Alta

VISNING 18.10, kl.17:30 - ALTA SENTRUM: 2-roms leilighet fra 2019 med garasje i C4 Borettslag.

Markveien 47A , 9510 Alta

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 40 m²
Bruksareal 49 m²
Tomt 3 420 m² / Eiet tomt
Etasje 4
Byggeår 2019
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 201
Energimerking B
FINN.no 234560814
Sist endret 19.10.2021 11:57
Prisantydning 1 650 000
Totalpris 2 703 095
Fellesutgifter 5 204,-

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) 1 039 613,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 689 613,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 13 482,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 703 095,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Markveien 47A er en moderne 2-roms andelsleilighet fra 2019 med en sentral beliggenhet. Den ligger i fjerde etasje, har en gjennomgående planløsning og holder en moderne standard. Fra stuen er det utgang til innglasset balkong med nydelig utsikt. Parkering gjøres bekvemt i felles garasjekjeller, og det er heis til alle etasjer.
Leiligheten er klargjort for internett, TV-pakke og telefoni. Den har en Smarthus startpakke for varmestyring via telefon eller nettbrett, type Delta Dore. Pakken kan utvides hvis man ønsker det. Det leveres optiske røykdetektorer som kobles i serie mellom leilighetene og i fellesareale. Porttelefon med 2-veis kommunikasjon og døråpningsfunksjon mellom hovedinngangsdør og leiligheten. Garasjeporten fjernstyres ved bruk av mobiltelefonen.
Kort fortalt
- Leilighet fra 2019
- Vannbåren varme
- Parkering i felles garasjekjeller.
- Innglasset balkong.
- Med fin utsikt
- Bod ved entrèen.
- Innbydende stue med mye lys.
- Åpen løsning til et pent kjøkken.
- Et flislagt bad med dusjhjørne.
- Stort soverom med plass til garderobe.
- God lagringsplass i utvendig bod.
- Garantien fra utbygger til 2024
- Porttelefon
- Smarthusløsning
- Har elbillader (Easee Charge ladeboks)

Innhold

4.etasje: Gang, bad, innvendig bod, stue/kjøkken, soverom og innglasset balkong.
Sportsbod i eget bygg.
P-plass for 1 bil i felles garasjeanlegg.

Entré

Boligen ligger i fjerde etasje, og det er adkomst til etasjen med heis både fra bakkeplan og garasjen. Vel innenfor dørstokken blir man møtt av en entré som gir et godt og førsteinntrykk av denne leiligheten. Gulvet er hensiktsmessig flislagt og har underliggende varme. Ved entrèen er det bod med god plass til oppbevaring.

Stue

Leiligheten har en stue som ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Rommet har en fin vinkelform, hvor kjøkkenet er godt tilbaketrukket og det er plass til sofaløsning. Rommet oppleves som lyst og luftig med gode vindusflater og utgang til innglasset balkong. Gulvet er lagt med parkett og veggene er malt i flott blå farge.

Kjøkken

Kjøkkenet har en innredning som passer godt inn i rommet. Den er montert i en funksjonell L-form med mye skapplass og fine arbeidsflater. Sigdal kjøkken i hvit slett utførelse med stålhåndtak. Benkeplate i laminat utførelse. Kjøkkenet har hvitevarer som: Koke/induksjons topp, komfyr, kjøle/fryseskap og oppvaskmaskin. Alle hvitevarer er fra Siemens.  Kjøkkenventilatoren er tilkoblet det balanserte ventilasjonsanlegget i leiligheten.

Bad

Badet er stilrent flislagt med grå gulvfliser med vannbåren gulvvarme og hvite veggfliser. Det er gulvvarme, downlights, vegghengt toalett og dusj med innfellbare dusjvegger. Den øvrige baderomsinnredningen består av hvite underskap med heldekkende, hvit benkeplate med nedfelt servant. Det er speil over servanten.

Balkong

Deilig innglasset balkong med nydelig utsikt. Her kan du nyte midnatt/morgen solen! Er også felles uteområder mellom byggene med grillplass, pergola og en liten lekeplass.

Soverom

Stort soverom med god plass til seng og stor garderobe. Moderne farge på veggene og 3-stavs parkett på gulvet.

Beliggenhet

C4 Borettslag er i 3. til 5. etasje i Markveien 47A/B, i det sørøstlige hjørnet av Alta Sentrum. Her har du kun noen få hundre meter gangavstand til gågata, med butikker, restauranter, kino og aktiviteter. Alta har et mangfoldig kulturliv og det skjer mye i Alta Sentrum i løpet av et år. Det er også umiddelbar gangavstand til Norges Arktiske Universitet og kort vei til bl.a. Alta VGS, Alta Ungdomsskole, Finnmarkshallen og byløypa.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.
I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. For deg som liker langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.

Felleskostnader

5 204.
Felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: kr. 1 538,-
Budsjetterte rentekostnader: kr. 1 262,-
Budsjetterte avdrag: kr. 2 404,-
Felleskostnadene inkluderer: Oppvarming, renter og avdrag fellesgjeld, festeavgift, bygningsforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, drift/vedlikehold av fellesarealer, strøm i fellesarealer, snebrøyting/ sandstrøing og forretningsførsel.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betaler avdrag på sin fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

1 039 613

Avdrag fellesgjeld

2 404,- pr. mnd. Avdrag er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Andel formue

7 514

Borettslag

Borettslag: C4 borettslag, Orgnr: 923257756

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har gjennomført følgende i 2020:
- Gjennomført vårdugnad og høstdugnad
- Etablert ladestasjon for el-biler i parkeringskjelleren
- Sådd plen utenfor bygget
- Fått installert nye elktroniske låser på dørene i parkeringskjelleren
- Nye elektroniske nøkkelkort til alle beboere.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret i Stiftelsen Borettslagenes Sikringsfond, som ble opprettet av NBBL i 1994. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 01. desember med gyldighet fra kommende årsskifte. Borettslagenes Sikringsfond har pr. 2019 en totalkapital på 149,9 MNOK

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har ett lån:
1. Sparebank 1 Nord-Norge - Annuitetslån: Saldo kr. 48 378 288,- (andel av saldo kr. 1 039 613,-)  pr. 27.09.2021. Rentesats 1,52% pa. pr 27.09.2021. Siste termin den 28.09.2059. Betaler avdrag.

Rentekostnader fellesgjeld

1 262,- pr. mnd. Renter er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP1966175.2.1

Regnskap

Borettslagets regnskap for 2020 viser et overskudd på kr 939 214,- som overførest til annen egenkapital. Disponible midler pr. 31.12.20 er kr 340 476,-. I 2021 er det budsjettert med et overskudd på kr. 1 011 961,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og ev. husordensregler kan oversender ved henvendelse til ansvarlig megler.

Husdyrhold

Det er ingen spesielle regler om, eller forbud mot, dyrehold i borettslaget, men dyreholdet skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Boligens areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 49 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Følg Markveien nedover. Ta inn til venstre ved "Rens og Vask" bygget. Bygget har 2 "tårn" med takhagen i mellom. Dette tårnet har inngang like ved innkjøringen til garasjeanlegget, innerst i veien. Annonserte visninger blir PARTNERS skiltet.

Tomt

Areal: 3 420 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommens totale areal er 3 420 m2. Borettslaget har en ideel andel av eiendommens tomt. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte gang og trafikkarealer og bodbygg med sykkelparkering. i 3 etasje i bygget er det en felles takhage som eksklusivt disponeres av de 25 leilighetene i borettslaget. Takhagen er flott tilrettelagt med flislagt gulv i gangarealer, lekeområde med mykt dekke, samt pergola tak og sittebenker.
Tomten er festet. Festeavtalen er datert den 08.12.1988. Festetidens utløp er 06.12.2068. Årlig festeavgift er stipulert til kr. 44 037,- for 2020, ifølge informasjon fra Alta Kommune den 03.03.20. Andel av årlig festeavgift er inkludert i de månedlige felleskostnadene for leilighetene. Festeavgiften kan reguleres hvert 10.år. Dato for neste regulering er den 08.12.2028.

Garasje / Parkering

Egen, merket, P-plass for en bil i byggets felles garasjeanlegg. Det er heis og trapp fra garasjeanlegget og opp til leilighetens etasje. Har elbillader (Easee Charge ladeboks).

Byggemåte

Fundamentert med armert betong på stedlige masser av antatt morene.
Betonggolv i parkeringskjeller, betonghulldekker som etasjeskiller.
Bærene konstruksjoner av betongsøyler og dragere.
yttervegger av betong og noe treverk (reisverk.)
Vinduer med 3-lags glass I malte trekarmer.
Isolert ytterdør og isolert heve/skyvedør.
Terrasse med impregnert ert dekke og glassrekkverk

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 26.10.2018

Barnehage / skole i området

Det er kun ca. 700 meter gangavstand til Norges Arktiske Universitet - Campus Alta. Det er også gangavstand til flere barnehager, Komsa skole, Alta Ungdomsskole og Alta VGS.

Adgang til utleie

Reglene om utleie i borettslag følger av borettslagsloven. Ev. utleie må søkes styret i borettslaget. Kontakt megler for spørsmål om dette.

Oppvarming

C4 borettslag er oppført som passivhus. Oppvarming skjer med vannbåren varme i radiator på soverom og konvektorovn i stue. Vannbåren gulvvarme i gang/inngangsparti og på bad. Smarthus startpakke for lys og varmestyring via telefon eller nettbrett, type Delta Dore. Bygget er tilknyttet fjernvarmeanlegget i Alta. Oppvarming er  inkludert i de månedlige felleskostnaden. Leilighetene har  balansert ventilasjon som sørger for et godt inneklima.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 4 000 kwh. pr. år.
I følge selger.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 486 983 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 753 140 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Nærområdet består av sentrumsbebyggelse bestående av bla. boliger, forretningsbygg, verksted/industri, butikk/kjøpesentre, fjernvarmeanlegg og offentlige veier og anlegg. Eiendommen  er regulert til X. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid: 20170001.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lund@partners.no eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Boligbyggelaget skriftlig innen den annonserte fristen til mailadresse: forkjopsrett@polarlys.no. Boligen er utlyst med forhåndsvarsel og meldefrist er satt til: 26.10.2021, kl. 13.00. Dersom leiligheten ligger for salg i mer enn 3 måneder etter denne dato, skal forkjøpsretten avklares på nytt.

Adresse og matrikkel

Markveien 47A, 9510, Alta, Gnr. 28 bnr. 201 snr. 4, andelsnr. 16 i C4 borettslag med orgnr. 923257756 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-0226

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.