Alta

Elvebakken: Romslig enebolig med godkjent leilighet, scootergarasje, utsikt og skjermet beliggenhet.

Altagårdsveien 32 , 9515 Alta

BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 219 m²
Bruksareal 253 m²
Bruttoareal 287 m²
Tomt 1 169 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1987
Gårdsnummer 31
Bruksnummer 650
Energimerking D
FINN.no 230592880
Sist endret 13.09.2021 19:49
Prisantydning 6 195 000
Totalpris 6 363 492
Ligningsverdi 1 459 754,-

Beregnet totalkostnad

6 195 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 152 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 168 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 363 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Altagårdsveien 32 er en familievennlig enebolig over tre plan. Boligen fremstår som velholdt, og har en beliggenhet tett på naturområder, butikker, skole og barnehage.
1. etasje inneholder vindfang, stue/kjøkken, 3 soverom og bad/wc. På loftet er det loftstue samt soverom. I sokkelen er det et soverom/bod, vaskerom og bad. I tillegg er det en godkjent leilighet med egen inngang som gir gode inntekter. I leiligheten er det blant annet stue, kjøkken, soverom og bad.
Eiendommen kan skilte med flotte uteområder, en skjermet beliggenhet og nydelig utsikt mot Bukta og Altafjorden. For parkering er det en frittstående garasje som har lagringsplass på hems. Det er også scootergarasje / lagringsbod fast i huset. Videre er det en luftet vedbod, et eldre lekehus og støpt platt for fremtidig uthus.

Innhold

Sokkel: Gang, bad/wc, vaskerom, vindfang 1, stue/kjøkken, mellomgang, bad/vaskerom, vindfang 2, 2 soverom. S-rom: Garasjerom.
1. etasje: Vindfang, gang/entré, stue/kjøkken, mellomgang, 3 soverom, bad/wc
2. etasje: Loftstue m/trapp, soverom

Entré

Eneboligen har et pent, delvis overbygd inngangsparti. I tilknytning til inngangspartiet er det en stor terrasse med plass for hagemøbler. Vel inne blir man møtt av en gang/entré. For oppbevaring av klær er det skyvedørsgarderobe.

Stue

Stuen oppleves som koselig, og har nydelig utsikt mot flyplassen, Altafjorden og fjellene rundt. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet, og har nyere parkett på gulvet - både her og i entré. For ekstra varme på kalde dager kan det fyres opp i en vedovn, eller man kan slå på varmepumpen. Det er dør ut til terrasse. Fra stuen er det trapp opp til loftet, hvor man finner en loftstue dersom man ønsker å trekke seg tilbake.

Kjøkken

Kjøkkenet har et stilrent design, og har godt med skap- og benkeplass. Innredningen som er fra 2017 har integrerte hvitevarer i høy standard med selvrensende stekeovn. I taket er det spot lights, og naturlig lys slipper også inn i det store vinduet som er over kjøkkenbenken. Det er god plass til spisebord i rommet. I sokkelleiligheten er det en enkel kjøkkeninnredning med oppvaskbenk.

Bad

Hoveddelen har baderom i både 1.etasje og sokkel, samt et separat vaskerom. Badet i 1.etasje inneholder dusjhjørne, vegghengt toalett og servantinnredning. På gulvet er det blåe fliser, og på vegger hvite fliser. Badet i sokkeletasjen inneholder badekar/dusj, toalett og servantinnredning I samme etasje er det vaskerom med varmtvannsbereder, skyllekum og tilkobling for vaskemaskin. Fra dette rommet er det dør ut, noe som er utrolig praktisk. Bad/vaskerom i sokkelleilighet inneholder dusjkabinett, toalett, servant, skyllekum og tilkobling for vaskemaskin.

Uteareal

Eiendommen er fint opparbeidet med gressplen, støttemurer med trapper i terreng, samt beplantet med en del trær/busker. Heller i gangarealene, samt asfaltert stor innkjørsel og parkeringsplass foran garasjen. Videre er det satt opp en luftet vedbod, et eldre lekehus og støpt platt for fremtidig uthus. Boligen er like nedenfor Sandfallet friområde med flotte turområder og skiløyper.

Soverom

Boligen har hele 5 soverom i hoveddelen - et på loftet, tre soverom i hovedetasjen og et rom som brukes som soverom i sokkeletasjen (dette rommet er godkjent som bod). Det er skyvedørsgardrobe på hovedsoverom i 1.etasje, samt standard garderobeskap på øvrige soverom. I leiligheten er det et soverom.

Beliggenhet

Altagårdsveien 32 er ca. 4 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet på Elvebakken er det butikker, og det er gangavstand til både flyplass og bussholdeplass.
 
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Fremtid forsikring A/S Polisenummer: 1890596

Boligens areal

Primærrom: 219 kvm, Bruksareal: 253 kvm, Bruttoareal: 287 kvm
Sokkeletasje:
Bruksareal: 123 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/wc, vaskerom, vindfang 1, stue/kjøkken, mellomgang, bad/vaskerom, vindfang 2, 2
soverom. S-rom: Garasjerom/scootergarasje.
1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang/entre, stue/kjøkken, mellomgang, 3 soverom, bad/wc.
Loft:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue m/trapp, soverom.
Garasje (byggeår 1991):
Bruksareal: 51 m².
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom, isolert bod (6,5 m2)
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat stikkvei som deles med fem andre boenheter. Utgifter for brøyting deles som et spleiselag mellom naboer, og er på ca. kr. 2500,- pr. år. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 169 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje, og ute på en stor asfaltert parkering/innkjørsel.

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Såle av betong. Ingen opplysninger om drenering er fremlagt.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Grunnmur av leca som er kledd og isolert innvendig. Yttervegger over grunnmuren av dels isolert
bindingsverk og dels isoblokk som er utforet og isolert innvendig. Overflatene er av malt skvettpuss på leca/isoblokk, samt stående tømmermannskledning på
bindingsverk.
Vinduer og dører: Hovedsakelig av 2 lag isolerglass, men noen nye vindu med 3 lag energi glass i fabrikk- og malte karmer. Videre er det montert elektrisk markise over stuevinduene mot vest. Isolerte ytterdører og balkongdører i malte trekarmer.
Takkonstruksjon: Isolerte trekonstruksjoner som saltak, som er isolert med 20 cm mineralull. Tekket med pappshingel. Ny pappshingel i 2020.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Utvendig inngangstrapp og rekkverk av tre. Innvendig trapper mellom etasjene av malt trekonstruksjoner. Takterrasse over garasje og veranda fra stua av tre med malt rekkverk.
Piper og ildsteder: Leca pipe med ny vedovn i stua i 1.etasje.
Garasje: Gulv og såler av betong. Yttervegger hovedsakelig av leca som er pusset innvendig og over terreng utvendig, samt bindingsverk i fronten med stor leddheiseporter med motor og kledd med liggende beiset tre kledning utvendig. Yttertak av dels isolerte trekonstruksjoner som saltak og tekket med korrugerte stålplater. Innvendig himling med malte panel. Innlagt strøm for lys og stikk.
Diverse fra takst og egenerklæring:
- Registert litt fukt på gulvet inn mot grunnmuren i det ene hjørnet på garasjen.
- Det er registrert fukt i vegger/gulv i utebod, målt med "protymeter".
- Bredden på innvendig trappen til loft er litt smal og tilfredsstiller ikke dagens forskrifter.
- Det kan forekomme vann-inntregning i garasjen ved vårtining, i følge eier.
- Loftet er ikke søkt godkjent hos kommenen, men søknad er inne til behandling hos kommunen.
- Soverom i sokkel (hoveddel) er godkjent som bod.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 14.04.87.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Elvebakken skole (1-7). På Elvebakken er det også barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger to bruksenheter i boligen.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på baderommene, entré i 1.etasje, soverom i sokkel og hele sokkelleiligheten bortsett fra bod og gang, samt elektriske panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 36.000 kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 18 019 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 459 754 pr. 24.08.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 255 114 pr. 24.08.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Sandfallet natur- og friluftsområde, planid: 20000009, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 26.06.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/514-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
05.02.2007 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei via privat stikkvei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Altagårdsveien 32, 9515, Alta, Gnr. 31 bnr. 650 i Alta kommune

Eier

Heidi Anni Jonas

Oppdragsnummer

89-21-0190

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.