Alta

Tollevikbergan: 4-roms leilighet med høy standard, garasjeplass og havutsikt!

Tollevikbergan 5 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 105 m²
Bruksareal 110 m²
Tomt 3 103 m² / Fellestomt
Etasje 4
Byggeår 2015
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1583
Energimerking D
FINN.no 226462891
Sist endret 09.08.2021 10:41
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 4 872 020
Ligningsverdi 993 399,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) 1 568 538,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 858 538,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Kartverket) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Kartverket) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 482,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 872 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til vakre Tollevikbergan! Vi har nå gleden av å presentere en virkelig pen, stor og praktisk 4-roms leilighet i populære Tollevika Terrasse II borettslag. Leiligheten er ca. 5 år gammel og har kun hatt en eier. Den er meget velholdt og godt tatt vare på. Med sine 105 kvadratmeter er dette en stor 4-roms leilighet. av kvaliteter kan vi bla. nevne: Veldrevet borettslag med moderne tekniske løsninger, romslig stue med vinduer på hele 3 sider, oppgradert kjøkken med integrerte hvitevarer og kjøkkenøy, hovedsoverom med egen walk-in garderobe, helflislagt bad samt eget vaskerom.  Leiligheten har egen P-plass i byggets garasjeanlegg og du tar enkelt heisen opp og ned fra garasjen.   Sist, men ikke minst, så kan du nyte utsikten over Altafjorden fra både, kjøkken stue og balkong!

Innhold

Leiligheten inneholder: Gang, stue og kjøkken med utgang til balkong, 3 stk. soverom (hvorav hovedsoverom med "walk-in" garderobe), bad og vaskerom.
P-plass for en bil i byggets garasjeanlegg i 1. etasje. Sportsbod i felles bodrom.

Utstyr

Solskjerming i leiligheten medfølger, slik det fremkommer på visning.

Standard

Velkommen til vakre Tollevikbergan! Vi har nå gleden av å presentere en virkelig pen, stor og praktisk 4-roms leilighet i populære Tollevika Terrasse II borettslag. Leiligheten er ca. 6 år gammel og har kun hatt en eier. Den er meget velholdt og godt tatt vare på. Med sine 105 kvadratmeter er dette en stor 4-roms leilighet. Av kvaliteter kan vi bl.a. nevne: Veldrevet borettslag med moderne tekniske løsninger, romslig stue med vinduer på hele 3 sider, oppgradert kjøkken med integrerte hvitevarer og kjøkkenøy, hoved soverom med egen walk-in garderobe, hel flislagt bad samt eget vaskerom.  Leiligheten har egen P-plass i byggets garasjeanlegg og du tar enkelt heisen opp og ned fra garasjen.   Sist, men ikke minst, så kan du nyte utsikten over Altafjorden fra både, kjøkken stue og balkong!
Innvendig standard og materialvalg er:
Gulv: 3-stavs eik lamellparkett i de fleste rom. Gulvfliser i entrè og på bad. Våtromsbelegg på vaskerom/teknisk rom. Vannbåren gulvvarme.
Vegger: Malte veggflater i de fleste rom. Veggfliser på bad.
Tak: Malt betonghimling og malte plater. Downlights i taket på badet. Spotlys med dimmer i entrè og gang.  Lysskinne i tak på kjøkkenet.
Kjøkken: Sigdal kjøkkeninnredning med med integrerte hvitevarer og kjøkkenøy. Fliser mellom benk og overskap. Lysskinne i tak.
Bad: Grå gulvfliser og hvite veggfliser. Hvit høyglans innredning med speilskap. Vegghengt toalett. dusjhjørne med innfellbare glassdører.
Diverse/teknisk: Skyvedørsgardeobe med speil i entrè. Skap og innredning/oppheng i walk-in garderobe. Klargjort for TV/internett. Det er montert persienner i stue/kjøkken og plisse`gardiner på 2 av soverommene.  
Tollevika Terrasse II Borettslag har følgende kvaliteter:
- Tollevikbergan 5-6 er bygget etter TEK10.
- Alle leiligheter har livsløpsstandard.?- Alle leiligheter er av type lavenergi - klasse 1
- Vannbåren varme i gulv med termostatstyring som gir en behagelig varme.
- Et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner sørger for godt inneklima.
- Hver blokk har el-kjele og luft til vann varmepumpe, som alternativ energikilde.
- Byggene har heis av type "båreheis".
-Sentralt brannvarslingsanlegg med direkte varsling til brannvesenet.
- Vannstoppeventil med fuktføler, som automatisk stenger vannet ved fukt på sensor. 
- Komfyrvakt som slår av komfyr ved overoppheting.

Entré

Leilighetens inngang er på enden av svalgangen, uten noe gjennomgangstrafikk. Her er det plass for et lite bord med stoler i inngangspartiet. Entrèen har flislagt gulv og skyvedørsgarderobe med speildører.

Stue

Leilighetens stue og kjøkken er i åpen løsning, med en kjøkkenøy som deler av rommet. Stuen er kvadratisk og fremstår som lett og møblere. Den er av god størrelse. Vinduer mot både øst, sør og vest gir rikelig med naturlig lys til rommet.  Fra stue/kjøkken er det utgang til den solrike balkongen.

Kjøkken

Spiseplassen er et naturlig skille mellom stuen og kjøkkendelen. Fra spiseplassen har du utsikt mot båthavna, Kåfjord og Haldetoppen. Leiligheten har en meget delikat og tidløst Sigdal kjøkkeninnrending med kjøkkenøy og integrerte Siemenes hvitevarer. Kjøkkenet har meget god skap og benkeplass  - i tillegg er mange skuffer prioritert i innredningen. Det er fliser mellom benk og overskap. Siemens hvitevarer som stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøle-og fryseskap er integrert og medfølger i salget

Bad

Baderommet har et lekkert og tidløst design, med grå gulvfliser og hvite veggfliser. Det er downlights i tak. Innredningen består av en hvit baderomsinnredning med speil med hyller og 2 ekstra veggskap, samt vegghengt toalett og dusj med innfellbare glassdører.

Balkong

Balkongen er sydvendt og har takoverbygg  - Her sitter du fint i le for vind og regn. Fra balkongen har du en spektakulær utsikt over Altafjorden og fjellene rundt.

Soverom

Leiligheten har 3 soverom, som ligger praktisk til i gangen. Hovedsoverommet er på nesten 14 kvadratmeter og har egen walk-in garderobe med rikelig med skap, hylleplass og oppheng.

Beliggenhet

Denne lekre 4-roms leiligheten ligger fint til  i 4. etasje med flott utsikt. Fra både stue, kjøkken og balkongen ser man utover Altafjorden, Kåfjord, Halddetoppen og nydelig natur.
Tollevika Terrasse  er et nytt boligområde med unik nærhet til natur og sjø, samtidig som det er gangavstand til sentrum. Borettslaget er vakkert beliggende i Tollevika, bare ca. 80 meter fra sjøen. Like nedenfor ligger en vakker bukt. Fra stuedøra kan du gå rett ut i et av Altas mest populære friområder. Komsa med bla. akebakke ligger i nærheten og du kan gå rett inn på ski- og turløypas nederste sløyfe i Tollevika. Blokkene ligger i Tollevikbergan, som er et helt nytt boligområde i en  endevei uten gjennomgangstrafikk.

Felleskostnader

11 296 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Oppvarming av leilighet, oppvarming av varmt vann/vannforbruk, renter og avdrag i Husbanken og Sparebanken Nord-Norge. Bygningsforsikring (inkl. glass) i IF Skadeforsikring og premie til Boligsamvirkets fond mot husleietap. Godgjørelse til styret i borettslaget. Kommunale avgifter. Drift og vedlikehold utvendig. Strøm felles anlegg. Snebrøyting og sandstrøing samt forretningsførerhonorar til Polarlys BBL.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Det betales avdrag på fellesgjelden i dag.

Andel fellesgjeld

1 568 538 pr. 26.07.2021.

Avdrag fellesgjeld

Kr. 3.179 pr. måned.

Andel formue

21 908 pr. 31.12.2020.

Borettslag

Borettslag: Tollevika terrasse ii borettslag, Orgnr: 915619088

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret i Stiftelsen Borettslagenes Sikringsfond, som ble opprettet av NBBL i 1994. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 01. desember med gyldighet fra kommende årsskifte. Borettslagenes Sikringsfond har pr. 2019 en totalkapital på 149,9 MNOK

Fellesgjeld / lånevilkår

Tollevika Terrasse II  brl har to  lån:
Husbanken - annuitetslån:  Lånesaldo kr 25 461 900.- (andel av saldo kr. 1 568 539,-) pr.26.07.2021. Rente 1,04 %pa. Beregnet innfridd i 01.03.46. Betaler avdrag.
Sparebank 1 -annuitetslån: Lånesaldo kr 20 578 226,- (andel av saldo kr. 0,-) pr. 26.07.2021. Rente 1,29% pa. flytende rente. Beregnet innfridd i 01.10.45. Betaler avdrag.

Rentekostnader fellesgjeld

kr 4.528,- pr.mnd.

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1003393.3.1

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier. Vedtekter og ev. husordensregler kan oversender ved henvendelse til ansvarlig megler.

Husdyrhold

Det er ingen spesielle regler om,  eller forbud mot dyrehold i borettslaget, men dyreholdet skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Boligens areal

Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 110 kvm (inkludert sportsbod i 2. etasje).
2. etasje:
Bruksareal: 5 m².
4. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, stue og kjøkken, 3 stk. soverom (hvorav en med "walk-in" garderobe), bad og vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. .

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 103 kvm, Eierform: Fellestomt
Tollevika Terrasse II borettslag ligger på en fantastisk utsiktstomt på 3 103  kvm. Tomten er eiet av borettslaget og består av 2 gårds og bruksnummer.
 Den strekker seg helt ned til friområdet ved fjorden i Tollevika. Tomten er i hovedsak naturtomt med furutrær, mose og svaberg. Tomten er pent opparbeidet med lekeplass med sittegruppe, asfalterte gang og trafikkarealer, noe plen. Eiendommen er praktisk tilrettelagt med bla. moloksystem for søppel, sykkelparkering m.m, overbygget postkassestativ. Det er laget trapp opp til Tollevikveien, og det går en sti ned til sjøen.

Garasje / Parkering

Leiligheten har en fast parkeringsplass i  byggets garasjeanlegg. Enkel adkomst til leiligheten med heis fra garasjeanlegget. Forøvrig gjesteparkering på oppmerkede plasser utenfor Tollevikbergan 5 og 6. Evt. på offentlig parkeringsplass helt i starten av veien til venstre, merket med P-skilt.

Byggemåte

Armerte fundamenter og grunnmurer på fjellmasser. Kjellergolv utført i armert betong isolert med 20 cm skumplast. Vegger er antatt å være en blanding av betong kombinert med tre, veggtykkelsen er på 30 cm totalt. Antar isolert med 20 cm glassvatt, Antatt skille mellom leiligheter og fellesarealer er utført som støy og brann reduserende konstruksjoner. Det er betongdekker mellom planene. Malt isolerte ytterdør, terrassedør med 3-lags glass utført som en skyvedør og malte karmer. Vinduer er 3-lags med malte karmer. I god stand. Oppvarming med vannbåren varme i gang, stue, kjøkken og begge soverommene. Sentralen er plassert på teknisk rom/bod. Bad har vegghengt toalett, dusjhjørne og innredning med servant og speil. Fliser på golv og vegger samt malte plater i tak. Ikke funnet indikasjoner eller tegn til fuktskader. Vaskerom med belegg på golv og plater med malt strie på vegger og malte plater i tak. Oppbrett på belegg ved terskel. Inneholder vannskap, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Ikke funnet indikasjoner på feil eller mangler. Kjøkken med hvitevarer, komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.Skrog, dører og skuffer samt kjøkken benk i laminert utførsel. Ikke funnet tegn eller indikasjoner på alvorlige feil eller fuktskader. Vegger er kledd med malte plater og plater belagt med malt strie og tapet. Fliser i gang, parkett på kjøkken, soverommene og stuen. Taket har malte betongelementer. Moderne elektrisk  anlegg med automatsikringer, anlegget er ikke vurdert utover dette da det ligger utenfor taksingeniørens kompetansefelt. Men det er installert flere tekniske komponenter i leiligheten, kontakt eier for utfyllende informasjon. Moderne skjult rørirør vanntilførselssystem med eget vannskap. Og moderne skjult avløpsanlegg. Ikke funnet feil eller mangler med vann og avløpssystemet. Det er installert balansert ventilasjonsanlegg i leiligheten.
Ifølge verditakst fra Takstingeniør Ken Jørstad. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se verditaksten for nærmere informasjon om alder og byggemåte.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt av Alta Kommune den 21. juni 2016.

Barnehage / skole i området

Det er umiddelbar gangavstand til Komsa Skole, som er en 1-7 skole. Skolen har også samisk klasser. Det er kort vei til både IMI og  Breidablikk barnehage. Det er ca. 2-2,5 km til Alta Ungdomsskole  og Alta Videregående skole. Det er også kort vei til Norges Arktiske Universitet.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene For utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt bod/teknisk rom. Egne termostater gjør at man kan ha forskjellig temperatur i rommene. Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning samtidig som den sørger for god inneluft. Tollevika Terrasse er et lavenergiborettslag og leiligheten er derfor ekstra godt isolert. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 993 399 pr. 01.01.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 576 237 pr. 01.01.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er Skaialuft /Tollevika Reguleringsplan som gjelder (Plnid 19990018) for området. Det er planlagt  utbygd ytterligere 2 blokker i Tollvikbergan innover mot Skaialuft. Byggearbeidet og anleggstrafikk må derfor påregnes i fremtiden.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer som. stekeovn med koketopp, kjøle-fryseskap og oppvaskmaskin medfølger. Hvitevarene er fra kvalitetsleverandøren Siemens. Øvrige hvite/brunevarer medfølger ikke i handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjorn@partners.no eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Boligbyggelaget på mail:forkjopsrett@polarlys.no innen annonsert frist. Utprøving av forkjøpsrett tar inntil 20 dager etter at leiligheten er solgt.

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Boligbyggelaget på mail:forkjopsrett@polarlys.no innen annonsert frist.  Utprøving av forkjøpsrett tar inntil 20 dager etter at leiligheten er solgt.

Adresse og matrikkel

Tollevikbergan 5, 9511, Alta, Gnr. 27 bnr. 1583, andelsnr. 12 i Tollevika terrasse ii borettslag med orgnr. 915619088 i Alta kommune

Eier

Gunn Paulsen

Oppdragsnummer

89-21-0183

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.