Alta

VISNING 22/9 KL.18:15 - Hjemmeluft: Halvpart av tomannsbolig med garasje og nydelig sjøutsikt.

Skogstadveien 8A , 9518 Alta

VISNINGER

22. september onsdag kl. 18:15-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 142 m²
Bruksareal 148 m²
Bruttoareal 169 m²
Tomt 1 074 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2008
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 420
Energimerking C
FINN.no 227109003
Sist endret 15.09.2021 11:08
Prisantydning 4 850 000
Totalpris 4 980 242
Ligningsverdi 769 421,-

Beregnet totalkostnad

4 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 121 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 130 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 980 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Skogstadveien 8A er en familievennlig bolig over tre plan, med nydelig utsikt mot Altafjorden og området rundt. Innvendig fremstår boligen som velholdt, og inneholder stue og kjøkken i åpen løsning, trapperom, bad, vindfang, soverom samt gang/garderobe. I underetasjen er det to pene soverom, gang, trapperom, bad, vaskerom, arbeidsrom og bod. På loftet er det stue/arbeidsrom med utgang til terrasse.
Eiendommen er pent opparbeidet med en romslig hage og garasje som er bygd i 2017. Innkjørsel og parkering er asfaltert. Boligen ligger i et barnevennlig område i Hjemmeluft. Omkringliggende natur kan by på flotte turopplevelser både på sommer og vinter. Her er fjellet med Nord-toppen og Hjemmeluft-toppen like i nærheten.

Innhold

Underetg.: 2 stk soverom, gang, trapperom, bad, vaskerom, arbeidsrom og bod.
1 etg: Stue/kjøkken, trapperom, bad, vf, soverom, gang.
2 etg: loftstue/arbeidsrom.

Entré

Boligen har et delvis overbygget inngangsparti hvor det er plass til kafésett. Inne i boligen er det en innbydende entré med gråmalte vegger og belegg på gulv. I tilknytning til entréen er det en gang/garderobe for oppbevaring av klær. Dette rommet samt soverom i tilknytning til dette var tidligere garasje. Fra entréen kommer man videre inn til trapperom/gang. Her er det montert varmepumpe.

Stue

Fra stuen er det nydelig utsikt ut mot Altafjorden. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet, og har parkett på gulvet. Det er plass for sofa med tilhørende møblement og spisebord i sonen mot kjøkkenet. For varme er det vedovn i rommet, i tillegg til at man får varme fra varmepumpen som er plassert i gangen.

Kjøkken

Kjøkkenet har en innredning med laminerte fronter og takhøye overskap. Hvitevarer som integrert kjøl/frys, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin er fra 2015 ifølge eier. Det er god plass til spisebord i kjøkkenet. Videre er det utgang til balkong fra kjøkkenet.

Bad

Boligen inneholder et separat vaskerom, samt to bad - et i hovedetasjen og et bad i underetasjen. Badet i hovedetasjen har belegg på gulv og vegg. Rommet inneholder toalett, dusjhjørne og servantinnredning med speil og lys. På badet i underetasjen er det badekar, toalett og servantinnredning. I tilknytning til dette badet er det vaskerom.

Uteareal

Fra kjøkkenet er det utgang til balkong. I tillegg er det dør ut til platt fra en av soverommene i underetasjen. Eiendommen er opparbeidet med vei ved siden av boligen hvor det også er inngang til underetasjen. Tomten har ellers plen og asfaltert innkjørsel og parkering.

Soverom

Eneboligen har tre pene soverom. To av dem er i underetasjen og et 1.etasje. Hovedsoverommet som er i underetasjen har en stor skyvedørsgarderobe samt dør ut til platting. Det andre soverommet i underetasjen har frittstående garderobeskap. For ytterligere lagring er det boder og arbeidsrom i boligen, og bra med lagringsplass i garasjen.

Beliggenhet

Boligtomten er i Hjemmeluft, ca. 5 km fra Alta sentrum og 2 km fra Bossekop.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Sameie

Ikke aktivt sameie.
Tinekabel på vannrør må stå på om vinteren. Denne er med termostat og nåværende eier av Skogstadveien 8A har påtatt seg kostnaden da beløpet har vært veldig lite. Iflg. eier har denne kostnaden tidligere blitt delt mellom begge boenheter.

Forsikring

Gjensidiger

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 148 kvm, Bruttoareal: 169 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stk soverom, gang, trapperom, bad, vaskerom og arbeidsrom. S-rom: Bod
1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, trapperom, bad, vf, soverom, gang.
Loft:
Bruksareal: 16 m².
Primærrom: 16 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: loftstue/arbeidsrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 074 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkerinsplass er asfaltert. Garasje fra 2017.

Byggemåte

BOLIG
Grunnmur: Støpt grunnmur.
Drenering: Antatt drensrør i plast.
Veggkonstruksjon: 6" bindingsverk med 15 cm mineralull. Utvendig liggende kledning.
Vinduer og dører: 2 lags isoler glass med hvitmalt trekarm. Hvitmalt isolert ytterdør. Garasje: Uisolert port.
Takkonstruksjon: Antatt sperretak, dimensjonert og isolert med mineralull etter byggetidens forskrifter. Ståltakplater som primær tekking, renner og nedløp i metall.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Terrasser og balkonger i impregnert material.
Piper og ildsteder: Stål pipe.
Etasjeskillere: Bjelkelag antatt isolert etter byggetid forskriftene.
--
GARASJE (Byggeår: 2017)
Fundament: Plate på mark, antatt fundamentert på utskiftende masser.
Vegger: 4" bindingsverk antatt påfored innvendig, kledd innvendig med malte plater, utvendig liggende kledning. Uisolert port med automatikk.
Tak konstruksjon: A-takstoler isolert med 15 cm mineralull, tekket med ståltakplater som primærtekking renner og nedløp i metall.
--
Diverse fra egenerklæring/takst:
- Himling over kjøkken innredning er det noe skeivheter. Ca 1 cm på 140 cm.
- Utfylt areal på tilgrensende eiendom er etter privat avtale, kan derfor måtte fjernes.
Oppgraderinger:
- Asfaltert.
- Platt ved under etg.
- Settet opp vegg i trappe stikk/stue.
- 2 stk varmepumpe.
- Byttet hvitevarer : Platetopp, komfyr, intrigert kjøleskap med frys og oppvaskmaskin
- Terassevarmer på nordvest terasse.
- 2 stk Markiser på nordvest side.
- Alarm med ekstern tilkobling.
- Fiber.
- Utebelysing med dimmer.
- Elektriker har montert led lys i kjøkken, baderom innredning, taket i gang og yttergang.
- Ny termostater bad i under etg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 06.09.2021.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 2,5 km til Gakori barneskole. Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. I nærområdet er også flere barnehager.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Varmepumpe i garasjen samt i trapperom/gang i boligen. Vedovn i stue. Gulvvarme i noen rom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 18 601 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 769 421 pr. 03.08.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 769 917 pr. 03.08.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
--
Kommuneplaner/delareal:
Delareal: 1 074 kvm
BestemmelseOmrådenavn: [1
KPBestemmelseHjemmel: hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø
(Eiendommen er i buffersone for bergkunstområder)
Delareal: 1 074 kvm
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende

Offentlige planer

Eiendom med gnr./bnr 26/9 (lenger inn mot Saraveien) er avsatt til fremtidig boligformål.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/986223-1/200  Seksjonering  
30.11.2007 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 160/320

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skogstadveien 8A, 9518, Alta, Gnr. 26 bnr. 420 snr. 2 i Alta kommune

Eier

Marielle Ellingsen

Oppdragsnummer

89-21-0182

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.