Talvik

Talvik: Eldre enebolig med nydelig utsikt. Stor, skjermet tomt med anneks og flere uteboder.

Åsbakken 28 , 9540 Talvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 100 m²
Bruksareal 102 m²
Bruttoareal 116 m²
Tomt 2 929 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1956
Gårdsnummer 11
Bruksnummer 102
Energimerking G
FINN.no 230664350
Sist endret 15.09.2021 08:47
Prisantydning 2 400 000
Totalpris 2 473 992
Ligningsverdi 570 581,-

Beregnet totalkostnad

2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 473 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Åsbakken 28 er en praktisk enebolig over ett plan, med en usjenert og meget pen beliggenhet. Eiendommen ligger høyt i terrenget og kan skilte med gode solforhold og en skjønn utsikt over Talvik og fjorden. Tomten på vel 2,9 mål er opparbeidet med hage og en stor terrasse. I tillegg til enebolig er det satt opp anneks med oppholdsrom og lagringsplass, samt to uteboder og en plastgarasje.
Eneboligen var opprinnelig en hytte og har blitt bygget ut i flere etapper. Boligen har noe alder og slitasje, så oppgraderinger må påberegnes for å møte dagens krav til standard. Eneboligen består av en tv-stue med ildsted, samt en luftig stue med stort karnapp, tilknyttet kjøkken. Eneboligen har eldre bad, badstue og et dusjrom med egen utgang. Videre finnes det et stort soverom og en entré tilknyttet bod.

Innhold

1. etasje: Entré, bod, kjøkken, 2 stuer, soverom, bad/vaskerom, dusjrom og badstue.
Annet: Vedskjul, anneks og 2 uteboder.

Entré

Det er adkomst til eneboligen via den store terrassen. Herfra kommer du inn i en entré som er tilknyttet en bod. I gangen innenfor er det en garderobenisje med plass til å henge fra seg yttertøyet.

Stue

Stuen ved kjøkkenet er innbydende og lys. Her er det vinduer i tre himmelretninger, deriblant et stort karnapp som også ivaretar utsikten. Stuen blir et naturlig sted for langbord, men det er i tillegg plass til sofa og godstoler. Rommet har laminatgulv og lysmalte panelvegger.
Tv-stue
Den andre stuen ligger på motsatt side av kjøkkenet og passer ypperlig for tv- og sofaløsning. Stuen er lun, med mønet himling, panelvegger og peis. Peisen er hvitmalt, har åpen grue og er tilkoblet en vedovn. For øvrig har rommet gulvbelegg og to gode vinduer.

Kjøkken

Eneboligens kjøkken ligger i delvis åpen løsning med den ene stuen. Det er en laminert innredning med noe slitasje. Frontene er hvite og slette, med innslag av vitrineskap og åpne hyller. I benken er det en nedfelt oppvaskkum i stål. Veggen mellom over- og underskap er lagt med fliser. Kjøkkenet har komfyrnisje med ventilator, og opplegg til oppvaskmaskin.

Bad

I eneboligen er det et bad, som er tilknyttet et dusjrom med badstue. Badet er eldre og modent for renovering. Det har flislagt gulv og våtromsplater på veggene - begge holdt i lyse farger. I badet er det frittstående toalett, dusjkabinett, samt plass for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning. Baderomsinnredningen består av hvite underskap med nedfelt servant, og matchende veggskap med speil og lys mellom.
Dusjrom og badstue
Dusjrommet og badstuen ble etablert i 1996. Utenom dusjnisje, har dusjrommet gulvbelegg, panelvegger og egen utgang til tomten. Ved utgangsdøren er det satt opp hyller, knagger og vegghengte tørkesnorer. Badstuen har fliser over belegg på gulv, panelte overflater for øvrig, samt sittebenker i tre og ovn.

Uteareal

Eiendommen ligger og høyt og meget pent til i terrenget, på en eiertomt på hele 2 929 kvm som skrår mot sør (to ulike gnr/bnr). Den høye plasseringen gir en nydelig utsikt over Talvik og fjorden. Det er adkomst til eneboligen via en vei over naboeiendommen. Her bor man usjenert til med lite innsyn. Rundt eneboligen er det hage med gressplen, som igjen er omkranset av naturlig, skjermende vegetasjon.
I tillegg til enebolig er det satt opp anneks og to uteboder, og sammen skaper de et hyggelig, lite tun. Solen og utsikten kan nytes på en terrasse i tre som ligger lunt til langs hushjørnet. Her er det god plass til sittegruppe og grill. Skulle det bli for mye sol, har terrassen markise.

Soverom

I eneboligen er det et soverom av god størrelse. I tillegg er det et anneks på ca. 14 kvm, med oppholdsrom og lagringsplass. For ekstra lagring er det en innvendig bod på ca. 2 kvm, samt vedskjul og to uteboder på henholdsvis ca. 15 og 8 kvm.

Beliggenhet

Eneboligen er i Talvik, ca. 35km fra Alta Sentrum. I Talvik er det bl.a. skole, barnehage, butikk og båthavn. Her bor man tett på muligheter for jakt, fiske og fantastiske turforhold.
I Alta sentrum er det badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6527415

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 102 kvm, Bruttoareal: 116 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, stue, soverom, bad/vaskerom, dusjrom, badstue, gang, kjøkken og stue. S-rom: Bod.
Utebod nr. 1:
Bruksareal: 15 m².
Utebod nr. 2:
Bruksareal: 8 m².
Anneks:
Bruksareal: 14 m².
Primærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Sov / oppholdsrom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei. Siste del av Åsbakken er privat vei, og går over flere eiendommer. Beboerne i veistubben er selv ansvarlig for brøyting og vedlikehold. Avhenging av snømengde så har beløpet for brøyting og vedlikehold vært ca. 2000,- kr. pr år. Det foreligger tinglyst veirett over gnr/bnr 11/22, men ikke over øvrige eiendommer.

Tomt

Areal: 2 929 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er parkering utendørs og i en plastgarasje. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Byggeår opprinnelig: 1956
Tilbygg sør: 1988
Tilbygg øst, soverom og badstue: 1996
Etterisolert: 1994 (gulv, vegger og tak eldre del).
ENEBOLIG:
Grunn og Fundamenter: Fundamentert med påler og søyler på stedlige masser av antatt sand og leire. Tilkjørte masser for avretting og drenering.
Grunnmur: Påler av tre og betong
Drenering: Ikke påvist noen form for drenering
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Boligen er var opprinnelig en hytte som er bygget ut flere ganger og gjort om til bolig. Reisverk av tre isolert med antatt varierende 10-15 cm glassull. Vindtetting med plater og papp. Utvendig kledning av liggende falset kledning som er besiet.
Vinduer og dører: Vinduer er en blanding av nyere og eldre vinduer. 3-lags og 2-lags energiglass i malte / beisede trekarmer. Malte trefyllingsdører innvendig.
Takkonstruksjon: Saltak med takstoler i tre. Kaldt loft. Isolert med glassull 15 - 20 cm med pappir over i undergurt. Har profilerte stålplater som yttertak, snøstoppere ved inngang.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Dekker utført i impregnert treverk, rekkverk utført i malt treverk.
Piper og ildsteder: Pipe med påmontert en vedovn og en peis i stue.
Etasjeskillere: Etasjeskillere utført i bjelker av tre, antatt etterisolert med glassull. Vindtett med plater underbygget av bord.
ANNEKS OG UTEBODER:
Anneks oppført 1970-tallet med bjelkelag, reisverk og tak av tre, antatt isolert med glassull. Uisolert dør. Uteboder oppført i bjelkelag, reisverk og takkonstruksjoner av tre usiolert.
Diverse fra takst og egenerklæringsskjema;
- Dører og vinduer har behov for vedlikehold eventuellt utskiftning pga alder og tilstand.
- Behov for rengjøring av yttertak.
- Trapp mot sørøst har behov for vedlikehold.
- Det ble påvist noe høydeforskjeller på golvene mellom ny og eldre del, disse antas å skyldes alder og utførsel på byggeåret. Målt til ca 4,5 cm.
- Bad: Noe svakt fall mot sluk, løse fliser på gulv, noen flsier er silikonerte fast.
- Kjøkken: Fuktskade på innredning ved vask. Noe slitt innredning, vurderes oppgradert.
- Innvendige flater er slitte, har behov for oppgraderinger.
- Dårlig fall fra grunnmur på oversiden av boligen (nordvestre side).
- Behov for rengjøring av tak og noe beis/maling utvendig på uteboder og anneks.
- Det har vært mus i boligen ved ett tilfelle da det var museår. Dette har ikke vært noe problem, iflg. selger 03.09.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 800 meter til Talvik skole, og omtrent like nært til barnehage. I Alta sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, og gulvarme på bad og i gangen til badstue. I den ene stuen er det supplert med vedfyring. Det er en varmtvannsbereder på 200 liter, og eneboligen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 14 992 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i opplyste kommunale avgifer.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 570 581 pr. 02.09.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 054 092 pr. 02.09.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendom gnr/bnr 11/119: Delvis boligformål og delvis LNFR.
Delareal 675 m
Arealbruk: Spredt boligbebyggelse,Framtidig
Områdenavn: LS105
Delareal 1 471 m
KPAngittHensyn: Hensyn landbruk
KPHensynsonenavn: H510_7
Delareal 1 471 m
Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende.
Områdenavn omrnavn
---
Eiendom gnr/bnr 11/102
Delareal: 782 m
Arealbruk: Spredt boligbebyggelse, Framtidig
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

For at eiendommen skal kunne overskjøtes, må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Gnr./bnr 11/119:
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 5403-11/22
Rettigheter i eiendomsrett
1999/1587-1/82  Bestemmelse om veg  
22.06.1999 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:11 Bnr:102  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:11 Bnr:119
--
Gnr./bnr 11/102:
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 5403-11/22
Rettigheter i eiendomsrett
1999/1587-1/82  Bestemmelse om veg  
22.06.1999 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:11 Bnr:102  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:11 Bnr:119

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Interessenter gjøres særskilt oppmerksom på at selger ønsker å selge boligen med alt av hvite/brunevarer, møbler og inventar (utenom arvegods/personlige gjenstander)  inkludert i prisen. Hvite/brunevarer, møbler og inventar overtas slik det står og i den tilstand de er i.  Forøvrig gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjorn@partners.no eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. En snarlig overtagelse er ønskelig.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Åsbakken 28, 9540, Talvik, Gnr. 11 bnr. 102 i Alta kommune

Eier

Frank Knutsen

Oppdragsnummer

89-21-0189

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.