Alta

VISNING 06.12 kl. 1730 - Midtbakken: Halvpart tomannsbolig over to plan, med/solrik hage, skjermet terrasse, 3 soverom

Myrveien 20A , 9511 Alta

VISNINGER

6. desember mandag kl. 17:30-18:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler
Type / Eierform Tomannsbolig / Borettslag
Primærrom 97 m²
Bruksareal 106 m²
Tomt 3 495 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1969
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 552
Energimerking F
FINN.no 239734826
Sist endret 24.11.2021 08:33
Prisantydning 3 250 000
Totalpris 3 513 823
Fellesutgifter 5 408,-

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) 250 341,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 500 341,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 482,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 513 823,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Myrveien 20 A er en lys og tiltalende halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over to plan, oppgradert både innvendig og utvendig i senere år. Her bor man skjermet og barnevennlig i et sentrumsnært borettslag, og kan nyte gode solforhold i en stor hage og på romslig terrasse med adkomst fra stuen. Det er gode parkeringsmuligheter på felles, gruset gårdsplass.
Innvendig fremstår boligen med lyse, duse fargevalg, tidsmessig preg og familievennlig planløsning. Her finnes et velutstyrt kjøkken med fin innredning, en lys stue med peisovn og god plass for spisebord, et moderne bad med dusjkabinett, og separat vaskerom/wc. Det er god skapplass på de tre soverommene, og lagringsplass i to innvendige boder, utvendig sportsbod ved inngang og bod i felles bodbygg.
Kort fortalt
- Moderne halvpart av tomannsbolig.
- Nytt vinyl gulv i store deler av boligen
- Nye sponplater i stuen
- Skjermet og sentrumsnært borettslag.
- Parkering på felles, gruset gårdsplass.
- Gode forhold for lek i stor, solrik hage.
- Solrik terrasse med adkomst fra stuen.
- Praktisk og pent kjøkken.
- Tiltalende stue med plass for spisebord.
- Det er varmepumpe og peisovn i stuen.
- Moderne bad og separat vaskerom/wc.
- Tre lyse soverom, garderobeskap på alle tre.
- 2 Innvendige boder og utvendig sportsbod.
- Ekstra lagring i utebod i felles bodbygg.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, kjøkken, stue, vaskerom/wc og 2 boder.
2. etasje: Trapperom, bad/wc og 3 soverom.
Annet: Utvendig sportsbod ved inngang, samt disponibel bod i felles bodbygg.

Entré

Det er adkomst via utvendig trapp og repos i tre, til overbygd inngangsparti. Herfra kommer man inn i en vindfang, der det i direkte tilknyting er lagringsmuligheter i to boder. Rommet har nytt klikkvinyl på gulvet og malte veggflater i modere farge. Fra vindfanget kommer man videre inn i en matchende gang der det er plass for garderobeløsning.

Stue

Tomannsboligen har en lys og tiltalende stue i første etasje, dit det er godt lysinnslipp vinduer på to vegger, og fra glassdør mot terrasse. Rommet har nytt klikk på gulvet, nye plater på veggene. På ildsikker plate, ved hvitmalt pipeløp, er det plassert peisovn for ekstra stemning. Stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord

Kjøkken

Det trivelige kjøkkenet har god skap- og benkeplass i L-formet innredning. Rommet har nytt klikkvinyl gulv, lysegrå veggflater, og fint lysinnslipp fra vinduer mot gårdsplassen. Her finnes også plass for et lite matbord. Innredningen har hvite, glatte fronter, benkeplater i heltre, og nedfelt vaske- og skyllekum. Mellom over- og underskap er det hvitmalte fliser og flere strømuttak. Videre har kjøkkenet ventilator over kokesonen, nisje for komfyr, plass for kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin.
TG2:
TG3:

Bad

Tomannsboligen har bad/wc i andre etasje og vaskerom/wc i første etasje. Det moderne badet i andre etasje er pusset opp i senere år. Rommet har grått belegg på gulvet og hvite flisplater på veggene. Videre har badet elektrisk avtrekksvifte, speilskap med overlys, heldekkende servant på hvitt servantskap, og et matchende, vegghengt høyskap. I tillegg finnes det veggmontert toalett, og dusjkabinett med regnfallsdusj og skyvedører.
Vaskerom
Vaskerom/wc har lysegrått belegg på gulvet, hvit våtromstapet på veggene, og naturlig lysinnslipp fra vindu. Det er montert speil med overlys, heldekkende servant på hvitt servantskap, og et matchende veggskap. Videre finnes det toalett og opplegg for oppvaskmaskin. Det er installert elektrisk avtrekksvifte, men denne er defekt.
TG2: Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre.
TG3: Avtrekksvifte er defekt

Uteareal

Boligen har flott uteområde med gressplen og stor veranda med god plass til utemøbler og omårdet har gode solforhold. Ved inngangen er det god plass til parkering og to utvendige boder.

Soverom

Tomannsboligen har tre lyse og pene soverom i andre etasje. Det er laminatgulv og malte vegger på alle rommene.
To av soverommene har godt med oppbevaringsplass i romslige, takhøye garderobeskap, i tillegg har det siste soverommet et lite garderobeskap. For øvrig er det gode lagringsmuligheter i to innvendig boder i tilknytning til vindfanget, utvendig sportsbod ved inngang og disponibel bod i felles bodbygg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde i Alta kommune. I nærområdet finner man skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt et rikt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
Fra boligen er det kort vei til naturskjønne friluftsområder med mulighet for blant annet jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for blant annet 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris Gourmet. Sistnevnte ligger på Amfi Alta, en knapp km unna boligen. Alta har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering, og fremstår som et moderne sentrum med et godt utvalg butikker og spisesteder.
Området byr på offentlig kommunikasjon via buss og hurtigbåt. Nærmeste holdeplass er Granshagen som ligger ca. 350 meter unna boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til Aronnes, 9 min til Alta Lufthavn, 3 min til Bossekop og drøye to timer til Hammerfest.

Felleskostnader

5 408 pr. mnd. Blir å øke med 5% 01.01.2022
Felleskostnadene dekker følgende:
- Renter og avdrag på borettslagets lån.
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Premie til boligsamvirkes fond mot husleietap.
- Godtgjørelse til styret i borettslaget.
- Kommunale avgifter.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Strøm til fellesanlegg.
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys BBL.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betjener allerede renter og avdrag.

Løpende kostnader

Medlemsskap i Polarlys Boligbyggelag. Innmeldingsavgift kr. 600,- fordelt på - andel kr. 300,- og første års årskontingent kr.300,-. Deretter kr. 300,- pr. år for å være medlem.

Andel fellesgjeld

250 341

Avdrag fellesgjeld

Kr 1 023,- pr. mnd

Andel formue

15 782

Borettslag

Marienlund Borettslag

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Aktiviteter/vedlikeholdsarbeid i 2020:
- Alle bygg er nå ferdig malt
- Alle oljetanker er fjernet.
- Gjennomført vårdugnad/rusken-aksjon
- Gjennomført skogrydding/hekk-klipping
- Grunnmursmaling og ugressrydding er utført av guttene i 18 B
- Utarbeidet "rettningslinjer for trivsel"
- Gjennomført brannøvelse og egenkontroll av brannsikkerhet.
- Fått utført grusing av innkjørsler, økt parkeringsareal og drenering av overvann ved ettablering av nye stikkrenner og kum
- Igangsatt arbeid med nye trapper, plattinger, skillevegger og rekkverk. Dette sluttføres våren 2021.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Marienlund borettslag er medlem av Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. (vilkår vedlagt)

Fellesgjeld / lånevilkår

Saldo pr. 31.12.2020 er kr. 5.710 997,- (andel av saldo kr. 256 708,-). Effektiv rente på 1,65% (2020). Betaler avdrag. Lånet er beregnet innfridd i 2040.

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 417,- pr. mnd

Forsikring

Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP588924.5.1
Bygningsmassen er forsikret via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskapet for 2020 viser et underskudd på kr. 927 436,-. Disponible midler pr. 31.12.20 er kr. 346 145,- Budsjettert regnskap for 2021 viser et overskudd på kr. 153 736,- Polarlys Boligbyggelag er forretningsfører for borettslaget. Revisjonen utføres av Enter Revisjon Finnmark AS. Se ellers regnskap for 2019 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er vedtatt forbud mot dyrehold. Styret kan likevel gi tillatelse dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere.

Boligens areal

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 106 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom/bad, trapperom, kjøkken og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trapperom, soverom, soverom 2, soverom 3 og bad
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 495 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomannsboligen ligger på tilnærmet flat og i all hovedsak inngjerdet hjørnetomt, der gjeldende objekt disponerer en stor, frodig hage rundt sydvestvendt langvegg og sydøstvendt gavl. Her kan barna boltre seg fritt med utelek og ballspill. Hagen er opparbeidet med plen, diverse prydbeplantning og trær. På inngangssiden er det anlagt en romslig, felles gårdsplass, med grusdekke og gode parkeringsmuligheter.
Fra stuen er det utgang til en solrik, terrasse på sydøstvendt gavl, skjermet mot nordlig blåst av utvendig bod. Terrassen har tremmegulv, lysmalt rekkverk, trapp ned til hagen, samt god plass for utemøblement og grill. I senere år er taket tekket om, yttervegger etterisolert, samt ytterkledning og alle vinduer skiftet.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på stor, felles gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Takrenner, nedløpsrør og beslag utført i lakkert stål.
Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Boligen er antatt etterisolert og fått ny utvendig kledning.
W-takstoler i tre. Kun undersøkt fra innsiden  pga manglende tilgang til eventuellt kaldt loft.
Malte trevinduer med 2-lags glass og Malte trevinduer med 3-lags glass. Vinduer er antatt
skiftet. Malt hovedytterdør og Malt balkongdør i tre.
Terrasser utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk.
Utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk.
Anmerkninger:
- Etasjeskiller: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet.
- Vaskerom/wc: Avtrekksvifte er defekt.
- Trapp: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Drenering: Taknedløpet er avsluttet over terreng, og øker fuktbelastningen inn mor grunnmur.
- Våtrom: Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 30.10.1970

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 2,3 km til Alta ungdomsskole. I sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, hvor sistnevnte har et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen har også et godt utvalg av barnehager.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. Se vedtekter som er vedlagt salgsoppgaven for mer informasjon.

Oppvarming

Tomannsboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt varmepumpe i stuen. Supplerende oppvarming med vedovn i stuen. Det er elektrisk avtrekksvifte på bad og vaskerom, dog er viften på sistnevnte rom defekt. Boligen har varmtvann fra egen bereder.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 620 207 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 232 745 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
DELAREAL
Delareal 3 434 m
BestemmelseOmrådenavn [3
KPBestemmelseHjemmel: Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
Delareal 3 465 m
Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende

Offentlige planer

Kommuneplan, planid: 20170001 gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune dato 10.11.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1971/1759-1/82  Fellesobl. for bor.innsk.  
10.09.1971 
BELØP: NOK 479.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 2183031
Overført fra: 5403-27/552
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1971/1759-2/82   ** Prioritetsbestemmelse  
10.09.1971 
 Prioritet etter obligasjon til Husbanken,
som til enhver tid hviler på eiendommen
 
1996/4296-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
27.12.1996 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/4111-1/82  Obligasjon  
08.12.2003 
BELØP: NOK 2.860.000
Panthaver:SPAREBANK 1 NORD-NORGE  
Org.nr: 952706365
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/511806-1/200  Pantedokument  
09.06.2015 
BELØP: NOK 6.950.000
Panthaver:SPAREBANK 1 NORD-NORGE  
Org.nr: 952706365
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lund@partners.no eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Innvendig > Etasjeskiller TG3
Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Våtrom >Ventilasjon > Bad/vaskerom TG3
Avtrekksvifte er defekt. avtrekksvifte dekket med plast, antas å være defekt
Kostnadsestimat : Under 10 000
- Innvendig > Innvendige trapper TG2
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- Tomteforhold > Drenering TG2
Taknedløpet er avsluttet over terreng, og øker fuktbelastningen inn mor grunnmur.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- Våtrom >Sluk, membran og tettesjikt > Bad TG2
Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre.Kabinett plassert over sluk

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Boligbyggelaget skriftlig innen den annonserte fristen til mailadresse: forkjopsrett@polarlys.no. Boligen er utlyst med forhåndsvarsel og meldefrist er satt til: 07.12.2021 kl 13.00. Dersom leiligheten ligger for salg i mer enn 3 måneder etter denne dato, skal forkjøpsretten avklares på nytt.

Adresse og matrikkel

Myrveien 20A, 9511, Alta, Gnr. 27 bnr. 552, andelsnr. 21 i Marienlund borettslag med orgnr. 947613901 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-0244

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.