Alta

VISNING 15/9,KL. 17.30 - Sentrum: Eldre, velholdt enebolig med flott hage og garasje

Åsveien 35 , 9510 Alta

BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 100 m²
Bruksareal 107 m²
Tomt 874 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1967
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 230534510
Sist endret 16.09.2021 13:25
Prisantydning 3 900 000
Totalpris 4 021 492
Ligningsverdi 609 275,-

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 121 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 021 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Åsveien 35! Denne flotte eneboligen ble bygd rundt 1967 og garasjen ble bygget i 1982. Den har hatt samme eier de siste 40 årene. Den fremstår som velholdt og godt ivaretatt, men en kjøper må påregne oppgradering for å få den opp til dagens forventede standard.
Boligen er på ett plan. Til tross for en noe beskjeden størrelse så er boligen meget godt utnyttet:  Her får du stor stue, kjøkken med spiseplass, 3 soverom, 2 boder samt både bad og vaskerom. Tomten er pent opparbeidet. Med boligen følger en enkeltgarasje og en utvendig bod med garasjeport. Sistnevnte kan passe ypperlig som  skuter/4-hjuling garasje. Boligen ligger svært sentralt: Her er det umiddelbar gangavstand til Komsa Skole, Alta Ungdomskole, Alta VGS, UIT og Alta Sentrum. Også kort vei til Sandfallet ungdomsskole og flere barnehager.

Innhold

Boligen går over ett plan og inneholder: Vindfang, stue med utgang hage, kjøkken med spiseplass, 3 soverom (hovedsoverom har egen garderobe), bad og vaskerom. I tillegg en bod/matbod og en utvendig bod/verksted med adkomst fra inngangspartiet. Det er lagt gulv på deler av loftet. Adkomst via stige.
Boligen har en frittstående enkeltgarasje på 19 kvm (BRA). I tillegg bod/garasje  på 15 kvm (BRA) som er sammenbygget med boligen. Boden har garasjeport og vil nok kunne fungere ypperlig som garasje til sneskuter eller 4-hjuling.

Standard

Åsveien 35 var ny i 1967, mens garasjen ble bygget i 1982. Den fremstår som velholdt og godt ivaretatt, men en kjøper må påregne oppgradering for å få den opp til dagens forventede standard. Av oppgraderinger så kan det nevnes at det ble lagt nytt shingeltak i 2019, det ble satt inn nytt sikringsskap i 2015 og de fleste vinduer ble skiftet rundt år 2010. Det har også blitt lagt ny vann og kloakkrør fra offentlig nett og til yttervegg på boligen ca. i år 2012-14. Samtidig ble innkjørselen asfaltert (Interessenter gjøres oppmerksom på at årstall og detaljer er noe uvisst).
Innvendig standard og materialvalg er:
Gulv: Parkett og belegg på gulv. Det er skiferfliser med gulvvarme på bad og vaskerom.
Vegger: Kledd med malte plater og plater med malt tapet /strie.Det er baderomsplater og fliser på badevegger. Belegg på vegger på vaskerommet.
Tak: Hovedsakelig malte plater. Panel i stue.

Entré

Boligen har et overbygget inngangsparti. Her er det adkomst til en utvendig bod/verksted. Fra boligens vindfang er det adkomst til både bad og vaskeromm noe som er en meget praktisk løsning.

Stue

Boligen har en stor og koselig stue som er enkel å møblere. Stuen har god takhøyde og en flott peisovn. Det er store vindusflater i stuen, noe som gir rikelig med naturlig lys til rommet. Fra stuen er det utgang til hagen.

Kjøkken

Kjøkkenet er eldre, med behov for modernisering. Kjøkkeninnredning er utført i malte fronter og med laminert benkeplater. Det inneholder opplegg for oppvaskmaskin og ventilator. Det er plass for kjøkkenbord på kjøkkenet. I delen mellom kjøkken og stue er det en flott plass for spisebord.

Bad

Badet er av eldre dato. Badet har skiferfliser på golv og en kombinasjon av fliser og baderomsplater på vegg og malte plater i tak. Badet er innredet med toalett, dusjsone, innredning med servant og speil. Takstmann anbefaler totalrenovering av badet.
Vaskerommet er av eldre dato. Her er det skiferfliser på gulv, belegg på vegg og malte plater i tak. Rommet er innredet med skyllekar og opplegg for vaskemaskin.

Terrasse

Det et utgang til terrasse og hage fra stuedelen. Boligen har et område med skifterheller utenfor stua. Området er syd og vestvendt. Det er også satt opp en levegg som skjermer mot innsyn.

Uteareal

I Åsveien 35 får du god utendørs boltreplass. Tomten er meget pen og velholt. Innkjørselen er asfaltert opp til huset. Det er lagt brostein fra huset og til garasjen. Tomten opparbeidet  med plen, prydbusker og beplantning. Det er anlagt en solkrok med skiferheller utenfor stua. På tomten er det både en enkeltgarasje og en skuter/4-hjuling garasje.

Soverom

Boligen har 3 soverom. Hovedsoverommet har egen walk-in garderobe. Fra garderoben er det adkomst til kaldtloft med gulv.

Beliggenhet

Åsveien 35 ligger rolig og tilbaketrukket i et etablert boligområde, samtidig som det er kun ca. 800 meter gange fra Alta Sentrum. Her er det umiddelbar gangavstand til Komsa Skole, Alta Ungdomskole, Alta VGS, UIT og Alta Sentrum. Også kort vei til Sandfallet ungdomsskole og flere barnehager. I sentrum finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Forsikring

Gjensidige

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 107 kvm
1. etasje:
Bruksareal bolig: 107m².
I tillegg 19m² garasje og 15m² utebod/garasje.
Primærrom bolig: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom, bad, 3 stk soverom, stue og kjøkken
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra Åsveien, som er kommunal vei.

Tomt

Areal: 874 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2056, Festeavgift: 1107, Neste regulering av festeavgift: 2030 Bortfester er Finnmarkseiendommen.

Garasje / Parkering

Parkering for en bil i garasje. Parkering for flere biler på egen eiendom.

Byggemåte

Grunnmur oppført i antatt armert betong malt utvendig. ikke påvist drenering eller grunnmurspappIkke funnet indikasjoner på feil eller mangler. terrenget/eiendommen har en svakt helning fra nord ned mot sør, ansees som gode avrenningsforhold. Vegger i samsvar med byggeår og normer bygget opp med reisverk av 48x98, isolert med 10 cm glassvatt/ull, utvendig vindtettet med plater og papp, utlektet og kledd med stående panel. Vinduer er utført i 3-lags isolerglass i malte trekarmer, 2-lags isolerglass i malte trekarmer, noen med og noen vinduer er utført i 2-lags hengslede glass. Isolert ytterdør. Isolert terrassedør. Saltak med w-takstoler av tre, isolert med 10 cm glassull pluss sydde matter i undergurt. Yttertak av asfaltshingel på taktrobord. Stålplatetak på bod. Renner og beslag av stål. Etasjeskiller utført i tre isolert med glassull antatt å være 20 cm glassull . Etasjeskiller av betong i gang, bad, vaskerom og bod antas å være isolert med skumplast. Det er en lettklinkerpipe med påmontert vedovn /peis i stue
Ifølge tilstandsrapport foretatt av Takst og tilstand AS den 31.8.2021. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest for boligen er gitt fra Alta Kommune den 8.12.1969. Garasjen er registert tatt i bruk den 31.12.1982.

Barnehage / skole i området

Det er kun noen få hundre meter gangavstand til Norges Arktiske Universitet,  Alta Ungdomsskole og Alta VGS. Også gang/sykkelavstand til barnehage, Komsa skole (1-7 skole) og Sandfallet Ungdomsskole.

Adgang til utleie

Boligen har ikke utleiedel.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Det er gulvvarme på bad og vaskerom. Panelovner i øvrige rom, slik det fremkommer på visning. Det er en flott peisovn i stuedelen. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.
Interessenter gjøres spesielt oppmerksom på at det er nedgravd oljetank på eiendommen. Ihht. forskrift fra Alta kommune så må denne fjernes.  Kjøper vil overta ansvar og risiko for fjerning av oljetanken. Selger opplyser at oljetanken ble tømt den 23.08.21. Kvittering på tømming kan om ønskelig fremlegges.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Det er ikke oppgitt energiforbruk for eiendommen.

Kommunale avgifter

Kr. 15 894 pr. år Beløpet inkluderer eiendomsskatt, kr. 2.910,-. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 609 275 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 193 391 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, plandid: 20170001 gjelder for området.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Offentligrettslig pålegg

Interessenter gjøres spesielt oppmerksom på at det er nedgravd oljetank på eiendommen. Ihht. forskrift fra Alta kommune så må denne fjernes. Kjøper vil overta ansvar og risiko for fjerning av oljetanken. Selger opplyser at oljetanken ble tømt den 23.08.21. Kvittering på tømming kan om ønskelig fremlegges.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert iinnredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligen selges av fullmektig. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjorn@partners.no eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Interessenter gjøres oppmerksom på at boligen er rengjort i forbindelse med salget og ikke vil bli ytterligere rengjort innen overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst i eiendommens grunnbok og vil følge eiendommen:
1. 1967/1453-2/82  Urådighet   31.10.1967: FESTERETTEN KAN IKKE OVERDRAS / FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA GRUNNEIER.
2. 1967/1453-3/82  Festekontrakt - vilkår,  31.10.1967
3. 1984/2426-3/82   ** Nye vilkår - feste 07.08.1984  Årlig festeavgift: 90. Festetid: 1977 - 2056.
Rettigheter på 5403-29/400:
1. 1982/2528-1/82  Best om garasje/parkering,  31.08.1982: rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:1 Fnr:169  
Annen info:
§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Åsveien 35, 9510, Alta, Gnr. 29 bnr. 1 Fnr. 169 i Alta kommune

Eier

Odd Tovik

Oppdragsnummer

89-21-0192

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.