Tverrelvdalen

Tverrelvdalen: Stor og innholdsrik enebolig med godkjent leilighet.

Mobrinken 9A , 9537 Tverrelvdalen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 252 m²
Bruksareal 276 m²
Bruttoareal 295 m²
Tomt 809 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 2018
Gårdsnummer 35
Bruksnummer 256
Energimerking C
FINN.no 231148459
Sist endret 15.01.2022 16:17
Prisantydning 6 490 000,-
Totalpris 6 668 242,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 178 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 668 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Mobrinken 9 A&B er en nærmest ny enebolig med mange av de fasiliteter en barnefamilie ønsker seg. I hoveddelen er det hele fem soverom, en romslig stue med store vindusflater og et moderne kjøkken med plass for spisebord. Badet har en stor innredning med dobbel servant, badekar og dusjkabinett. Det er separat vaskerom, og både wc og garderoberom i tilknytning til entré. Det er godt med lagringsplass i to boder som er på loftet.

Loftsetasjen ble ferdiginnredet sommeren 2021, og resterende fra 2018 - her kan man med andre ord flytte rett inn. Boligen har en godkjent leilighet med egen inngang. Leiligheten inneholder stue, kjøkken, entré, bad, soverom og bod.

Fra boligen er det nærhet til fotballbane, lekeplass og flotte turområder.

Innhold

1. etasje: Vindfang/entre, kjøkken, stue, melomgang, bad, vaskerom, stue/kjøkken/gang, bad/vaskerom, 2 soverom, bod/garderobe, bod.
Loft: Gang, loftstue, 4 soverom, wc, 2 boder.

Entré

Det er trapp opp til et inngangsparti, som forøvrig er tilknytt en stor terrasse. Gjennom en mørkegrå dør med kodelås kommer man inn i entréen. For å gjemme bort yttertøy, er det garderoberom med innredning i tilknytning til entréen. Fra entréen er det også trapp opp til loftet med hvite vanger og lyse eiketrinn.

Leiligheten har egen inngang.

Stue

Boligen har en romslig stue med store vindusflater på tre sider som slipper inn mye naturlig lys. I tillegg er det spot lights i taket. Fra rommet er det dør ut til terrassen. Det er gode soner til både sofa og lenestoler i rommet. For varme og hygge er det vedovn sentralt plassert i stuen.

I leiligheten er stue og kjøkken i åpen løsning. Rommet har hvite vegger, og plass for sofa.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger noe avskjermet fra stuen, men samtidig tett på. Her er det en romslig og moderne innredning med integrerte hvitevarer. Det er lyse vegger i rommet, bortsett fra veggen over koketopp som er i mørkgrå/svart, en farge som harmonerer godt med den stilige ventilatoren. Det er god plass for spisebord i kjøkkenet.

Kjøkkenet i leiligheten har hvite slette fronter, og avsatt plass for hvitevarer.

Bad

I hoveddelen er det bad i 1.etasje, i tillegg til wc-rom ved entréen og separat vaskerom i samme etasje. På loftet er det også WC. Badet er av god størrelse, og har en stor innredning med dobbel servant. Videre er det badekar, dusjkabinett og vegghengt toalett i rommet. På vegger er det baderomsplater.

I tilstøtende rom til badet finner man vaskerom. Her er det skyllekum og en praktisk innredning. I vaskerommet er også varmtvannstanken.

Leilighet: Her er det kombinert bad- og vaskerom med toalett, servantinnredning, dusjkabinett, varmtvannstank og opplegg for vaskemaskin.

Uteareal

Tomten er opparbeidet med gressplen, samt en romslig parkeringsplass.

Soverom

Boligen har hele fem soverom - et soverom i hovedetasjen, og fire på loftet. I tillegg er det en stor loftstue med skyvedørsgarderobe. Det er også skyvedørsgarderobe i soverommet i første etasje.

I leiligheten er det et soverom, med adkomst til bod fra rommet.

Beliggenhet

Mobrinken 9 er i Tverrelvdalen, ca. 15 km fra Alta Sentrum og 10 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Det er nærhet til skiløype, og ikke lange turen til akebakke med grillstue.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Framtind Polisenummer: 18004314

Boligens areal

Primærrom: 252 kvm, Bruksareal: 276 kvm, Bruttoareal: 295 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 171 m².
Primærrom: 162 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/entre, kjøkken, stue, melomgang, bad, vaskerom, stue/kjøkken/gang, bad/vaskerom, 2 soverom.

Loft:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, loftstue, 4 soverom, wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 809 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er bra med parkeringsplass på egen tomt.

Byggemåte

Utvendig: Ringmur av betong på oppfylte grusmasser. Gulv av 40 cm fullisolerte Ranti bjelker med stubb loft med asfalt plater. Yttervegger av 25cm isolert bindingsverk med liggende kledning utvendig. Vindu med 3 lags super energi glass, samt isolerte ytterdører og balkongdører med glass i fabrikkmalte karmer. Yttertak av trekonstruksjoner som saltak, isolert med 40cm mineralull som er tekket med Skarpnes betongtakstein. Takrenner og nedløp av stål. Utvendige inngangs trapper og store terrasser av impregnert trematerialer.

Innvendig: Gulvoverflatene i hovedsak av vinyl. Vegg overflatene i hovedsak av ferdigmalte huntonitt plater og fuktbestandige flis-/baderomsplater på våtrom. Himlinger av ferdigmalte plater med en del innfelte leddspotter. Trapp til loft med hvite vanger og lys eiketrinn. Fin og romslig kjøkkeninnredning i hovedleiligheten med integrerte hvitevarer i hoveddelen, samt standard hvit kjøkkeninnredning i utleiedel i alminnelig god boligstandard, fin og romslig baderoms innredninger, innredning med skyllekum og skap på vaskerom, innredning i garderobe ved vindfang, samt garderobeskap på soverom.

Diverse fra egenerklæring:
- Det oppsto kondens i ventilasjon før det ble ordentlig isolert. Ble en liten ubetydelig svellskade rundt hull til avtrekk i tak på hovedbad.
- Har ett hakk i belegg i gang/hall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 08.07.2021.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 4 km til Tverrelvdalen barne- og ungdomsskole. Det er ca. 13 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Adgang til utleie

Det foreligger to bruksenheter i boligen.

Oppvarming

Oppvarming med vedovn i stue som er tilkoblet stålrørspipe, varmekabler i gulv i 1.etasje, termostatstyrte panelovner på loft.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 16 086 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Nye boliger har 3-års fritak fra eiendomsskatt, så denne avgiften vil øke. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 263 223 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 547 603 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2017/761267-2/200  Bestemmelse om vannledning  
12.07.2017 21:00 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

2017/761267-3/200  Bestemmelse om kloakkledning  
12.07.2017 21:00 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Mobrinken 9A, 9537, Tverrelvdalen, Gnr. 35 bnr. 256 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-0200

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.