Alta

MIDTBAKKEN: 6 prosjekterte eierseksjoner på 106kvm med sentral beliggenhet. Moderne løsning og innredning. 2 terrasser.

Maskinsvingen 20 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 106 m²
Bruksareal 106 m²
Tomt 1 530 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2022
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 1
FINN.no 210466003
Sist endret 22.12.2021 14:32
Prisantydning 4 895 250 - 5 029 000,-
Totalpris 4 912 912 - 5 046 662,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
H0101 3 106 m2 5 029 000,-
H0102 3 106 m2 4 895 250,-
H0103 3 106 m2 5 029 000,-
H0104 3 106 m2 5 029 000,-
H0105 3 106 m2 4 975 500,-
H0106 3 106 m2 5 029 000,-

Beksrivelse av prosjektet

Maskinsvingen 20 er et spennende prosjekt bestående av 6 leiligheter over 2 plan. Beliggenheten er i et sentralt og barnevennlig område, bare et par hundre meter fra Alta sentrum.

De 6 leilighetene fordeles på to bygg, med tre boliger i hver. På fellesområdet vil det bli lekeplass for barna.

Alle leilighetene får overbygd inngangsparti. Det blir totalt tre soverom. To av dem er i første etasje. Videre er det i denne etasjen bad, wc/vaskerom, vindfang og gang. På badet blir det både badekar og dusj. I andre etasje er det stue med åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet blir av god kvalitet med integrerte hvitevarer, og det er plass til spisebord. I stuen vil det bli peisovn. Det blir to terrasser, en med utgang fra stuen og den andre med utgang fra kjøkken. Her kan alt fra morgenkaffen til større måltider enkelt medbringes ut i det fri. I andre etasje er det også et soverom.

For oppbevaring av utstyr blir det utvendig bod.

Hvorfor kjøpe nytt?
- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.
- Lav dokumentavgift.

Prosjektet / Selskapet / Eiendommen

Entré/Gang
Rekkehuset har takoverbygd inngangsparti. Ytterdørene blir i tre med glassfelt, og det blir belysning ved dørene. Innenfor dørene venter et praktisk vindfang med plass for garderobe. Gulvet i vindfanget blir flislagt og av typen "Cercanit Pietra dark grey 30x60".

Stue
Leilighetene får en romslig stue med åpen kjøkkenløsning - et lyst og trivelig allrom med
god plass for sofa og tilhørende møblement. Takhøyden i hele andre etasje er på 2,7 meter, så her blir det luftig. Fra stuen blir det utgang til balkong. Rommet får laminatgulv. En moderne peisovn av typen "Aduro 9" vil bidra med både kos og varme.

Kjøkken
Kjøkkenet blir av god kvalitet, og vil få en stilfull innredning. Kjøkkeninnredning er av merket Designa, og er i fargen mørk grå med lyse grå overskap. Her blir det integrerte hvitevarer, og det er plass til spisebord i rommet. Fra kjøkkenet er det utgang til balkong på ca. 6,5 kvm.

Bad/wc/vaskerom
Leilighetene får et pent innredet bad med gulvvarme. Badet får vinylbelegg på gulv og baderomsplater av typen "Alloc Brooklyn slett". Det blir vegghengt toalett, baderomsinnredning og både dusjhjørne og badekar. I tillegg til dette blir det et eget wc/vaskerom. I dette rommet blir det vegghengt toalett, håndvask, 300 liter varmtvannstank, opplegg for vaskemaskin og skyllekar som blir skjult bak en hvit skyvedør.

Soverom
Det blir tre soverom i hver bolig. Hovedsoverommet som er i første etasje blir av den romslige sorten - hele 13 kvm. Her er det god plass for dobbelseng og nattbord. Det andre soverommet er innerst i gangen, tett på badet. I tillegg er det et soverom i andre etasje. På gulvet blir det laminat, og det blir garderobeskap på hovedsoverommet.

Forventet fremdrift

Prosjektet er forventet å være ferdigstilt i løpet av 2022.

Beliggenhet

Maskinsvingen 20 ligger ca. 500 meter fra Alta Sentrum. Her bor man like i nærheten av sentrumsfasiliteter som badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Bebyggelsen

Det er planlagt totalt 6 boliger fordelt på to bygg. Prosjektet  vil bli organisert som et boligsameie. Seksjonseierne vil ha eksklusiv bruksrett til sin seksjon og eie en ideell andel i sameiets eiendom og fellesarealer i forhold til sameiebrøk.

Areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 106 kvm
1. etasje: 53,2 kvm BRA. Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom, bad, wc/vask, vindfang, gang.
2. etasje: 53,2 kvm BRA. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 1 soverom.

Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.

Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger, datert 19.02.2021 og 22.02.2021. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Festet tomt på ca. 1530 kvm, og festeavgift er inkludert i fellesutgifter. Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av gangstier, lekeplasser og grøntareal. Eksakt tomteareal vil foreligge etter sammenføying/fradeling ved endelig oppmåling utført av kommunen.

Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæring/sameievedtekter.

Parkering

Det blir utvendige parkeringsplasser på området. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Boder

Hver seksjon får sin egen utebod. Denne blir uisolert med betonggulv.

Internett / TV

Boligene vil bli klargjort for tilkobling til Alta kraftlag og Nornett. Det blir etablert datauttak for internett og wifi i stue.

Ventilasjon

Luftbehandling vil skje via balansert ventilasjonsanlegg, levert av anerkjent leverandør.

Utenomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av leiligheten.

Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av leiligheten, kan kjøper holde tilbake et forholdsmessig beløp av kjøpesummen. Eventuell gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Når sameiet er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for sameiets fellesarealer.

Sameiet / Forretningsfører

Eiendommen vil bli seksjonert, og det blir opprettet et eierseksjonssameie. Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet. Disse er bindende for kjøper, men Selger kan grunnet forestående reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og inneholder viktige opplysninger om organiseringen/eierformen. Det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp.For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjsonssameiet og driften av dette. Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Velforening

Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Adgang til utleie

Leiligheten leveres ikke med utleiedel. Mulighet for utleie/fremleie vil være regulert til enhvertid gjeldende vedtekter vedtatt av sameiet.

Forsikring

Eiendommen er forsikret av utbygger frem til overtakelsen. Etter dette vil bygningsmassen bli forsikret av sameiet. Innbo og løsøre må forsikres av eier.

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vann, avløp og renovasjon. Adkomst fra offentlig kommunal vei.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes normalt av skatteetaten i etterkant av at man har overtatt boligen. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert til boligformål.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Estimerte felleskostnader

.
Estimerte felleskostnader er kr. 15,- pr./m² pr måned. Dette inkluderer felles bygningsforsikring, snømåking/sandstrøing, utvendig vedlikehold, festeavgift og strøm til fellesareal. Endeling felleskostnader vedtas på stiftelsesmøtet for sameiet.

Eksempel
BRA 106x 15 = kr 1.590,- pr mnd.

Oppgjør

Kjøpesum + omkostninger skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto to dager før overtakelsen, samt eventuelle tillegg for tilvalg gjort etter kontraktsinngåelse. Innbetaling skal være synlig og tilgjengelig på meglers klientkonto senest overtakelsesdagen.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustadsføringslova.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Parkeringsplassene er søkt om å bli lagt til som utendørs tilleggsareal til hver seksjon. Det tas forbehold om at dette ikke blir godkjent av kartverket, og at det kan bli å regne som fellesområde.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr. 30.000,-. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Kredittvurdering/Hvitvaskingsloven

Meglerforetaket er underlagt lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) med tilhørende forskrifter. Det følger av hvitvaskingsloven at meglerforetaket er forpliktet til å foreta kundekontroll av begge partene i handelen. Dette innebærer at både selger og kjøper forplikter seg til å fremlegge gyldig legitimasjon slik at identitet kan bekreftes før handelen gjennomføres. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres er meglerforetaket pålagt å avstå fra gjennomføring av oppgjøret. Partene er selv ansvarlig for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre uten at det kan anføres et kontraktsrettslig ansvar overfor meglerforetaket.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme person.

Oppvarming

Boligene vil bli varmet opp med strøm og vedfyring. I første etasje er det varmekabler i alle rom, i andre etasje er det oppvarming ved panel ovn samt peisovn. Alle leiligheter får peisovn med stålpipe.

Reguleringsplan / reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til boligformål.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum + omkostninger skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto to dager før overtakelsen, samt eventuelle tillegg for tilvalg gjort etter kontraktsinngåelse. Innbetaling skal være synlig og tilgjengelig på meglers klientkonto senest overtakelsesdagen.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Adresse og matrikkel

Maskinsvingen 20, 9511, Alta, Gnr. 29 bnr. 1 Fnr. 196 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-9001