Alta

SAGA: Pen 2-roms leilighet i hjertet av Saga - Trappefritt og parkering følger.

Sagabrinken 1A , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 39 m²
Bruksareal 39 m²
Tomt 4 046 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2009
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 334
Energimerking D
FINN.no 230345037
Sist endret 14.09.2021 11:30
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 007 742
Ligningsverdi 424 946,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 57 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 007 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

P-rom (39 m2):
Vindfang/gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom og soverom.
S-rom ;
Stor sportsbod til lagring i sameiets fellesareal i nærheten av leiligheten.

Standard

Velkommen til Sagabrinken 1 A!
Flott 2-roms selveierleilighet med gjennomtenkt planløsning og god standard. Moderne leilighet med gjennomgående lyse farger. Familievennlig område med barnehage og skole rett i nærheten. Godt med parkeringsplass på fellesområde.
P-rom:
Bad/kombinert vaskerom. Dusjhjørne, servant, speil og toalett.
Fliser på gulvet og veggene. Malte plater i taket.
Kjøkken:
Ikke intigrerte hvitevarer, opplegg for komfyr, kjøleskap og oppvaskemaskin.
Kjøkken utført i laminerte fronter og laminerte benkeplate.
Innvendige overflater:
Gulv kledd i laminat 2020.
Alle vegger er belagt med strie og malt. Malt 2020
Alle tak har malte helspaklede plater.
Dører og vinduer:
Alle vinduer og utvendige dører er 2 lags isoleringsglass.
Innvendige dører er formpressede dører.
Isolerte vinduer og ytterdører.

Beliggenhet

Sagabrinken 1A er ca. 7 km fra Alta Sentrum og 2,5 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Sagabrinken har en bra beliggenhet for de som ønsker å bo tett på rekreasjonsområder. Skiløypen går like i nærheten av leiligheten, så her kan du spenne på deg skiene og starte hjemmefra. Det er ikke lange turen til Saga Skole, og her finner man en fotballbane.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 413 pr. mnd. FELLESKOSTNADER INKLUDERER: Forsikring, brøyting, vedlikehold, vaktmester, styrehonorar, forretningsføring, fellesstrøm og div.
Øker med 300 kr i mnd inntil kostnadene for uteområdet er satt.
Felleskostnadene dekker følgende:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Godtgjørelse til styret i sameiet.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Renhold av fellesarealer
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys Boligbyggelag.
- Revisjonshonorar

Andel formue

28 248

Sameie

Sameiet Saga Park Boliger består av 25 boligseksjoner på eiendommen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har arbeidet med følgende i 2019:
- Montert utvendige stikkontakter
- Skiftet tak/veggbelysning i trappeoppgang
- Fjernet brannalarm i badstu
- Etablert fast renholdsavtale for fellesarealer
- Har i 2021 satt opp ny lekeplass og holder fortsatt på med vedlikehold av fellesområdet.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP1834010.2.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Leilighetens renteinntekter er kr. 331,-, renteutgifter er kr. 110,- og annen formue er kr. 23.621,-. Alle tall er hentet fra ligningenfor 2019. Regnskap til sameiet for 2019 viste et overskudd på kr. 123.029,-. Disponible midler 31.12.2019 utgjør kr. 632.601,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr 134.142,- i overskudd. Polarlys Boligbyggelag er forretningsfører for Sameiet. Revisjonen utføres av Enter Revisjon Finnmark.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 046 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Eiendommen skråner svakt mot vest, og tomten er opparbeidet med plen.

Garasje / Parkering

Innkjøring og parkering er asfaltert med felles parkeringsplasser.

Byggemåte

Betonggulv på grunn med grunnmur av armert betong. Antatt isolert med skumplast i golv samt som markisolering mot telehiv. Ikke funnet tegn eller indikasjoner på setningsskader eller fuktskader. Reisverk og etasjeskiller av tre. Utvendig kledning av stående og liggende panel. Yttervegger er antatt utført i en kombinasjon av mur og tre, isoleringstykkelse uvisst. Bjelkelagene og innervegger er antatt isolert som brann og lydskille konstruksjon. Alle vinduer og utvendige dører er 2 lags isolerglass
Innvendige dører er formpressede dører. Isolerte terrassedører og ytterdør. Oppvarming skjer med panelovner og varmekabler. Ikke integrerte hvitevarer, opplegg for komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin og ny ventilator. Kjøkken utført i laminerte fronter og laminert benkeplate, kitchenboard over benk. Moderne elektrisk anlegg med automatsikringer og jordfeilbryter.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 23.08.2013

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Saga barneskole (skole 1.-4.klasse og barnehage). Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er gangavstand til bussholdeplass

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk med vegghengte ovner samt gulvvarme i gang, stue/kjøkken og bad/vaskerom. Ventilasjon av leiligheten er gjennom ventiler i vinduer/vegger og mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad som er tilknyttet fellesanlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 714 pr. år Kommunale avgifter og gebyrer utgjorde totalt kr. 13.714,- i 2020. I dette beløpet inngår følgende avgifter: - Abonnement for offentlig vann - Abonnement for offentlig avløp - Renovasjon - Eiendomsskatt
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 424 946 pr. 30.08.21 09:48 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 529 804 pr. 30.08.21 09:48 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til X. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Sagatun, planid: 20050035, gjelder. I tillegg "detaljregulering for Skogheim boligområde", planid: 20120009 og "Saga/Nerskogen B3 - Boligområde gnr/bnr 38/374,269", planid: 20060022. Opplysninger fra Alta Kommune 27.05.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lund@partners.no eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sagabrinken 1A, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 334 snr. 14 orgnr. 916479727 i Alta kommune

Eier

Malin Kjellmann

Oppdragsnummer

89-21-0199

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.