Alta

SAGA: Romslig og moderne 2(3)-roms leilighet med balkong i 2.etasje.

Saga 2A , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 63 m²
Bruksareal 63 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 4 325 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 334
Energimerking E
FINN.no 239978962
Sist endret 12.01.2022 15:45
Prisantydning 2 290 000,-
Totalpris 2 356 242,-
Fellesutgifter 2 037,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 356 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Saga 2A er en arealeffektiv leilighet som ligger i byggets 2. etasje. Boligen har en gjennomgående moderne standard over det hele, og har blitt noe oppgradert de siste årene. Leiligheten består av entré, stue og kjøkken i åpen løsning, flislagt bad og et soverom. I tillegg er det oppholdsrom på loftet på ca. 9 kvm hvor det er vindu (ikke godkjent).

Rommene i leiligheten har gode størrelser, og med karnapp i flere av rommene skaper det et sprekt preg over det hele. Fra stuen er det utgang til balkong.

Sameiet er et ombygd hotell, og her har man tilgang til felles stue, bad, badstue og soverom. Leiligheten er fint plassert i Saga, med skiløype og rekreasjonsområder like i nærheten.

Innhold

Leilighet: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, gang og soverom.
Loft: Oppholdsrom.
Bod i felles bod rom 6 kvm.

Entré

Leiligheten har felles trappeoppgang og gang med flere andre leiligheter i sameiet. Vel innenfor i leiligheten blir man møtt av en entré som gir et bra førsteinntrykk. I rommet er det gråmalte vegger, og knagger for å henge fra seg klær. Sikringsskapet er plassert i dette rommet.

Stue

Stue er i åpen løsning med kjøkkenet, bare skilt av med en "halvvegg" mot kjøkkenet. I rommet er det god plass til både sofa og spisebord. Siden dette er en hjørneleilighet, får man dagslys inn gjennom vinduer på to sider - mot nord og øst. 

Det er trapp opp til et loft på ca. 9 kvm hvor det er vindu og takhøyde på 194,2 cm. Dette rommet er innredet av nåværende eier til oppholdsrom. Det er ikke søkt kommunen om endret bruk, og rommet er derfor ikke godkjent av kommunen til rom for varig opphold. I samsvar med målereglene i NS3940 legges den faktiske bruken til grunn. Dette arealet er derfor tatt med i sum P-rom.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte fronter, og takhøye overskap. Komfyr, oppvaskmaskin og platetopp er integrert i innredningen. Over kjøkkenbenken er det fliser fra 2021. Gjennom et vindu i kjøkkenet får man inn naturlig lys, i tillegg til at det er spot lights i taket.

Bad

Badet har hvite fliser på veggen, og grå fliser på gulvet - noe som gir et tidløst inntrykk. Av inventar så er det innredning med vask og speil, dusjhjørne og vegghengt toalett. I rommet er det opplegg for vaskemaskin. I gulvet er det varme.

TG1:
- Overflate vegger og himling: Små krakelering i enkelte fuger.

TG2:
- Hulrom under fiser ved dør.
- Membran, tettesjiktet og sluk Tg 2 settes på generell undrering samt dokumentasjon på produkt og utførsel.

Uteareal

Tomten er eiet av sameiet og er relativt flat, og opparbeidet med plen og asfaltert parkering.

Soverom

Det er et soverom i leiligheten, med adkomst fra entré. Rommet er av god størrelse, og er malt i hvit farge, med en fondvegg i blå. For oppbevaring av klær er det en stor skyvedørsgarderobe. For ytterligere lagring disponerer leiligheten en bod på ca. 6 kvm i fellesanlegg.

Beliggenhet

Saga 2A er ca. 7 km fra Alta Sentrum og 2,5 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Sagabrinken har en bra beliggenhet for de som ønsker å bo tett på rekreasjonsområder. Skiløypen går like i nærheten av leiligheten, så her kan du spenne på deg skiene og starte hjemmefra. Det er ikke lange turen til Saga Skole, og her finner man en fotballbane.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

2 037 pr. mnd.
Felleskostnadene dekker følgende:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Godtgjørelse til styret i sameiet.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Renhold av fellesarealer
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys Boligbyggelag.
- Revisjonshonorar

Andel formue

38 782

Sameie

Sameiet Saga Park Boliger består av 25 boligseksjoner på eiendommen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har arbeidet med følgende i 2020:
- Fjernet gjerde og lekeplassen
- Fjernet trær
- Ordinære styresaker

Forsikring

IF Polisenummer: SP1834010.2.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Leilighetens renteinntekter er kr. 238.-, renteutgifter er kr. 166.- og annen formue er kr. 38.782.-. Alle tall er hentet fra ligningen for 2020.

Årsregnskapet for 2020 viser et overskudd på kr. 88.704,-. Disponible midler 31.12.2020 utgjør kr. 771.306,-. Polarlys Boligbyggelag er forretningsfører for Sameiet. Revisjonen utføres av Enter Revisjon Finnmark.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, gang og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 9 m².
Primærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Oppholdsrom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 325 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Asfaltert parkering.

Byggemåte

Fundament: Antatt plate på mark.
Nedgravd fundament er ikke synlig for inspeksjon. Grunnforholdene er ikke dokumentert. Boligen er sannsynligvis fundamentert på utskiftende masser.
Etg skille: Antatt tre bjelkelag dimensjonert etter byggetids forskrift
Vegger: Bindingsverk antatt 6" og 2" Innforing og utvendig stående kledning.
Saltak konstruksjon isolert og dimensjonert etter byggetids forskrift. Antatt primærtekking i metall plater samt renner og nedløp i metall.
Vinduer og dører: 2 og 3-lags glass i trekarmer fra 2008-2009

Oppgraderinger:
2019: Kjøkken, bar løsning med underskap og benkeplate samt benkeplate på kjøkken.
2019: Klikkvinyl i leiligheten.
2019: Vegghengt toalett.
2019: Garderobeskap på soverom.
2019: Ny himling med spotter i kjøkken og stue.
2019: Steikeovn og platetopp.
2021: Ifølge eier er leiligheten pusset opp og malt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 23.08.2013. Det foreligger ingen brukstillatelse eller ferdigattest på loft.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Saga barneskole (skole 1.-4.klasse og barnehage). Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Gulvvarme på badet. Utover dette panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 15 022 pr. år
Beløpet gjelder for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 530 648 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 910 333 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplaner som gjelder:
- Sagatun, id: 20050035
- Detaljregulering for Skogheim boligområde, id: 20120009
- Reguleringsplan for Sagabrinken, id: 20060022

Naboeiendommen med gnr./bnr 38/740 er regulert til offentlig eller privat tjenesteyting og avsatt til å kunne utvide/øke kapasiteten på Saga barnehage iflg. kommuneplanens arealdel 2021-2040.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
Overflate gulv - Tg2 settes på generell vurdering samt alder.
Membran, tettesjiktet og sluk - Tg 2 settes på generell undrering samt dokumentasjon på produkt og utførsel.

Annet:
Hems/loft er innredet til oppholdsrom. Det er ikke søkt kommunen om endret bruk, og rommet er derfor ikke godkjent av kommunen til rom for varig opphold. I samsvar med målereglene i NS3940 legges den faktiske bruken til grunn.  Dette arealet er derfor tatt med i sum P-rom.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Saga 2A, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 334 snr. 21 orgnr. 916479727 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-0249

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.