 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Følg Løkkeveien bort til Scandic. Parker på felles parkeringsplass. Obs: Parkering mot betaling på dagtid. Inngangen til blokken er ved enden av gjennomgangen mellom DNB-bygget og Stakeriet. Det står Manuell Terapi over døren. Ring på leilighet 406. Det vil bli skiltet ved annonsert visning.

Tomt

Areal: 685 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det følger ingen parkeringsplass med boligen. Parkering mot avgift etter området bestemmelser.

Byggemåte

Sentrumsparken (tidligere Kjellerbygget) er en forretningsbygg fra 1980 som er påbygd med tre ekstra etasjer med leiligheter. Utbyggingen startet i 2016 og alle leilighetene ble ferdigstilt i 2018. Tiltakshaver på prosjektet var 2REG AS og Tecto Entreprenør AS var utførende entreprenør. Elektrikerarbeid utført av Elektriker1.
Bygget er oppført i kombinasjon av plasstøpte og prefabrikkerte betongkonstruksjoner. Dette gjelder alle bærende vegger og dekker. Stålbjelker og stålsøyler forekommer som del av bærekonstruksjonen. Etasjeskiller utført som hulldekker. Brannskillevegger iht brann- og lydkrav. Yttervegger med fasadeplater i kombinasjon med beslag, fasadeplater og panel. Yttertak tekket med folie.
Sportsbod i kjelleretasje med gulv av støvbundet betong og lettvegger kledd med trefiberplater. Boden er uten varme og er ment som oppbevaring av robuste gjenstander som tåler temperatur- og fuktsvingninger. Alle bygningsopplysninger i salgsoppgaven er hentet fra leveransebeskrivelse datert 20.03.2015 og det henvises til denne for ytterligere bygningsopplysninger. Siden dette er en nyere bolig, så er det er ikke tatt takst. Det er fem års garanti mot utbygger (frem til 2023).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest fra Alta Kommune 19.09.2018

Barnehage / skole i området

Kontakt Alta kommune på tlf. 78 45 50 00 for spørsmål om skole, SFO og barnehage.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Det er ingen restriksjoner på utleie av leiligheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer med vannbåren varme i radiator i stue og på soverom. Oppvarming er  inkludert i de månedlige felleskostnaden. Leilighetene har  balansert ventilasjon som sørger for et godt inneklima.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selgeren.

Kommunale avgifter

Kr. 10 062 pr. år Avgift for vann, avløp, renovasjon, feiing/branntilsyn og eiendomsskatt inkl. i kommunale avgifter. Oppgitte avgifter kan være avhengig av bruk. Vi gjør oppmerksom på at nyere boliger er gitt fritak for eiendomsskatt de første 3 årene og vil deretter øke.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 443 040 pr. 11.05.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 594 944 pr. 11.05.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig/forretning. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Festekontrakt - vilkår:
Uteglemt overført til snr. 7 - 32
26.09.2018. Arkivref. 18/21868-30
ÅRLIG AVGIFT NOK 370
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV
LEIEKONTRAKT
Kan ikke overdras uten samtykke av
hjemmelshaver/utleier
Rettet etter tingl. §18
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Tinglyst dato 18.11.1980
Reseksjonering:
SNR: 12
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 94 / 3380
Tinglyst dato 24.08.2018
Ovenstående heftelser vil følge eiendommen ved salg, og ved inngivelse av bud aksepteres disse av budgiver/kjøper. Kommunen har panterett som sikkerhet for riktig betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt. Sameiet har panterett som sikkerhet for bl.a. riktig betaling av fellesutgifter. I tillegg kan eiendommen ha tinglyst panterett til sameie jf. grunnboksutskrift. Ovennevnte panterett(er) vil alltid følge eiendommen. Selger bærer risikoen for at kjøper kan overta boligen uten andre heftelser enn de som det er avtalt at følger med i handelen. Gjennomføring av handelen er betinget av at det ikke er heftelser som ikke lar seg innfri.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkanlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lund@partners.no eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Løkkeveien 47, 9510, Alta, Gnr. 28 bnr. 164 snr. 28 orgnr. 820487052 i Alta kommune

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.