Alta

SAGA: Selveieleilighet fra 2017, stor takhøyde og solrik terrasse. Nærhet til turområder.

Aspekanten 4 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er nyere enn 20 år

50%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 49 m²
Bruksareal 55 m²
Tomt 14 241 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2017
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 835
Energimerking C
FINN.no 248503407
Sist endret 12.04.2022 21:53
Prisantydning 2 850 000,-
Totalpris 2 930 269,-
Fellesutgifter 747,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 80 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 930 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Aspekanten 4 - er en lys, moderne og gjennomgående 2-roms selveierleilighet i andre etasje, med imponerende takhøyde i stue/kjøkken. Her bor man i umiddelbar nærhet til flotte friluftsområder, kun noen få minutters gange fra badeplass ved Skogvannet. Fra stuen er det utgang til en solrik, overbygd balkong med lokalt utsyn.

Innvendig fremstår leiligheten med tidsmessig standard over overflater, innredning og utstyr. I den luftige stuen finnes det et velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer, og en moderne peisovn. Videre finnes det baderom med dusjhjørne, et romslig soverom med god skapplass, og en innvendig bod som per i dag fungerer som soverom. Lagringsplass finnes i disponibel utvendig bod.

Kort fortalt
- Lys, moderne 2-roms selveier.
- Stor takhøyde i stuen.
- Overbygd balkong ved stuen.
- Gode solforhold, lokalt utsyn.
- Romslig entré med gulvvarme.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Integrerte hvitevarer, peisovn.
- Rommet har plass for spisebord.
- Moderne bad med dusjhjørne.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- God skapplass på soverommet.
- Bod per i dag brukt som soverom.
- Disponibel utvendig bod.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Innhold

Bruksareal: 55 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom (49 kvm): Entré, soverom, bad, stue/kjøkken. S-rom: Innvendig bod.

Entré

Det er adkomst via felles, overbygd trapp og avsats til inngangsparti på etasjeplan. Gjennom svart inngangsdør, med glassfelt i høyden, kommer man inn i en romslig og innbydende entré. Rommet har grå gulvfliser, malte vegger i hvit, og gulvvarme. Det er montert åpen garderobeløsning, og videre er det plass for garderobeskap.

Stue

Leiligheten har en lys og luftig stue i åpen løsning med kjøkken, dit det er rikelig lysinnslipp fra gode vindusflater, og fra glassdør mot balkong. Rommet har stor takhøyde til skrått yttertak, noe som gir ekstra romfølelse.

Stuen har laminatgulv, og hvitmalte veggflater er oppbrutt av fondvegg i en smakfull blå farge. På glassplate er det plassert en moderne peisovn med stålpipe. I stuen er det plass for både sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord.

Kjøkken

Det pene kjøkkenet er designet i en hendig L-form, og har god skap- og benkeplass. Innredningen har glatte fronter, grå laminatbenkeplater, og nedfelt, dobbel oppvaskkum. Mellom over- og underskap er det montert belysning og strømuttak. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, keramisk topp, kombinert kjøl/frys, oppvaskmaskin, og ventilator med hvit hette.

Bad

Leiligheten har et smakfullt og moderne baderom med tidløst preg. Rommet har grått, flismønstret belegg på gulvet, hvite flisplater på veggene, og gulvvarme. Det er montert speil med integrert belysning, og heldekkende servant på grått servantmøblement. I tillegg finnes det toalett, ekstra kommode, dusjhjørne med innsvingbare dusjdører, samt opplegg for vaskemaskin

Uteareal

Leiligheten har utgang fra stuen til overbygd balkong med utsyn til nærmiljøet. Pent opparbeidet utearealer med plener og adkomstveier til leilighetene.

Soverom

Leiligheten har et romslig soverom, samt en romslig bod med vindu som per i dag er innredet og brukt som et ekstra soverom. Det er laminatgulv i både soverommet og i boden, ekstra takhøyde til skråtak. Veggene i soverommet er malt i fin grå farge. Hvite garderobeskap gir plass for oppbevaring av klær. Lagringsmuligheter finnes i disponibel utvendig bod.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Saga i Alta, ca. 8 km fra Alta sentrum. Saga har en ypperlig beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 8 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.

Fra boligen er det kort vei til populære Skogvannet med gapahuk, grillplass og badebrygge. Folkestien er ca. 5 km lang, går rundt vannet og videre til en av Altas toppturer, Borras. Ellers kan Flylystoppen og NIL-toppen anbefales som turdestinasjoner. Man kan bade og fiske i Lathari, Altaelva og Tverrelva. Like i nærheten er også Olavbakken. Dette er en populær og flott akebakke med gapahuk og grillplass.

Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Tverrelvdalen og Aronnes har idrettsanlegg, mens Kaiskuru er hovedanlegg for ski og skiskyting. Anlegget har også fine trimtraseer. I tillegg er det en fotballbane ved Saga skole, kanskje en av de beste i Alta?

Liker man langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 12 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Felleskostnader

747 pr. mnd.

Sameie

Sameiet Aspemyra B5 består av eiendommen gnr 38, bnr. 835 i Alta kommune som er inndelt i 56 eierseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Alt indre vedlikehold av bruksenheten, samt vedlikehold av eventuelt utendørsareal som inngår i bruksenheten, besørges og bekostes av den enkelte sameier. Den enkelte sameiers vedlikeholdsplikt omfatter også vann- og avløpsledninger fra forgreningspunktet på hovedledningsnettet, sikringsskapet og elektriske ledninger i bruksenheten, vindusglass, samt innvendige flater av balkong.

Ytre vedlikehold av bygninger, tomten, fellesarealene og anlegg besørges og bekostes av sameiet. Dette omfatter også stell og renhold mv. Styret er ansvarlig for at nødvendig vedlikehold blir gjennomført.

Sameiermøtet kan vedta avsetning til fond for fremtidig vedlikehold, påkostninger og andre fellestiltak på eiendommen. Betaling til fondet skjer i den månedlige innbetaling til dekning av felleskostnader.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 89944892
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskapet for 2020 viser et overskudd på 32.030,- Sameiets egenkapital er kr. 24.094,- pr. 31.12.2020. Se resultatregnskap for 2020 som er vedlegg i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Bruksareal: 55 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom (49 kvm): Entré, soverom, bad, stue/kjøkken. S-rom: Innvendig bod.
I kommunen sine tegninger er arbeidsrom registrert som en bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 14 241 kvm, Eierform: Eiet tomt
Areal: 14 241 kvm, Eierform: Eiet tomt

Leiligheten har utgang fra stuen til en solrik, overbygd balkong med fin utsyn til nærmiljøet. Balkongen har tremmegulv, rekkverk i stål og glass, samt god plass for utemøblement.

Felleseiendommen er pent opparbeidet med plenarealer rundt og mellom byggene, asflaterte internveier og adkomster, og en fin lekeplass. I umiddelbar nærhet lokker flotte friluftsområder til rekreasjon på helårsbasis, og det er kort veis gange til badeplass ved det idylliske Skogvannet, der det finnes badebrygge, gapahuk og toalett.

Garasje / Parkering

Det disponeres biloppstillingsplass. Videre er det gjesteparkering på fellesarealene. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Fundamentert på plate på mark. Nedgravd fundament er ikke synlig for inspeksjon. Grunnforholdene er ikke dokumentert. Boligen er sannsynligvis fundamentert på utskiftende masser.
Bjelkelag i tre konstruksjon isolert og dimensjonert etter gjeldene forskrifter Tek.
Vegger: Bindingsverk antatt 8" og 2" innfor et. Utvendig liggende kledning.
Tak konstruksjon: Pulttak konstruksjon isolert etter gjeldene krav Tek.
Vinduer og dører: 3 lags vindu i trekarmer, standard ytterdør og terrasse dør.
Enkel 5 kvm uisolert utebod bjelkelag med sponplate gulv. 4" bindingsverk og utvendig liggende kledning.
Pulttak tekket med antatt papp/shingel og innlagt strøm i følge eier.

Ihht. til tilstandsrapport fra Tom Robert N. Hansen. Se hele rapporten vedlagt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 08.12.2017.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Saga barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Alta ungdomsskole. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager, og på sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet med et rikt utvalg av studietilbud.

Adgang til utleie

Seksjonseier kan fritt leie ut sin seksjon, men plikter å melde dette inn til sameiets styre for registrering.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, gulvvarme i entré og på bad, supplert med vedovn i stuen. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 784 pr. år

Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 656 161 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 362 178 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplanen "Detaljregulering for Aspemyra B5" , planid: 20150004, gjelder. I tillegg "Aspemyra boligområde (Saga)", planid: 20060014. Opplysninger fra Alta Kommune 02.02.2022.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2018/475930-2/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Offentligrettslig pålegg

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lund@partners.no eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg. Gjennomføring av handelen forutsetter at samtlige kreditorer samtykker i pantefrafall.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Forutsetning for salget er pantefrafall fra kreditorer. Forespørsel ikke mottatt pt.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Aspekanten 4, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 835 snr. 4 orgnr. 922661731 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-0286

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.