Langfjordbotn

Tappeluft: Familievennlig hytte med grillstue, nydelig utsikt og bilvei helt frem

Rivarbuktveien 121 , 9545 Langfjordbotn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 82 m²
Bruksareal 85 m²
Bruttoareal 93 m²
Tomt 1 780 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2011
Gårdsnummer 4
Bruksnummer 199
Energimerking C
FINN.no 233936007
Sist endret 12.03.2022 20:42
Prisantydning 2 200 000,-
Totalpris 2 266 242,-

Beregnet totalkostnad

2 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 266 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Rivarbuktveien 121 er en fritidseiendom på 1780 kvm med hytte fra 2011 samt grillstue fra 2016. Hytten er stilig bygd med store vindueflater som gir nydelig utsikt mot sjøen, god takhøyde i stuen og en praktisk planløsning.

Hytta har god standard og inneholder stue, et romslig kjøkken, bad/vaskerom, tre soverom, bod, entré og gang.

Eiendommen er godt tilrettelagt for utendørs hygge. Fra kjøkkenet er det dør ut til terrasse og platting med grillstue - helt perfekt så tett på kjøkkenet. Det er i tillegg terrasse på den andre siden, i tilknytning til entré. Fra eiendommen får man naturen tett på, og har flott utsikt mot Langfjorden og fjellene rundt. Hytta ligger i et populært hytteområde med nærhet til scooterløyper, skiløyper og fine områder for toppturer eller jakt- og fiske.

Innhold

Kjøkken, stue, 3 soverom, bad/vaskerom, vindfang og bod/teknisk rom.

Entré

Inngangsplatten fører inn til et vindfang med knagger på veggen for å henge fra seg klær. Videre kommer man inn i en gang som leder til øvrige rom i hytten.

Stue

Hytten har en hyggelig stue med plass til sofa og tv-løsning. Det er god takhøyde i rommet, noe som gir et luftig preg. Store vindusflater trekker naturen godt inn i rommet, og herfra har man sjøutsikt. Det er montert en varmepumpe på veggen, og for ytterligere varme og hygge er det vedovn i rommet. I taket er det spot lights.

Kjøkken

Kjøkkenet er romslig, og her er det også store vindusflater som gir mye naturlig lys inn i rommet, samt en fantastisk utsikt som kan nytes med gode retter ved kjøkkenbordet. Innredningen har integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og kombiskap (kjøl og frys). Fra kjøkkenet er det dør ut til terrasse og platting med grillstue - helt perfekt så tett på kjøkkenet.

Bad

I hytten er det et pent bad med dusjkabinett, toalett og servantinnredning. På gulvet er det belegg, og malte plater på vegg.

Uteareal

Hytta er godt tilrettelagt for utendørs hygge. I tillegg til en terrasse ved entréen, er det en terasse med utgang fra kjøkkenet. I forlengelsen av denne er det en platt og grillstue. Fra eiendommen er det nydelig sjøutsikt.

Soverom

Det er tre soverom i hytta. I soverommene er det vindu som tilfører naturlig lys. Det ene soverommet har adkomst fra stue, og to med adkomst fra gang.

Beliggenhet

Fritidsboligen ligger naturskjønnt til med gode muligheter for friluftsliv som jakt, fiske, muligheter for toppturer, turer på ski,  scooterkjøring eller båtliv. Her er mye å gjøre selv om det er sommer eller vinter.

Nærmeste matbutikker er i Langfjordbotn og i Burfjord, med bl.a Coop Prix og Joker. Her er også Materialhandel, bensinstasjon og gatekjøkken. Det tar ca. 1 time og 10 minutter å kjøre fra Alta og ut til Rivarbukt.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 19489106

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 93 kvm

Grillstue
Bruksareal: 10 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, 3 stk soverom, bad/vaskerom og vindfang. S-rom: Bod/teknisk rom.

l (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 780 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Mulighet for parkering på egen tomt.

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Fritidsboligen er bygget på påler av betong og tre, dragere av stål og tre og deler av gammel grunnmur som ikke ble revet. Fritidsboligen er bygget på utskiftende masser ifølge eier.
Drenering: Eier opplyser at det ikke er dreneringsrør, kun drenerings grøft på øvresiden av fritidsboligen. Tomtene er skrå og det er gode avrennings
muligheter det samler seg ikke vann rundt fritidsboligen i følge eier.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Hovedkonstruksjonen er oppført i 6" bindingsverk, isolert med mineralull og er utvendig kledd med liggende panel. Noe
vedlikehold må påregnes. Bjelkelag antatt 8" isolert med mineralull. Stubbloft av panelbord. Lav høyde fra grunn til konstruksjon på nordvegg målt 10-20 cm.
Vinduer og dører: 3-lags isolerglass. Funksjons testet vindu på kjøkken, ingen merknader. Standard ytterdør fra byggeår med noen bruksmerker.
Takkonstruksjon: Antatt w-takstoler og sperretak over stue. Shingel på taket fra byggeår med renner og nedløp i metall.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: 66 kvm terrasse bygget i impregnert material.
Piper og ildsteder: Element pipe og ingen registrert skade på brannplater i ildsted på befaringsdatoen.
Sikringsskap: Automat sikringer, med skjult el-anlegg.

Diverse fra takst og egenerklæring:
- Det er søkt om redskapsbod på nedsiden av fritidsboligen. Dette er godkjent fra kommunen den 23.11.2020.
- Veranda, trapp og platt er beiset både i 2020 og 2021
- Pakning til kran i dusjkabinett lekker litt og bør skiftes.
- Noe vedlikehold (maling) må påregnes på yttervegger.
- TG2: Lite/ingen klaring til terrenget på nord del.
- TG2: Registrerte ikke fall til sluk. Målt med laser fra terskel på bad målt at slukristen var +2 mm høyere enn ved terskel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Fritidsboligen har ferdigattest datert 24.03.2017.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Panelovn på to soverom, gulvvarme på bad og i vindfang. Varmepumpe i stue fra 2011 - ifølge eier fungerer den ikke ordentlig. Vedovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 3 173 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2021. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt og septiktømming. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 89 510 pr. 31.12.2019 iflg info fra Skatteetaten.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til LNFR-areal. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2001/336-2/82  Best. om adkomstrett  
02.02.2001 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:4 Bnr:128  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:4 Bnr:130

Det er tinglyst adkomstrett til naboeiendommer som er på hver side av hytten over eiendommen som selges. P.t. er disse eiendommene ubebygd.
Info fra skjøte: "Det skal være samme veiovergang til eventuelle andre hyttetomter som greneser til denne hyttetomten, mot felles kostnad."

Vei/vann/avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.
Vann: Ifølge eier er det privat avtale om vann, men kjøper må ordne ny avtale med grunneier (nabo) om vann. Se vedlegg i salgsoppgave for avtale som nåværende eier har.
Septiktank: Eier har meldt inn septik for tømming til kommunen, det blir gebyr på tømming fra 01.09.2021. Tømming hvert 2. år.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rivarbuktveien 121, 9545, Langfjordbotn, Gnr. 4 bnr. 199 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-0229

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.