Alta

KAISKURU: Enebolig m/familievennlig beliggenhet. Terrasse, dobbelgarasje og romslig sokkelleilighet.

Ormegressveien 10 , 9516 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 208 m²
Bruksareal 258 m²
Bruttoareal 289 m²
Tomt 520 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 2002
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 980
Energimerking C
FINN.no 223848202
Sist endret 08.07.2021 09:08
Prisantydning 5 990 000
Totalpris 6 155 742
Ligningsverdi 1 520 140,-

Beregnet totalkostnad

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 165 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 155 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Ormegressveien 10 er en attraktiv, innholdsrik enebolig over tre etasjer med integrert dobbelgarasje og separat leilighet. Den fine beliggenheten gir gangavstand til skoler, barnehager, idrettsanlegg og turområde. Tomten er ellers pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass og lettstelt hage, og solrike dager kan tilbringes på den store terrassen. I tillegg er det balkong utenfor hovedsoverom.
Boligen har en pen stue med peis, spisekjøkken med integrerte hvitevarer og en lys loftstue. Videre er det bad i begge etasjer, separat vaskerom og fire soverom. Det er også garderobeskap i entreen. Sokkelleiligheten består av entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og to soverom.
Kort fortalt
- Innholdsrik enebolig over tre plan.
- Separat leilighet i sokkeletasjen.
- Entré, bad, to soverom i leilighet.
- Stue med åpen kjøkkenløsning.
- Parkering er i en dobbelgarasje.
- Stor, solrik terrasse langs tre sider.
- Balkong med utsikt ved hovedsoverom.
- Romslig entré med garderobeskap.
- Kjøkkenet har plass til spisebord.
- Innredning har profilerte eikefronter.
- Kjøkkenet har integrerte hvitevarer.
- Stor og lys stue med oppmurt peis.
- Hyggelig ekstra stue i loftetasjen.
- Bad i begge etasjer, eget vaskerom.
- Fire soverom, to av dem med garderobeskap.
- Lagringsplass i bod i første etasje.
- Boligen har balansert ventilasjon.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Et eget sikringsskap i leiligheten.
- Lagringsmuligheter på mørkeloft.

Innhold

1. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, soverom og bod.
Loftetasje: Loftstue, 3 soverom, bad/wc.
Sokkeletasje: Vindfang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom og bod.

Entré

Eneboligen har et pent inngangsparti med overbygg og tilknyttet terrasse. Her er det inngang til entré med gulvbelegg, lysmalt veggpanel og plassbygd trapp opp til loftetasjen. Et garderobeskap gjør det enkelt å rydde unna klær og sko.

Stue

Eneboligen har en romslig stue med lysmalt veggpanel, downlights og en flott planløsning som legger til rette for møblering i flere soner. Stuen har også en oppmurt peis med innsats for hyggelig stemning i den mørke delen av året. Store, sprossekledde vinduer slipper dagslyset inn og det er utgang til en stor terrasse hvor utsikten kan nytes.
Loftstue
I loftetasjen ligger en pen stue - et kjærkomment ekstra rom i familiehverdagen. Loftstuen har en dus farge på vegger, downlights, noe skråhimling og stående rekkverk mot trappeløpet. Fra loftstuen er det adkomst til alle rom i denne etasjen.

Kjøkken

Kjøkkenet er av god størrelse med romslig innredning, plass til spisebord under vinduene og åpen buegang til stuen. Innredningen har profilerte eikefronter, vitrineskap og lys benkeplate med nedfelt skylle- og oppvaskkum. Integrert i innredningen er det platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og eget kjølehjørne. Over kokesonen er det montert hvit Røroshetta ventilator.

Bad

Eneboligen har gode baderom i både første etasje og loftetasje, samt et eget vaskerom i første etasje. Badet i første etasje har flislagte overflater, gulvvarme og mekanisk avtrekk. Den trefargede innredningen har profilerte fronter, heldekkende servant og to veggskap med hyller i underkant. Mellom veggskapene er det montert speil. For øvrig har badet toalett og dusjhjørne.
 
Bad/wc 2
I andre etasje ligger et bad med gulvbelegg, plater på vegger, gulvvarme, mekanisk avtrekk og noe skråhimling. Den hvite innredningen byr på rikelig med oppbevaringsplass bak profilerte fronter og har nedfelt servant, høyskap, veggskap og speil. Badet har ellers toalett og et hjørnebadekar.
 
Vaskerom
I første etasje ligger et separat vaskerom med egen utgang til terrasse. Vaskerommet har gulvbelegg, tapetserte vegger, skyllekum, samt varmtvannsbereder montert i hjørnet. Det er selvfølgelig opplegg for vaskemaskin, og rommet har oppbevaringsplass i hvit innredning.

Uteareal

Eneboligen ligger fint plassert i et veletablert boområde med gode solforhold og fin utsikt. Tomta er pent opparbeidet med hage, støttemurer, belegningsstein i gangarealene, samt asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Hagen er lettstelt med plenarealer, trær og busker. Boligen har for øvrig utekran.
 
I overkant av garasjen er det etablert en stor, sydvestvendt terrasse med impregnert dekke og rekkverk. Denne terrassen går sømløst over i terrasse langs inngangspartiet og en liten terrasse i forkant av vaskerommet.  I tillegg er det en balkong i loftsetasjen hvor den fine utsikten kommer til sin rett. Sokkelleiligheten har egen markterrasse ved inngangspartiet.

Soverom

Eneboligen har fire soverom, hvorav ett ligger i første etasjen og tre i loftetasjen. Det største soverommet i toppetasjen har god plass til dobbeltseng og utgang til en egen balkong med fin utsikt. To av soverommene har garderobeskap, og det er ekstra lagringsplass i bod i første etasje og på mørkeloft.

Soverom 2

Leilighet
I sokkeletasjen er det en romslig leilighet med vindfang, to soverom, bod, bad og en stue med åpen kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredningen er L-formet og har hvite, profilerte fronter, nisje for komfyr og opplegg for oppvaskmaskin. Stuen har plass til både sofaløsning, tv-møbel og spisebord. Videre har leiligheten et romslig bad med flislagte overflater, gulvvarme og mekanisk avtrekk. Badet har toalett, dusjhjørne, pen, hvit innredning og opplegg for vaskemaskin.

Beliggenhet

Ormegressveien 10 ligger i et populært boområde i Kaiskuru, ca. 7 km fra Alta Sentrum. I Kaiskuru er skistadion som har godt preparerte skiløyper gjennom hele vinteren. På sommeren er det rulleskiløype. Like i nærheten av leiligheten er også sykkelløype og flotte turområder.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

IF Polisenummer: 2068077

Boligens areal

Primærrom: 208 kvm, Bruksareal: 258 kvm, Bruttoareal: 289 kvm
Sokkeletasje:
Bruksareal: 116 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkke, 2 soverom, bad/vaskerom
S-rom: Bod, garasjerom.
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/entre, stue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, soverom.
S-rom: Bod.
Loft:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, 3 soverom, bad/wc
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 520 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering er i en integrert dobbelgarasje og på egen, asfaltert gårdsplass. Garasjen har isolert dobbel leddheiseport med motor. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Byggeår: 2002 - Tilbygg (vindfang): 2013
Grunn og Fundamenter: Såle av antatt betong grus, samt grunnmur av leca som er pusset og malt utvendig og isolert og kledd innvendig. Drenering fra byggeåret. Gulv i kjeller av betong på antatt skumplastisolasjon og plast mot grunnen.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Utvendig kledning med liggende villmarks kledning som er beiset/malt. Yttervegger over bindingsverk med 15 cm isolasjon.
Vinduer og dører: Vinduer er 2 lag energi glass i malte tre karmer. Isolerte ytterdør og balkongdør med glass i tre karmer. Isolert dobbel leddheiseport med motor i garasjen.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak som isolert med 20 cm mineralull. Tekket med betong-takstein, samt takrenner og nedløp av stål.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Stor terrasse med impregnert terrassedekke og rekkverk over garasjen mot sørvest. Utvendig dels overbygd inngangs trapp av impregnert tre. Innvendig trapp til loft av tre.
Piper og ildsteder: Peis m/vedovn i stua som er tilkoblet leca pipa.
Etasjeskillere: Isolerte tre bjelkelag med brann-/lydhimling mot sokkelleiligheten.
Diverse fra takst og egenerklæring:
- Liten høydeforskjell målt i stue i 2010.
- Utvendig trapp er litt skjev.
- Litt fargeforskjell på himlingen i leiligheten etter en tidligere vannskade.
- Bad i hovedetasje: Det mangler en flis etter reparasjon av lekkasje i vegghengt toalett. Flis medfølger, men er ikke montert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 10.09.2010.

Barnehage / skole i området

Kaiskuru Nærmiljøsenter med skole og barnehage er i gangavstand fra boligen. Det er buss til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger to bruksenheter i boligen. Sokkelleilighet leies i dag ut for kr. 9000,- per måned. Leieavtale ønskes forlenget av leietaker i sokkelleilighet.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt varmekabler i gulv på bad og vindfang. I tillegg er det oppmurt peis med innsats i hovedstuen. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg med innluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrommene. Sikringsskap har automatsikringer og det er eget sikringsskap i sokkelleiligheten. Det er for øvrig skjult elektrisk anlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 25 938 pr. mnd
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 520 140 pr. 01.07.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 472 502 pr. 01.07.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2001/3296-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
01.10.2001 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ormegressveien 10, 9516, Alta, Gnr. 33 bnr. 980 i Alta kommune

Eier

Veronica Haug

Oppdragsnummer

89-21-0173

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.