Alta

VISNING 21/9 KL.18:30 - Thomasbakken: Enebolig i rekke med grense til friområde. God takhøyde, to terrasser og garasje.

Reistadlia 4 , 9513 Alta

VISNINGER

21. september tirsdag kl. 18:30-19:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Rekkehus / Selveier
Primærrom 106 m²
Bruksareal 110 m²
Bruttoareal 122 m²
Tomt 248 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2014
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1557
Energimerking B
FINN.no 229066835
Sist endret 10.09.2021 15:34
Prisantydning 4 450 000
Totalpris 4 575 242
Ligningsverdi 915 424,-

Beregnet totalkostnad

4 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 125 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 575 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Reistadlia 4 er en tiltalende enebolig som går over to plan. Allerede når du svinger inn på gårdsplassen forstår du at boligen byr på noe ekstra. En innbydende platt med spot lights og klargjort for jacuzzi, asfaltert innkjørsel og fastbygd garasje gjør deg nyskjerrig på hva som venter på innsiden.
I 1.etasje er det entré med skyvedørsgarderobe, hall/trapperom, to soverom, bad, separat vaskerom og walkin-closet med lagringsplass for hele familien. I 2.etasje er det stue, kjøkken og et soverom som har direkte adkomst til bad - luksus! Stuen er innbydene og romslig og har ekstra takhøyde. Kjøkkenet er litt tilbaketrukket fra stuen, og har direkte utgang til terrasse som grenser mot friområde. Det er forøvrig også en terrasse med utgang fra stue, og hems med en stilig stjernehimmel.

Innhold

1.etg: Vindfang, 2 soverom, bad, vaskerom, trapperom/gang og bod/walk-in closet.
2.etg: Stue, kjøkken, soverom og bad.

Entré

I vindfanget er det en skyvedørsgarderobe med speilfronter for oppbevaring av klær og sko. Videre inn i boligen kommer man til en romslig hall som er malt i fargene hvit og grå. Under trappen er det mulighet for en liten kontorplass. Fra rommet er det adkomst til to av soverommene, bad, bod/walkin-closet og vaskerom - i tillegg til trapp opp til andre etasje.

Stue

Stuen er innbydene og romslig, malt i harmoniske farger. Med en stor takhøyde gir det deg en god romfølelse, og vindusflatene fra både stue og kjøkken sørger for mye naturlig lys inn i rommet. Stuen har plass til flere møbleringsalternativer, med både sofa og spisebord eller "godstoler". I rommet er det vedovn som gir god varme på kalde høstkvelder. Dersom man ønsker ekstra boltreplass, kan man klatre opp på hemsen hvor det er montert en stilig stjernehimmel. Fra stuen er det utgang til terrasse på ca. 28 kvm.

Kjøkken

Litt tilbaketrukket fra stuen finner man et tidsmessig kjøkken. Innredningen har hvite, slette fronter og laminert benkeplate. Hvitevarer som kjøl-og fryseskap, platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin er integrert i innredningen. Under overskapene er det montert spot lights. Fra kjøkkenet er det utgang til en terrasse.

Bad

I boligen er det to bad - ett i hver etasje. I tillegg er det separat vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i 1.etasje. Hovedbadet som er i 1.etasje har en stor steamdusj, vegghengt toalett samt servantinnredning med speil og lys.
Badet i 2. etasje har adkomst fra soverommet - luksus og hotellfølelse er ord som beskriver dette. Her er det vegghengt toalett, dusjkabinett og servantinnredning.

Uteareal

Boligen har et innbydende uteområde. Ved inngangspartiet er det en platt som er bygget med Møre Royal, og det er støypt klart fundament til jacuzzi med avrenning og klargjort for strøm. Fra stuen er det delvis overbygd terrasse. I tillegg er det en terrasse med utgang fra kjøkkenet med grense mot friområde og utsikt mot Alta sentrum i det fjerne.

Soverom

I boligen er det tre soverom - hvorav to er i 1.etasje og et soverom i 2.etasje. Soverommet i 2.etasjen har direkte adkomst til bad. For oppbevaring er det walkin-closet i 1.etasje med lagring til hele familien.

Beliggenhet

Reistadlia 4 er på Thomasbakken, ca. 4 km fra Alta sentrum, og 1,5 km fra Bossekop.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 89420745

Boligens areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 110 kvm, Bruttoareal: 122 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, 2 soverom, bad, vaskerom og trapperom/gang. S-rom: Bod/Walk-inn closet.
2. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, soverom og bad.
Garasje:
Bruksareal: 27 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 248 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Boligen har asfaltert innkjørsel og parkering. For parkering er det en fastbygd garasje i boligen - gatas største i følge selger. Det er lagt klart 22 kw/h kurs for elbil lader utenfor garasjen.

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Betongplate på mark og ringmur av betong. Boligen er sannsynligvis fundamentert på utskiftende masser.
Grunnmur: Støpt grunnmur.
Drenering: Antatt dreneringsrør.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Utvendige fasader har liggende kledning fra byggeår. Utvendige fasader har Liggende kledning fra byggeår. 6 bindingsverk med 2" påforing, 20 cm isolasjon.
Vinduer og dører: Vinduer med 3-lags isolerglass, fra byggeår. Standard hvitmalt ytterdør og isolert garasjeport ifølge eier.
Takkonstruksjon: Antatt sperretak isolert og dimensjonert etter byggetekniske forskrift. Betongtak stein.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Terrasser er bygget i impregnert materiell. Ingen merkander. Uteområdet: Platt, bygget i Møre Royal ifølge eier.
Piper og ildsteder: Stålpipe og ildsted.
Etasjeskillere: Bjelkelag dimensjonert og isolert etter byggeteknisk forskrift.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 12.01.2016.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 1,5 km til Bossekop barneskole. Det er ca. 4,5 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. I nærområdet er også barnehage.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 17 386 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2021. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 915 424 pr. 19.08.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 295 526 pr. 19.08.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Eiendommer på vestsiden av boligen (gnr/bnr 27/1450, 27/1, 27/269 og deler av 27/1/6 er avsatt til framtidig boligformål). Ellers gjelder reguleringsplan for Thomasbakken B21, planid: 20050004. Opplysninger fra Alta Kommune 17.08.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Reistadlia 4, 9513, Alta, Gnr. 27 bnr. 1557 i Alta kommune

Eier

Stephan Bjørnæs Heggeli Maria Joanna Moilanen

Oppdragsnummer

89-21-0196

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.